• 9.379.407 stemmen

Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 28 januari 1999

Plot Meet Joe Black

"Sooner or later everyone does."

Media-tycoon William Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

Joe Black / Young Man in Coffee Shop

William Parrish

Susan Parrish

Eddie Sloane

Jamaican Woman

Jamaican Woman's Daughter

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Na lange tijd nog eens opnieuw bekeken en ik vind het nog steeds een hoogst aangename film. Vooral de speciale sfeer en de originaliteit spreken mij aan. Echt eens iets apart. De sterke dialogen en de prima uitgewerkte spanningen tussen de topacteurs maken het feest compleet.

Barcel

Erg goede film! Laatste scené moest ik wel huilen, zo mooie brug die Brad Pitt oversteekt vond ik vreselijk prachtig!

Barcel

Heb hem alweer gezien en heb alweer gehuild en dat verdient de film een half puntje.

Dus *****5*****!!!

avatar van Gollem

Gollem

Best interressante film, met een aardige rol van Brad Pitt, die uiteindelijk toch niet de aandacht tot het einde weet vast te houden. De film had best korter gemogen en gekund.

Een 2,5.

avatar van pieterjk

pieterjk

Barcel schreef:

Dus *****5*****!!!

Barcel, ik ga helemaal met je mee. Ik kijk deze film minimaal en keer per jaar en ik…. Heb het zelfde als jij….. gewoon een top film.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Tegen te tijd dat ik mijn levensvreugde en levenslessen moet trekken uit fabeltjes en films, heb ik al lang en breed zelfmoord gepleegd. Ik ben immers realist, ik trek geen lessen uit domme commerciele fabeltjes. Er zijn blijkbaar ook mensen die dit als een mooie kans zien de realiteit even te ontvluchten. Mensen die dat doen zijn echter een belediging voor het leven.

Dit moet zowat de meest onnuttige bijdrage ooit zijn. Op een filmforum komen melden dat mensen eigenlijk de film niet zouden mogen kijken als ze dat doen om 'de realiteit' even te ontvluchten. Dat is namelijk een 'belediging voor het leven'.

Yuma zelf ontvlucht 'de realiteit' nooit: Hij staat op, eet, werkt en gaat terug slapen. Sport doet hij niet, een wandeling maken oh nee, een spelletje spelen, op café gaan, nee nee nee want dat alles hoort bij het ontvluchten van de realiteit. En een zuivere realist mag dat niet he. Het zou weleens een 'belediging voor het leven' kunnen zijn.

Dus allen die het leven even willen ontvluchten door een film te kijken, niet doen. Daar staan op de dag des oordeels zware straffen op.

Maar misschien is het beter als we de ruimte op filmforums willen gebruiken OM EEN OORDEEL TE GEVEN OVER DE FILM.

5* vanwege de belediger van het leven

avatar van Grafmat

Grafmat

Wat een kostelijke discussie tussen Yuma Q en Prudh...!! Ach had ik 'm maar eerder gezien om een beetje olie op het vuur te gooien.. haha.

Zouden jullie deze discussie niet nog eens op kunnen pakken...? Topenterttainment, echt waar. 5*

avatar van Glow_After_Dark

Glow_After_Dark

Jakkes,, gezien met godsdienst ofzo,, echt vreselijk moeilijke film !!

en dinges is hier vreselijk lelijk!!

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Glow_After_Dark schreef:

Jakkes,, gezien met godsdienst ofzo,, echt vreselijk moeilijke film !!

en dinges is hier vreselijk lelijk!!

Ja.. en wie is hier dingens ? :s

avatar van Kisje

Kisje

Hopkins zette een fan-tas-tische rol neer, chapeau!

joe black

En Brad Pitt ook, niet vergeten!

avatar van neoryzer

neoryzer

Moet je ooit toch is gezien hebben, want is echt een verrassend(verhaal) goeie film met een topcast! 4*

avatar van xenne

xenne

was nog eens op tv, dus nog maar eens gekeken. raar verhaal toch wel en bij momenten veel te sentimenteel, toch blijft de film overeind met dank aan het acteerwerk van vooral Hopkins & Forlani ... 3

avatar van FunkStar

FunkStar

Erg goeie fillm, 2 x in de bios gezien! De Cast mag er ook zijn met Brad Pitt en Anthony Hopkins! In deze film zit een erg sterk en goed verhaal.

avatar van pampie

pampie

Grafmat schreef:

idd zeer vermakelijk.

nu ff over de film. ondanks het goede acteren kon de film mij niet boeien. saaie dramafilms waarin niks spectaculairs gebeurt zijn voor mij niet weggelegd. 2.5* sterren voor het goede acteren.

avatar van Theatertje

Theatertje

Deze film is geniaal. De acteerprestaties mogen dan wel niet super zijn, je blijft ze in elk geval wél onthouden (zoals bijvoorbeeld de rol van de 'slechterik', die vind ik onvergetelijk: zo'n bal slijm). De beelden zijn mooi en het verhaal is even goed als de regie, maar het meest van al blijft de soundtrack me bij. Telkens als die aftiteling verschijnt en de eindmuziek klinkt, kan ik mijn tranen niet meer inhouden.

joe black

geen goede acteerprestaties???? Iedereen speelt daar toch ongelofelijk goed in!!! Hopkins, Brad Pitt, Jeffrey tambor, marcia gay harden. Alleen van Claire Forlani ben ik geen grote fan.

