• 9.160.961 stemmen

August: Osage County (2013)

Drama / Komedie | 121 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: John Wells

Met onder meer: Meryl Streep, Julia Roberts en Julianne Nicholson

Releasedatum: 20 maart 2014

Plot August: Osage County

"Misery loves family"

Beverly Weston is de aan drank verslaafde vader van een gezin. Nadat hij is verdwenen komt de familie bij elkaar om moeder Violet (Meryl Streep) en dochter Ivy (Julianne Nicholson) te steunen. Hierbij komt allerlei oud en nieuw zeer tussen de familieleden bovendrijven.

Violet Weston

Karen Weston

Jean Fordham

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Erg goede film. Meryl Streep speelt weer een super sterke rol. Maar ook Julia Roberts en de overige actrices / acteurs zijn erg goed op dreef. Het grove taalgebruik is soms erg lachwekkend. De film duurt lang, maar verveelt niet. Je moet niet iets anders gaan doen, want dan mis je al gauw informatie.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Ik hou er niet van om integraal lange berichten te quoten, maar ik ben het zo eens met onderstaand bericht dat ik daar in dit geval even van afwijk.

mjk87 schreef:

Soms snap ik de Oscars echt niet, met de twee nominaties in de vrouwelijke acteercategorieën, voor Streep en Roberts. Nu wordt er over de hele breedte heel behoorlijk geacteerd, alleen net die twee vind ik niet bepaald denderend. Is het de naam dan van die twee dat mensen erop stemmen?

De hele film ademt dat dit een toneelbewerking is: weinig locaties en dan nog vooral binnenskamers ook, typische theaterdramatiek en de kans aan de acteurs er wat van te maken. De meesten doen dat dus ook, van Breslin (leuk pubermeisje zonder irritant te zijn) tot vooral Chris Cooper is een prachtrol. Maar ook Nicholson als wat getroebleerde zus Ivy weet er echt wat mee te doen - een triestheid geven, zonder zielig te worden. En dan worden dus Streep en Roberts genomineerd. Streep weet als vanouds wel weer een personage te bouwen vol met tics en acteert alles knap, maar ze vergeet daarbij in het personage te glijden en laat je dus volledig koud. Sterker, ze irriteert gewoon want je ziet haar altijd acteren, en dat is vervelend om te zien. Elk stukje bezieling wordt node gemist. Net als met muziek maken, al speel je de noten nog zo perfect, zonder gevoel gaat het stuk nooit leven. Pas tegen het einde aan laat ze haar acteren los en lijkt ze echt, maar dan is ze me helaas al kwijt.

Ook ik vond het allemaal niet zo denderend. Het vervelende: ik ben zo naief dat ik het vaak vergeet dat ik naar een bekende acteur zit te kijken, zie toch al gauw het personage ipv De Grote Naam. Deze rol van Meryl Streep was juist het tegenovergestelde: ik was me continue heel erg bewust van het feit dat ik naar Meryl Streep zat te kijken die Heel Erg Acteert. Ik moest denken aan de film-in-film van For Your Consideration: alles wordt zo nadrukkelijk geacteerd en de teksten voelden voor mij té bedacht aan, te overdreven.

En inderdaad: waarom juist wel mensen als Streep en Roberts genomineerd waren en niet die prachtig spelende Julianne Nicholson of Chris Cooper: juist de mensen in deze film die bij mij wél naar binnen kwamen, veel subtieler te werk gingen. Julia Roberts heb ik niets anders dan boos gezien. Leuk hoor, maar dat was ze ook in Notting Hill en daar zag ik juist vooral haar personage.

Abigail Breslin was ook de moeite waard, en leuk om Benedict Cumberbatch maar vooral Juliette Lewis te zien - ik denk bij haar nog altijd aan Natural Born Killers en om haar dan hier in zo'n totaal tegenovergestelde rol te zien was erg prettig.

Moet ik ook toegeven dat ik nooit zo'n fan ben van films die zich in dit gedeelte van Amerika afspelen - bij Paris, Texas van Wenders kostte het me ook aanvankelijk enige moeite om me daarover heen te zetten. Het voelt voor mij alsof de sfeer in dat soort films altijd hetzelfde is, altijd dat troosteloze, wijdse met dan die vervreemding.

En wat me ook dwarszat: iedereen heeft ontzettend veel zelfmedelijden en na elke ontwikkeling en onthulling volgt er nóg weer een: dezelfde reden waarom ik zo kriegelig werd van De Rouille et d'Or.

Bah.

avatar van Trusie

Trusie

Dit is een film die over een zwaar (openlijke in tegen stelling tot een verborgen otw stiekeme) Psychopathische moeder gaat die het hele gezin al jaren lang terroriseert. De vader heeft niet voor niets zelfmoord gepleegd en de kinderen zijn behoorlijk getraumatiseerd. Tegenwoordig heeft men het over Narcisme ipv Psychopathie. Als je zo'n ouder hebt gehad dan herken je het meteen.

Het pleit voor de meeste reageerders dat ze het niet herkennen en een gelukkigere jeugd hebben gehad.

avatar van Bonneke

Bonneke

Helemaal eens met Trusie hierboven! Hier ook iemand die heel veel dingen en reacties in de dialogen herkend vanwege een narcistische jeugd..zo zie je maar dat mensen die hier niet mee te maken hebben gehad het niet 'herkennen' en hoe moeilijk het is voor de slachtoffers van narcisme om er voor uit te komen want meestal wordt de narcist ook nog gelooft ook omdat deze alles verdraait en manipuleert.....

