• 9.377.372 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van Peter

Peter

Klopt. Is erg grappig!

MaTtIeBoY

Ik vond hem wel tegenvallen.Met zo,n topacteur als jim carrey verwacht je er veel meer van 2,5 ster

avatar van Phoenix

Phoenix

Niks mis met een goede feelgoodfilm op zijn tijd. Zeker niet als Jim Carrey erin speelt. De film begint ietwat stroef naar mijn mening maar het half uur voor de pauze is echt fantastisch. Dit niveau word aangehouden tot een kwartier voor het einde als de moraal erin sluipt en de Amerikaanse bevolking met een zoet einde tevreden moet worden gesteld.

3,5* en meteen een steunbetuiging aan de acteur die Evan (de anchorman) moest spelen.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Gewoon een leuke film. Niks diepgravends, maar gewoon lekker lachen. Niks mis mee dacht ik zo. Erg leuke rol van Freeman trouwens...

3,5 *

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Goodfella schreef:

Als er nog mensen overwegen om deze film te zien... Het moralisme neemt dit soort vormen aan:

God: Kids who say 'no' to drugs and 'yes' to an education: THAT'S a miracle! (vrij geciteerd)

Tja...........

Ach Goodfella, wat had je dan verwacht? Een diepgravend drama? Je weet toch wat voor een soort humor je bij Jim Carrey mag verwachten, dan snap ik niet waarom jij en anderen zo verbaast doen over ALWEER diezelfde flauwe humor. En zo'n eind goed, al goed viel natuurlijk ook te verwachten...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg jammer van dat laatste kwartier. Net alsof ze vergeten waren er een moraal in te doen en dat op t eind nog ff snel dr in wilden krijgen. Toch krijgt de film een 3,5. Niet zo grappig als Me, myself & Irene of Dumb & Dumber maar toch nog erg vermakelijk. Bij die nieuwsscene had ik tranen in mn ogen van t lachen en das al weer lang geleden.

avatar van Mik

Mik

Sjoerd schreef:

Dit bericht is eigenlijk aan Goodfella gericht, maar ik wil er toch iets over zeggen (ik ben namelijk de "en anderen" in bovenstaande tekst).

Het is juist NIET alweer diezelfde humor, was het dat maar. Tuurlijk zitten er een aantal leuke grapjes is, maar overall is het gewoon een slap afkooksel.

Ik kan niet begrijpen dat iedereen deze film 3 of meer sterren geeft omdat er toevallig een leuke scene in zit met een nieuwslezer. Ik moest ook enorm lachen hoor, die scene is goed, maar niet goed genoeg om deze film te kunnen dragen!

avatar van tovenaar

tovenaar

Sjoerd schreef:

Wat een war-taal?!?! Goodfella heeft gelijk, het is juist helemaal niet weer dezelfde Carrey-humor. Het is ontzettend moralistisch geneuzel!!! Dus ik snap heel goed wat Goodfella bedoeld...

edit: ah.. dat zei Mik ongeveer ook al

avatar van Goodfella

Goodfella

Sjoerd schreef:

Precies, omdat het ALWEER dezelfde flauwe humor is. Bovendien had ik de film minstens een punt hoger gewaardeerd als die moralistische natte-kledder quotes d'r niet in zouden zitten.

En zo'n eind goed, al goed viel natuurlijk ook te verwachten...

Natuurlijk, maar op deze manier? Gad-ver-dam-me

avatar van SilverGun

SilverGun

De film is behoorlijk moralistisch en heeft een aantal zich steeds herhalende grappen die nogal geforceerd als een soort herkeningspunten moeten dienen. Maar het is vooral zonde dat het basisgegeven niet beter is uitgewerkt; er had veel meer in gezeten als er niet zo op safe zou zijn gespeeld.

Toch zijn er een aantal geslaagde scènes (vooral in de eerste helft) en valt of staat de film bij je waardering voor de stijl van Carrey.

2,5 sterren.

avatar van NERD

NERD

Moet toch effe zeggen dat Jennifer Aniston wel schattig is in deze film

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Geweldig eerste uur, dat helaas volledig wordt verpest door dat brakke, moraliserende en ronduit slechte einde. En da's best jammer, want het eerste deel is op sommige momenten comedy-goud. Ik ga eigenlijk nooit naar komedies in de bios, omdat ik er nooit om kan lachen, maar op een of andere manier vond ik Bruce nog best te genieten. Vooral de eerste paar scènes waarin hij zijn God-zijn test en als klap op de vuurpijl een lepel ophoest en zijn bordje tomatensoep scheidt als ware het de rode zee. Fantastisch, ik kwam niet meer bij.
Verderop zaten er nog een paar minstens even memorabele moppen, die echter een nogal wrange nasmaak kregen door dat melige einde.

Toch een welverdiende 3 sterren

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Eigenaardig was trouwens ook dat Carrey het in de film zowel over Barry White als Katherine Hepburn heeft, beiden recent overleden.

Luguber toeval, als je het mij vraagt.

avatar van EmDee

EmDee

Dan mag Clint Eastwood wel gaan oppassen!

avatar van odlaw

odlaw

Gisteren nogmaals de 'Shawshank Redemption' gezien met een prachtige rol van Morgan Freeman, nu juist thuisgekomen van 'Bruce Almighty'.