Weet je, Pitt en Hopkins samen geeft zowiezo vuurwerk!

pieterjk schreef:

Bedankt, man!

avatar van WB

WB

WB schreef:

3 uur, en geen moment verveeld! Wat een prachtige film! Zeer goeie muziek, die de emotiegraad verhoogd! Echt zeer goed acterende Pitt en voortreffelijk acterende Hopkins, met ook errug leuke/mooie dialogen! Voor het vrouwelijke als voor het mannelijke geslacht een must-see! Wat een goeie film! Kan er geen kwaad over spreken, en van mij mocht deze film nog wel langer duren...

4,5 sterren!

Toch kom ik hier stiekem op terug, aangezien het voor de 2e keer wel een erg lange zit is. Half puntje verlaagd. Was iets te voorbarig met mijn 4.5. Maar nog steeds een prachtige film hoor

joe black schreef:

Weet je, Pitt en Hopkins samen geeft zowiezo vuurwerk!

Daar ben ik echt met je eens. Iedereen in deze film kan erg goed acteren, ze praten altijd rustig.. een paar seconden na komt er weer een zinnetje... altijd prachtige zinnen. ZO knap gemaakt!

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Vind dit ook een geniale film!

Heb zoooo moeten lachen om het pindakaas-uit-een-potje-eten..

Ben het met wat voorgaanden eens.. soms is ie een beetje lang, bij sommige scenes heb ik wel zoiets van: liever even doorspoelen ofzo.

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Ik heb deze film gezien,en kon m goed volgen, tot het eind, toen snapte ik het niet

Is er iemand die het me kan uitleggen?

het eind vatte ik gewoon niet *of het komt omdat ik m zag toen ik ziek was *

avatar van Hannibal

Hannibal

ML Webdesign schreef:

Is er iemand die het me kan uitleggen?

Bill Parrish 'zijn tijd' is gekomen en hij wordt meegenomen naar de 'dodenwereld. De verongelukte jongen heeft zijn lichaam en daarmee zijn leven teruggekregen van Joe 'de dood' Black. Het lichaam had hij slechts in bruikleen.

avatar van Katt

Katt

Mooie film,Anthonie Hopkins en Claire Forlani maken de film.

joe black

ik heb hem gisteren wéér gezien, voor de duizendste keer misschien, en wéér heb ik als een klein kind tranen met tuiten moeten huilen

blijft fantastisch, hopkins en pitt tesamen. Die geven vonken!

Katt schreef:

Mooie film,Anthonie Hopkins en Claire Forlani maken de film.

ik vind forlani eingelijk niet top. Maar wie die film ook naar een hoger niveau brengt is Quince (jeffrey tambor). die man speelt zooooo goed!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

joe black schreef:

blijft fantastisch, hopkins en pitt tesamen. Die geven vonken!

Eén van de allerbeste films die ik ooit heb gezien. Zag hem pas de eerste keer vorig jaar., op advies van mijn zus. Sindsdien al meerdere keren opnieuw bekeken. Het is bij mij zoals in de film "De bliksem slaat in". Het verhaal is pakkend en blijft nazinderen. Naast een prachtige romantische fabel over liefde en dood is het ook een heel positieve film. Ook de soundtrack is een juweeltje. Ik leg de CD van Thomas Newton vaak eens op. (componist van veel erg goeie filmmuziek) En een pluim voor de cast, zowel Hopkins, Pitt als Forlani en ook de anderen!

Een welverdiende ***5***

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Bedankt, vandaar dus dat ze zei: had je mn vader maar gekend..

écht! Hét tranen met tuiten-moment

avatar van film_kaza

film_kaza

Het is best een mooi verhaal maar zit boordevol nadelen
- De film duurde 171 minuten en was niet altijd even intresant. Kon wel leuk zijn, kon goed zijn, maar kon ook dodelijk slaapverwekkend zijn.
- De tijdsduur tussen de scripten was ook zo lang. Je moest letterlijk wachten op iemand die iets ging zeggen terwijl het voorspelbaar was wat ie ging zeggen. Bijvoorbeeld " Jij bent Joe Black" duurde zo'n 30 seconden voor mijn gevoel. 3 stomme woordjes, moest dat echt zolang duren?
- Claire Forlani speelt ook altijd de romantische vrouw. Altijd is ze humorloos, voorspelbaar, hangt de vrouw uit waar de hoofdrol op word en verrast mij nooit. Vreselijk. In iedere film met haar is zij een minpunt.
- Brad Pitt heb ik ook zo ongelooflijk vaak als macho-man gezien dat die rol mij ook de neus uitrolt. Ik vond de scene's zonder Claire Forlani met Brad goed. Dat hij verslaafd raakt aan pinda-kaas of hoe raar hij overkomt bij iedereen. Slecht acteert Brad niet altijd. Soms heeft hij zelf een meester-niveau, maar Brad Pitt heeft mij zo vaak teleurgesteld en hier gebeurd dat weer een beetje. Misschien als Claire niet gecast was had ik het niet zo erg gevonden. Als ze nou een hele lelijke vrouw hadden genomen voor die rol dan had ik er wel veel meer respect voor gehad.
- Voorspelbaar zoals ik al zei. Je ziet Brad aan de telefoon en dan zie je het al aankomen: leuk, verliefd, seks, houden eeuwig van elkaar bla bla bla. Brad gecombineert met Claire vind ik echt te erg. Te cliché. Als je nou echt van romantiek houd dan vind je het een goude combinatie denk ik.

Tuurlijk zei ik dat ik het wel een mooie film vond. Deze heeft ook zijn goeie en vermakelijke momenten. Alle momenten zonder Claire en de scene met de vrouw in het zieknhuis. Anthony Hopkins is ook een pluspunt.

3 sterren.