• 9.375.048 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts en Armie Hammer

Releasedatum: 5 januari 2012

Plot J. Edgar

"The most powerful man in the world."

De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carrière en zijn controversiële privéleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

John Edgar Hoover

Palmer's Daughter

avatar van Jeben

Jeben

JohnWilliams schreef:

Heerlijke Poster inderdaad. Vreemd dat er nog weinig populariteit is rond deze, waarschijnlijke, top film van 1 van de beste acteurs en regisseurs!

Daar geef ik je zeker gelijk in! Dicaprio en Clint lijkt me een interessante combinatie, ik vind zowel films van clint als de films waar Dicaprio in speelt erg goed!

Ik zag dat hij half november al in amerika uit was ik zal eens even een korte blik op de film werpen.

movie-edje

Ik ga deze film absoluut bekijken!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

cordiacovens schreef:

ik ga hem ook nog in de bios kijken als hij hier uitkomt want dat is toch anders ,dan kan ik een definitief oordeel vellen maar ik vond het een zeer sterke film

Hoe heb je hem in de eerste instantie dan gezien?

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik heb hem bij een vriend van mij gekeken..die had hem als screener.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

cordiacovens schreef:

ik heb hem bij een vriend van mij gekeken..die had hem als screener.

Ikke wille ook hebbe....

Naomi Watts

Een film waar ik lang naar uitgekeken heb maar toch wel een fikse tegenvaller. J. Edgar is, zoals op voorhand al te verwachten is, een performance driven film. Daar schiet de film niet in te kort want Dicaprio speelt de pannen van het dak en Watts is zwaar overtuigend als Helen Gandy. Jammer dat Hammer dit niveau nogal naar beneden haalt en Dench is eigenlijk altijd goed al is de ruimte daartoe zo beperkt.

Ijzersterke art-direction, bovengemiddelde cinematografie, een sterke soundtrack en een meer dan capabele regisseur heeft J. Edgar gewoon veel gebreken. Het script van Black is zeer onevenwichtig en is het doodvonnis van de film. Vooral rond de pre-director tijd van Hoover laat het script zich van zijn slechtste kant zien. J. Edgar voelt fragmentarisch en wil op momenten ook wel eens erg saai gaan worden. Ik had ook graag een wat gedetailleerdere uitwerking gezien wat betreft Purvis en inzake COINTELPRO.

J. Edgar had op papier enorm veel potentie, Eastwood, DiCaprio, Black, Watts, sterke cinematografie en art-direction, In Hoover een zeer interessant middelpunt maar Black helpt J. Edgar om zeep met zijn onevenwichtige script. En dat is echt heel erg jammer. Toch nog een kleine voldoende door het uitstekende acteerwerk van DiCaprio en vooral Watts.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Ik heb gewoon de slappe lach gehad samen met een vrouw achter me in de bioscoop, dat kan niet de bedoeling geweest zijn.

Fantastische DiCaprio, rommelig, totaal niet meeslepend verhaal, voornamelijk in het begin tergend saai, ach ja, niet genoeg!

timbo_

Keek hier ook enorm na uit maar na de eerste recensies al besloten dat dit een muslukking was. Overigens wel opvallend dat dadelijk de hoofdrolspelers uit twee films (ander is Iron Lady) die flink tegen blijken te vallen gaan strijden om de Oscars.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

timbo_ schreef:

Je laat je dus beïnvloeden door andere mensen? Dat noem ik pas zwak.

Als je hoge verwachtingen heb bij een film ga dan vooral niet kijken bij de negatieve recensie en wacht met oordelen totdat je de film zelf hebt gezien.

Je laat je dus beïnvloeden door andere mensen? Dat noem ik pas zwak.

Nou ik heb hetzelfde probleem. Als ik die Veronica-gids opensla, kijk ik als eerst naar de filmrecensies. En hoe ik ook probeer om het te vergeten, toen de film begon flitsten die woorden toch even voorbij. Daarna probeer je je eigen mening te geven, maar nu heb ik daar wat meer tijd voor nodig.

Number23

Trouwens, als Leo die Oscar wint is dat sowieso onterecht. Zijn rollen in Shutter Island, Blood Diamond en The Aviator vond ik stukken beter.

Number23 schreef:

Tja, als je de veronica gids als referentiekader neemt is er al wat mis.

Number23 schreef:

Rare redenatie waarom Leo die oscar niet zou mogen krijgen .

Number23

Clint Eastwood is het voor mijn gevoel een beetje kwijt. Changeling was zijn laatste echte kraker(Gran Torino verdient wel een herziening), daarna volgde het makkelijke Invictus, het redelijk saaie Hereafter en nu J. Edgar. Alle ingredienten voor succes zijn aanwezig, maar het geheel werkt niet. De verschillende flashback-verhaallijnen werken beetje op de zenuwen en sommige scenes voelen gewoon te vreemd aan. Het vermeende homofilie-plotje(moet die Hammer er nu zo vrouwelijk uitzien?), de relatie met de moeder, Clint neemt teveel hooi op zijn vork. En ik ga ook niet meedoen aan de 'Leonardo is geweldig in een niet zo'n geweldige film'-uitspraken, ik vind dat tie de Oscar niet verdient. Blood Diamond, Shutter Island en The Aviator waren stuk-ken beter geacteerd. Maar de kans is groot dat hij een 'sympathie-Oscar' krijgt net als Jeff Bridges 2 jaar geleden.

Naomi Watts schreef:

Tja, als je de veronica gids als referentiekader neemt is er al wat mis.

Rare redenatie waarom Leo die oscar niet zou mogen krijgen .

