- Home
Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman
Releasedatum: 26 juni 2003
Plot Bruce Almighty
"In Bruce we trust?"
Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.
Bruce Nolan
Ally Loman
Bobby
Dallas Coleman
Jordy
Leuk uitgangspunt, Jim Carrey... dit had gewoon een heel vermakelijk en komisch filmpje moeten zijn. Maar helaas, veel te veel sentimenteel gezeur over de relatie met Aniston, veel te weinig grappen, en Carrey die (na de laatste tijd veel leuke originele rollen gespeeld te hebben) weer teruggaat naar z'n oude gekke bekken-routine.
Chainsaw
Geestige film, vooral die scène met Carrell was geweldig. Verder een hoop geinige momenten en leuke vondsten (alleen jammer dat de meeste hiervan ook al in de trailer te zien waren) en Carrey is goed op dreef. Enkel het einde stelt erg teleur; er moest en zou weer eens ruimte worden gemaakt voor een lang, vervelend en sentimenteel moraal. Waarom kan een komedie niet gewoon grappig zijn?
Kleine 3,5 sterren, met name voor het eerste uur.
Phoenix
Niks mis met een goede feelgoodfilm op zijn tijd. Zeker niet als Jim Carrey erin speelt. De film begint ietwat stroef naar mijn mening maar het half uur voor de pauze is echt fantastisch. Dit niveau word aangehouden tot een kwartier voor het einde als de moraal erin sluipt en de Amerikaanse bevolking met een zoet einde tevreden moet worden gesteld.
3,5* en meteen een steunbetuiging aan de acteur die Evan (de anchorman) moest spelen.
SilverGun
De film is behoorlijk moralistisch en heeft een aantal zich steeds herhalende grappen die nogal geforceerd als een soort herkeningspunten moeten dienen. Maar het is vooral zonde dat het basisgegeven niet beter is uitgewerkt; er had veel meer in gezeten als er niet zo op safe zou zijn gespeeld.
Toch zijn er een aantal geslaagde scènes (vooral in de eerste helft) en valt of staat de film bij je waardering voor de stijl van Carrey.
2,5 sterren.
bioscoopzaal
Geweldig eerste uur, dat helaas volledig wordt verpest door dat brakke, moraliserende en ronduit slechte einde. En da's best jammer, want het eerste deel is op sommige momenten comedy-goud. Ik ga eigenlijk nooit naar komedies in de bios, omdat ik er nooit om kan lachen, maar op een of andere manier vond ik Bruce nog best te genieten. Vooral de eerste paar scènes waarin hij zijn God-zijn test en als klap op de vuurpijl een lepel ophoest en zijn bordje tomatensoep scheidt als ware het de rode zee. Fantastisch, ik kwam niet meer bij.
Verderop zaten er nog een paar minstens even memorabele moppen, die echter een nogal wrange nasmaak kregen door dat melige einde.
Toch een welverdiende 3 sterren
Deze film schippert voor mij continu tussen 0,5 en 3 sterren.
Voordat Carrey in de film Bruce Almighty wordt, vind ik Carrey slecht. Daarna zien we een glimp van de 'oude' Carrey terug. Ook ik vind de grapdichtheid van de film tegenvallen.
Het moralistische gedoe in de film verpest een boel.
De grap met de gek pratende nieuwslezer vond ik ook de beste grap.
Nou vooruit, 2 sterren.
Madecineman (moderator films)
Compleet mee eens. De eerste helft is grappig en verloopt lekker vlot waarna de film al snel verzand in het eeuwige overdreve moreele hollywood gezeu.r Jammer. 3,5* voor de eerste helft 2,5* voor de tweede... komt uit op 3* gemiddeld.
Over heel de lijn wel een leuke film, maar met afwisselend goeie en mindere scenes. Hoort niet tot de top, maar een ontspannende avond lachen zit er wel in. Carrey heeft al beter gedaan. Toch 3 sterren.
Best lollig (in ieder geval leuker dan ik had gedacht). Carrey mag weer leuke smoeltjes trekken, Aniston laat zien dat ze wel iets meer kan dan alleen maar huppelkutje in Friends spelen en zelfs de flauwe grappen pikte ik nog wel. Maar waar ik heel erg over struikelde was het betoog van Freeman aan het eind. [i]You want to see a miracle? Be the miracle...[i] En dan ook nog die afgrijselijke woorden van Carrey erachter aan. Blegh! Zit de EO hier soms achter?
otherfool
Carrey heeft geweldige dingen gedaan, maar Bruce Almighty hoort daar helaas niet bij. Een flauwe, moralistische film. Jammer.