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wat een boel bekende acteurs in deze film waar in 2 uur een hele emmer uitgestort over een familie waarbij het ene verhaal nog gekker is dan het andere. En heel veel praten.

Streep is idd geweldig in haar psychiatrisch ziektebeeld.

avatar van Kooiker

Kooiker

Prachtige maar ook nogal sombere film. Schitterend acteerwerk van iedereen. Hoe een familie een hel kan zijn waar je nooit van los komt.

avatar van Knehzidon

Knehzidon

Prachtige film en ja allemaal prima spelers !

avatar van Zeppos

Zeppos

Sterke acteerprestaties.

Heftige film.

zeker een 8 op 10 waard.

avatar van jordorientje

jordorientje

Prachtige film. Werkelijk waar. Heeft me gegrepen van begin tot eind. Ik denk dat je zelf het nodige meegemaakt moet hebben, wil je deze film kunnen begrijpen of waarderen.

Ik had trouwens niet echt het gevoel dat ik naar een film keek, maar meer een kijkje kreeg in het bizarre leven van een gezin. Ik werd er helemaal in meegezogen.

En dat vind ik persoonlijk oscar waardig: dat je dus naar iets kijkt en niet het idee hebt dat je naar een film zit te kijken, maar het ook reality kan zijn.

Ook uitstekend geacteerd, iedereen. De ervaring spat er vanaf. Roberts blijft toch wel 1 van m'n favorieten, zij acteert altijd zo overtuigend dat ik alles geloof wat zij zegt en doet.

Aanrader.

avatar van Robi

Robi

Wat je zaait is wat je oogst. Naar mate ik ouder word merk ik dat dit gezegde steeds meer betekenis voor me gaat krijgen. Zowel positief als negatief. Daarom sprak het thema in deze film me waarschijnlijk ook erg aan. Ondanks dat er voornamelijk ruzie gemaakt wordt in de film. Maar de film met zijn onderliggende verborgen verhalen en zorgvuldig opgebouwde personages bouwt heel mooi en subtiel op. En daarnaast wordt er ook heel knap geacteerd.

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooie film, al vond ik het komische erg ver zoeken.
Misschien in de absurde wendingen die het verhaal kreeg, want alles bij elkaar is het wel een maffe familie bij elkaar.
De cast is geweldig, het deed me wat denken aan " Blackbird" die ik toevallig paar dagen hiervoor had gezien.
Toch heeft deze wel wat twisten zoals de eerste twist met wie " little Charlie" een relatie had, , maar dan ook vervolgens dat het geen neef bleek, maar een halfbroer . hierdoor vond ik ook de 2e helft wel wat beter dan de eerste, vanwege de wendingen, ook het verhaal van Charles en Karen mocht wel wat uitgebreider.
ietwat lange zit, maar zeker de moeite waard.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Ik heb deze film juist bekeken op: www.sooner.be. Mooie film. Misschien een gezin waar iedereen het met elkaar kan vinden? Maar toch? was het niet het perfecte gezin. Het sprak mij 2u wel aan, alleen de scène waarin Ivy zegt: "kleine charles en ik" stak me tegen. En vond het ook jammer dat we het nooit geweten hebben wat ze wou zeggen.. Maar verder genoot ik wel van de film.

avatar van rainmist

rainmist

prachtige film voor mensen die geen zeer moeizame familiegeschiedenis hebben. En anders misschien alsnog ook. Zeer goede acteerprestaties.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Gezellige familie-film

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur John Wells mag zijn cast van harte bedanken voor het redden van zijn film, want het acteerwerk in August: Osage County is van uitzonderlijk hoog niveau. Met name Meryl Streep, Julia Roberts en Julianne Nicholson leveren ongeveer het beste af wat ze in hun gehele carrière hebben laten zien. Aan Wells vervolgens als regisseur om de balans tussen dramatiek en komedie enigszins evenwichtig te houden, maar dat gaat hem minder goed af. Het levert enkele komische noten op die wat willekeurig toegevoegd lijken te worden, maar aan de zijde van de dramatiek staat de film als een huis. Meerdere complexe vraagstellingen worden op de kijker gelanceerd en ondanks dat geen van allen een echt gefocuste uitdieping kennen, wordt het door Wells uitgesproken boeiend neergezet. De opbouw van druk en conflict is effectief en de slotfase draaft volledig af van de gebruikelijke clichés. Ik vond het een originele insteek op familiedramafilms waar ik van begin tot eind geïnteresseerd naar heb gekeken. Het jammerlijke is dat Benedict Cumberbatch en Juliette Lewis net iets te karikaturaal spelen, waardoor ze duidelijk het onderspit moeten delven tegenover de andere castleden.

avatar van jippie2010

jippie2010

Sjonge... wat kan je veel zwartgalligheid in een krappe twee uur stoppen. Een overkill aan hardheid en cynisme, teveel naar mijn smaak, alsof het contrast niet groot genoeg weggezet kon worden. Maar het verhaal bleef triggeren, de spanning om te snijden en bovenal werd er steengoed geacteerd. Streep laat eens te meer zien misschien wel de beste actrice ooit te zijn, al was zij niet de enige die op dreef was. Al met al een sterke film, maar het was een oncomfortabele zit. *3.5