• 9.369.537 stemmen

Met onder meer: Walter de Donder, Aimé Anthoni en Agnes de Nul

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 juli 1999

Plot De Kabouterschat

"The very first Plop film"

Kabouter Plop houdt samen met zijn kaboutervrienden Lui, Klus en Kwebbel een lenteschoonmaak in zijn paddenstoel. Bij het schoonmaken van de schoorsteen ontdekt Klus een schatkaart. De kabouters besluiten om samen de Kabouterschat te zoeken. Maar... de tocht is moeilijk en gevaarlijk. Onderweg ontmoeten ze nog twee andere kabouters, Pif en haar broer Paf. Lui wordt smoorverliefd op Pif. Door een toeval komt de schatkaart in handen van Pif en Paf. Ook zij gaan op zoek naar de schat.

avatar van Film Pegasus

Nog een product van Studio 100 dat vooral z'n publiek heeft gevonden dankzij de nodige promotie. In tegenstelling tot de K3-leden (K1, K2 en K3) zijn dit wel acteurs en is dit gelukkig iets beter aan te zien. Maar het is moeilijk om van een korte serie een volwaardige film te maken. Het blijft een gerokken aflevering die dient om de Plopcollectie nog eens te promoten. Leuk voor de kindjes, maar geen familiefilm.Minder ergelijk dan andere Studio 100-films, maar in elk geval mijn ding niet.

avatar van naert

naert

in plaatst van een plop film is het een flop film

en als er plop fans zitten plop in de wolken is toch veel beter

avatar van naert

naert

krosnicky schreef:

dit was ooit mijn eerste bioscoop film ik was 6 geloof ik

wat zal deze film je leven hebben verandert???

avatar van Grover

Grover

pieferdepief paf....pafferdepaf...pief

avatar van neli123

neli123

Ik vind alle film van kabouter plop slecht behalve deze.

Maar dat komt misschien omdat ik toen zo klein was toen ik hem voor het eerst zag

avatar van robertus65

robertus65

Wat een Plopfilm, geplopt?

avatar van Elineloves

Elineloves

Nee, deze film deed het hem niet. Hij wist de kinderen niet te boeien, en dat zegt al genoeg. Onlangs hebben ze nog 'Plop in de Stad' gekeken en daar zaten ze allemaal met open mond naar te kijken maar deze film mist een bepaalde 'magie'. Persoonlijk vond ik dit deel ook stukken minder leuk. Weinig humor, minder knipogen naar volwassenen zoals ik gewend ben van andere plopfilms en het voelde allemaal net iets te nietszeggend en langdradig aan. Pif en Paf waren buitengewoon irritant te noemen. Jammer.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Met Plop en de penguin, Plop en kwispel en Plop en het vioolavontuur kon ik het grappige nog vinden maar met deze niet. Ik vond hem niet grappig en verveelde me in die 94 MINUTEN!

1**

avatar van Tezza

Tezza

chevy93 schreef:

Jeugdsentiment! Dit was mijn eerste bioscoopfilm destijds. Was zeker een geslaagd feestje destijds

haha die van mij ook

en het was best een grappige film

baspls

In mijn herinnering was dit een enge en spannende film. Dat is het nu natuurlijk niet meer. Een van de eerste films die ik gezien heb. en sinds 2004 eigenlijk nooit meer gezien (alleen een stukje op tv toen we op vakantie in belgië waren). Wel de beste plop-film en nog best leuk voor kinderen.

markwiering

Toen ik klein was keek ik naar Rambo-films die vol actie zaten. De meeste kinderfilms zijn gewoon veel te soft. Dat was ik al van mening toen ik 4 of 5 jaar oud was. Ze mogen best wat meer actie laten zien aan kinderen. Kinderen zijn niet achterlijk. Zij zijn heus wel in staat om te begrijpen wat er gebeurt.

Gruwelfilms waarin mensen op afschuwelijke wijze om het leven komen en waarin mensen gemarteld worden moeten wel 16+ blijven, want dat is niet geschikt voor kleine kinderen. Echter, gewone actiefilms met explosies, gevechten en waarin mensen worden doodgeschoten vind ik nog wel door de beugel kunnen als zijnde kinderfilm.

@markwiering

Sorry maar als ik jou reactie lees denk ik; Waar gaat deze wereld heen.

Oké ik keek toen ik 5 was ook al Star Wars, Jurresic Park en Indiana Jones maar om actiefilms echt aan te gaan bevelen voor kinderen? Ieder zijn mening hoor...

(ik was trouwens vier toen ik deze film keek en heb hem sinds dien natuurlijk niet meer gezien)

@baspls

Het ligt er ook aan om welke kinderen het gaat. Ik kan me voorstellen dat veel kleine meisjes actiefilms eng en niet leuk zullen vinden. Kleine jongetjes daarentegen zouden wel kunnen genieten van een goede actiefilm. Ik was daar ook één van.

Ik vind daarom de kijkwijzer van veel films onterecht. Veel films die nu de kwalificatie 12+ en 16+ hebben, zouden wat mij betreft 'Al' of 6+ worden. Alleen de gruwelijke films blijven dan 16+. Neem nou een voorbeeld aan Pirates of the Caribbean-films. Die films vind ik prima geschikt voor kleinere kinderen. Toch hebben deze films de kwalificatie 12+ gekregen.

markwiering schreef:

Dat klopt wel, (ik was er ook zo een )

We hebben hier niets te klagen in Engeland en Amerika zijn ze nog veek meer overdreven.

Ik ben het wel met je eens veel films hadden gewoon AL of 6 kunnen zijn en 16 word veel te snel gezecht.

Dat is dan weer een slecht voorbeeld. Die skeleten, seksueel getinte scènes, gevechten met veel bloed. Een beter voorbeeld is Star Wars die is nu 12+ maar had gewoon AL horen te zijn.

markwiering

In Amerika en Engeland zijn ze dus nog strenger met het beoordelen van films voor welke leeftijd ze geschikt zijn. Ik dacht dat de Nederlandse kijkwijzer één van de strengste was... Blijkbaar had ik het dus mis.

Eigenlijk komt er in de Pirates of the Caribbean-films heel weinig bloed voor. Je ziet tijdens de gevechten hier en daar een beetje bloed, maar dit is heel beperkt. Die skeletten zijn gewoon vervloekte personen. Er komen geen seksueel getinte scènes voor in Pirates of the Caribbean. Wel komen er scènes in voor waarin gezoend wordt, maar dat is geen seks. Het komt erop neer dat ik de Pirates of the Caribbean films geschikt vind voor kleine kinderen. Wat mij betreft zouden de Pirates of the Caribbean-films niet 12+, maar gewoon 'Al' of 6+ zijn.

avatar van Beertje45

Beertje45

Afgelopen weekend met mijn kleindochter zitten kijken. Alhoewel het overgrote deel duidelijk studioopnames zijn, is er veel detail besteed aan de decors die erg mooi ogen. Na een drie kwartier begint het echter te langdradig worden, ook voor kinderen die normaal Plop en zijn vrienden in filmpjes van amper 5 minuten te zien. Leuk om Katrien 'De Kotmadam' Devos nog eens bezig te zien.

avatar van Argyle

Argyle