2*.
Denden 100 Piek
4 sterren, een van Carrey's leukste rollen. Je kan zeggen dat de grappen iets teveel leunen op computereffecten, maar het is Carrey's performance die deze grappen nog leuker maken. Jim Carrey's energie straalt werkelijk van de film af, ik blijf hem een topkomiek vinden.
jumpstylemovie
erg mooie film , heb ik toen ik hem voor het eerst op tv zag erg van genoten . de; dag daarna kwam ace ventura ook nog , en vanaf toen was ik jim carrey fan
4****
Film waarvan ik het begin best wel leuk en grappig vond maar na 40 minuten begint de film je langzaam de keel uit te hangen. Zeker dat onnozele sentimentele gedeelte waarbij Jennifer Aniston de een na andere mail schrijft aan god is te triest voor woorden. Jennifer Aniston vond ik overigens vreselijk slecht acteren in deze film.
Alleen dankzij de eerste 40 minuten houdt deze film zich overeind maar daarna is het niet meer leuk. En Morgan Freeman als god ?
Tweeslachtig gevoel hou ik hieraan over.
Aan de ene kant heb ik me bescheurd in het middenstuk van de film met de goddelijke krachten. Was echt goed, kreeg tranen van het lachen bij de scene waarin Bruce nieuwslezer Evan op de tv de meest domme dingen liet zeggen maar het vreselijke moralistische einde deed me bijna over de nek gaan. Gatverdamme, over hoe je een erg leuke film zo weet te verknallen! Zoveel emotie, sentiment en gekwijl maakte de film echt een stuk matiger dan ik zou denken na het zien van de trailer.
Ik had de film als ik na het 1e uur was gestopt een 4* gegeven, maar nu wordt het een 3*
kArIzMa_Movie
'Bruce Almighty' is inderdaad een van de betere van Carrey.
Het verhaal is op zich leuk bedacht, maar aan de andere kant spotten de makers met (de krachten van) God. 'Bruce Almighty' is dus een film die niet al te serieus genomen moet worden.
Waar ik echt helemaal in een deuk heb gelegen is 'het nieuws'-scène. Dat was echt hilarisch, gewoon! Al heb ik deze in de kast liggen, zal ik deze maandag even speciaal voor 'het nieuws'-scène aanzetten.
neo
Leuk uitgangspunt, maar helaas bleek het niet mogelijk om daarmee gewoon een leuke film te maken zonder al te veel poespas. Carrey valt in herhaling en haalt weer varianten op oudere grappen van stal. Liar Liar had zo een flink sentimentele kant, maar dat is nog niks vergeleken bij deze zegetocht voor moraalridders. Desalniettemin nog tamelijk vermakelijk.
Shinobi
Erg vermakelijke film om te zien, met een (wederom) geniale Carrey.
Zitten erg veel leuke situaties tussen, genoeg humor en toch net dat beetje een soort van zelfreflectie dat je bij jezelf moet beginnen om een betere wereld te creëren.
Goed, in ieder geval beter dan de opvolger Evan Almighty.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
Knisper
Slechtste film die ik in tijden heb gezien. Heb op zich niks tegen de gekkebektrekkerij van Carrey. Waar ik wel wat tegen heb, is een moralistische verhaaltje. Ongelofelijk Amerikaans helemaal. Er waar er normaal tegen het einde een moraal naar voren komt, maakt Bruce Almighty het wel erg bond. Zo'n beetje van minuut 1 is dit een moralistisch lesje over wat goed is en niet, over voor God spelen etc. . Het kwam echt mijn keel. De grappendichtheid ligt veel te laag, de grappen zijn niet orgineel en bovendien gewoon niet grappig. Echte geitenwollensokkenhumor.
Eigenlijk het enige moment dat de moeite waard was, was op het moment dat Carrell als anchorman flipt. Verder puur duf Amerikaans werk. 1*
Onderhoudende comedy met nogal wat flauwe en voorspelbare grappen. De meest komische scene komt van Carell die prompt het verplichte vervolg van de hoofdrol mocht voorzien. Redelijk.
®Tc
Tegenvaller.
Zeer leuk plot maar weer z'n slechte uitwerking, komt veel te vaak voor bij komedies. Veel te veel nutteloze randinfo (vooral bedoeld op romantische scenes) en toch te weinig grappen ivm met zijn god zijn vond ik.
Jennifer Aniston
Toch nog een degenlijk cijfer voor de vermakelijke eerste helft en plot.
