• 9.113.616 stemmen

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon en Dania Ramirez

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Plot Premium Rush

"Ride Like Hell"

Een fietskoerier uit New York (Joseph Gordon-Levitt) krijgt een envelop van een jonge vrouw op een universiteit in een buitenwijk van Manhattan en hem wordt verteld dat hij 90 minuten heeft om de envelop te bezorgen op een adres in Chinatown. Complicaties ontstaan wanneer een undercover politieagent verschijnt en de envelop onder speciale omstandigheden opeist. De waarheid, verborgen motieven en de inzet op leven en dood worden onthuld aan de hand van een reeks flashbacks. Dit terwijl de agent en de boodschapper in een hevige achtervolging door heel Manhattan verwikkeld raken, racend tegen de klok nadat de boodschapper de kostbare aard ontdekt van de geringe inhoud van de envelop.

avatar van Foose

Foose

Erg leuke film met een tof concept, dat helaas niet ten volle benut wordt, maar toch een mooie wegkijker is. Michael Shannon zet hier een uitermate goede bad guy neer, die kerel is geknipt voor asshole rollen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Vlot actiefilmpje. Aangenaam snel en met flair verteld. Hier en daar wat te hip - de personages en hun vertolkers vallen behoorlijk tegen. Op één uitzondering na. Michael Shannon is schitterend. Geweldige acteur, zelfs in een snelle actiehap als deze film.

De rest, inclusief hoofdrolspeler Joseph Gordon-Levitt, kan me minder bekoren. Maar dat is eigenlijk ook niet echt een probleem, want Premium Rush probeert m.i. ook niet meer te zijn dat het is. Het is een hip, kort, snel actiefilmpje. Niet meer en niet minder. Ik kan zo'n films gemakkelijk hebben als tussendoortje.

avatar van teigertje

teigertje

Een amusante aktie film.

Vooral heel leuk, voor de stunt fiets liefhebbers.

Met een dun verhaal.

Wel speelt Micheal Shannon weer weg goed.

Verder is de film, geen hoog standje.

Maar verder een prima film.

avatar van Film Fan

Film Fan

De film is op zichzelf niet bijzonder origineel, maar de manier waarop de actiescènes op de fietsen zijn gefilmd is echt indrukwekkend. Het tempo ligt hoog en de stunts zijn prima in orde, met Wilee die door smalle straatjes, over auto's en door druk verkeer fietst. De cast doet het goed, met name Joseph Gordon-Levitt die overtuigend is als de zelfverzekerde en roekeloze Wilee. Michael Shannon heeft tot nu toe weinig indruk op mij kunnen maken. Hoewel de film redelijk vermakelijk is, mist hij wat diepgang en ontwikkeling in de personages. De plot is vrij voorspelbaar en de personages zijn vrij stereotiep. Het nummer van The Who met Baba O'Riley aan het begin van de film wordt bruut afgekapt. Gelukkig komt het tijdens de aftiteling in zijn geheel terug. Het is vooral een film om één maal te bekijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke en vermakelijke film die lekker wegkijkt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Er klinkt weinig minder spectaculair dan fietsen, maar regisseur David Koepp brengt het gelukkig allemaal wel energiek en entertainend. Zeker de eerste helft van de film kan genieten van een relatief snel tempo, maar de tweede helft verzandt al heel snel in een opeenstapeling van clichématige scenario's. Een degelijke acteur zoals Joseph Gordon-Levitt verkwanselt zijn talenten ook door in een film als deze mee te doen, aangezien dit niet bepaald de rollen zijn waar men zich kan bewijzen. De bijrol van Dania Ramirez is verder de epitome van saaiheid en Michael Shannon krijgt veel te weinig ruimte om zich als schurk te laten zien. De stunts met de fiets maken een behoorlijke indruk en de editing is vlug, maar uiteindelijk kan Koepp de film niet bijzonder veel cooler maken dan de gemiddelde sportactiefilm. Het gebrek aan verrassing gooit het definitieve roet in het eten, maar uiteindelijk zijn de vlotte fietsachtervolgingen en het veelvuldige gerace middenin de drukke stad vermakelijk genoeg om de complete speelduur van 91 minuten vlotjes te houden.

avatar van macrobody

macrobody

Best aardig voor een keertje. Ik zou er niet voor naar de bios gaan dat dan weer niet.