• 9.374.511 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Charlize Theron, Patton Oswalt en Patrick Wilson

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Young Adult

"Everyone gets old. Not everyone grows up."

Niet lang na haar echtscheiding keert Mavis Gary (Charlize Theron), een fictieschrijfster, terug naar haar huis in een klein dorpje ergens in Minnesota. Ze wil de hoogtijdagen van weleer herleven en is van plan om de relatie met haar ex-vriendje (Patrick Wilson) van toen op te rakelen. Deze laatste is nu echter getrouwd en heeft kinderen. De thuiskomst loopt niet zoals gepland, en dus vormt Mavis een ongewone band met een andere ex-klasgenoot (Patton Oswalt) die de middelbare school ook niet helemaal achter zich heeft kunnen laten.

Matt Freehauf

Sandra Freehauf

Mary Ellen Trantowski

Nipple Confusion Bassist

avatar van Blokland

Blokland

Mixed feelings: ik vond Chalize Theron fantastisch in deze rol maar haar karakter was zo grotesk...ugh.

avatar van vranque

vranque

pijnlijk goed.

avatar van revengeyo

revengeyo

ze is wel een mooie vrouw, maar acteren kan ze niet

Ik vond dit bij vlagen wel erg lollig! Theron doet het gewoon bijzonder goed en hoewle de film ook weer niet al te hoogdravend is, doet het wat het wil toch vaak wel prima.

Venijnige scenes geschreven door Diablo Cody en moets toch wel lachen toen ze op haar Wii stond terwijl het hondje naar binnen wil en bvb dat whiskyproeven. (..hmm...woody ) .

Grappig leitmotiv-liedje ook.. I didn't want to hurt you... ooooooh yeah en idd hier en daar wat plaatsvervangende schaamte.

Leuk!

avatar van rep_robert

Theron speelt een zeer goede rol en af en toe is de film schrijnend en grappig tegelijk. Je weet niet of je nou medelijden moet krijgen of haar moet uitlachen. Haar rol is dus zeer complex en goed gespeeld. Dat is echter ook alles waar deze film op teert, ondanks dat niemand uit de toon valt weet de film niet zoals de vorige films van Reitman te imponeren.

avatar van rotem

rotem

Altijd genieten van Charlize al beginnen de sporen van ouderdom (mag ook wel...) aardig door te komen. Ze speelt een goede en geloofwaardige rol. Ik vond het verhaal echter meer van het kaliber RTL8 films...............

Humor kon ik hier zelden vinden, maar heb toch geboeid gekeken zonder me te vervelen.

avatar van Redlop

Redlop

Charlize Theron zet zeer sterk een prom-queen op haar retour neer. Erg leuk verhaal. Fuck Mercury! 3,5*

avatar van Timmy757

Timmy757

revengeyo schreef:

ze is wel een mooie vrouw, maar acteren kan ze niet

grapjas.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Goede film.

Op momenten pijnlijk grappig.

Sommige personages waren lekker absurd en Charlize Theron vond ik heel goed.

avatar van barcam

barcam

Na talrijke positieve resenties wou ik me aan deze film wagen maar verhaal is zeer dunnetjes en ongeloofwaardig. Charlize Theron acteert zeer goed maar film blijft niet hangen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede komedie weer van Reitman. Ik vind ook hier dat het scenario berust op sterke observaties van mensen door de auteurs. Want we kennen ze allemaal, die oude vrijgezellen die nog in hun jeugd blijven hangen omdat dat hun gouden tijd was. Charlize Theron speelt een bitch type, en door de dialogen van anderen vang je een beeld op van hoe ze was in haar schooljaren : een echte trut die vooral met zichzelf bezig was. Haar zowel wanhopige als onrealistische poging om een ex-vriendje terug aan de haak te slaan die nota bene net vader is geworden getuigt pijnlijk van haar onvolwassenheid en éénzaamheid. Goed gespeeld door Theron al is ze niet de actrice waarmee je hard gaat lachen. Daar zorgt Patton Oswalt dan weer voor. Grappig personage speelt hij. Scherpe tragikomedie maar ware het niet van het flauwe fantasieloze einde had ik dit nog een halfje meer gegeven.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

De film komt mooi overeen met de filmposter. Charlize Theron speelt de verveelde en onvolwassen Mavis Gary uitstekend. Er had meer ingezeten, soms is het allemaal wat te geforceerd. Maar al met al toch een aangename film.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Hele goede film,super acteerpestatie van Charlize,dat ze meestal wel super doet

avatar van The_Game

The_Game

Hier had ik meer van verwacht, Charlize Theron doet het echt goed, want je wil dr gewoon slaan. Verder was de film niet zo bijzonder. Jammer.

avatar van mnrk

mnrk

Psychotic prom queen bitch.....

Een vermakelijke film van Jason Reitman....

Het verhaal is in orde, er zitten genoeg leuke momenten in zodat het leuk blijft om naar te kijken...

Charlize Theron speelt haar rol wel overtuigend en is ook nog eens aangenaam om naar te kijken ....ze wordt dan ook prima bij gestaan door een grappige/droge Patton Oswalt .

Ook de soundtrack in deze film was goed gekozen.....

Young Adult (2011) - MusicMeter.nl

avatar van Barry83

Barry83

Jeetje wat een saaie film zeg! Totaal niet grappig of leuk. Domme film gewoon.

avatar van doncorleone

doncorleone

Veel te lage waardering deze film.

