• 11.236 nieuwsartikelen
 • 163.396 films
 • 10.392 series
 • 30.293 seizoenen
 • 617.784 acteurs
 • 193.865 gebruikers
 • 9.022.255 stemmen
Avatar
 
banner banner

Schneider vs. Bax (2015)

Komedie / Thriller | 94 minuten
3,26 525 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Speelduur: 94 minuten

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Alex van Warmerdam

Met onder meer: Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman

IMDb beoordeling: 6,6 (3.478)

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 28 mei 2015

Plot Schneider vs. Bax

Schneider, een huurmoordenaar, krijgt een telefoontje van Mertens op de ochtend van zijn verjaardag. Hij heeft een haastklus voor Schneider, die de klus weigert omdat het zijn verjaardag is en zijn vrouw Lucy had beloofd te helpen met de voorbereidingen van het feestmaal. Mertens houdt vol dat het een belangrijke zaak is. Wanneer ze in Mertens kantoor afspreken, hoort Schneider dat het doelwit Ramon Bax is, een schrijver. Bax woont op zichzelf op een afgezonderde plaats. Omdat het een gemakkelijke klus lijkt neemt Schneider alsnog de opdracht aan. Deze eenvoudige job blijkt echter moeilijker dan verwacht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Basto

Basto

 • 10205 berichten
 • 6850 stemmen

Shadowed schreef:

Betere NL.

Eerste van Warmerdam ervaring, en ik zie nu dat hij het vak best wel aankan. Grappig dat hij zelf ook meespeelt, hij speelt ook de andere acteurs eruit. Hij speelt menselijker en geloofwaardiger. Dat kan ik niet echt van Maria Kraakman zeggen.

Qua kleurengebruik is het vrij saai, maar er gebeurd continue genoeg om je geboeid te houden. Kraakman speelt vervelend, maar van Warmerdam en Dewispelaere spelen gelukkig een stuk beter. Als je een actiefilm wil zien, dan kan je beter een andere film zien.

Ik vond het weinig bijzonder op visueel niveau, vrij boeiend gefilmd en prima acteerwerk. Hiermee kan je je wel vermaken, een typisch voorbeeld van een NL film die wel geloofwaardig is en niet zulk ongelooflijk overdreven acteerwerk bevat. (GTST).

Als GTST je referentie is voor de Nederlandse film, heb je nog een hoop moois te ontdekken. Naast de rest van het werk van Van Warmerdam kan ik je ook het werk van Terstall aanraden.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8698 berichten
 • 5446 stemmen

Basto schreef:

(quote)

Als GTST je referentie is voor de Nederlandse film, heb je nog een hoop moois te ontdekken. Naast de rest van het werk van Van Warmerdam kan ik je ook het werk van Terstall aanraden.

GTST is niet mijn referentie naar de Nederlandse film. Echter een referentie van een Nederlandse film over hoe het dus niet moet. Dank trouwens voor de aanbevelingen, die ga ik nog eens onderzoeken.


avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

 • 15565 berichten
 • 2761 stemmen

Fijn!

Zoals altijd bij Van Warmerdam. Een vreselijk absurd verhaal, een ware klucht. En toch uitermate charmant hoe een huurmoordenaar zijn dag niet heeft en in werkelijk alles wordt tegengewerkt. Slechts het einde had wat beter gekund. De vele gastpersonages sieren deze film met als hoogtepunt, de overspannen dochter, het bezoek van opa of de hoer uit Culemborg. Onibaba is ook nooit ver weg met de geslaagde locatiekeuze. Benieuwd naar de volgende Van Warmerdam! 4*


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 8058 berichten
 • 3600 stemmen

