Genre: Drama / Fantasy
Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Releasedatum: 28 januari 1999
Plot Meet Joe Black
"Sooner or later everyone does."
Media-tycoon William Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.
- Trailer (YouTube)
- Meet Joe Black (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Jamaican Woman
Jamaican Woman's Daughter
Butler
Jordy
Er is best het één en ander op de film aan te merken (er had een uur uitgeknipt moeten worden, Brad Pitt heeft betere rollen gespeeld), maar toch vond ik het een erg vermakelijke film. De film kabbelt wat voort, maar heeft een paar erg aparte momenten, en ik bleef geboeid. Hoef de film alleen geen tweede keer te zien. 3 sterren.
dat moment in het begin, waarin Brad Pitt aangereden wordt en een beetje rondstuitert.. haha lag echt in een deuk
NERD
Okay, de film was lang. Maar niet op een vervelende manier, heb hem zonder moeite en met veel plezier uitgekeken.
Het personage dat Pitt speelt (De Dood) is op sommige momenten ook best grappig, denk bijvoorbeeld aan het rondlopen met een lepel pindakaas
Dat begin wanneer Pitt op die auto knalt is inderdaad erg grappig en heel droog. Verder vond ik ook het eind erg mooi.
4 sterren.
Ramon K
De almachtige Dood die vanaf het begin der tijden bestaat begint een romance(?????) en weet niet hoe pindakaas smaakt(?????). Wat een verschrikkelijke verspilling van 2 topacteurs!!!!! 1,5 sterren
NERD
details, details......vooral gebruikt voor wat humor in deze zware film, en niet belangrijk genoeg om een film negatief door te beoordelen
naar mijn mening
Ramon K
Niks details! Het is origineel om een film over de ' DOOD' te maken, maar doe dan niet alsof hij niets weet van de wereld want hij gaat toch al een tijdje mee. Daarbij is de dood abstract een geen iets met gevoel of waarden. Dadelijk maken ze ook nog een film over een koelkast die een cursus breien en haken begint en ondertussen ook nog worstelt met opkomende homoseksuele gevoelens stammend uit de tijd dat ie het gedaan had met een magnetron. Dit zijn geen details!!!!1
NERD
"dood is abstract" heb je bewijs?? Niet dat ik geloof in een man met een zeis of iets dergerlijks maar ik vind het heel leuk bedacht dat de dood de goede dingen van het leven ontdekt (liefde, sex e.d.) en dat hij uiteindelijk......(ik ga niet spoilen).
Het gaat er niet om dat hij ontdekt dat pindakaas best lekker is.
Ramon K
Mijn koelkast heeft homoseksuele gevoelens, heb jij het bewijs dat 't niet zo is?
Ramon K
Ik denk dat ik een film ga maken over mijn homoseksuele koelkast! Hij zal wel goed ontvangen worden door het publiek want het is toch leuk dat mijn koelkast ervaringen leert als liefde en sex. En wie die film dan afkraakt met de reden dat mijn koelkast abstract is en geen gevoelens heeft, diestuur ik wel naar Nerd. hij kan mijn film dan wel op waarde schatten
Ramon K
haha Nerd je weet wat ik bedoel, dus we houden op met deze discussie over het wel of niet abstract zijn,
highlander
Ik vind het gewoon een mooie film met een ontroerend eind.
ps. 'k heb geen koelkast gezien.
Tonyvdb
een beetje lang en een beetje saai.
**' 2,5 op 5 **'
Tony
Flexje
whahaha! ik heb hier nog wel een goeie tegenspeler voor je staan, een mooi modelletje al zeg ik het zelf, erg breed en lang
narva77 (crew films)
Veel te lang. Heb een groot deel gemist, maar weer wel het einde gezien.
Als Joe Black met Bill Parish wegloopt op het einde, en terugkomt, is dat dan als die jongen uit die koffieshop wiens lichaam Joe had overgenomen, of echt als Joe Black?
Daar was ik niet helemaal achter; had ik em maar helemaal moeten kijken
