• 9.379.158 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van mister blonde

mister blonde

Eternal Sunshine of the Spotless Mind kwam anders na deze.

avatar van djelle

djelle

Een leuk en origineel uitganspunt, een goeie cast van Morgan Freeman tot Jim Carrey - die Godzijdank zijn muilentrekkerij deze keer nog redelijk in toom houdt- en een aanvaardbare moraal maken er een vrij verdienstelijke komedie van met meerendeel geslaagde grappen (ook al zijn ze soms een beetje te voordehandliggend). Minpunten zijn vooral de irritante Jeniffer Aniston en de enkele inzakmomenten op humorvlak.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

4 sterren, een van Carrey's leukste rollen. Je kan zeggen dat de grappen iets teveel leunen op computereffecten, maar het is Carrey's performance die deze grappen nog leuker maken. Jim Carrey's energie straalt werkelijk van de film af, ik blijf hem een topkomiek vinden.

avatar van DvC

DvC

Het is dat Jim Carrey de film grappig houdt. Een 3.0 dus.

avatar van timburton

timburton

Beste komedie van Carrey. Carrey's humor op zijn hoogtepunt! 4,5 sterren! En Freeman is ook op z'n best!

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Echt een topper dit! Heb hem twee keer in de bios gezien Daarna nog een paar keer gekeken en hij blijft leuk! Zeer goed geacteerd door Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman. Persoonlijk had ik het gemiddelde van deze film wel een stukje hoger verwacht.

4,5 ****

avatar van thedudesons

thedudesons

echt een leuke film, de moeite waard om te zien....

avatar van Tharoy

Tharoy

Beste film van Jim Carrey. Grappen zijn geweldig. Sorry, maar dit is een echt ondergewaardeerde film.

Ik vond dit echt een fantastische film.

Een 4,5.

avatar van Saffie

Saffie

Ik vond het ook een geweldige film!

Ik heb me helemaal rot gelachen toen Bruce verslag deed vanaf de waterval.

avatar van Kisje

Kisje

Bij nader inzien verlaag ik deze film van 3 naar 2,5.. ..

Was écht een dikke tegenvaller..

tommykonijn

Deze film vind ik ook een meesterwerk ik vind Jim Carrey echt zo'n goede komiek. Toen ik de film voor het eerst zag lachte ik me echt dood en nu nog steeds.

tommykonijn

Sorry ik was iets vergeten te zeggen ik vond hem trouwens *****

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Ik kan me nog herinneren dat ik behoorlijk teleurgesteld de bioscoop verliet. Wat is dit een tegenvaller zeg!

Ik hou van Jim Carrey en zijn geweldige manier van acteren, maar tegen een saai script als dit, kun je als acteur niks beginnen.

Het idee is leuk. Iemand die goddelijke krachten krijgt enz.. Daar kun je een prachtig verhaal van maken, met hilarische invalshoeken. Maar men laat alle kansen liggen. Ondertussen fixeert het verhaal zich op de relatie tussen Bruce en zijn vriendin. Lekker saai.

De leuke grappen zijn erg spaarzaam. De makers willen duidelijk niemand voor het christelijke kop stoten, en daarom blijft het bij brave grapjes, die hooguit een glimlach waard zijn.

2*, wat mij betreft Carrey's slechtste film.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Wel een leuk en een appart verhaal.Maar ben niet zon Jim Carrey fan.Maar deze vond ik wel redelijk voor een keer 2,5 Wel leuk als Morgan Freeman er in speelt

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

erg mooie film , heb ik toen ik hem voor het eerst op tv zag erg van genoten . de; dag daarna kwam ace ventura ook nog , en vanaf toen was ik jim carrey fan

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke originele komedie, met leuke grappen van jim carrey. die zich af en toe toch ook best van zijn serieuze kant laat zien. de bijrol van morgan freeman als god is ook hilarisch. ik geef de film 4 sterren. op en top vermaak, en een van de beste komedie's in de omloop. met ook nog eens een moraal in het verhaal.

avatar van timburton

timburton

jumpstylemovie schreef:

4****

Gaan we nu ookal op Moviemeter zijken over dat kabouterdansje. Wil je je account naam a.u.b veranderen?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

waar bemoei jij je mee ,

is toch mijn smaak , vind zelf maar wat

avatar van nele

nele

Lijkt qua humor op Liar Liar en Coming to America. Volgende week ga ik naar Evan Almighty, benieuw of hij even goed is als Bruce Almighty...

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Heerlijke komedie, Jim Carrey acteert heel goed ! Ook het verhaal vind ik heel leuk bedacht iemand die ruzie krijgt met god, al zijn krachten krijgt en god's taken mag overnemen ik vind dit een meesterwerk van Jim Carrey & Tom Shadyac!

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

Leuke film Jim Carrey op zijn best dat hij god wordt is leuk of onder die waterval op de tv is leuk of als ze het nieuws uitzenden maar als je hem een stuk of 3x hebt gezien dan is hij niet meer fantaschtish 4*

avatar van go_gol

go_gol

Het begin vind ik wel leuk. Als Bruce net de krachten van God heeft gekregen en het anchorman Evan moeilijk maakt is erg grappig, maar het moralistische, romantische gezever daarna vind ik echt 100 keer niks.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind dit een heerlijke komedie ik lach me zo rot om Jim Carrey hier zag ik hem (opna The Dead Pool (1988)) het eerste in, ook waanzinig leuk verhaal waar ik zo ontzettend onder gelachen heb wees blij dat jullie er niet bij waren!

Dirigent schreef:

* * * * *

Ik was erbij en hij overdrijft niet!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Matige film waarbij ik niet echt vaak gelachen heb, met afgrijselijke zoete muziek op de achtergrond (ik weet het, bij het eerste stukje hoorde het, maar daarna ging het gewoon verder). Vaag verhaal ook.

2,5 sterren.

avatar van trekkergek

trekkergek

een leuke film om te kijken met de familie

5***

avatar van Isildur

Isildur

Hilarische film!!!

Carrey is een geweldig acteur.

Morgan Freeman speelt zijn rol als God Fantastish.

Een verdiende 4.5

avatar van dulcinea

dulcinea

Gisteren teruggezien en ik zie dat ik hier nog niet gestemd heb, bij deze: 4 *

Eén van de weinige komedies waarin ik Jim Carrey kan hebben en die ik ook echt grappig vond, natuurlijk allemaal héél voorspelbaar maar dat doet er helemaal niet toe, gewoon puur amusement.

avatar van xSarah

xSarah

Echt strijk liggen. Jim Carry is echt supergrappig in deze film, die gekke bekken, super!

Origineel verhaal ook. Ik vind dit één van de beste komedies die ik ooit al heb gezien.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

De eerste 30 minuten waren flauw, daarna met Freeman ging het beter en volgde een goed stuk, het einde was terug minder.