• 9.379.405 stemmen

Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 28 januari 1999

Plot Meet Joe Black

"Sooner or later everyone does."

Media-tycoon William Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

Joe Black / Young Man in Coffee Shop

Jamaican Woman's Daughter

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

film_kaza schreef:
Het is best een mooi verhaal maar zit boordevol nadelen
- De film duurde 171 minuten en was niet altijd even intresant. Kon wel leuk zijn, kon goed zijn, maar kon ook dodelijk slaapverwekkend zijn.
- De tijdsduur tussen de scripten was ook zo lang. Je moest letterlijk wachten op iemand die iets ging zeggen terwijl het voorspelbaar was wat ie ging zeggen. Bijvoorbeeld " Jij bent Joe Black" duurde zo'n 30 seconden voor mijn gevoel. 3 stomme woordjes, moest dat echt zolang duren?
- Claire Forlani speelt ook altijd de romantische vrouw. Altijd is ze humorloos, voorspelbaar, hangt de vrouw uit waar de hoofdrol op word en verrast mij nooit. Vreselijk. In iedere film met haar is zij een minpunt.
- Brad Pitt heb ik ook zo ongelooflijk vaak als macho-man gezien dat die rol mij ook de neus uitrolt. Ik vond de scene's zonder Claire Forlani met Brad goed. Dat hij verslaafd raakt aan pinda-kaas of hoe raar hij overkomt bij iedereen. Slecht acteert Brad niet altijd. Soms heeft hij zelf een meester-niveau, maar Brad Pitt heeft mij zo vaak teleurgesteld en hier gebeurd dat weer een beetje. Misschien als Claire niet gecast was had ik het niet zo erg gevonden. Als ze nou een hele lelijke vrouw hadden genomen voor die rol dan had ik er wel veel meer respect voor gehad.
- Voorspelbaar zoals ik al zei. Je ziet Brad aan de telefoon en dan zie je het al aankomen: leuk, verliefd, seks, houden eeuwig van elkaar bla bla bla. Brad gecombineert met Claire vind ik echt te erg. Te cliché. Als je nou echt van romantiek houd dan vind je het een goude combinatie denk ik.

Tuurlijk zei ik dat ik het wel een mooie film vond. Deze heeft ook zijn goeie en vermakelijke momenten. Alle momenten zonder Claire en de scene met de vrouw in het zieknhuis. Anthony Hopkins is ook een pluspunt.

3 sterren.

Toch geen boordevol nadelen? Samengevat vindt je de film langdradig, voorspelbaar en slechtgecast, wat niet meteen een nadeel hoeft te zijn, want zoals je zelf al aangeeft kan een voorspelbare film ook zijn goede momenten hebben.

avatar van joe black

joe black

Ik ga akkoord dat Claire forlani een minpunt is. Maar als je zegt dat die 30 seconden té lang waren voor die drie woordjes, dan komt bij mij het vermoeden dat je niet bepaald een romantisch aangelegd iemand bent. Deze film gaat ab-so-luut niet om spanning voor wat er gaat gebeuren want halverwege de film ken je het einde al. Het gaat om de gevoelens die in de personnages omgaat. Die dertig seconden dat claire neemt om te zeggen "you're Joe" die heeft ze nodig om na te denken. Ze weet immers zelf nog niet dat het gewoon Joe is.

Ik hou gewoon van extreem lange films

En Brad is gewoon en énorm getalenteerde acteur. En macho vind ik hem allerminst. Vergelijk hem maar eens met een Tom Cruise of Jude Law... hij komt er zeker NIET als winnaar uit hoor

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik hou gewoon van extreem lange films

Ik begreep die '30-seconden-scene' toch anders: De vrouw twijfelt zolang om het te zeggen omdat ze op dat moment eigenlijk wel beseft wie of wat er voor haar staat. Dan besluit ze uiteindelijk toch om 'Joe' te zeggen omdat ze hem wil blijven herinneren als mens en niet als wezen

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

joe black schreef:

Ik ga akkoord dat Claire forlani een minpunt is.

ik niet

ik ben stapel op haar

En ik vind in die film helemaal geen minpunten. Het is één van de orgineelste en beste die ik ooit heb gezien.

avatar van film_kaza

film_kaza

Turkeyloverz schreef:

Mijn bericht bestond alleen uit de nadelen omdat die mij gewoon het meeste bezighielden. Vind voorspelbaarheid bij een film altijd nadelig. Ook was ik niet blij met Brad en Claire waar bijna de hele film over gaat. Terwijl ik de scene's met Antony en Brad juist weer wel goed vond. Dat komt omdat dat niet dat typische "romantiek" was.

