• 9.375.447 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts en Armie Hammer

Releasedatum: 5 januari 2012

Plot J. Edgar

"The most powerful man in the world."

De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carrière en zijn controversiële privéleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

John Edgar Hoover

Colonel Schwarzkopf

Palmer's Daughter

avatar van Gorilla

Gorilla

Ik vond hem geweldig! Erg genoten van het sterk acteerwerk van Leonardo DiCaprio. De rol lag hem goed vond ik en je kon er echt in geloven. Verder zit de film goed in elkaar voor een toch wel complex onderwerp.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Ik vond juist di Caprio als oude man erg overtuigend. Bij Hammer werkt het helaas een heel stuk minder. Verder vond ik het een boeiende film over de mens achter J.Edgar. Maar verwacht zeker geen spektakelfilm.

avatar van Julie

Julie

Het begin kwam wat traag op gang, hield zich vooral op de feiten en de 'feeling' met het personage was in het begin erg zoek. Ik weet niet of dit noodzakelijk was, omdat zo'n politiek figuur eerst wat uitleg nodig heeft lijkt me. Toch leek het begin niet de film waarop ik gehoopt had.

Maar het kwam steeds meer goed op gang, en beter en beter. Het einde was erg goed, emotioneel en vooral de relatie met Clyde is zeer mooi weergeven.

Dicaprio bewijst nog maar eens dat hij een topacteur is. Voor hem alle credits voor deze film.

Ik vond 3,5 te weinig, maar 4 ook net weer te veel.

Dus we houden het op 3,5*

avatar van Jellevisser

Jellevisser

Vorige week in de bioscoop gezien. Opzich een interessant verhaal. Er wordt mooi weergegeven hoe Hoover met zijn dubbelleven in de knoop zit. Echter vind ik 137 minuten voor deze film net iets te lang. Daar heeft het niet de inhoud voor.

avatar van gondwana

gondwana

Saaiste Eastwood tot nu toe. Te lang. Di Caprio geloofwaardig als oude man, maar onevenwichtig ritme en niet interessant genoeg.

avatar van jokemeistah

jokemeistah

Leo's beste acteerprestatie tot nu toe.

avatar van _Casper_

_Casper_

is dit nu een praatfilm of zit er ook actie in

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

_Casper_ schreef:

is dit nu een praatfilm of zit er ook actie in

Voor actie moet je niet naar een film als deze gaan

avatar van kathmandu

kathmandu

DiCaprio mag geprezen worden voor z'n rol alleen is het personage J. Edgar Hoover niet interessant genoeg om een film over te maken.

Matig

avatar van madmax1

madmax1

Het word een gegeven van mixen met de montage zodat het een rommelig geheel word .maak een film van 2 delen in zijn jonge tijd en dan naar heden zo is het maar een rommelig geheel een paar mooie scènes en daar draait een heel verhaal op ,matig

avatar van sportfan27

sportfan27

kathmandu schreef:

Matig

Niet helemaal mee eens, J. Edgar Hoover is juist wel interessant genoeg om een film over te maken.

Hij (als onderwerp) en de historie van de FBI moet je alleen aanspreken, ik heb voor ik de film heb bekeken eerst de Wikipedia pagina van J.Edgar Hoover doorgelezen, dat maakt het een stuk interessanter, al kan ik begrijpen dat niet iedereen deze film zal aanspreken.

Je moet wel geconcentreert blijven kijken bij deze film door de vele schakelingen tussen verleden en heden.

Niet de beste van Eastwood imho maar wel ruim voldoende...met name door de rol van DiCaprio.

3,5 *

avatar van Sankaman69

Sankaman69

Mooie film over een van de meest markante mensen in de Amerikaanse geschiedenis! Fantastisch neergezet door Leonardo di Caprio. Voor de actie moet je deze niet kijken, maar een goed verhaal is het zeker! Als je daarvan houdt is het een aanrader.

avatar van Onslaught

Onslaught

Aardige film. Had er wel wat meer van verwacht, maar uiteindelijk kan ik ook tevreden zijn met wat de film uiteindelijk is geworden.

Er wordt goed geacteerd en de productie is verder top voor elkaar, wel moet de persoon waarover deze film je aanspreken, want als dat niet zo is kun je deze film beter niet gaan zien.

weer zo'n shutter island einde

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Goede weergave van het leven van de spraakmakende FBI oprichter.

