• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van van duijn

van duijn

Awake78 schreef:

Gaat SBS deze film nou ook ieder half jaar uitzenden (laatste keer was augustus)? Net als Coming to America en Mission Impossible....die waren tenminste nog van een behoorlijk niveau. Deze film blinkt uit in missertjes....

Inderdaad raar ja, die films gaan behoorlijk vervelen als je ze al 2x gezien heb. Het kan zelfs zo ver gaan dat je een goed film steeds slechter gaat vinden...

avatar van jorrie055

jorrie055

op zich wel een goede film.

humor beetje standaart americaanse humor.

de acteurs goed gespeeeld.vooall jim carrey blijft altijd goed en humor films

avatar van rbn-93

rbn-93

Sjoerdow schreef:

Ik vind dat deze film veel te weinig heeft gedaan met het concept. Als je God kon spelen voor een week, zou je nog véél meer grappige dingen kunnen doen, dan wat ik gezien heb. Datzelfde geld ook voor Click met Adam sandler.

Helemaal mee eens, maar moet je ook eens aan denken hoe ze dat leuk en vermakelijk in beeld kunnen brengen zonder dat het verveeld en eentonig word, dat is echt veel moeilijker dan het lijkt.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Thom1994 schreef:

Geen goede film , wel een leuke en grappige.

Geen goede film, wel een leuke en grappige? Wat ontbreekt er dan volgens je? Explosies, diepgaand verhaal? In het comedy-genre is dit toch gewoon absolute top.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Awake78 schreef:

Gelukkig is SBS niet de enige zender en is het aanbod zeer breed, dus waarom zou dat je überhaupt interesseren?

avatar van Carl

Carl

Bijzonder smakeloze humor. Hele kinderachtige lol.

1,5 voor de enkele wel grappige scene. Halverwege de film heb ik m maar gestopt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Carl schreef:

Bijzonder smakeloze humor. Hele kinderachtige lol.

Dus lijkt mij deze stem niet geldig?

avatar van Awake78

Awake78

Stephanovic schreef:

Nou ja, het interesseert mij niet echt. Het valt me gewoon op. Dat het aanbod qua zenders zeer breed is kan ik niet ontkennen, maar wel apart dat er dan nooit echt goede films op te zien zijn, alleen maar van die klusprogramma's en uitgerancheerde series/films. Vooral op de Commerciele dan.

Iemand met een goede filmsmaak zoals jij (gezien je top 10) moet dat ook wel bevestigen, toch?

Als je kijkt naar België, die doen het met hun één en Canvas dan relatief toch een stuk beter. Maar goed, beetje offtopic dit, maar moest er toch even op reageren

avatar van meid1987

meid1987

TIjd geleden dat ik deze film heb gezien,, vind alleen de stukjes leuk dat ie voor god speelt de rest is zo langdralig en saai!!

avatar van renske

renske

God, wat is die Morgan Freeman toch een overgewaardeerde acteur. Het lijkt soms wel alsof hij alleen maar heiligen en goden kan spelen. Godzijdank speelt hij in Wanted meen ik wel weer een soort slechterik. Carrey is niet grappig in deze film.

avatar van rbn-93

rbn-93

renske schreef:

Leuk ook hoe je je zin begint: ''God, wat is die Morgan Freeman toch een.... ''

ghehe

avatar van Tarkus

Tarkus

Ben eigenlijk niet zo'n liefhebber van komedies, maar deze beviel me wel.

Er zitten enkele hilarische scènes tussen die menigeen aan het lachen zullen brengen, zoals alleen Jim Carrey dat kan.

Dit is dus een leuke familiefilm, zonder meer.

avatar van shrink

shrink

Erg leuke film met een goed verhaal, humor en een gedachte.

avatar van yeyo

yeyo

shrink schreef:

en een gedachte.

Zeg gerust maar "een zedenlesje"

avatar van MovieHolic

MovieHolic

shrink schreef:

Erg leuke film met een goed verhaal, humor en een gedachte.

Spijker op zijn kop

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Leuk filmpje, niet echt hoogstaand maar wel grappig gewoon.

- 3 -

avatar van JustMike

JustMike

Phoenix schreef:

Deze lijkt me wel kicke

Is ie ook!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Alweer op tv je kan de film beter maar niet op dvd kopen woord tog 8 herhaalt in jaar.

Maar wel een leuke film.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Blijft leuk! 3.5*

avatar van 1311811

De film blijft inderdaad leuk en de humor maakt mij nog steeds goed aan het lachen!

avatar van Wheely5

Wheely5

Een heerlijke film die lekker wegkijkt en gewoon lachen is. Het is de makers zelfs gelukt een serieuze noot in te voegen her en der.

Ga genieten !

avatar van bennyboy

bennyboy

renske schreef:

1.2.3 x god. leuk bedacht

GOD, wat is die Morgan Freeman toch een lsof hij alleen maar heiligen en GODen. GODzijdank speelt hij in

haha. en ff. morgan freeman is 1 van de beste acteurs. kijk maar naar de shawshank redemption

avatar van GuyB

GuyB

We hebben onze fantastische fysieke komiek Jim Carrey al veel beter gezien. Morgan Freeman mag dan wel één van de betere acteurs zijn: Dit filmpje overtuigt noch vermaakt niet. (zoals in vele matige films, op een paar goede scènes na)

2 sterren.

avatar van sofripa

sofripa

Na tijden weer een smakelijke Carrey. Ik waardeer het allemaal wel. 3,5 sterren

avatar van Thom1994

Thom1994

Stephanovic schreef:

Verhaallijn, acteerwerk, cast etc.

avatar van GuyB

GuyB

De 2 sterren die ik 'maar' gegeven heb, zijn enkel, en enkel voor Carrey (hoewel we hem al véél beter gezien hebben: D&D). Het hele idee kon me niet boeien, in een komedie is dat ook minder belangrijk maar als ze er de hele film over zeuren is dat wat anders.

avatar van maarten1991

maarten1991

vermakelijke film maar op sommige momenten ook een serieuze film.

avatar van Laoslander

Laoslander

alweer een domper

avatar van maurice74

maurice74

Carrey is op zijn beste momenten soms grappig maar daar omheen zit toch een klef, sentimenteel en stompzinnig verhaaltje.

avatar van Denzz

Denzz

erg grappige film

morgan freeman weer en carrey, hate it or love it