Schande!!
film is het zeker waard om helemaal te zien.
Maareh die kerel op het eind was niet Joe Black (de dood) maar die gast uit de koffieshop
Heb het al eerder gezegt geloof ik, maar zeg het nogmaals. WAT IS DIT EEN MOOIE FILM! ben blij dat ie zo lang duurt.
narva77 (crew films)
Ja dat dacht ik al; eigenlijk best voorspelbaar, aangezien ik de helft gezien heb
morpheus
Er had meer in dee film gezeten.
Brad Pitt speelt veel te assertief en te naief zijn rol in deze film, Antohny Hopkins en zeker Claire forlani spelen de sterren van de hemel (echt een prachtmeid) Uitgangspunt van het verhaal is ook goed maar het plot ontvouwd zich vooral door Pitt's acteerwerk/karakter te afstandelijk van de Kijkers in mijn mening waardoor het veel aan kracht verliest, daarbij komt dat de film met 3 uur toch iets te lang is uitgesmeerd.
***
el salvador
Vond het wel een origineel verhaal. Ik bleef ook eigenlijk de hele film wel geboeid. Misschien inderdaad wel wat te lang maar het einde was erg mooi. Al met al 3,5 ster
Stoffeltje
Ik ben het ermee eens dat de film veel te langdradig was. Ik wachtte heel lang op een leuke plotwending maar die bleef uit. Toch was het een leuke film 3.5 ster
NERD
Half puntje er bij, film wordt steeds sterker, sfeervoller en ontroerender in mijn gedachten. Nu 4,5 sterren.
Ramon K
Half puntje eraf....voor de tegenovergestelde reden; het wordt in mijn gedachten een steeds groter prul nl
1 ster
hugohei
Ramon is een beetje doorgedraaid geloof ik, op een dieet van louter Bergman en Tarkovski. Mag ik je aanraden om voorzichtig af te kicken - met af en toe een comedy ?
Zonder gekheid : ik begrijp niets van die kennelijk weerzin tegen deze film. Ik vind 'm buitengewoon sterk, met geweldige dialogen en geen seconde op routine of gemak gespeeld. Brad Pitt was onverbeterlijk, Hopkins op zijn best, Forlani speelde de gevaarlijkste rol qua emotie, en ik vond haar adembenemend.
Ik was gefascineerd vanaf het eerste woord ('yes...') tot het fantastische einde.
Vier en een halve ster.
Ramon K
Nee hoor! Mijn dieet zit er inmiddels al lang op. Ik ben weer op gewicht.
Neem me nu niet kwalijk dat ik Tarkovsky en Bergman op een voetstuk zet, ik heb namelijk bergen andere films in mijn lijstje hooggewaardeerde films staan. Meet Joe Black is in mijn ogen melodramatisch geneuzel, een film die me nog zwaarder op de maag ligt dan een gemiddelde Bergmanfilm.....maar dan om de verkeerde redenen. Ben ik daarom doorgedraaid? Nee hoor, iedereen die zich door Meet Joe Black laat meevoeren is doorgedraaid in mijn ogen.
Eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar dat je me beoordeelt op mijn ietwat pessimistische levensvisie en op mijn voorliefde voor twee regisseurs die me altijd op oprecht drama trakteren.....(ook al denk ik wel dat je uitspraak niet al te serieus was).

Bovennatuurlijke film 'Meet Joe Black' met Brad Pitt verdwijnt snel van Netflix

Romantische klassieker 'Meet Joe Black' met Brad Pitt is terug op Netflix en wordt veelvuldig gestreamd: 'Onweerstaanbaar'

Netflix verwijdert eind deze maand een aantal goed beoordeelde titels

Deze goed beoordeelde titels verdwijnen binnenkort van Netflix

The World's Fastest Indian

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Der Name der Rose
Mystery / Historisch, 1986
life and deathlove at first sightbroken engagementfireworksreligion and supernaturalgebaseerd op toneelstuk of musicaltiener crushfategrim reaperdoktermiljonairdeath personifieddeath incarnateangel of deathencontro marcado romanticappreciativecompassionate