• 9.376.805 stemmen

Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 28 januari 1999

Plot Meet Joe Black

"Sooner or later everyone does."

Media-tycoon William Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

Joe Black / Young Man in Coffee Shop

William Parrish

Susan Parrish

Eddie Sloane

Jamaican Woman

Jamaican Woman's Daughter

avatar van Anatolia

Anatolia

Als ik een stuiver zou krijgen voor elke keer dat dat me gevraagd wordt...

avatar van Yekezzez

Yekezzez

...dan had je nu één stuiver verdiend...

avatar van Anatolia

Anatolia

Ja, dat hoor ik ook vaak. Uit jaloezie.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Jaloers niet, als ik voor iemand een vrouwtje zou moeten regelen dan zou ik er wel meer voor vragen. Met een stuiver kost het alleen maar geld. Je moet vervoer regelen, beveiliging etc...

avatar van Phooze

Phooze

2 stuivers?

avatar van fiona depp

fiona depp

Begon veel belovend, maar zakte aan het eind totaal in, jammer genoeg. toch wel 3 sterren.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Pff alweer niet gekeken. Dit wordt een 2e A Few Good Men voor mij.

avatar van davidov

davidov

haha ga boordappel zeg je nou dat je een aantal films hebt die vervloekt zijn en altijd mist?

if so...i know the feeling....true lies is het beste voorbeeld, heb 3x de laatste 10 minuten gezien, 2x gemist, 1x te laat, 1x zou iemand hem meenemen op video maar het was de verkeerde tape, en later was de tape ook nog kwijt

na 3 jaar proberen heb eindelijk van het noodlot gewonnen, 2 weken terug kon ik hem van mn zwarte lijst afstrepen

John Doe

Deze film lijkt voor mij vrij veel op Groundhog Day. Ze zijn allebei romantisch in aard, het zijn ook komedies en er zit een diepe magische ondertoon in de film die tot denken aanzet. In Meet Joe Black zit alleen iets meer drama en minder humor ook al is de humor die erin zit treffend. Heb ook erg genoten van Dr. Phil's grote bijrol. Het is wel een beetje een overdreven passend script, zo opvallend, je gelooft het niet, als je snapt wat ik bedoel. 4.5 ster!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

davidov schreef:

maar als ze op tv zijn heb ik ook vaak geen zin om ze te bekijken en ik heb geen idee waarom. Heb ik alleen bij (nu dus) deze film, The Firm en A Few Good Men.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Voor mij hetzelfde geval, ik probeer het zo vaak om mezelf er toe te zetten deze te gaan kijken maar telkens toch maar niet. Heb m al 3 keer gehuurd zonder te kijken

moviefreak#1 schreef:

Wo, dat is zeer zeker een vervloekte MJB voor jou :O. Misschien is het niet de bedoeling dat je 'm ziet (Spooky). Misschien zie je onbewust op tegen de lange tijdsduur en dramatisch gezeik (rationeel)

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Die tijdsduur zal er ongetwijfeld iets mee te maken hebben Het dramatische gezeik, ach ja, ik noem het liever het Gigli-syndroom.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

Dr. Phil's grote bijrol

hij speelde hier helemaal niet in mee....das iemand anders

Hahaha...hij lijkt er wel op inderdaad.

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Ik werd vandaag herinnerd aan dat stukje dat Joe tegen dat Jamaicaanse *schrijf je 't zo?!* vrouwtje in het ziekenhuis gaat praten. Von'k 'm mooi cynisch hoogtepuntje btw

kos schreef:

Hahaha...hij lijkt er wel op inderdaad.

Wat was ik aan het twijvelen tijdens de film hij had een iets andere stem maar hij gedroeg zich als Dr. Phil en hij zag eruit als Dr. Phil. Ook gaf hij zo nu en dan advies en toen hij zei ik heb m'n eigen problemen dacht ik dat ze hem dit expres leiten zeggen. Blijkt toch jammergenoeg niet hem te zijn

avatar van davidov

davidov

onbewust deed hij me wel aan iemand denken...heb dus niet me af zitten te vragen op wie hij leek maar nu jullie dr phil zeggen denk ik verdomd dat was zo apart aan hem....hij leek op die andere mafketel

The Goss

Ik moest ook direct aan Dr. Phil denken toen ik die man zag. Humor! Ik wist niet dat de film zo loeilang duurde. Kwam ik pas tegen 22.30 uur achter, maar het is geen kwelling om zo lang naar deze film te kijken. Verhaal is niet echt hoogdravend, maar op één of andere manier bleef ik er wel geboeid door. En Claire Forlani, wat een lekker ding is dat. Ik kan me niet herinneren dat ik ze ooit in een ander film gezien heb.

The Goss schreef:

Ja he, ze speelt ook zo leuk een beetje verlegen.

avatar van zeus

zeus

Verassend leuke film nog wel, hij bleef mij in ieder geval voor de tv laten zitten.

En Claire Forlani speelt o.a. ook in The Rock waar ze de dochter van Sean Connery speelt (Jade Angelou).

The Goss

Oeps. The Rock heb ik pas een keer of 8 à 10 gezien. Ze is me nog nooit opgevallen. Maar ik heb pas een bril. Zal d'r eens beter op letten.

avatar van speedy23

speedy23

Naam veranderen. In plaats van The Goss wordt het The Glass...

LOL!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet slecht, maar ook verre van een meesterwerk. Het acteerwerk, met name van dat Hopkins, was uitstekend en de film leunt vooral op deze vertolkingen. Verder ziet het er allemaal goed verzorgd uit. Daarentegen staat een behoorlijk oninteressant script en een film die echt véél te lang duurt. Had het op een gegeven moment wel gezien en toen ging de film nog meer dan een uur door.

Voor een paar aardige momenten en een prima acteren toch nog 3 kleine sterren.

avatar van BobdH

BobdH

Vooral een film met een geweldig tempo (niet gehaast, precies goed), waarin de mooie muziek van Thomas Newman je helemaal meevoert. Jammer genoeg voor de rest over-sentimenteel.

Typische "vrouwenfilm" dus (sorry dat ik het zeg), maar door de sfeer toch wel mooi.

avatar van markpennings

markpennings

De lievelings film van mijn vriendin,(mede dankzij Brad Pit), de film deed mij denken aan City of Angels.

avatar van Dion-Fey

Dion-Fey

Mooie film! Vooral erg aangenaam om ernaar te kijken! goed geacteerd, sterke verhaallijn en mooie muziek! Absoluut de moeite waard. 3.5 ster

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Dit weekend weer gekeken, wat een mooie film, en natuurlijk zwijmelen bij Pitt...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg mooie film, Pitt is leuk om te zien, maar hij acteert vooral goed, en dat zien mensen nogal eens over het hoofd. Hij heeft meer in huis dan alleen de looks.