• 9.378.061 stemmen

The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

Drama / Horror | 91 minuten

Genre: Drama / Horror

Alternatieve titel: The Human Centipede 2 (Full Sequence)

Oorsprong: Verenigde Staten / Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie en Dominic Borrelli

Plot The Human Centipede II (Full Sequence)

"100% medically INaccurate."

Een man raakt seksueel geobsedeerd door de DVD van horrorfilm 'The Human Centipede (First Sequence)' te bekijken. Hij gebruikt schuurpapier om zichzelf te bevredigen tijdens het bekijken van de film. Hij besluit een eigen "Human Centipede" te maken van 12 slachtoffers en zijn eigen 'centipede' te gebruiken om zijn eigen seksuele genot te bevredigen.

Reinbo schreef:

Een van de meest bizarre en beangstigende serial killers uit de moderne filmgeschiedenis.

Alleen daarom al een meesterwerk!

avatar van The Oceanic Six

Een dikke, smerige malloot maakt niet meteen een beangstigende serial killer. Dat was hij zeker niet.

Tonypulp

Er zit dan ook meer achter, zoals de onbezonnenheid en het feit dat hij totaal niet te 'lezen' is als persoon. Je weet niet precies wat er in zijn zieke kop speelt, alles beïnvloed hem en zijn omgeving maakt het nog een stuk pittiger qua achtergrond. Dus, 2x wat Reinbo zegt

avatar van The Oceanic Six

Nou, het is gewoon een zieke geest die een naar verleden heeft gehad en daardoor geflipt is. Zoals ik wel 100x al in horrorfilms heb gezien. Hij voerde het overigens wel aardig uit in de film hoor, maar het is geen karakter die ik over een paar jaar nog zal herinneren, itt een hoop andere horroriconen.

Tonypulp

Zoals ik wel 100x al in horrorfilms heb gezien.
Ik helaas niet

avatar van The Oceanic Six

Halloween? Nightmare on Elm Street? Genoeg horrors met zieke geesten die zijn gaan moorden door hun verleden.

Tonypulp

Ik bedoel killers met eenzelfde soort impact, tegen een Freddy kijk ik heel anders. Voor Myers heb ik ook een heel ander soort angst.

avatar van The Oceanic Six

Wat bedoel je dan, wat voor soort killer ken je niet echt uit andere films?

Tonypulp

Één die zo onberekenbaar gestoord is, heb ik toch net uitgelegd ? Van Myers weet je al wat hij gaat doen, alleen niet wanneer. Freddy is pure angst inpompen voor het vermoorden: het toeslaan op de grootste angsten.

Bij deze meneer daarvan weet je niet wat z'n volgende zet zal zijn, hoe hij zijn fantasieën gaat botvieren en wie hij daarvoor misbruikt. Daarnaast creëert Tom heel slim een soort medeleven omdat hij zo'n sneu geval is (dat zie je aan zijn kop). Dat is iets wat traditionele killers nogal eens missen, zeker de iconen. Het één is niet beter dan het ander, maar wel anders.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond de dader in A L'Interieur ook wel iemand zoals deze dikke meneer. Is dat wel een goed voorbeeld?

Tonypulp schreef:

Hij speelt hamertje tik en naait ze aan elkaar. Nou woeptiedoo Het medeleven creëren is makkelijk bij een personage als dit. Het lag er vooral in die flashbacks allemaal maar een beetje te dik er bovenop. Ik heb liever een geniale gek zoals in het eerste deel die gelooft in zijn idealen(een soort van Geert Wilders zeg maar), jaagt mij veel meer angst aan. Dit is gewoon fanboy/copycat gedrag van een iemand die sociaal buitengesloten is.

avatar van Reinbo

Die uit a l'interieur komt idd in de buurt maar is een stuk knapper en ook veel bekwamer met het mes. Was ook geen kunstenaar.

rep_robert schreef:

Hij speelt hamertje tik en naait ze aan elkaar. Nou woeptiedoo Het medeleven creëren is makkelijk bij een personage als dit. Het lag er vooral in die flashbacks allemaal maar een beetje te dik er bovenop. Ik heb liever een geniale gek zoals in het eerste deel die gelooft in zijn idealen, jaagt mij veel meer angst aan. Dit is gewoon fanboy/copycat gedrag van een iemand die sociaal buitengesloten is.

Dat concept van idiote fanboy is toch geweldig. Veel beter of origineler dan de zoveelste slasher of rijke sadist. Dokter uit derl 1 was overigens ook erg tof.

En medeleven is wel het laatste wat die kleine dikzak moet oproepen..... Verbijstering eerder.

The Oceanic Six schreef:

Dat zijn een soort sprookjes figuren, dit soort gasten kun je nog in het echt tegen komen. Met name in Belgie en Oostenrijk.

avatar van rep_robert

En toch krijg je dat weer omdat hij zo gepest is in zijn leven. Ik hoef geen sympathy killers te zien. Maar de killer vind ik ook niet het grootste probleem in deze film. Ik heb ze ook wel is slechter gezien. Het gaat er meer om dat de film eigenlijk behoorlijk inhoudsloos is en puur is gemaakt om op de cultstatus van het origineel voort te borduren. Vond het maar ongeïnspireerd allemaal. Het perspectief van de dader vind ik daarbij ook een mindere keus, haalt op voorhand al elke vorm van spanning uit de film.

avatar van Reinbo

(Dramatische) spanning is ook niet iets wat ik zoek of verwacht in een film als dit.

avatar van rep_robert

Krijgen we dat argument weer Een horrorfilm moet toch wel meerdere dingen kunnen bieden.