Ikzelf heb ik het echte leven nooit zoveel te maken met romantiek. Ik ben niet verliefd, niemand op mij, ik date niet enz.
Maar misschien spreekt de film mij daarom zo min aan. Ik kocht deze film tenslotte van een stel dat ging verhuizen en van hun films afwilde. Alhoewel ik de japanse-serie "Midori No Hibi" wel een ongelooflijk mooi verhaal vond en die behoorde ook tot het genre romantiek. Ikzelf hou van fantasy (nr. 1, 2, 3, 4 & 7 in mijn top 10) en vind "de kunst van heet overleven als je alleen bent"( nr. 5 en 9 in mijn top 10).

Deze film doet mij gewoon niet zoveel.

avatar van garlic senior

garlic senior

dit is echt een vreselijk langdradige film die mij geen moment kon boeien

avatar van raza1

raza1

Veel verwacht, maar veel te weinig gekregen. Film had beter uitgewerkt kunnen worden qua verhaal, maar waar je bleef wachten op een mooie ontknoping of verandering vh verhaal, bleef dat uit.

Waarom deze film nou zo langdradig moest zijn blijft voor mij een vraag, want alles had makkelijk in 1,5 uur gepast en dan had de film zeker een ster meer gekregen, maar nu kijkt hij te moeilijk weg en had ik te vaak de neiging om met mijn vinger naar de fwd-button te gaan.

Brad Pitt, en Anthony Hopkins hadden een mooie rol maar Claire Forlani kon me met haar traan-ogen niet boeien. (haar uiterlijk overigens wel). 2,5*

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Deze film valt bij iedereen anders, de ene vind het te langdradig, de ander weet het weer te boeien.

Ik behoor tot die 2e groep, dankzij mooie scenes en het acteerwerk van acteerkanon Hopkins en ook Pitt en Forlani.

Ook het einde is goed gemaakt en pas perfect bij de sfeer van de film.

4****

avatar van 321brb

321brb

Schitterende mix van fantasy met romantiek die me wist te raken. Kan geen minpuntje bedenken, dus daarom *****

avatar van Rien

Rien

Leuke film opzich, duurte wat lang en Claire Forlani was vrijwel de hoofdrede waarom ik het uitgekeken heb

Wat een vrouw

avatar van DragQueen

DragQueen

Mooie drama film, met een goed verhaal. de film heeft natuurlijk wat cliche's in huis, maar dit is niet storend. pitt doet het goed in zijn rol van black. en ook hopkins acteert goed als altijd. forlani heeft iets magisch in deze film, wat een mooie vrouw is dat toch. verder duurt de film vrij lang, wat best past bij een film als deze. hierdoor krijg je de nodige diepgang als kijker. ik heb me goed kunnen inleven in de film. in mijn ogen is de film een geslaagde mengeling van drama, fantasie, en romantiek. ik geef hem 4 sterren.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Goed van Brad Pitt .

Voor mij de enige film waar hij echt goed in acteerd.

Niet te vergeten Anthony H. pure klasse zoals altijd.

Memorabel filmpje...

avatar van Tequillan

Tequillan

hele fijne film om te kijken, het is een echte amusements-hollywoodfilm met een hele goeie brad pitt, die ook stiekem iets onmenselijks heeft in deze film. Misschien alleen door de suggestie dat hij "de dood" is, maar toch maakt dat de film nog net beter dan de gemiddelde hollywoodproductie.

avatar van Yahni

Yahni

super film

avatar van Rik^

Rik^

Net gekeken op TV nadat ik hem lang gelden had gezien. Toch mn stem veranderd van een 3,5 naar een 4. Het acteerwerk is goed, het verhaal is mooi; niet te zoetsappig en erg origineel gebracht.

Een must see vind ik!

avatar van Hankieh

Hankieh

Was echt een goeie film dit:)

avatar van K@i

K@i

raarste verhaal ooit

avatar van Niqk

Niqk

goed verhaal, rol leuk gespeeld door Pitt en Hopkins.. maar de film was ZO ONTZETTEND TRAAG!

avatar van y.A.S.d.

y.A.S.d.

Ik vond de film niet te traag, lange films zijn vaak juist leuk om in te kijken, kan je jezelf naartoe zuigen zeg maar. 3.5 sterren

avatar van Roelio87

Roelio87

Het is echt een superfilm. Vind dat Brad Pitt hier (samen met Fight Club uiteraard) een hele goede rol neerzet. Daarnaast is Anthony Hopkins zo goed als altijd top.