Meesterlijk hoe Charlize Theron een (op het eerste gezicht) kille cynische bitch neerzet. Absoluut niet saai, maar zeer grappig!

Geen lollige voorspelbare of zoetsappige humor als bij de gemiddelde Hollywood comedy (misschien verwachten sommige mensen dat, gezien de commentaren), maar meer van het niveau Juno, Little Miss sunshine, of Punch drunk love, maar dan minder feel good.

avatar van doncorleone

doncorleone

Grappig.. ik zie nu pas dat Juno van dezelfde regisseur is. Toch typisch dat die handtekening zichtbaar was.

avatar van BBarbie

BBarbie

Charlize Theron zet op overtuigende wijze een uitermate irritante alcoholiste neer, maar dat is dan ook het enige pluspunt van deze film. Evenals bij de andere films van Jason Reitman (ik heb ze nu allemaal gezien) heb ik ook hier het gevoel, dat er iets ontbreekt.
Het is niet komisch genoeg om zich een komedie te mogen noemen. Enkel de dramatische ondertoon is een beetje lachwekkend, maar ik weet niet of dat de bedoeling van Reitman is geweest. Hij werkt nu met Kate Winslett en Josh Brolinaan een drama, dat in 2013 uitkomt.

avatar van since1989

since1989

Vond hem ook aardig ,, You want That(Dog) Follow me! haha

avatar van Zinema

Verwaand en vervlochten.

Theron speelt een goede rol als de verwaande jongvolwassene die haar geboortedorp, dat ze ontvluchte om naam te maken in de grote stad, gedesillusioneerd moet bezoeken wanneer een oude jeugdvriend gaat trouwen. Drama en humor zijn hier op de juiste wijze met elkaar vervlochten en het acteerwerk is sterk.

Zeer goed.

avatar van erpunited

erpunited

Charlize speelt aardig. Maar zo is eigenlijk heel de film. Aardig. Niets aparts. Niet geweldig maar ook nie slecht. Er gebeurt weinig en de film wordt langdradig.

avatar van amenmalek

amenmalek

Ik snap de achterliggende gedachte van de film goed. Vond het een rustige karakter van de film juist erg aanspreken en uiteraard buiten het feit dat we Theron kennen van een aantal dikke actieprenten is wat ze hier neerzet bewonderingswaardig. Het geheel klopt en ondanks het gevoel dat je je constant blijft afvragen, wanneer gaat er nou écht iets gebeuren, bleef het allemaal boeien.

avatar van david bohm

david bohm

Aangenaam filmpje met Charlize Theron als neerbuigende bitch. Die rol speelt ze met verve en wat is ze mooi. Sommige scenes zijn ronduit gênant en ook de andere personages weten te overtuigen.

avatar van BB_Shields

BB_Shields

Charlize Theron mag ik wel kijk ik graag naar en vind ik pers een goed actrice. Verhaal van deze film is wel grappig.

avatar van arlas

arlas

vond hem maar zozo... heb er gemengde gevoelens over

avatar van KingJ

KingJ

Leuke sympatieke 'kleine' film

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Pijnlijk goed.

Hoewel enkele dingetjes niet zo goed werken (de voice-overs die vervlochten zijn met de boekenserie), blijft Young Adult een meer dan geslaagd karakterportret vol cynisme, egoïsme, haat en eenzaamheid.
Mavis en Freehauf vormen een aandoenlijk duo, maar de moraal ligt er tijdens hun scènes nogal dik bovenop. Dat is maar het enige minpunt, want voor de rest voelt alles oprecht aan.
Voorts is het een verstandige keuze van de makers gebleken om het einde gematigd te houden. Een heuse ommezwaai van Mavis zou een domper geweest zijn.

Charlize Theron is perfect gecast. Ze is zo mooi dat ze ongrijpbaar lijkt, iets wat ze ook perfect weet neer te zetten. Haar personage is een bitch, maar zielig en menselijk - al die gevoelens komen perfect over. Wat mij betreft is dit veruit Theron's beste rol.
Patton Oswalt zorgt echter wel voor stevige weerstand. Hij heeft een aandoenlijk personage en maakt daar dankbaar gebruik van.

Jason Reitman houdt het allemaal vrij kleinschalig, zelfs vrij intiem bij momenten. Het dorpje is een perfect gekozen locatie om het contrast met het imago van Mavis zo groot mogelijk te houden.
Voorts lopen de dialogen vlotjes en zijn ook het muzikale en het camerawerk in orde.

(On)aangename zit.
3,5

avatar van Seifer

Seifer

Rare titel, zo jong is Charlize Theron niet meer. In ieder geval niet jong volwassen

avatar van klini-oma

klini-oma

Wel een leuk drama, met wel wat subtiele grappige momenten.
Charlize zette haar rol goed neer en de onderliggende gedachte van de film heeft een invalshoek die niet zo vaak belicht wordt. Hoe vergaat het je 'jeugd vrienden' als iedereen volwassen is geworden.
Zo zie je maar dat wat voor de een werkt voor de ander heel anders kan liggen en iedereen moet zijn eigen geluk vinden.
Toch miste ik iets in de film...misschien een iets sterkere boodschap
vooral aan het einde..hoewel deze ook wel vrij open blijft...zij gaat verder het avontuur in naar haar (onbekende) toekomst, hoewel hier ook nadelen aan zitten..zoals bij alles,