Goed vertolkt door di Caprio

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Lewis-06 schreef:
weer zo'n shutter island einde

Hebben we dezelfde film(s) zitten kijken?

hoe bedoel je ?

avatar van Theunissen

Opzicht best een aardige biografie over het leven van J. Edgar Hoover die best boeiend was maar ook geregeld saai. Het einde vond ik best goed maar doet het voorgaande gedeelte van de film eigenlijk teniet. Ik moet zeggen dat Leonardo DiCaprio de rol van J. Edgar Hoover best aardig speelde. Zowel de jongere als de oude. De laatste versie zag er wel een beetje overdreven nep (net zoals Jackass als men zich verkleedde als oude mensen) uit. Dat geld zeker voor zijn vriend Clyde Tolson (gespeeld door Armie Hammer die het best goed deed) die er op latere leeftijd echt nep uitzag. Naomi Watts speelde een degelijk rol maar haar rol stelde eigenlijk niet zo veel voor. Al met al best een aardige biografie maar zeker geen hoogvlieger, daarvoor was het leven J. Edgar Hoover misschien ook wel te saai of misschien heeft Clint Eastwood het niet aangedurfd om een wat rauwere versie te maken.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Lewis-06 schreef:
hoe bedoel je ?

In Shutter Island ondergaat de protagonist een lobotomie om z'n mentale kwelling te beëindigen. Hoe komt dat enigszins overeen met 't einde van J. Edgar?

Lewis-06

ben je nou eens met me of niet ?

avatar van james_cameron

Langdradige, nogal saaie biopic die het uitsluitend moet hebben van de sterke rol van DiCaprio. Helaas is dat niet genoeg om de volle lengte te boeien. De vele tijdsprongen zorgen voor een nogal fragmentarisch geheel, terwijl het script sowieso al niet erg interessant is. Belangrijke historische gebeurtenissen komen slechts oppervlakkig aan bod en bij vlagen is de film niet meer dan een nogal vermoeiende parade van latex hoofden. Nee, enerverend is anders. De vierde tegenvallende film van Eastwood op rij.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Bagger. Van de make-up tot het onevenwichtige verhaal en van het acteerwerk tot het moralistische geneuzel tegen 't einde.

Het is hit and miss met Eastwood. En dan vooral miss, de laatste 10 jaar.

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

avatar van gauke

gauke

Subtiel, met grote precisie en stijl en in toepasselijke grijze en grauwe kleuren maakte de alleskunner Clint Eastwood dit bedachtzame, serieuze, solide, ronde en zelfs gevoelige portret over machtsopbouw door een moederskindje. Deze politieke en tegelijkertijd emotionele film is niet bepaald hectisch, maar langzaam en nuchter en wordt in het verloop als maar onderhoudender, roerender en spannender. DiCaprio speelt zowel de 20-jarige als 77-jarige Hoover geloofwaardig, met karakter en overtuiging, Judi Densch is super en Armie Hammer overtuigt. De regisseur zelf zorgt voor de terughoudende muziek.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Sterke film met sterke acteerprestaties en een goed verhaal!

Bij vlagen vond ik die flashbacks / forwards wat irritant! Maar verder keek hij prima weg!

avatar van Esp

Esp

Toen ik de trailer zag, dacht ik dat dit een geweldige film zou worden. Helaas. Ik had hier veel meer van verwacht. Het was allemaal wel interessant maar er had van mij wat meer vaart in gemogen. De settings waren prachtig, en DiCaprio speelde zeker niet slecht en er zaten af en toe erg goeie scènes in. Alleen jammer dat de rest zo langdradig was.

avatar van The Oceanic Six

Toch wel een meevaller, aangezien ik een langdradige, saaie film verwachtte. Maar dat is het zeker niet. Eastwood weet toch wel weer vakwerk af te leveren, zoals in bijna al zijn films. Ik kende J. Edgar Hoover vaag, maar wist er te weinig van dus ik ging redelijk neutraal de film kijken. Leonardo DiCaprio maakt er toch wel een dubbele glansrol van, als de jonge en oude Hoover. DiCaprio vind ik toch wel 1 van de betere acteurs van deze generatie, wat hij hier ook weer bewijst. Altijd veelzijdige, interessante en best moeilijke rollen. Ook van Judi Dench heb ik weer genoten. Zij is weer 1 van de beste actrices van deze tijd. De moeder-zoon relatie werd ook vrij boeiend weergegeven (sterke scene waarbij Hoover voor de spiegel moet spreken van haar), net als de relatie tussen Hoover en zijn assistent waarbij later homoseksuele gevoelens mee gingen spelen. Soms zakt de film wat in, maar nooit te lang want meestal volgt er al snel weer een nieuwe gebeurtenis. Meeslepend wordt de film nooit, maar onderhoudend is het zeker tot het einde. Wel hadden sommige zaken beter uitgediept kunnen worden. Ruime voldoende.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

super spannend NOT

Mja, wel aardig en vooral qua productie zit het allemaal wel goed qua topcast, lokaties etc.

Maar verder toch iets te oudbollig, zeg maar Eastwood-achtig, om echt aan te spreken.

Een controversieel figuur als Hoover had beter een Oliver Stone verdiend om zoiets te verfilmen.

avatar van joey1973

joey1973

Leonardo was geweldig in deze rol, het verhaal daarentegen absoluut niet, jammer. Het artikel in wikipedia over hem is interessanter dan deze vrij saaie film, er had dus meer van gemaakt kunnen worden. 3,5 ster voornamelijk dankzij DiCaprio's acteerprestaties.