Woeptiedoo, de film is ranzig(vond ik ook meevallen, meeste gebeurt buiten beeld). Voor de rest heeft de film nergens wat te bieden, als film zit het heel slecht in elkaar namelijk. 90 minuten aan beelden zonder samenhang. Moeilijk kijkbaar dus.

Elineloves

Pfff, wat ben je een zure zeikbeer wat deze film betreft Robert. Foei. Ik ga bijna een herziening eisen!

avatar van rep_robert

Mag ook wel tussen die positievelingetjes hier Het is gewoon een kutfilm. Ranzigheid moet ook met enige vorm van samenhang/spanning/vermaak gepresenteerd worden, anders is het alleen ranzig en verder niks. Deze film is dus verder niks behalve ranzig.

rep_robert schreef:

Dat jij de samenhang niet hebt kunnen ontdekken, wil niet zeggen dat die er niet inzat.

Vond het allemaal een erg duidelijk en logisch verhaal. Spanning kwam dan ook niet door suspense, maar wel vanuit de sfeer en de angst voor hetgeen komen gaat (niet of het komen gaat, dat onze verknipte vriend aan het plakken gaat is wel duidelijk. ).

En zeg nu zelf, dit is toch een prachtig beangstigend shot of deze.

Tonypulp

Btw...hoe bedoel je geen samenhang? Volgt een heel logische lijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

rep_robert schreef:

Eens. Ook iets wat me tegenhoudt dit te gaan zienmaar ranzigheid is steeds meer een topic waar een hele film omheen gebouwd wordt. Het wordt een doel ipv een middel. Al hoop ik dat het niet het geval is bij deze reeks, binnenkort eens aan beginnen.

Reinbo schreef:

Ik vond die vent meer een type die in zo'n gure oostblok slagerij werkt

Naomi Watts schreef:

Film(s) moet net zo goed van zijn sfeer en fantastische hoofdpersoon(en) hebben dan van de ranzigheid. Het zijn gewoon erg goed gemaakte films, maar de meeste mensen kijken niet verder dan de ranzigheid en hopen op totaal verkeerde zaken zoals spanning. Het zijn meer 'Festivals of the bizar'. Erg sterk, denk dat jij het wel kan waarderen, al zit in deze wel een shot wat je mogelijk te ver zal gaan.

Naomi Watts schreef:

Lijkt me sterk dat jij dit niet kunt waarderen. Maar if so, dan verlies je het totale plaatje wel een beetje uit het oog, mocht de smerigheid je raken . Zeker deel één zal gewoon goed vallen. Deel twee ligt in het verlengde daarvan dus ook goede hoop.

Edit: Alhoewel..

al zit in deze wel een shot wat je mogelijk te ver zal gaan.
Was het al bijna vergeten hehe.

avatar van Skrean

Skrean

Wat een ziek einde.

avatar van Theunissen

Dit was in ieder geval al stukken beter dan het eerste deel. Wat een figuren spelen in deze film De gestoorde hoofdrolspeler is met zijn ranzig uiterlijk al een verhaal apart, maar de bovenbuurman en vooral de moeder mochten er ook wezen (de scènes in het huis waar hij leefde waren sowieso geweldig). Ook een leuke bijrol van Pierre Kartner als de perverse dokter. Het zieke verhaal stelt opzicht niet zoveel voor maar de uitvoering ervan was zeer goed.

Man man man wat een behoorlijk zieke en gore film is dit, maar eerlijk gezegd heb ik er best van genoten (ging soms wel te ver, o.a. met die hoogzwangere vrouw) en soms ook wel om gelachen (geweldig toen de bovenbuurman voor het eerst naar beneden kwam ). De manier hoe hij zijn slachtoffers bij elkaar haalde en voorbereide voor de centipede was behoorlijk grof en zag er ook zeer pijnlijk uit (je voelde het bijna zelf). Ook als hij de centipede gereed heeft gaat het er zeer grof aan toe (o.a. het voederen en de ontlasting, bij het laatste werd overigens de enige keer kleur gebruikt). Ook geweldig was het toen hij de achterste vrouw in de centipede van achteren ging nemen, hij gebruikte zelfs nog zijn ranzige spuug daarbij En dan het einde, zo hard maar tevens zo goed

Laurence R. Harvey was echt geweldig gecast voor deze film en hij deed het ook uitstekend. Het zou me niet verbazen als hij in het echte leven ook gestoord is.

Elineloves

OMG ik dacht dus echt ''Pierre Kartner? Dé Pierre Kartner? Van.... het smurfenlied? Dat kannie!''

En ging nog googlen ook, haha.

avatar van Theunissen

Nee natuurlijk een look a like Maar die Laurence R. Harvey had wel iets weg van een smurf namelijk van "Ranzige Smurf".

Knap overigens dat jij deze film als vrouw zijnde hebt bekeken

Elineloves

Hehe tsja, het is al laat. Ja ach, ik zou niet weten waarom niet. (Al was het wel behoorlijk vies soms hoor). Heb wel ergere dingen gezien dan dit. Al zijn de meeste vrouwen hier wel wat 'gevoeliger' voor ja. Ik ben een apart meisje zullen we maar zeggen.