Genre: Oorlog / Avontuur
Geregisseerd door: J. Lee Thompson
Met onder meer: Gregory Peck, David Niven en Anthony Quinn
Gesproken taal: Duits, Engels en Grieks
Plot The Guns of Navarone
"The Greatest High Adventure Ever Filmed!"
Tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen zes soldaten de opdracht om tegen elke prijs de enorme Duitse kanonnen op het Griekse eiland Navarone te vernietigen. Deze kanonnen zijn in een onneembare rots gebouwd en controleren een strategische zeestraat in de Egeïsche zee.
Capt. Keith Mallory
Anna
Commodore Jensen / Prologue Narrator
Squadron Leader Howard Barnsby RAAF
jeroen79
Heel moeilijk om hier op te stemmen. Ik denk dat het voor die tijd best een aardigge film was dus ik zal zeggen 3,5 ster. Ik hou alleen helemaal niet van dit soort oude films en kijk ze alleen als ik niks te doen heb.
narva77 (crew films)
Die kanonnen maakten vroeger heel veel indruk op mij. Ik dacht altijd dat het in Turkijë was...
jay73
Wat een heerlijke film blijft dit toch!
Snap er niks van dat-ie niet in de imdb Top 250 staat. De film heeft m.i. alles in huis: goeie actie, lekker verhaal, geweldige acteurs. In mijn ogen beter dan The Great Escape, Kwai of The Dirty Dozen.
FisherKing
Is heel lang een van mijn favoriete films geweest( toen ik jong was )!Opvallend op IMDB is de vele achten die de film scoort. Bovendien scoren deze keer de Non-US stemmers de film naar beneden.
Ik vind dit ook een heerlijke spannende klassieker met veel vaart en de nodige drama; en ook gebaseerd op een spannend boek van Alistair MacLean ( zijn diens boeken trouwens nog in druk ?)!
jay73
Ik vind het ook merkwaardig dat deze film slechts 2500 stemmen heeft. Voor zo'n klassieker is dat voor imdb-begrippen bitter weinig.
gimli f
Vanavond misschien nog een stuk(je) kijken, zo naar het kijken van een videootje...
Kijken of ik nog iets aan dat cijfer kan doen (3,5). Een echte klassieker, maar volgens mij komt het nu niet meer zo ( ) over bij mij... Heb ik vaker met oude films.
Vanavond nog grote delen gezien. De film, alhoewel 41 jaar oud, blijft toch mooi. Er zitten niet echt spannende actie-scenes in, maar de film heeft wel een algehele prettige sfeer. En mooie beelden van de Griekse eilanden, wat het natuurlijk altijd goed doet.
Gewoon een prima klassiekertje dus.
Goodfella
Ik vond het vooral leuk om te zien dat het computerspel 'Commandos' overduidelijk op (onder meer) deze film is gebaseerd, want verder vond ik het een nogal langdradige film. Het verhaal is best oké, het acteerwerk uitstekend, maar het had allemaal best in een kleine twee uur verteld kunnen worden. 3 sterren
Kwam er achter toen ik hem aanzette dat ik hem al gezien had. Vond hem best wel leuk. Goeie cast leuk verhaaltje dus gewoon een vermakelijk filmpje. 3,5*
tovenaar
Dankzij Goodfella dan toch nog kunnen zien. (bedankt
Misschien is de film inderdaad wel wat te lang, maar de film compenseert dat met een spannende sfeer die gedurende de hele film blijft aanhouden. 3,5 ster voor dit oud stukje spanning!
Newbie
46 stemmen, nogal weinig zou ik zeggen. Deze film is een aanrader; alleen de klimpartij had wel wat korter kunnen zijn.
NTsuno
Een geweldige film welke helemaal voor die tijd prachtig in elkaar werd gezet. Het is een klasieker die je gezien moet hebben.
Mee eens. Grootse klassieker inmiddels 4,5*
Spreek regelmatig mensen die dit aanhalen als de beste film ooit. (ik vraag me dan tevens ook af of ze die herzien hebben of dat het uit de herinnering is blijven hangen, waren ook merendeel oudere personen die daarover praatte)
PartyMarty
Ben natuurlijk ook al oud, maar vond vorige week, toen ik hem weer eens zag, eigenlijk dat ik hem juist wel een half sterretje erbij kon geven.
Film heeft lang gedraaid en bijna 3 mln bezoekers getrokken Bron
DVD is nu eindelijk uit voor minder dan 10 Euro bij FRS geloof ik. (bij die actie 3=2)
De GeuS
Echt jeugd sentiment; vroeger eerst de film kijken en daarna naspelen met soldaatjes en blokken....

Sterke film met goede cast; een beetje een voorspelbaar einde, maar t lift gedeelte maakte een hoop goed.
Stevo
Ik heb eerst het boek gelezen. Die vond ik zo spannend en goed dat ik gelijk de film gekocht heb. Helaas kan de film lang niet tippen aan het boek. In het boek zitten veel meer spannende situaties. Ik denk dat iedereeen die het boek gelezen heeft het met me eens is.
FisherKing
Vind ze beide goed, maar ik zag eerst de film.
eerdekes
Ik vond het 'n goede film niet meer
De ruim 2 uur durende film verveelde geen moment.
Hij was goed, maar niet goed goed
benjamin
Behoorlijke, odertussen verouderde film die na een tijdje toch saai begon te worden.
De GeuS
Net weer gezien en zekers de "klassieker" status waardig; heeft de tand des tijds prima doorstaan, mede door de prachtige omgevingen, goede karakteropbouw, het prima acteerwerk en het spannende verhaal. Kan eigenlijk geen minpunt opnoemen bij dit juweeltje; verhoogd naar 5 sterren....
Pacino88
Echt een toppertje,deze oorlogsfilm.
Zeker één van de beste oorlogsfilm,deze film verveelt mij gewoon geen moment,ook al komt hij misschien wat oubollig over voor anderen.Gewoon een goed verhaal,goeie actie (voor die tijd) en ik vind hem erg spannend.
vooral David Niven is een goeie acteur.
4 sterren.
RRT
Vooralsnog 3*, puttend uit m'n geheugen. Vond hem tig jaar geleden wel een goede film. Ga binnenkort opnieuw zien.
The One Ring
Wat een prachtig en vooral goed uitgewerkt verhaal heeft deze film. Goede karakters, gespeeld door goede acteurs. Het blijft, op een moment na (de storm terwijl ze op het bootje zitten en de klimtocht erachteraan) constant boeien. Echt spannend wil ik het niet noemen, vooral niet in vergelijking met Saving Private Ryan, maar het blijft een goede film. Het verbaasd me dat hij niet in de top 250 staat.
maartenv
Zeker voor die tijd een goeie film, maar geen meesterwerk, daarvoor is ie niet goed genoeg
savi_7
erg mooie film, maar soms duren de scene's telang na mijn menig. wilde eigenlijk een vier geven maar hou het op een $3,5$

Force 10 from Navarone
1978