Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Jason Reitman
Met onder meer: Charlize Theron, Patton Oswalt en Patrick Wilson
Releasedatum: 1 maart 2012
Plot Young Adult
"Everyone gets old. Not everyone grows up."
Niet lang na haar echtscheiding keert Mavis Gary (Charlize Theron), een fictieschrijfster, terug naar haar huis in een klein dorpje ergens in Minnesota. Ze wil de hoogtijdagen van weleer herleven en is van plan om de relatie met haar ex-vriendje (Patrick Wilson) van toen op te rakelen. Deze laatste is nu echter getrouwd en heeft kinderen. De thuiskomst loopt niet zoals gepland, en dus vormt Mavis een ongewone band met een andere ex-klasgenoot (Patton Oswalt) die de middelbare school ook niet helemaal achter zich heeft kunnen laten.
Mavis Gary
booyo
Pijnlijk goed.
(On)aangename zit.
3,5
Helemaal eens. Wat een onwijs pijnlijk karakter wordt hier neergezet. Zeer goed gespeeld door mevrouw Theron.
Montorsi
Rare titel, zo jong is Charlize Theron niet meer. In ieder geval niet jong volwassen
Pazmaster
Goed komsich drama met een goed spelende, nog steeds oogverblindende, Charlize Theron die rol van een egoïstisch kreng goed neerzet. Ook leuk om "Spence Olchin" Patton Oswalt te zien die het ook niet slecht doet als "fat geek", een rol die hem op het lijf geschreven is. Het verhaal is goed te doen en blijft boeien. Het einde had wel iets beter gekunt maar kan er op zich wel mee door. 3 dikke sterren
Oriana
Je was me net voor..
Keane1983
Prima film, die rustig voortkabbeld. Goed acteerwerk en een onderhouden verhaal.
De film heeft me weten te boeien maar ook ik had persoonlijk iets meer van het einde verwacht. Maar zoals de film begint, is ook het middenstuk en vervolgens ook......
Van mij een 3,0*
blurp194
Heerlijk zwarte humor, af en toe prettig schrijnend zoals dat bij zwarte humor past. Prachtig gespeeld door Charlize Theron - die weer eens laat zien dat ze met haar mooie smoeltje heel goed een lelijk persoon kan zijn. Patton Oswalt wordt nogal eens genoemd, maar ik vind vooral Buddy en z'n vrouw - Patrick Wilson en Elizabeth Reaser - perfect gecast; het contrast met Mavis kon nauwelijks groter.
Erg goed!
marlous89
Afentoe wat glimlach momenten maar ik hoef hem niet nog een keer te zien. Net geen aanrader wat mij betreft. Jammer, want het acteerwerk is prima.
JJ_D
Zelden gelachen, vooral erg melodramatisch bevonden. Kan aan mij liggen, maar van dit soort hysterie niet genoten, hoewel de film een paar momenten had. Toch veel minder dan ik van Reitman had verwacht.
assowise
Daar borduurt de film ook op voort.
En niet te vergeten dat Mavis Gary de schrijfster is van Young Adult literature.
Patton Oswalt doet het erg goed als iemand die Mavis in haar hoogtijdagen nooit zag staan maar op wie ze nu terugvalt. Patton is een prima acteur wiens persoonlijkheid door lijkt te komen in het karakter dat hij moet spelen dus ik wil hem niet teveel eer geven (dat heeft ie al verdient als de stem van Remi in Ratatouille)
De film had wat mij betreft nog wel even door mogen gaan, ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Mavis.
Movie__Bitch
Ik vond het geen grappige film, hoewel ik dat wel had verwacht. Af en toe een glimlach, maar daar bleef het ook bij. Charlize Theron deed het heel goed. Alleen het einde vond ik inderdaad een beetje minder. Had graag willen zien hoe het met haar afliep. Wel een lekkere drama, daarom een 3,0 *
Mythos
Wat een verschrikkelijke (pieeeeep) film. Humor? Werd er chagrijnig van...
Arme hond ook, gelukkig is het een film anders belde ik de dierenpolitie.
Jawaddedadde
Bah.
Toch een beetje een tegenvaller. Had er wat meer van verwacht. Theron is wel geweldig. Vooral haar uitbarstingsscène bij de babyborrel is fantastisch! Verder sleept het verhaal toch hier en daar en ook de coalitie met de kreupele ex-klasgenoot is op z'n zachts gezegd wel vreemd te noemen.
Wel leuk is dan weer dat Mavis' nieuwe boek zowat de rode draad van het verhaal is.
k.grubs
'Het mooiste meisje van de klas'-film die afwisselend grappig en dramatisch is. Het verhaal had wel wat korter gekund, het wordt wel erg uitgesmeerd. Charlize Theron is gelukkig niet alleen maar smakelijk om naar te kijken. De scenes met de andere dropout zijn hartverwarmend. Was best leuk op een lange internationale vlucht.
PsychoDonkey
Niet heel bijzonder, wel leuke momenten, maar niet echt mijn ding.
Tommy De Vito
Het verhaal heeft niet veel te bieden en de film kent saaie momenten. Maar toch zater er ook zo nu en dan vermakelijke dialogen in de film en Theron acteert heerlijk in deze film. Ze gaat helemaal in haar rol mee. 3*
glimmerman2000
Ze lijkt zoveel mee te hebben: ''Mavis''...Uiteindelijk is alles niet geheel zo gelopen zoals ze gehoopt had, en is haar ''grote'' liefde gelukkig met een andere vrouw...Meestal mensen die niet gelukkig zijn met hun huidige leven, blijven maar in het verleden hangen, iets wat ik maar al te goed weet: jammer genoeg!