Alex van Warmerdam is de Hitchcock van de ritselende rietvelden. Misschien is het de toneelachtergrond van de cineast, maar het blijft elke keer weer genieten geblazen welke surreële setting hij nu weer bedacht heeft. Hier is de voornaamste plaats van handeling een vlothuisje op een meertje, terwijl op loopafstand een onafgebouwd huis wegzakt in het moeras. Het is op deze plek dat twee huurmoordenaars elkaars noodlot zijn en de opdracht krijgen om de ander te vermoorden. Achter het sluipschuttersvizier van Schneider (Tom Dewispelaere) steekt een gezagsgetrouwe familieman, die nauwgezet en grondig te werk gaat. Achter het sluipschuttersvizier van Bax (Alex van Warmerdam) steekt een man van middelbare leeftijd, die de prijs betaalt van een leven drinken, snuiven, vrijen en anderszins verantwoordelijkheden vermijden. Allebei hebben ze hun eigen werkwijze en filosofie, maar zullen ze die vertrouwde handelswijze moeten aanpassen omdat 'de anderen' in de weg lopen en nieuwe complicaties met zich meebrengen. Het aardige aan 'Schneider vs. Bax' (2015) is dat sympathie voor een personage ongemerkt overgaat in antipathie (of omgekeerd) naar gelang de omstandigheden waarin de personages terechtkomen. Iedereen speelt maar zijn of haar maatschappelijk bepaalde rol om het vege lijf te redden.


avatar van SmackItUp

SmackItUp

 • 3487 berichten
 • 2487 stemmen

Viel me toch wat tegen.

Voor mij is Warmerdam een van de weinige NL regisseurs die iets origineels kan brengen. Zelden volgens het boekje, en dat voel je ook terug in deze film. Maar wat mij betreft is hij op zijn best als je continue wordt geconfronteerd met het bizarre scenario wat hij heeft gecreëerd. Dat mis ik toch een beetje in deze Scheider vs Bax. Er zitten zeker erg vreemde scènes in (dat einde!) maar een hitmen vs hitmen als onderwerp is toch wat gewoontjes. Daarnaast besteed Warmerdam er ook echt teveel aandacht aan, waardoor ik soms moeite had om de aandacht erbij te houden.

Hij mag van mij part best nog best wat gekker uit de hoek komen. Borgman blijft daarin toch de beste.

2,5*


avatar van jordorientje

jordorientje

 • 471 berichten
 • 414 stemmen

Nou ja zeg, wat was dít nou weer dan?!
Hij begon op zich wel oké, heerlijk flauw en kon er wel om lachen. Want tja het was tenslotte een "komedie" toch?
Als ik érgens een hekel aan heb, is het aan producenten die niet kunnen kiezen welke fuckin genre ze willen. "Komedie, nee toch thriller, nee weet je toch komedie, ach we doen gewoon komedie thriller".
Los daarvan vind ik deze 2 genres totaal NIET matchen. Wat wil je? Dat mensen het met een korreltje zout nemen, zoals Chuck Norris, dan moet die "thriller" weg, want je kunt geen medelijden of angst opwekken bij een komedie!
Wil je het spannend en serieus houden? Dan slaat die komedie weer nergens op, vind IK dan.
Ik had moeite met de emoties, ene kant was een dood grappig, andere kant dacht ik; Jezus, waarom moest die nou weer dood?
En wat me dan nog het méést stoorde, was de vreselijke onlogica:
1. Die opdrachtgever is dood, opdracht vervalt, wáárom ga je dan in vredesnaam nog door? Je krijgt toch niet betaald.
2. Hoe is het mogelijk dat Dé Schneider die koste wat het kost die dochter dood wilt hebben, ineens niks meer uithaalt en doodleuk wegloopt, omdat ze NAAKT is?! Wat is daar de logica van?
3. Hoe kan het dat in de hele film er NIET wordt gecommuniceerd? Geen enkele keer besluit Bax Schneider in te lichten of een nieuwe deal te sluiten.
En op het laatst ook: niemand zegt wat, niemand roept wat. Dan roep je toch even tussen alles door dat je bereid bent om de opdracht
te laten vervallen?!
4. En hoe logisch is het dat dé gevreesde Schneider ineens GEVOEL krijgt bij de dood van een "hoer"' zoals hij haar zelf noemt, maar ondertussen zonder enige moeite op die onschuldige dochter schiet en haar dood wil hebben?
Heel krom allemaal. Echt totaal geen logica. En dat hij er mee wegkomt, zit me ook niet lekker.
Ergens had ik nog gehoopt op een twist, maar die kwam maar niet. Zoals bijv dat die vrouw van Schneider achteraf bleek overal achter te zitten en zelf die Martens had ingeschakeld om haar man uit de weg te ruimen. Want zo praatte ze ook met hem aan de telefoon: heel nep en zonder emotie.

