142.981 gebruikers | 94.194 films | 34.063 regisseurs | 3.798.634 berichten | 5.446.832 stemmen
Gebruikersnaam:

Sciencefiction / Thriller
119 minuten

geregisseerd door Rian Johnson
met Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt en Bruce Willis

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waar tijdreizen tot de mogelijkheden behoort maar zeer illegaal is, en gaat over Joe (Joseph Gordon-Levitt), een scherpe, slimme huurmoordenaar. Maar Joe is geen gewone huurmoordenaar. De slachtoffers die hij maakt worden gebonden en met een kap over hun hoofd dertig jaar terug in de tijd gestuurd: hij jaagt hen een kogel door het hoofd, verbrandt de lichamen en alle sporen van z’n misdaad verdwijnen. Het leven van Joe is mooi, tot op de dag een lichaam aankomt zonder kap: het is zijn toekomstige zelf (Bruce Willis). En deze laatste is niet van plan om zonder gevecht neer te gaan…

» momenteel te zien in 1 bioscoop

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2013, 13:44 uur
Vermakelijke tijdreisfilm die uiteraard de nodige mispuntjes heeft, dat is het gevaar van back & forth in time en neem ik altijd met een klein korreltje zout. Ben een groot fan van Gordon-Levitt maar wie voor mij de aandacht trok was het kleine ventje, enorm goed gecast.

Willis is ingetogen in zijn rol als de oudere Levitt maar vanwege zijn traumatische ervaring in de toekomst valt dat te begrijpen.

Op een gegeven moment werd het een tikje voorspelbaar wie de uiteindelijke 'bad guy van de toekomst' zou zijn maar ach..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2013, 18:52 uur
In tegenstelling tot wat vele andere hier zeggen over Looper, heb ik deze film ondanks de forse speelduur van 120 minuten in 1 ruk uitgekeken. En dat terwijl ik hem pas om twee uur 's nachts opzette en al de nodige biertjes had genuttigd. Zonder op de inhoud van de film in te gaan kan ik dan ook stellen dat deze film wel degelijk boeit, van begin tot eind. Natuurlijk moet het hele idee je wel aanspreken, en je moet er niet te sceptisch naar kijken. Dikke 3,5.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2013, 21:42 uur
goeie actie film met een leuk verhaal.
na een tijdje begint de film een beetje langdradig te worden maar dat houd snel alweer op.
goede acteurs en een leuk concept.
AANRADER!!!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Looper (€ 12,99)
gratis verzending

Looper (€ 12,99)
gratis verzending

Looper (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2013, 12:10 uur
DE film start goed op maar naar mate de film vorderd wordt het erg rommelig en is het in mijn ogen moeilijk te volgen.
Tevens wordt het halverwegen wat eentonig en langdradig.
Acteerwerk is prima en overtuigend. SFX zien er goed uit. Score ligt lekker in het gehoor en is niet te nadrukkelijk aanwezig.
Aardig kijkvermaak maar had me er meer van verwacht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2013, 19:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Lekkere SF/thriller met goede actie. Keek erg goed weg. Ook werd er degelijk geacteerd, maar dat kleine jochie vond ik wel indrukwekkend. De manier waarop hij keek toen Bruce Willis achter hem aan zat en hem wilde vermoorden op het platteland, waarbij de woede overduidelijk te zien was , die blik vond ik gewoon indrukwekkend.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2013, 18:11 uur
Was niks bijzonders. De gene met wie ik hem keek vond het pure schijt maar zo slecht vond ik het dan ook weer niet. Gordon-Levitt is het voor mij altijd net niet, aan de ene kant heeft ie wel iets bijzonders maar hij overtuigd mij nooit volledig. Bruce Willis ben ik (en ik denk bijna heel de wereld) inmiddels ook wel een beetje zat. Die man moet weer een keer een echt goede rol accepteren. Dit was weer zo'n nietszeggende rol. Er zaten verassend weinig SFX in de film wat ik dit keer als iets positiefs zag. Ik dacht weer zo'n standaard high-budget film te gaan zien maar het viel mee. Alleen jammer dat het script zo matig uitgewerkt wordt, vol zit met plotholes en vage gebeurtenissen die als een tang op een varken slaan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2013, 20:42 uur
Redelijke film, maar het is niet wat ik er van had verhoopt.
Puike vertolkingen, vooral van de kleuter.
Maar het geheel is wat verwarren en vooral langdradig....
De lovende kritieken die ik over deze film had gelezen zijn naar mijn mening dus niet terecht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2013, 9:08 uur
Zal wel aardig in elkaar, ook het verhaal, en de special effecten waren goed...
niet verkeerd,.. 3.0**

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2013, 13:09 uur
Wat een uiteenlopende kritieken zeg op IMDB, mensen haten of houden juist van deze film. Gek genoeg zit ik er een beetje tussenin met een lichte neiging tot houden van.
Ondanks dat het tijdreizen niet echt lekker was uitgewerkt was het op de één of andere manier toch heel fijn om naar te kijken. Luchtig, lekker achteloos geweld, oppervlakkige emoties.

Gordon-Levitt speelt een beetje over the top nonchalant, Bruce Willis z'n oude knorrepottige zelf en Emily Blunt en Jeff Daniels maken het kijken aangenaam, want door de goede acteurs blijft het niveau acceptabel. Normaal moet ik niets hebben van kindacteurs maar deze was leuk!
Geen topper maar toch het kijken waard.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2013, 10:10 uur
Echt een hele goeie film. Zit goed in elkaar. Spannend tot het eind, en met een spectaculaire finale. Had wel verwacht dat de film goed zou zijn, maar vond hem wel heel erg goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2013, 13:05 uur
Tijdreisfilms altijd lastig. Volgens mij kan het gewoon nooit kloppen. Toch zit de film wel aardig in elkaar.

Sterkste troef is het jonge ventje die Cid speelt (Pierce Gagnon).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2013, 22:59 uur
Hele aardige film die een zeer duister een angstig beeld geeft van een mogelijke toekomst. Het einde zagen we absoluut niet aankomen en dat is redelijk bijzonder voor een Hollywood film en dan zeker als Willis er in mee speelt.
Volgens mij kan tijdreizen nooit goed gaan omdat er enorme paradoxen kunnen ontstaan, maar in deze film is het goed uitgewerkt.
Prima film met aardige dialogen, goede actie en mooie beelden. De regisseur heeft duidelijk een goed oog voor detail. 3.5* verdient deze wel.
:W