• 9.376.805 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van Jordy

Jordy

categorie 2

avatar van MFEO

MFEO

Dan bespaar ik me de moeite maar om hem te gaan kijken. Dank je

avatar van mister blonde

mister blonde

Jordy schreef:

Leuk uitgangspunt, Jim Carrey...

ik vind het uitgangspunt juist erg makkelijk. zo wordt het de makers wel erg makkelijk gemaakt veel grappen in weinig tijd te maken...

avatar van Jordy

Jordy

niet makkelijk genoeg blijkbaar

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Jezus wat een slechte film!

Net terug! Ben geweest met padd0 en Goodfella!

Zoals in Southpark word gezegd:

BUTTMUNCH!!!

Jim is lang niet zo grappig als in andere films! De moraal verpest de hele zooi al helemaal!

Enkele leuke grappen (Clint ---> Dirty Harry) maar nix bijzonders!

En het publiek was weer niveau IQ aardappel!

Gemiste kans!

Goodfella

Agreed. Mijn hémel, wat een gódvergeten stuk drek.. (hahaha )

avatar van homerjay

homerjay

leuk uitgangspunt, goede acteurs, redelijk tot goede grappen, maar een zwaar overtrokken moralistisch einde. Had ik geweten dat het zo erg was, dan had ik een kwartier voor het einde de film kunnen verlaten met een veel beter gevoel.

Films was sterk in de trant van Liar, Liar (in mijn ogen toch de minste Carey).

avatar van Kennie Reefs

Kennie Reefs

Leuke film, aardig gespeeld van Jimmie, al moet ik zeggen dat de nieuwslezer toch eventjes zijn show stal. Alleen het einde, slap onboeiend standaart gezeik. Toch vraag ik me af waarom morgan zo'n rol op zich neemt (waarschijnlijk $$$$ want eer is er niet te behalen). Jammer eind daarom maar 2,5 ster van mij.

avatar van Mik

Mik

ja, maar die niewslezer werd bestuurt door Bruce he, dus dan telt het niet

avatar van Linda

Linda

Ik had me echt ontzettend verheugd op deze film. Ik ben altijd al dol op Jim Carrey geweest, ik vind hem gewoon een erg goed en vooral leuk en bijzonder grappig acteur. Hij is zo'n beetje de enige die mij bij een film kan laten lachen. (Bij Ace Ventura lig ik iedere keer weer helemaal dubbel) En bovendien zijn die gekke bekken en andere spastische trekjes van hem een grote inspiratiebron voor mij . In Bruce Almighty is hij weer precies zoals ik hem het liefste zie. Ik heb me echt kapot gelachen! Het verhaal van de film vond ik echt ontzettend leuk. (op het sappige gedeelte na dan) Ik werd al bijzonder melig van het stukje op het bed aan het begin van de film als Carrey zijn bed niet uit wil komen. Vanaf het moment dat Carrey voor god mag spelen heb ik helemaal in een scheur gelegen door de geweldige grappen. De aap, Clint Eastwood, de vergrote borsten allemaal ontzettend leuk. Ook als Carrey een beetje opera-achtig begint te zingen vond ik erg leuk. (Dat doe ik zelf namelijk ook altijd in melige buien ) Maar de scene als Evan het nieuwsbericht voorleest was pas echt geniaal met van die leuke idiote stemmetjes . Toen was ik echt niet meer te houden. De hele zaal zat zich zelfs aan me te ergeren omdat ik zo hard zat te lachen Helaas komt aan al het leuke een einde en dat was wanneer het sappige gedeelte begon. Weinig grappen en veel gezeur. Jammer genoeg bleef dit zo doorgaan tot het eind van de film. Maar gelukkig kwamen er op het eind nog bloopers, altijd leuk om Carrey weer eens raar te zien doen. Hopelijk blijft hij zich nou bezighouden met dit genre want daar is hij gewoon de beste in! (En bovendien is hij erg cute met die big smile van hem altijd ) Ik heb gewoon een erg leuk avondje gehad en veel gelachen, alleen jammer van het sappige gedeelte maar de film verdient door de geniale grappen toch nog een ruime 3,5 sterren.

Linda schreef:

De hele zaal zat zich zelfs aan me te ergeren omdat ik zo hard zat te lachen

Je wil niet wéten hoe vervelend dat is Heb me bij deze film laatst doodgeërgerd (nou ja, eerder doodverbaasd) aan een totaal hysterische vent die blijkbaar heel geforceerd een leuke avond moest hebben. Dijenkletsen, wijzen naar het scherm, letterlijk brullen van het lachen bij de meest ondenkbaar flauwe grappen...

Foei wat is zo'n avondje bios toch af en toe een uitputtingsslag

avatar van Linda

Linda

Hehe nou zo erg ben ik dan weer niet . Ik zat gewoon af en toe wat te lachen (nouja bij dat nieuwsbericht was echt een minuut lang aan een stuk door lachen.) maar omdat ik een nogal harde stem heb valt dat nogal op.

avatar van gandalf

gandalf

Linda schreef:

...nouja bij dat nieuwsbericht was echt een minuut lang aan een stuk door lachen...

mee eens, maar de rest was idd te sappig. Ik had leuker verwacht bij het zien van de trailer. Dat stukje (ook al te zien in de trailer) dat hij over straat loopt onder het deuntje 'i've got the power' vind ik het leukst.

avatar van Leonard Shelby

Leonard Shelby

Ik had me verheugd op deze film, misschien wel iets te veel, want ik vond 'm toch meevallen. Heb niet echt heel vaak moeten lachen ofzo. Vind de Ace Venturas, Liar Liar, Truman Show etc echt leuker.