Nee, dit is echt jammer. Er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Echt een teleurstelling. Je had met dit verhaal een goede triller kunnen maken. Of een mooie komedie als je die Bax had laten leven. Maar dat stukje komedie vervalt al snel als Bax en die "hoer" worden vermoord ?


avatar van Walter S.

Walter S.

 • 1483 berichten
 • 1159 stemmen

jordorientje schreef:

Nou ja zeg, wat was dít nou weer dan?!

Een film van Alex van Warmerdam.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 8058 berichten
 • 3600 stemmen

Haha, ach. Iedereen kijkt op zijn/haar eigen manier naar films. Overigens is vermenging tussen genres nu ook weer niet zó uitzonderlijk. In dat opzicht vond ik deze van Warmerdam zelfs wat neigen naar een geijkte genrefilm. Noem het komische thriller en je komt al een heel eind.


avatar van Basto

Basto

 • 10205 berichten
 • 6850 stemmen

Zwarte komedie, gewoon een helder en legitiem genre.


avatar van jordorientje

jordorientje

 • 471 berichten
 • 414 stemmen

Haha op de 1 of andere manier is het toch wel heel vreemd en lachwekkend tegelijk dat zowel Basto als Donkerwoud me achtervolgen en telkens met z'n 2en (toevallig) een aanval inzetten op mij bij de films die zij helemaal geweldig vinden, maar het blijkbaar niet kunnen verkroppen dat ik diezelfde films als waardeloos bestempel ? Diep triest eigenlijk. Ik deel duidelijk een andere mening, maar zo te zien mag dat niet ? Jongens, jullie haat naar mij knalt al een jaar door jullie scherm heen. Grow up, schei uit met deze spelletjes en hou het alsjeblieft bij je eigen zaken.


avatar van Basto

Basto

 • 10205 berichten
 • 6850 stemmen

jordorientje schreef:

Haha op de 1 of andere manier is het toch wel heel vreemd en lachwekkend tegelijk dat zowel Basto als Donkerwoud me achtervolgen en telkens met z'n 2en (toevallig) een aanval inzetten op mij bij de films die zij helemaal geweldig vinden, maar het blijkbaar niet kunnen verkroppen dat ik diezelfde films als waardeloos bestempel ? Diep triest eigenlijk. Ik deel duidelijk een andere mening, maar zo te zien mag dat niet ? Jongens, jullie haat naar mij knalt al een jaar door jullie scherm heen. Grow up, schei uit met deze spelletjes en hou het alsjeblieft bij je eigen zaken.

Als jij niet wilt dat er op je schrijfsels gereageerd wordt, kun je ze in het vervolg beter niet op een openbaar discussieplatform plaatsen.

Verder vond ik je dogmatische opstelling over het mixen van genres en je geklaag over onlogisch gedrag ook gewoon vragen om een reactie.

En is het niet zo dat jij het liever lekker helder en eenvoudig hebt? (Je top 10 staat er vol mee) Dat kan je dat toch ook gewoon toegeven ipv het op een persoonlijke vete te gooien?


avatar van jordorientje

jordorientje

 • 471 berichten
 • 414 stemmen

Basto schreef:

Als jij niet wilt dat er op je schrijfsels gereageerd wordt, kun je ze in het vervolg beter niet op een openbaar discussieplatform plaatsen.

Verder vond ik je dogmatische opstelling over het mixen van genres en je geklaag over onlogisch gedrag ook gewoon vragen om een reactie.

En is het niet zo dat jij het liever lekker helder en eenvoudig hebt? (Je top 10 staat er vol mee) Dat kan je dat toch ook gewoon toegeven ipv het op een persoonlijke vete te gooien?

Je kunt best reageren op mijn "schrijfsel" (hoewel het eigenlijk "type-werk" moet zijn?) maar wat jij doet is wederom proberen mij uit te lokken off-topic te gaan, zoals nu. Jouw reactie gaat allang niet meer over de film en dat weet je dondersgoed. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je je vriendje meteen op de hoogte stelt en bericht, zodat hij ook weer even TOEVALLIG hier op dit tijdstip bij dezelfde film kan verschijnen, net als de vorige keer ?

