• 9.373.991 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts en Armie Hammer

Releasedatum: 5 januari 2012

Plot J. Edgar

"The most powerful man in the world."

De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carrière en zijn controversiële privéleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

John Edgar Hoover

Colonel Schwarzkopf

Palmer's Daughter

avatar van wimnoot

wimnoot

Deze Eastwood heb ik wel aardig zin in. Invictus en Hereafter vond ik iets minder.

avatar van Decec

Decec

Regie Clint Eastwood is altijd goed. Ben benieuwd!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

DiCaprio's klopjacht voor een Oscar begint een beetje wanhopig te worden, onderhand. En fysiek heeft die ook nogal weinig moeite gedaan (afgaande van de still) om enigzins overeen te komen met de echte Hoover.

Script van Black (Milk) en regie maakt me nog wel enigzins benieuwd.

Donkerwoud

Het zou na Invictus en Herafter weer tijd worden voor een echt goede film. Eastwood lijkt weer de controverse op te gaan zoeken, zoals bij Million Dollar Baby destijds. Ik ben benieuwd of het deze keer weer goed uitpakt.

jacobine_rodijk schreef:

DiCaprio's klopjacht voor een Oscar begint een beetje wanhopig te worden, onderhand. .

Nou zeg, flauwe opmerking. Die zogenaamde klopjacht heeft anders wel hele mooie films als Million Dollar Baby, Gran Torino en Changeling opgeleverd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Donkerwoud schreef:

Wat had DiCaprio te maken met maar één van die films?

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ach 1 woord is genoeg. Clint

avatar van The Cube

The Cube

Wat ze waarschijnlijk in de film zullen weglaten is dat Hoover ook een racist was. Dat was geen geheim. Hij was tegen burgerrechten activisten zoals Martin Luther King en Malcolm X.

Er zijn documentaires van.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Mwah, denk dat vooral de kwestie van de moorden op Lamar Smith, Emmett Till en George W. Lee echt wel aan bod komen. Lijkt mij echt niet dat ze de raciale kwesties van Hoover niet gaan belichten.

avatar van The Cube

The Cube

Naomi Watts schreef:

We zullen zien...

Oja, en Charles Lindbergh (gespeeld door Josh Lucas) stond bekend als luchtvaartpioneer maar was ook antisemitisch en een nazi sympathisant volgens de Nederlands/Engelstalige versie van Wikipedia.

jacobine_rodijk schreef:

Wat had DiCaprio te maken met maar één van die films?

Je hebt gelijk, verkeerd gelezen. Sorry.

avatar van Number23

Number23

jacobine_rodijk schreef:

Script van Black (Milk) en regie maakt me nog wel enigzins benieuwd.

Hij had er een mogen krijgen voor zijn rol in Shutter island

schram101

Zijn laatste nog niet gezien, maar een nieuwe Clint is altijd interessant. Zeker met DiCaprio in de hoofdrol!

schram101

Best een mooie trailer, al betwijfel ik of het echt mijn genre is. Beetje gevalletje Black Swan en The Social Network.

JohnWilliams

Geweldige trailer, hier verwacht ik veel van!

avatar van sofripa

sofripa

Lijkt me heel interessant

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Ben benieuwd, en wat een geweldige poster.

avatar van Onslaught

Onslaught

Kijk hier best wel naar uit.

JohnWilliams

Heerlijke Poster inderdaad. Vreemd dat er nog weinig populariteit is rond deze, waarschijnlijke, top film van 1 van de beste acteurs en regisseurs!

avatar van Filmpje1

Filmpje1

hier in Nederland valt het wel mee idd, in Amerika is er veel meer te doen rond deze film.

De FBI is ook niet echt blij met de film omdat J. Edgar zijn liefdes relatie met Clyde Tolson te overdreven zou zijn. want in het echt zou het allemaal wel mee vallen...

avatar van jipt

jipt

Trailer doet me he-le-maal niks! Saaie fotografie, hoop politiek geneuzel waar geen inhoud in te ontdekken valt en Dicaprio die constant chagrijnig kijkt, punt.

avatar van joe black

joe black

Hier kijk ik echt naar uit! J. Edgar Hoover fascineert me al jaren. Clint Eastwood die het verhaal vertelt, dat maakt het nog fascinerender!

Clip

Damn, wat ziet DiCaprio eruit zeg...

avatar van The One Ring

The One Ring

Geen idee of DiCaprio goed is in deze film (trailer nog niet eens gezien), maar ik heb me zelden zo aan over-acting op een poster dan bij J. Edgar. Wat staat DiCaprio er gek op.

The One Ring schreef:

Waarom gek? Hij trekt misschien een raar gezicht maar blijkbaar houdt hij een toespraak.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

slechts 41% op rotten tomatoes en 11.6 miljoen bij de boxoffice..jammer alsnog kijk ik er naar uit.

avatar van herder

herder

De trailer is niet echt hoopgevend. De recensies zijn ook zeer matig.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Even Great men can be corrupted

J.Edgar is een film die het vooral moet hebben van de acteerprestaties. Leonardo di Caprio speelt geweldig als j.edgar Hoover de voormalig baas van de FBI. als je ziet hoe hij met het karakter mee veranderd naar mate hij ouder word, is echt goed om te zien. ook Naomi Watts vond ik erg overtuigend spelen als Helen Gandy een vrouw die zich heel haar leven geeft voor de FBI.

het script vond ik persoonlijk erg mooi omdat het veel in het midden laat om de kijker om over na te denken, bijvoorbeeld de vraag: had J.edgar en Clyde Tolson een relatie of was het vergaande vriendschap? voor mij was Tolson duidelijk gay zoals je in de film kunt zien, maar J.edgar worstelt er heel erg mee en dat kom imo door zijn moeder die werkelijk homo's verafschwuwt wat wel duidelijk word is dat Hoover een erg slimme man was die veel veranderd heeft in de amerikaanse geschiedenis en ook vele goede dingen geintroduceerd heeft. hij had ook altijd een private file achter de hand over belangrijke personen zodat hij altijd aan de macht bleef.

met deze film slaat eastwood wel een andere weg in want het is wel echt een karakterstuk en er gebeurt niet bijzonder veel, wel vond ik dat een goede keuze want als kijker kan je zien hoe Hoover zo geworden is en dat vind ik al een prestatie op zich.

Maar voor mij komt de grootste prestatie van DiCaprio. echt een sterk staaltje acteerwerk.

de film verveelde mij geen enkel moment en er zitten echt zeer sterke scenes tussen.
persoonlijk begrijp ik al de minder vriendelijke recensies niet en ook het percentage op RT vind ik echt te laag. ik ga hem ook nog in de bios kijken als hij hier uitkomt want dat is toch anders ,dan kan ik een definitief oordeel vellen maar ik vond het een zeer sterke film