Dat ze uiteindelijk de liefde bedrijft met de ''nerd'' Ostwalt vind ik zo mooi, aangezien deze twee tegenpolen met hetzelde probleem worstelen!...Het ''FUCK the rest'' gehalte op het einde deed me dan ook goed, zo moet iedereen eigenlijk denken!....Niet leven in het verleden, maar leven in het heden...En blij zijn met jezelf!...Wat aiiiii wat is dat belangrijk in deze harde wereld!
De scene ''I was at my best'' met Ostwalt gaf mij kippenvel!!!!!...Een kleine zin uit de mond van laatstgenoemde maar ohwwww zo WAAR!
dualcia
Charlize Theron zet hier ontzettend goed een personage neer waarmee veel mensen zich mee zullen kunnen identificeren. Ik in ieder geval wel voor een deel. En niet zozeer het 'populaire meisje', maar puur het niet los kunnen laten van het verleden en hierdoor verward en ongelukkig blijven. Je raakt zelf gefrustreerd door de pijn van Mavis.
Het verhaal paste perfect bij deze verwikkelingen en het was erg vlot om te volgen. Leuke film om naar te kijken.
Ik ben helaas niet zo'n fan van Patton Oswalt, maar hij was natuurlijk perfect voor deze rol.
Fijn, een goede Theron, een herkenbaar thema, maar meer werd het niet gedurende deze 1.5 uur.
Ed Lauwerens
Aardig acteerwerk in een luchtige film met een paar leuke momenten. Niet iets om lang bij stil te staan
mikey
Leuk filmpje over de 'homecoming' queen.... een ongelooflijk secreet zeg. Maar ze was wel humoristisch. Werd er eigenlijk gerookt in deze film??
Stijn B.
Goed geacteerde tragikomedie met een schitterende Charlize Theron. Fijn filmpje met weliswaar een verhaal dat bij momenten toch iets té voorspelbaar is.
poko
- 2074 stemmen
Reitmans films blinken uit in rake personages en situaties. Ook hier. Wat minder verrassend dan z'n vorige films, maar nog steeds intelligenter en scherpe dan het gros van de komedies. Leuke rol van Theron en ook Patrick Wilson zet een prima rol neer.
Thomas83
Belachelijk laag gemiddelde hier zeg. Reitman en Cody moeten me nog teleurstellen. Er is weer heel knap een balans tussen (vaak best subtiele) humor en drama gevonden. Hilarische dialogen soms ook. Theron is ook perfect voor een rol als deze. Ze ziet er goed uit en kan erg goed acteren. Ze vormt een zeer geslaagd duo met Patrick Oswalt. De scènes tussen die twee zijn het beste van de film.
Sowieso heeft de film wel meer erg leuke personages. De namegiving party op het einde is een goede climax. Lekker pijnlijk om naar te kijken allemaal. Aardig twistje ook nog met die miskraam die Mavis blijkt te hebben gehad. Best een melancholisch filmpje. 4.0*.
Justinw
Leuke kleine film, had iets meer verwacht van Reitman, maar uiteindelijk wel een goede film. Dit komt puur door het acteerwerk van Theron, Oswalt en Wilson. Het verhaal heeft weinig om het lijf maar het gaat dan ook puur om het saaie uitzichtloze leventje van Mavis. En dit word gewoon geloofwaardig neergezet met zwarte humor.
***
henkula
Volgens mij heb ik een film zitten kijken met dezelfde titel, want van de omschrijving hier klopt niet veel. Maar goed, als je de situatie nu eens bekijkt vanuit Mavis, ze krijgt een e-mail met een foto, waarom?
De inspiratie voor het einde van haar serie haalt ze uit gesprekken, niet uit de situatie.
Decec
Een goede komedie/dramafilm...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Charlize Theron speelt goed, ook
een bekende acteur Patrick Wilson...
Mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Aapje81
Theron speelt hier fantastisch en ook Patton Oswalt geeft haar erg goed tegenspel. Verder is het scenario best innovatief geschreven en weet de film de gehele speelduur te boeien.
Zwaar ondergewaardeerde film
Goed.
soom
Minder leuk dan Juno, maar Patrick Wilson, he. Oelala. Vanaf de eerste seconde dat 'ie zijn opwachting maakte, was ik alweer helemaal aan het smelten. Die onweerstaanbare glimlach, zijn acteerwerk.. Ik vind hem echt geweldig en zal altijd een zwak hebben voor hem. Vermoedelijk vanwege het feit dat ik hem ooit in Phantom of the Opera zag, en ik houd van musicalfilms, of ligt het gewoon aan de persoon zelf.. Ik weet niet waaraan het ligt, maar als ik weet dat Patrick Wilson in een film zit.. Dan kijk ik hem maar al te graag.
Want hetzelfde euvel als bij het A-team gebeurde, omdat Patrick daar ook in zat natuurlijk, maak ik deze vergelijking maar. Ik vond Charlize Theron dus niet zo boeiend, en haar personage draagt deze film nog wel, dus ik kon mijn lol echt op. Ze kan veel meer dan wat ze laat zien, ben er van overtuigd, gezien het feit dat ik haar geweldig vond als Ravenna. Maar bij Mavis was het op veel momenten een echt niet.
Gemengde gevoelens dus weer. Elizabeth Reaser vond ik trouwens wel leuk tijdens elk moment, maar bij Charlize was het de ene keer wel en de andere keer weer niet. Sterkste vond ik de monoloog aan het einde van dat naamgevingsfeestje, daar is ze het sterkste in, daar schuilt haar kracht in.
Al met al, ik had er weer eens meer van verwacht dan dat ik eenmaal op mijn bord gekwakt kreeg. Jammer. 3,5*.
Oja, ik hoop binnenkort een hond in huis te halen, en om die reden smolt ik ook bij het zien van Dolce. Wat een schatje!!

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Sons of the Desert