Uiteraard een heel ander genre film, maar wat viel Morgan Freeman me tegen!

avatar van BS

BS

Over het geheel gezien is het begin best leuk.Als hij "the force" krijgt enzo.
ERgens beetje jammer dat er dan toch nog een serieus verhaal aan te pas moet komen.
Er wordt wel rederlijk in geacteerd maar om nou echt van een hoogstandje te spreken is ook niet echt waar.
Echt grapige momenten:
het orgasme on de badkamer was meer dan een glimlach,het verkrachte gesprek van de nieuwslezer was lachen,maar de topper voor mij was de Post-it actie.GEWELDIG! Dat was echt even 30 seconde lachen.

De film heeft een hoog feel good gehalte op het eind, maar dat is te verwachten natuurlijk.
Aanrader? Ja en nee.
Naast de grapige momenten en een rederlijk verhaal heeft de film eigenlijk niet veel te bieden voor mij.
Om hem als een 2,5 te bestempelen is net te krap dus ik hou het op een 3min.

avatar van sjob

sjob

sjoerd wij vonden die preek ook verschrikkelijk net als dat kwijlerige einde. maar de rest is wel zwaar grappig

avatar van bellenkim

bellenkim

het verhaal achter de film vind ik persoonlijk balen. Maar jim maakt alles goed.

ik heb echt goed gelachen! En da gebeurd niet veel tijdens een film.

Ik kijk het liefs horror en thriller omdat dan elk detail belangrijk is voor het begrijpen van de film. BIj een komedie maakt het niet echt uit of je alles gezien hebt. JIM CARREY rules

avatar van Ericinho

Ericinho

leuk begin, schaamrood opwekkend moralistisch en politiek correct einde.

avatar van De Knip

De Knip

Als ik ze allemaal optel, jullie reacties zitten er toch best wel wat memorabele grappen in.

Ik heb lekker achteroverleunend naar de film gekeken en me best wel vermaakt.

Als je niet van Jim Carrey houdt, ga ten 1e niet kijken en als je dan hebt gekeken moet je niet met die argumentatie aankomen van: ik vind Carrey sowieso niet leuk; heeft toch niemand wat aan.

***1/2

Hoezo?

Ik ben ook niet zo'n Carrey fan. Desalniettemin ga ik deze film zeker kijken. Vetvolgens kan het heel goed dat ik zeg dat Carrey niet leuk was

avatar van zappaz

zappaz

Noem mij maar bitter, maar ik kan al jaren niet meer lachen om Jim. Zijn enige memorabele film vind ik toch wel Cable Guy, helaas is die overal neergesabelt omdat mensen de film te 'creepy en duister' vonden. Het enige lachmoment voor mij was het moment dat Jim in de diner om een lepel vroeg en deze vervolgens uitkotste ( ik heb een slechte smaak, so bite me) Er zaten teveel flauwe grappen & grollen in, maar ik kan me voorstellen dat deze flick het als familiefilm goed doet.

avatar van Mylene

Mylene

op zich een leuke film. Alleen stom dat ik al een paar trailers had gekeken.. elke grap die kwam had ik al gezien.

Moment met de nieuwslezer was heel erg grappig.

Hij zakt erg in na een uurtje.. had er wel wat meer van verwacht.

toch nog wel 3 sterren.

avatar van [L]eet0r

[L]eet0r

beter dan Me, Myself & Irene ....

avatar van martijn77

martijn77

vermakelijke komedie, Carrey komt weer weg met gekkebekken trekken. Wel een heel zouteloos en voorspelbaar 'happy' end. Toch 3 sterren.

avatar van Consurgo

Consurgo

Zaten wel wat grappige stukken in, stuk bij de watervallen, die poolse bakkers, het overnemen van de mond van die andere gast....maar voor de rest vond ik hem niet echt grappig. Dat kan ook een verschil van smaak zijn, dus dat mag eigenlijk niet meetellen in de beoordeling, wat wel zwaar meetelt vond ik de moralistische ondertoon.

Beetje een misselijk gevoel hield ik eraan over. Beetje opdringerig het geloof verspreiden. En ook best hypocriet.

Kut voor Jim Carrey dat hij geen betere rol kon vinden.

avatar van JohnDoe

JohnDoe

Wel aardig, niet echt een topfilm naar mijn mening. Alleen in het midden van de film was het af en toe wel lachen, verder was het meer een soort van EO reclame soms.

avatar van speedy23

speedy23

Ik denk dat dit de enige acteur in Hollywood is die zo mag aan over-acting doen dan Jim Carrey. Lichtvoetig amusement, verstand op nul en je gewoon laten gaan. Daar hou ik van.... 3,5*

avatar van WB

WB

Errug leuke film, en heb zeker gelachen! Jim Carrey is na Dumb and Dumber en Ace Ventura weer errug op dreef met zijn elastieken smoelwerk!

En er zit zelfs nog een boodschapje achter deze film!

ff tussendoor: Jennifer Aniston blijft een lekker... vrouwtje (ik houd et netjes)! Zeker als ze zo met haar boobs aant showen is

4 sterren!

avatar van Moviestar

Moviestar

Volgens Free Record Shop te koop op DVD vanaf 10 dec. dat duurt helaas wel nog even.