Dus iedereen die het niet eens is met jouw gedachtegang vraagt om een reactie? Lekkere logica. Druk leventje ook, als je op íedereen moet reageren.

Als IK die 2 genres nou niet bij elkaar vind passen, dan is dat toch echt MIJN mening en als jij het er niet mee eens bent, kun je dat gewoon aangeven, zonder een bullshit verhaal eromheen te lullen en mensen op te trommelen voor óók een reactie op mij. Maar ik praat tegen lucht, want je weet dondersgoed dat dit jullie persoonlijke vete is naar mij ipv andersom.

Fijne dag mannen. En waarschijnlijk weer tot horens hè jullie kennende haha ?


avatar van Basto

Basto

 • 10205 berichten
 • 6850 stemmen

Ik heb niemand opgetrommeld hoor, dus je conspiracy theorie kan weer in de kast. Vond het gewoon opmerkelijk dat je moeite heb met de verweving van die genres. En dat je het komische aspect van op het eerste gezicht onlogisch gedrag niet kan plaatsen. Is ook wel een dingetje. Het gros van de films dat op ons afgevuurd wordt, zijn doorgaans ‘lekker’ eendimensionaal.

Heeft dus ook verder niks net een persoonlijke vete te maken. Wel met mijn missie om een lans te breken voor films die buiten de lijntjes kleuren.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 8058 berichten
 • 3600 stemmen

jordorientje schreef:

Haha op de 1 of andere manier is het toch wel heel vreemd en lachwekkend tegelijk dat zowel Basto als Donkerwoud me achtervolgen en telkens met z'n 2en (toevallig) een aanval inzetten op mij bij de films die zij helemaal geweldig vinden, maar het blijkbaar niet kunnen verkroppen dat ik diezelfde films als waardeloos bestempel ? Diep triest eigenlijk. Ik deel duidelijk een andere mening, maar zo te zien mag dat niet ? Jongens, jullie haat naar mij knalt al een jaar door jullie scherm heen. Grow up, schei uit met deze spelletjes en hou het alsjeblieft bij je eigen zaken.

Het wordt wel saai op een filmforum als je niet op elkaar mag reageren. Daarnaast was mijn reactie niet aanvallend of gemeen. Je leest er dingen in die er niet zijn. En alsof Basto en ik nooit met elkaar overhoop hebben gelegen!?


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21375 berichten
 • 4500 stemmen

Meer dan een zwarte komedie (de film doet nooit echt pijn, zit niet echt op een randje van is dit nog wel grappig) is dit eigenlijk gewoon een comedy of errors, een farce of op zijn Nederlands, een klucht. Dit keer niet met overspel en deuren, maar met moorden, wel gebleven is de persoonsverwarring. Best aardig maar een behoorlijke teleurstelling als ik 'm naast van Warmerdams veel betere voorganger Borgman zet. Dat komt vooral doordat de film niet grappig genoeg is, nogal een flauwe eindconclusie (die echt voelt als een afraffelen, alsof van Warmerdam niet meer zo goed wist wat te doen) heeft. Absoluut interessant en vooral het begin is leuk, het decor is heerlijk Nederlands en prettig chaotisch. Maar uiteindelijk maakt het net te weinig indruk.


avatar van De wind

De wind

 • 188 berichten
 • 197 stemmen

Vandaag herzien. Blijft een zeer intelligente zwarte komedie van Nederlandse bodem. Aan het begin is het even wennen aan de acteerstijl maar dit past uiteindelijk heel goed bij het verhaal.


avatar van umbra

umbra

 • 3717 berichten
 • 3456 stemmen

Mwaah, dubbel gevoel bij deze, een net niet, had deze beter verwacht, zowel als zwarte comedy en als thriller, net niet goed genoeg, had beetje het gevoel naar een anderhalf durende fars aan het kijken te zijn. Desondanks kon ik me er nog wel mee vermaken.


avatar van Mescaline

Mescaline

 • 6997 berichten
 • 2753 stemmen

Na afgelopen maandag Ober en jaren geleden Abel gezien te hebben ben ik nu maar begonnen aan de derde film van deze regisseur en ik moet zeggen dat de Van Warmerdam filmpjes mij wel smaken!
Ook Schneider vs Bax weet origineel en fris te zijn, acteurs die het leuk doen en weer een heerlijke sarcastische rol van de regisseur zelf.