Ik moet natuurlijk eerst nog de tegenstand zien als tie uberhaupt wordt genomineerd. Misschien rare redenatie, maar ik vind dat altijd zonde als een acteur niet wordt beloond voor betere rollen. Zie Al Pacino bijvoorbeeld, maar kunnen ze ook niet weten. Allemaal achteraf

avatar van synec

synec

Number23 schreef:

Maak je geen zorgen, die Oscar is dit jaar voor George Clooney of Brad Pitt.

Hoewel het wel eens tijd wordt dat hij er een gaat winnen. Een nominatie voor J. Egdar zit er hoogstwaarschijnlijk wel in.

avatar van wibro

wibro

Ik kan het wel eens zijn met de niet al te positieve reacties hierboven. Deze film, hoewel best wel goed geacteerd door DiCaprio wist mij niet te boeien. Verreweg het meest interessant vond ik de verwikkelingen rond de ontvoering en moord op Charles Lindbergh Jr. Over deze dramatische gebeurtenis had Eastwood beter een film kunnen maken.

Je laat je dus beïnvloeden door andere mensen? Dat noem ik pas zwak.

Ik laat me zeker beinvloeden door recensies en mensen die ik hoog heb zitten als het om films gaat (Een dergelijke reactie van Naomi Watts is dan ook funest). Heb in de loop der jaren wel aardig geleerd om tegenvallers zoveel mogelijk te vermijden. En ik oordeel niet ,want ik heb nergens een stem of iets dergelijks staan. Ik oordeel enkel dat J. Edgar waarschijnlijk een mislukkig wordt/is omdat praktisch de hele wereldpers het daar wel over eens is.

En wees gerust. Ik zal J. Edgar echt nog wel kijken op dvd maar bioscoopbezoek zit er niet meer in.

wibro schreef:

Is sowieso mijn ervaring met biopics. Beter een film over deel uit het leven dan over het hele leven.

Number23 schreef:

Neem me niet kwalijk, maar die 3 films die jij nu opnoemt, die vond ik namelijk niet echt goed!

De beste film tot nu toe van Leo, vind ik nog steends Inception.

Maar of hij hiervoor een Oscar krijgt ( J Edgar ) is maar de vraag!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Een Oscar voor Beste Acteur gaat niet over de film zelf, dan wel over de prestatie van de mannelijke hoofdrolvertolker. Maar dat terzijde..

avatar van Movie Master

Movie Master

Dan die make up

movie-edje schreef:

De beste film tot nu toe van Leo, vind ik nog steends Inception.

Maar of hij hiervoor een Oscar krijgt ( J Edgar ) is maar de vraag!

Hij heeft het over de rollen, niet de films.

Movie Master schreef:

Dan die make up

Dat was wel behoorlijk slecht ja .

avatar van Klaas-Jan

Klaas-Jan

Prima film. Bijzonder rustig, fijn vertelt, prima geacteerd, de relatie tussen Hoover en Tolson mooi geportretteerd, nergens wordt het te cheesy. De dialogen hadden wat scherper gekund en ik miste een echte soundtrack.

avatar van Aart1992

Aart1992

Absoluut niet de sterkste film van Clint Eastwood.

Toch vond ik dat die goed wegkeek, en dat vooral door de goede acteerprestaties van Leonardo Dicaprio en Naomi Watts.

Leonardo Dicaprio verdiend gewoon die oscar. Zijn laatste 8 films waren stuk voor stuk geweldige films. Ik verwacht ook wel dat die hem wint:)

Naomi Watts schreef:

Hij heeft het over de rollen, niet de films.

films van Dicaprio of rollen, wat maakt het nou uit, dan vind ik persoonlijk , dat die films die ik opnoemde gewoonweg niet goed waren.

ik kijk naar het totaal-plaatje

avatar van krinus86

krinus86

Deze film viel mij erg tegen. Saai van begin tot dat ik de bioscoop uit ben gelopen.

Vooral van Eastwood had ik meer verwacht. Dan kan Dicaprio nog zo goed acteren(doet hij echt geweldig in deze film) ik verwacht toch meer van een film met zo'n regie en acteurs.

avatar van Redlop

Redlop

Na het zien van de laatste paar old school melodramatische 13 in 1 dozijn films van Eastwood had ik erg lage verwachtingen bij deze film. Die lage verwachtingen kwamen dan ook geheel uit.

De focus van de film lag teveel op de gay denial van Hoover. Alhoewel over zijn homoseksuele uitspattingen de wildste geruchten de ronde doen WIKI , bleef het hier steeds braaf onderdrukt en suggestief.
Van de na-oorlogse paranoïde communistenjager zag ik slechts bij vlagen iets terug. De film vertelt te weinig over teveel. Rommelig en saai zoals hierboven anderen al schreven.

Waar een film als Tinker, Tailor, Soldier, Spy je geheel onderdompelt in een tijdperk (begin jaren '70) bleef ik hier naar een film kijken die op de automatische piloot gemaakt is, terwijl de maker wellicht het idee had een moderne Citizen Kane afgeleverd te hebben.
Clint had na Gran Torino moeten stoppen. 2*

avatar van krinus86

krinus86

Redlop schreef:

Clint had na Gran Torino moeten stoppen. 2*

Precies! goed verwoord

avatar van bios82!

bios82!

Ik heb gisteravond met veel plezier in de bios naar deze film gekeken. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zich om enkele momenten mogelijk hebben verveelt. Maar, in het totaal is het verhaal van deze film volgens mij uitsteekend neergezet en emotioneel ingrijpend overtuigend. Het conflict wat betreft de onderdrukte homoseksualiteit en de wat narcistische persoonlijkheid van J. Edgar zijn volgens mij schitterend geacteerd. Een bovengemiddeld drama.