Maar dan nog, het is wel een amusante film.

3 sterren.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik heb hem nog niet gezien, maar ik wil hem overigens wel gaan kijken. Ik hou over het algemeen niet zo van comedies, maar ik vond Liar liar ook goed en deze lijkt me ook goed; iets diepgaander dan de meeste Amerikaanse oppervlakkige films als American Pie. Waar ik me wel over verbaasde was de volgende foto.

Ze kunnen toch zoveel, maar waarom zie je hier zo overduidelijk dat Jim op een rooster of iets dergelijks staat? Als dat erbij hoort, heb ik niks gezegd hoor, ik heb de film immers nog niet gezien, maar het viel me meteen op.

avatar van Wouter

Zou niet te veel diepgang verwachten. Wel veel moralisme, daarentegen.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Wouter schreef:

Zou niet te veel diepgang verwachten. Wel veel moralisme, daarentegen.

Absoluut. Waar ik het eerste uur vaak dubbel heb gelegen van het lachen, zat ik in het laatste half uur te snakken naar het einde.

Ik had hier al gelezen dat het op het laatst wat moralistisch werd, maar dat het zo erg was wist ik niet.

Voor het leuke eerste uur toch nog 2,5*.

avatar van EmDee

EmDee

Ik heb regelmatig in een deuk gelegen alhoewel de film erg voorspelbaar is.
Na zo'n 5 minuten weet je al dat zijn team de Stanley Cup zal winnen, dat Evan nog een keer gigantisch de lul zal zijn en dat die gang ook nog een lesje zullen krijgen.
Het einde was idd nogal zoetsappig maar ik heb me er in deze niet zo geheel aan geërgerd. Omdat dat ook een beetje het thema is van de film.

En als ze die bus met die drugs vinden ...

avatar van Thari

Thari

Echt een hele leuke film echt een aanrader vooral het nieuwsbericht...

avatar van yorrick

yorrick

Niks mis met een pretentieloze komedie, en ik heb me wel vermaakt. Maar ik geloof niet in pretentieloze films. Er had veel meer in deze film kunnen zitten. De grappen hadden veel scherper en harder kunnen zijn, over de Amerikaanse wijze van nieuwsgaring bijvoorbeeld. En van een God die zegt: "Je kunt alles, behalve de wil van mensen controleren. Da's jammer voor een God, als je er naar streeft dat de mensen in je geloven." had ik wel wat meer wijsheden willen horen. Maar ja, dat ging natuurlijk aan het gros van het publiek voorbij (k**te matinee), net als wanneer Grace al bijna klaarkomt (dat doet Bruce natuurlijk) nog voordat ze daadwerkelijk in bed liggen (of zie ik dingen die er niet zijn).

* *

avatar van reeko

reeko

grappen passen wel in de context. maar de EO-gedoe

avatar van mrdig

mrdig

Geinige film met enkele leuke scenes, vooral wanneer hij net beseft dat ie over goddelijke krachten bezit.. Jammer dat er een moreel in het verhaal zit, dat heeft een film als dit nl. helemaal niet nodig..

avatar van Peter

Peter

Jammer. Een teleurstelling omdat ik meer humor had verwacht. Ik vond het mierzoete einde tenenkrommend. Ik was door de lovende Veronica recensie op het verkeerde been gezet. 2,5 sterren.

avatar van Godfather

Godfather

Ik vind het wel een leuke film,

De grappen mochten inderdaad wel wat meer,

maar verder vond ik de rollen goed gespeeld.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestige film, vooral die scène met Carrell was geweldig. Verder een hoop geinige momenten en leuke vondsten (alleen jammer dat de meeste hiervan ook al in de trailer te zien waren) en Carrey is goed op dreef. Enkel het einde stelt erg teleur; er moest en zou weer eens ruimte worden gemaakt voor een lang, vervelend en sentimenteel moraal. Waarom kan een komedie niet gewoon grappig zijn?

Kleine 3,5 sterren, met name voor het eerste uur.

Goodfella

Als er nog mensen overwegen om deze film te zien... Het moralisme neemt dit soort vormen aan:

God: Kids who say 'no' to drugs and 'yes' to an education: THAT'S a miracle! (vrij geciteerd)

Tja...........

avatar van Ramon K

Ramon K

Bah! Wat een vieze praat! Ik heb 'm nog wel op de computer staan. Zal ik 'm dan maar deleten?

Nee joh, gewoon kijken! Goed voor 't gemiddelde

avatar van LZA

LZA

Slappe hap, het enige moment waar Carrie zijn (grap)niveau haalt is in de scene die mensen hiervoor al hebben belicht.

Bij vlaagjes grappig, bij heel veel vlagen gewoon niet grappig. Ik geef em 2 sterretjes voor die ene (doch lange) schaterlach die mij bij de besproken scene overmande. Amen

avatar van NERD

NERD

Ja geweldig, je zal die scene als acteur maar moeten spelen. Blijf tijdens de aftiteling nog effe zitten zou ik zeggen want er na zie je een paar beelden van de takes voor die scene. Zie je gewoon de medespelers in een deuk liggen.