De thriller/misdaad elementen weet Van Warmerdam mooi in een mix te gooien met humor en het tempo blijft daarbij ook nog eens erg aangenaam.

Jammer dan wel dat de laatste 10 minuten mij wat minder deden, ten eerste jammer eigenlijk dat Bax wel opeens heel makkelijk zich laat neerschieten en dat Schneider na een moeizame achtervolging van Bax zijn dochter haar maar gewoon laat leven omdat ze naakt en kwetsbaar is. Maar natuurlijk wel een leuke aangelegenheid om er een extra naaktscène in te gooien.

Heel dicht tegen 4 aan, maar ik blijf net hangen op de 3,5.


avatar van Hansiro

Hansiro

 • 168 berichten
 • 1567 stemmen

Warmerdam daar mag Nederland trots op zijn, wat een geweldige ideeën heeft deze man over film! Bij iedere film zit je gewoon iedere scène in het geniale brein van hem, je weet nooit wat je kan verwachten. Wat mij betreft de beste regisseur ooit van Nederland.

De mengelmoes van comedy en thriller + het gortdroge acteren van Warmerdam zelf, die het overigens geweldig doet als vader die wel wat genotsmiddelen lust op z’n tijd, is echt van begin tot eind smullen. Prachtige setting ook waar Warmerdam ook goed gebruik van maakt in de film.

Ik rook een joint, gebruik wat coke en jij eet muesli.


avatar van de grunt

de grunt

 • 4295 berichten
 • 1566 stemmen

Opnieuw gezien op Amazon Prime. Wat kan die Warmerdam toch bijzondere films maken. Die dialogen.. Genoten!!


avatar van Pecore

Pecore

 • 922 berichten
 • 1665 stemmen

Niet zo geslaagd als Borgman, maar wederom een hele vermakelijke film van Van Warmerdam. Ik mag ook graag naar hem als acteur kijken. Niet dat het zo'n begenadigd speler is, maar hij heeft een aanstekelijke vanzelfsprekendheid over zich.

Hoogtepunt zijn voor mij ook weer de dialogen. Geweldige humor, verrassende wendingen, leuke typetjes en Eva van de Wijdeven, heerlijk!


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 780 berichten
 • 1487 stemmen

Komisch, spannend en mysterieus. Knap gemaakt op bijna een locatie en alles zonder irritante filmmuziek.


avatar van Mr Thee

Mr Thee

 • 1563 berichten
 • 1113 stemmen

Heerlijk eigenwijs filmpje weer. Genremix met een helaas wat matige Kraakman zo stelde Shadowed ook al vast. Maar goed staat staan genoeg leuks tegenover: mysterie (tamelijk vaag en onverklaard over het "waarom"....lees de link hieronder voor een komisch commentaar van Van Warmerdam hierover), komische plottwists en een uitstekend decor.

Ten dele opgenomen (het riet en het huisje) ten noorden van het Schildmeer! Bam! maar OOK ...het moeras in Biddinghuizen. Lees maar: Alex van Warmerdam over Schneider vs. Bax - Filmkrant

Wie weet wat Van Warmerdam drijft tot het opzettelijk mixen van de NL/ BE cast? Doet ie ook bij Borgman! Mijn beleving was overigens dat Borgman, die ik al eens zag, juist jonger was dan deze film. Niets is minder waar. Tig keer net niet gekeken om diverse redenen en al met al toch wel weer erg leuk. Kan toch wel stellen dat de genremix van Van Warmerdam mijn hart sneller doet kloppen: fijn voor de absurde cinema. Hoezé.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 8525 berichten
 • 4781 stemmen

Wel een fijne Warmerdam dit waarbij een kat-en-muisspel wordt gespeeld tussen twee huurmoordenaars. Niet alles verloopt echter volgens plan en dat maakt het plot best genietbaar. Wat chaotische en absurde situaties, beetje typisch Warmerdam denk ik, maar hij maakt er een leuk en aangenaam vertier van zonder de kern uit het oog te verliezen.