Claire Forlani kan misschien niet het niveau van deze twee evenaren (wat helemaal geen schande is) toch vond ik haar in sommige scenes betoverd. Het blijft natuurlijk een hele mooi vrouw. Het moment dat zij tegen Drew 'vaarwel' zegt en voor Joe kiest is echt fantastisch (in de hal van het huis na het eten). Misschien heel erg melodramatisch enz maar daar was ik op slag verliefd op Claire hehe

Deze film zoals al eerder gezegd niet om de spanning, maar meer om het verhaal en de emoties van de personages. Ik vond het niet erg dat er voorspelbare dingen in de film zaten. GEWOON EEN TOP FILM !!

avatar van Lee-john

Lee-john

damn, dit is echt weer zo'n film waarvan ik niet kan uitmaken of ik em nou goed of slecht vond. Hij was inderdaad iets te lang en een beetje traag (hoewel dat mij niet erg stoorde). Het verhaal is en blijft toch wel erg vaag. Wel waren er paar indrukwekkende scené's en word er echt top geacteerd naar mijn mening. Spelen dat je De Dood bent is namelijk niet erg gemakkelijK!

hmm ik hou het maarop 3 sterren..

avatar van Lavigne

Lavigne

Echt een geweldige film! Het verhaal is wel een beetje vaag (in het begin snapte ik er niet echt iets van)
Maar dat verandert wel een beetje. Als snap ik het einde nog niet echt goed, als Joe weer terugkomt van de heuvel zonder Bill. Al heb ik wel een vermoeden wat er aan de hand is.
Echt een waanzinnige film! Had ik niet verwacht want het script sprak me niet zo héél erg aan, maar vond gisteren die toch het aantrekkelijkste script van de avond te hebben.
Ik denk dat ik de film ga kopen! Op bol is die maar 7.99

avatar van Pur

Pur

Lavigne schreef:

Mijn interpretatie is in ieder geval dat hij zijn gast lichaam het leven terug geeft omdat hij wil dat Claire de liefde van haar leven niet kwijt raakt (uiteindelijk wilde hij haar eigenlijk 'meenemen').

Ik had 'm al een paar keer half gezien op TV dus ik had het gevoel dat ik "iets niet had gezien". Dit keer helemaal gezien en de kwartjes vallen nu wel.

Acteer prestatie van formaat. Anthony Hopkins lijkt me duidelijk. Maar ook complimenten voor Brad Pitt die toch vrij overtuigend "de dood" speelt en daarmee toch ook een klein beetje een kind voor wie alles nieuw is.

En Claire ook. Naast een betoverende schoonheid acteer ook zij heel goed. En uiteindelijk heeft ze natuurlijk ook door wie Joe werkelijk is.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Ontzettend mooie film. Ik heb hem nog niet helemaal gezien, moet nog iets van 10 à 20 minuten of, maar ben al wel heel positief.

Het is heel grappig om te zien hoe Brad Pitt 'de dood' speelt. Hij speelt het echt heel goed, en er zitten hele grappige stukjes in het verhaal. Natuurlijk ook minder grappige dingen. Ook de muziek vind ik heel mooi en het past ook nog eens heel goed bij de film.

Mijn stem volgt later, als ik de film helemaal heb gezien.

avatar van Lavigne

Lavigne

Pur schreef:

Dat was precies wat ik dacht!! Oke dan snap ik hem ook helemaal. Ja echt supermooie film!
Ik moest echt huilen op het eind.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Heb hem nu (eindelijk) uitgezien.
Wauw. Echt een hele mooie film, die ontzettend goed in elkaar zit. Met name één bepaald stukje. Namelijk in dat kantoor met Drew, waar Brad Pitt zegt: Death and Taxes..
Echt goed bedacht. Met ook hele mooie muziek...

avatar van -13-

-13-

harde film mensen, leuk voor boven de 12 jaar denk ik zo. duurde misschien een tijdje voordat je je kon realiseren wat er zou gaan gebeuren. maar het bleef voor mij toch verrassend en prachtig.
een erg leuk gegeven, ook die naam super simpel: this is .... Joe.... Joe Black...

avatar van Barcel

Barcel

G.1Rl schreef:
Heb hem nu (eindelijk) uitgezien.
Echt goed bedacht. Met ook hele mooie muziek...

Is zo'n reactie van je wel voor een 3,5 genoeg?

avatar van Eny

Eny

Mooie film, sterk verhaal, MAAR...

Ik had er te veel van verwacht, zeker na het zien van het begin en de onverwachte verkeersongeluk-scene. Daardoor had ik er te veel van verwacht...
Dat de tijdsduur tussen de scripten te lang was en je moest wachten op iemand die iets ging zeggen terwijl het voorspelbaar was wat ie ging zeggen, daar ben ik het mee eens. Vooral op het laatst vond ik hem ontzettend traag en voorspelbaar en dat was echt DODELIJK.
Claire Forlani vond ik erg goed, maar op het laatst was ik geirriteerd door steeds de zelfde gezichtsuitdrukkingen.
Stom dat op het lichaam van die man na dat toch wel zware ongeluk, geen enkel schrammetje achterblijft en stom dat hij uiteindelijk weer tot leven komt...

avatar van Seifer

Seifer

Je moet er echt voor in de stemming zijn, om deze film helemaal af te kunnen kijken en het ook nog goed te vinden.