• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Charlize Theron, Patton Oswalt en Patrick Wilson

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Young Adult

"Everyone gets old. Not everyone grows up."

Niet lang na haar echtscheiding keert Mavis Gary (Charlize Theron), een fictieschrijfster, terug naar haar huis in een klein dorpje ergens in Minnesota. Ze wil de hoogtijdagen van weleer herleven en is van plan om de relatie met haar ex-vriendje (Patrick Wilson) van toen op te rakelen. Deze laatste is nu echter getrouwd en heeft kinderen. De thuiskomst loopt niet zoals gepland, en dus vormt Mavis een ongewone band met een andere ex-klasgenoot (Patton Oswalt) die de middelbare school ook niet helemaal achter zich heeft kunnen laten.

Matt Freehauf

Sandra Freehauf

Mary Ellen Trantowski

Nipple Confusion Bassist

avatar van Rickazio

Rickazio

Best vermakelijk filmpje op zich, niet eentje die je snel weer hoeft te zien, maar je bent tijdens het kijken wel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat... dat is al heel wat tegenwoordig met al die (politiek-correcte) cliches.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Alleen al dat drinken van een cola fles van twee liter vanuit de teut in plaats van de moeite te doen om een glas te vinden was erg herkenbaar, heel erg charmante film met een uitstekende Theron.

Leuk!

avatar van Black Math

Black Math

Je hoeft geen Nostradamus te zijn om de hoofdlijnen van deze film te kunnen voorspellen. Natuurlijk valt het plan van de hoofdpersone in duigen en natuurlijk zet ze zichzelf ermee volledig voor gek. Natuurlijk belandt ze in bed met de gehandicapte oud-schoolgenoot. Het helpt dan als de uitvoering tenminste de moeite waard is, maar dat valt ook tegen. De hoofdpersone is gewoon weinig sympathiek en is dat ook na afloop van de film, dus het weet weinig te ontroeren. Audiovisueel is er ook weinig dat de boel "opleukt", waardoor dit soort mij toch vooral tijdverspilling is. 0,5*.

avatar van des1

des1

Goeie film. Tegen de 4 sterren aan. Pijnljjke momenten werden niet geschuwd. Misschien wel één van Theron's beste rollen. Wat een stompzinnig, vaak oppervlakkig commentaar hierboven. Van mensen die heel snel hun oordeel klaarhebben.

avatar van mrklm

mrklm

Regie: Jason Reitman

Mavis Gary [Charlize Theron] is de schrijfster van de succesvolle boekenserie ‘Young Adult’, maar haar persoonlijke leven is een puinhoop. In een vlaag van wanhoop en zinsverbijstering besluit ze terug te keren naar haar vroegere woonplaats in Minnesota om haar ex Buddy Slade [Patrick Wilson] terug te winnen. Het feit dat hij een vrouw [Elizabeth Reaser] heeft en net vader is geworden houdt haar niet tegen. Tot haar frustratie houdt Buddy haar vriendelijk op afstand en vindt ze alleen gehoor bij een invalide oud-klasgenoot [Patton Oswalt]. De “Alliance of Women Film Journalist” nomineerde in 2012 het scenario van Diablo Cody, maar omschreef de film als een “Movie you wanted to love, but just couldn’t.” Dat vat mijn gevoel uitstekend samen: Theron is uitstekend in de hoofdrol, maar haar karakter is zo onsympathiek en ondoorgrondelijk dat je nauwelijks met haar mee kunt voelen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Lichte tegenvaller, vooral omdat ik weet dat Reitman veel beter kan. De film begint vrij sterk met een fijn sfeertje en leuke personages. Maar uiteindelijk wordt de film nogal afgezaagd en behoorlijk plotgedreven, dat ik echt het idee kreeg naar een film te kijken en niet naar het leven van iemand. Juist bij dit soort films wil ik niet het gevoel hebben een film te zien. En uiteindelijk is dit ding vlees noch vis. Niet grappig genoeg voor komedie, niet dramatisch genoeg voor drama, maar ook die combi werkt niet helemaal, ondanks het overtuigende spel. 3,0*.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Oei, dat viel tegen. Ik had geen hoge verwachtingen, maar zó slecht was ik ook niet op voorbereid. Ik heb de film wel afgekeken, vandaar niet een halve, maar één ster. Toch kan ik er weinig goeds over zeggen ben ik bang. De hoofdpersoon is bijzonder onsympathiek. Gedurende 80 minuten zit er geen enkele karakterontwikkeling in. Die eerste 80 minuten hadden ook in 20 minuten verteld kunnen worden. Ik dacht meerdere malen: kunnen we niet op dubbele snelheid kijken? Daarna volgt de voorspelbare boodschap. Acteerwerk is matig: cliché en karikaturaal. Er zit geen emotie en en je kunt ook niet meeleven met de hoofdpersoon. Zeer ongeloofwaardig allemaal (elk normaal persoon zou de plannen van Wendy na het eerste contact met Buddy doorhebben). Er zit ook nauwelijks humor in. De soundtrack helpt ook al niet mee: afwezig waar het had geholpen en de verkeerde keuze als er wel een soundtrack was (uitzondering is de eerste 10 minuten van de film). Camerawerk is ook niet bijzonder. Het enige aardige is misschien de analogie tussen het boek dat ze schrijft en haar eigen leven, maar dat is echt te dun om de film te redden. Eigenlijk een film die helemaal niets heeft en die je beter aan je voorbij kunt laten gaan. Zelfs als je van het genre houdt. Een verloren zondagavond helaas.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Nou komedie kan ik het ook niet noemen,eerder dan een drama.charlize theron heeft in veel goede films gespeeld.maar alhoewel ik best van komedie drama hou,vind ik deze toch wat minder.eigenlijk vind ik de rol niet bij haar gepast.dan zie ik haar toch liever in MONSTER.

avatar van charmie

charmie

Een aardige en onderhoudende film waarin voortreffelijk geacteerd wordt. De domper komt in de laatste vijf minuten waarin de inwoners van Mercury afgeschilderd worden als een stelletje domme dikzakken die beter dood kunnen gaan. Onbegrijpelijk dat er niemand is die dit ook maar enigszins nuanceert. Natuurlijk staat Mavis ver boven deze 'deplorables'. Ze gaat dan ook terug naar het oord waar ze thuis hoort en waar het morele besef blijkbaar heel wat hoger ligt: Minneapolis. Politiek zeer incorrect dit einde; het maakte me boos en verdrietig.

avatar van Walter S.

Walter S.

Prima film, ik hou juist wel van onsympathieke personages, ik heb ook niet de enorme behoefte om mee te leven met een personage. Ook nog eens een ouwe favoriet uit de cd kast getoverd dankzij het nummer van Teenage Fanclub in het begin van de film (en later nog eens). En nog een shirt van the Pixies ook. Daarnaast humor die mij wel ligt. Goed mee vermaakt.

avatar van Ynze

Ynze

...mooie film met een mooie en sterke rol van Charlize, uit het leven gegrepen met mooie aangrijpende scenes..