Stijlvol gefilmd, prima personages en een fijn plot om te volgen. De locatie is erg geslaagd met dat hoge riet. Mooie natuur ook, maar ook erg functioneel. De spanning was te snijden en het was onduidelijk waar of hoe de film zou eindigen.

Cast deed het ook prima met een mix tussen Belgen en Nederlanders. Ieder kwijt zich uitstekend van zijn rol. Prima dialogen ook, gevat, met humor en boeiend om te volgen. Fijn!


avatar van keukenzout

keukenzout

 • 398 berichten
 • 434 stemmen

Niet mijn favoriete Warmerdam maar heb me evengoed prima vermaakt met weer bizarre personages en een vreemdsoortige humor.


avatar van Creative-lady

Creative-lady

 • 593 berichten
 • 448 stemmen

Het was wel een raar begin, maar anders ...

Het einde vond ik wel jammer


avatar van atropine

atropine

 • 143 berichten
 • 125 stemmen

Alex speelt de hoofdrol, doet de regie, heeft de muziek gemaakt en annet zijn vrouw heeft ook een rol terwijl marc zijn broer de boel geproduceerd heeft. Van Warmerdam is een familiebedrijf dat er goed voor zorgt dat het geld in de eigen portemonnee terecht komt. Wat dat betreft, prima gedaan, hulde.

Deze film met lage produktiekosten ontvangt toch maar eventjes ruim 1 miljoen subsidie van o.a. het Nederlandse Filmfonds. De vraag is of het fonds daadwerkelijk voor kwaliteit en eigenzinnigheid heeft gekozen, de film is hier en daar onlogisch; waarom wilt de opdrachtgever eigenlijk beidde heren uit de weg ruimen, als ook voorspelbaar; als kijker weet je halverwege dat Schneider op tijd op zijn eigen feest zal verschijnen. De film is niet spannend en mist het contrast om te kunnen boeien.

De personages die de film bevolken worden eendimensionaal neergezet en blijven de hele film door vrij oppervlakkig waardoor ik voor niemand sympathie kon opbrengen.

Dit is een ongeinspireerde film. De setting en het camerawerk waren okee. Ondanks alles acteerde Alex erg goed, dat dan weer wel.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8516 berichten
 • 8354 stemmen

Schneider [Tom Dewispelaere] krijgt van Mertens [Gene Bervoets] de opdracht om Ramon Bax [Alex van Warmerdam] te liquideren. Bax bevindt zich met in een afgelegen vissershuisje, naar eigen zeggen om te werken aan een roman, wanneer zijn vervreemde dochter [Maria Kraakman] onverwacht de rust verstoort. Zoals gebruikelijk blijkt niets te zijn wat het lijkt en volgende de onverwachte, soms absurde wendingen elkaar in rap tempo op. Op en top Van Warmerdam. Dat zou je ook als kritiek kunnen beschouwen, maar Van Warmerdam is goed genoeg in wat hij doet om fans en mensen die minder bekend zijn met zijn oeuvre tevreden te stellen.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30534 berichten
 • 5226 stemmen

Alex van Warmerdam maakt opnieuw een zwartgallige film zoals we dat van hem gewoon zijn. Kleurrijke figuren met de nodige droge humor. Een verhaal dat voorspelbaar is maar met gebeurtenissen die alle kanten uit kunnen gaan. Schneider vs Bax is naar zijn gewoonte vrij voorspelbaar. In grote lijnen is het best een leuk idee, maar als je het uitspint tot anderhalf uur film, merk je toch wel dat het nogal mager uitvalt. Visueel valt het mee met een moeras als setting, al kan het toch wel beter. Leuk een keer te zien, maar zeker geen topfilm.


avatar van Reida

Reida

 • 28 berichten
 • 31 stemmen

Verrassend goede film


avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

 • 1713 berichten
 • 1505 stemmen

Dit is op zich wel een goede film.

Soms zijn de plotwendingen wel erg veel aanwezig.

En ondanks dat er veel buiten is gefilmd, komt de film soms over alsof je naar een toneelstuk kijkt.

Ik vond het acteerwerk van regisseur Alex niet zo goed.

De rest van de cast deed goed hun best, vooral Tom.

Maar deze film onderscheid zich ZEKER van de bagger films die Nederland vaak maakt.