• 9.378.811 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

Kelles schreef:

Jim Carrey was fantastisch. Bijvoorbeeld het begin, met die ongelooflijk foute koekjes-scene; als hij dramatisch enthousiast langs die kinderen rent met melk, en er zo'n Spel-Zonder-Grenzen-muziekje onder is gezet! Fantastisch!

Ik heb deze al vaak gezien en ik blijf hem geweldig vinden. 4,5*!!

ja! inderdaad!

dan zegt hij ook;

zet er afgezaagde muziek onder ofzo

echt TE grappig!

een 5.0!!!

avatar van 970cxi

970cxi

Supergave Film! Ik ga hem straks kijken

Maarr... Een dikke 5 waard, hoor! Alle films trouwens waar Jim Carrey in speelt

avatar van FullMoon

FullMoon

Dit is een zeer goede film van Jim Carrey. Schitterend bedacht en ja... met Morgan Freeman nog er bij maakt het helemaal goed. Het verhaal is origineel en goed bedacht. Weliswaar moralistisch maar dat is niet erg. Het zet mensen wel tot denken. Veel grappige stukken en erg vermakelijk.. Het nieuws brengen.. de aap uit de kont, de soep in tweeen delen... en nog veel meer...

Een dikke 4.

avatar van anne J

anne J

Goede komedies vind ik meestal 3,0* tot misschien 3,5*.

Maar Bruce Almighty krijgt van mij absoluut 4,0*!

Ik heb hem al té vaak gezien. Ik denk er nu aan omdat ik gisteren het laatste half uur op de tv zag.

De scene waar Evan het nieuws presenteerd en Bruce alles verpest voor hem is meesterlijk! Dat die acteur die Evan speelt dat kan... Zeer grappig.

avatar van FillumGek

FillumGek

Weet iemand hoe het nummer heet in de scene dat Carrey het probeert goed te maken en dat Aniston 'I love u...4 ever....and ever.....and ever' op de bomen ziet staan?

avatar van Esteban

Esteban

'God-Shaped Hole' met 'Plumb' meen ik mij te herinneren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Thanks! Het is inderdaad Plumb met het nummer God-Shaped Hole

avatar van rocky freak

rocky freak

prima film. niks verkeerts aan.

jim carrey is ook prima acteur.

good, GOOD.

avatar van vlad

vlad

B-E-A-utifull

avatar van my style

my style

jim carrey natuurlijk altijd machtig! hij is momenten grappig sommige momenten minnder maar al om al een 3*

Jim Carey weet hoe hij je aan het lachen maakt, zo ook in deze film

3.5

avatar van Hop

Hop

Echt een zeer grappige film!

avatar van Castor Troy

Castor Troy

MAtige komedie met heel flauwe en bekende grappen.

Morgan Freeman speelt wel een leuke rol.

avatar van GraveyardJunkie

GraveyardJunkie

heel grappig en leuk om te zien. Wederom Jim Carrey op zijn best!

Theatertje

Ik herhaal mezelf alsmaar weer: weg met Carrey! Die man kan niet acteren. Geef mij dan maar liever Jerry Lewis, het grote voorbeeld van Jim Carrey en Adam Sandler. Maar daar waar Sandler erin slaagt om grappig te zijn, faalt Carrey telkens weer. ACE VENTURA 2 mag dan nog zijn dieptepunt zijn, BRUCE ALMIGHTY zal er niet al teveel naast zitten.

avatar van Schuco

Schuco

Deze film kan, ook met Carrey, nog veel grappiger!. Ik vind de grappen matig en deze film had op dat gebied nog veel meer kunnen worden uitgebuit.

avatar van ILDIB

ILDIB

wederom een top prestatie van carrey. Edoch de beste scene is die van de nieuwslezer.. Wel een beetje goodie goodie verderop..

Sandler mag toch zeker niet in zijn schaduw staan.. die heeft maar één blik.

Theatertje

Ik hou anders wel van Sandler's films, in tegenstelling tot films met Carrey.

avatar van ILDIB

ILDIB

alleen die film met dat kindje is goed big daddy meen ik.

de rest is ie zo irritant. Carrey is veel 'eerlijker' in zijn rollen

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Theatertje schreef:

Ik herhaal mezelf alsmaar weer: weg met Carrey! Die man kan niet acteren..

Tsjah, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind was ook behoorlijk slecht zeker?

Goed, Ik hou ook van zijn komedies en ik vond dit ook een zeer degelijk filmpje. Dat Jennifer Anniston erin zat vond ik ook zeker niet erg.

3* omdat Carrey ze wel beter heeft gemaakt

avatar van Minority_Check

Minority_Check

It's GOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDD

1 van de beste films van jim carrey

mister blonde

Carey kan een stuk meer als de meeste mensen denken. En Sandler beter vinden is helemaal schandalig.

avatar van Friac

Friac

Als ik de film als een Carey-film beschouw, schippert hij bij mij tussen Ace Ventura (Carey als smoelentrekker) en The Truman Show/Eternal Sunshine of the Spotless Mind (mooie films met integere vertolkingen van Carey).

De film schoot bij mij alvast zijn doel voorbij: op geen enkel moment heb ik moeten lachen. Maar de film bleef wel onderhoudend genoeg en Carey speelt zijn rol op de juiste manier, zonder al te veel te overdrijven.

Een weekendfilmpje dat snel weer vergeten is.

Inland Rabbit schreef:

Tsjah, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind was ook behoorlijk slecht zeker?

3* omdat Carrey ze wel beter heeft gemaakt

Neen, ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND was inderdaad een goede film. Vreemd, maar goed.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Gisteren op de televisie gezien en ik vond het ene leuke film. Ik ben absoluut geen fan van Jim Carey films als Ace Vantura, The Mask, Dumb and Dumber, Liar Liar....

Maar The Truman Show en vooral Eternal Sunshine... vond ik schitterend. Deze Bruce Allmighty haalde voor mij nie thet niveau als die 2 films, maar ik vond het zeker ook geen verspilling van mijn tijd.

mister blonde

In vooral Man on the Moon, maar zeker ook the Truman Show, bewees hij net zo goed drama aan te kunnen als komedie.

Vergeet vooral niet THE MAJESTIC. Wat een prachtig drama was dat

Het was een drama ja.

Vond jij het minder goed dan BRUCE ALMIGHTY misschien

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

slappe shit...

Vond het moeilijk om met meer dan een half oog te kijken. Er zaten wel enkele betere grappen bij, maar ik ik moet al te hard denken om ze er terug uit te halen.

Carrey zit weer in een dal sinds "man on the moon", "Truman show" en "eternal sunshine", vind ik...