***
huVILEub
Een geweldig verhaal en prachtig acteerwerk van Jim Carrey en Morgan Freeman werken dit nog eens af. Een echte Jim Carrey film. De film werd overheerst door zijn grapjes en trekjes. Een must see als je van Jim Carrey geniet. Een film die je best mag vergeten als je dat niet doet. De film brengt verder niet echt iets bijzonders. Maar ik vind dat niet ook niet nodig bij de humor van Jim Carrey.
Vinokourov
Neeneenee, voordat Carrey God werd, vond ik hem al een onsympathiek en vervelend karakter en dat wordt er natuurlijk niet beter op wanneer hij nog meer macht toebedeeld krijgt. Tuurlijk wordt er te onpas gegrepen naar de sfx-doos om Carrey's macht als God duidelijk te maken, terwijl het natuurlijk veel subtieler kan. Het uitgerekte moralistische eind ziet iedereen natuurlijk van ver aankomen, waardoor uiteindelijk de film me totaal niets doet. Ook naar een heel rijtje films refereren maakt Bruce Almighty er niet beter op.
polopolo150
Ik vond deze film best grappig, soms leuke verwijzingen naar dingen, en etc.
Deze film bleef altijd in m'n hoofd hangen vanwege de Yahoo! verwijzing in de film... voorderest vond ik deze film... aardig, maar niet perfect.
Awake78
Heel vreemd, maar normaal ben ik altijd zeer te spreken over Jim Carrey (vooral in The Cable Guy, Liar Liar), maar in deze prent is hij zeer vervelend.
Het idee is mager uitgewerkt en de grappen (op een paar na) zijn gewoon totaal niet grappig. Ik vond het in ieder geval niet leuk om naar te kijken. Té simpele comedy met een slecht uitgewerkt scenario. Jennifer Aniston zag er wel goed uit, zeker na die borstvergroting
Niet voor herhaling vatbaar deze film en een straf om uit te kijken.
dvd-me
Heb mij af en toe echt stuk gelachen, het is een typische komedie waar je gewoon nooit te veel van moet verwachten.
Het verhaal is natuurlijk opzich al lachwekkend... een man die god gaat spelen, maar niet zomaar een man. Het hoofdpersonage is in de film een echte zeiker die aan veel dingen een bloedhekel heeft. Jim Carrey acteert goed en ik kan de film niet echt slechter dan dit geven.
dus een leuke film als je wat komedie wilt zien, maar nooit te lang over nadenken.
chevy93
Vermakelijke film, niets meer, niets minder.
Jammer alleen dat Morgan Freeman zich hiervoor heeft laten strikken
movie acteurs
Best grappig.
Carrey deed het aardig en was niet te irritant. Morgan Freeman vind ik meestal goed acteren. Ook hier doet hij het goed. 3,0 voor een vermakelijke komedie.
Sjoerdow
Ik vind dat deze film veel te weinig heeft gedaan met het concept. Als je God kon spelen voor een week, zou je nog véél meer grappige dingen kunnen doen, dan wat ik gezien heb. Datzelfde geld ook voor Click met Adam sandler.
Wheely5
Een heerlijke film die lekker wegkijkt en gewoon lachen is. Het is de makers zelfs gelukt een serieuze noot in te voegen her en der.
Ga genieten
!
Elineloves
Jim Carrey en Steve Carell in één film? Oh god, hoe zou ik dat moeten overleven? Ik kon ze allebei niet uitstaan, veel te overdreven en pijnlijk niet-grappig.
Toch viel Bruce Almighty ontzettend mee. Wanneer je de kans hebt om wraak te nemen op mensen die je dwarszitten, zou je dat dan ook doen? Zonder na te denken over de gevolgen? Je zou er dan zelf beter van worden, maar hoe zit het met je naasten? Zijn die blij met alles wat je uitspookt?
Er is geen betere Bruce Nolan te bedenken dan Jim Carrey. Het lijkt allemaal zo natuurlijk, alsof hij niet eens acteert. Het personage is hem op het lijf geschreven. Wanneer je je niet stoort aan de voortdurende gekke gezichten van Carrey, is het goed vol te houden. Aniston lijkt op de automatische piloot te staan, maar is nergens storend.
Morgan Freeman steelt als God de show. Scènes waar hij in speelt zijn stuk voor stuk uitschieters. Hierdoor vergeef je de makers zelfs de moralistische ondertoon die naar het einde toe steeds duidelijker aanwezig is. Beetje jammer.

Evan Almighty
2007

Komische fantasyfilm 'Bruce Almighty' te zien op televisie

Jim Carrey zou Satans krachten hebben gekregen in nooit gemaakte 'Bruce Almighty'-sequel

Intouchables
Komedie / Drama, 2011