• 9.383.750 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.546.198)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dreiecke schreef:

De sfeer en uitvoering is ook belangrijk. En heel persoonlijk natuurlijk.

Wat mij betreft het belangrijkste aspect.

avatar van rosbiefje

rosbiefje

Ik moet zeggen dat ik m'n twijfels had van te voren bij deze film. Onafhankelijk van elkaar vond ik al die superhero films namelijk niet zo tof op Iron Man na. Maar ik was blij verrast. Vooral Tony Stark vond ik weer erg leuk, en ook Thor kwam soms erg droog uit de hoek. Het verhaal stelde niet echt heel veel voor maar met humor en goede actiescenes werd dat wel voor het grootste gedeelte recht getrokken.

avatar van Suleika1

Suleika1

voskat schreef:

Ik kan me voorstellen dat je het verhaal - dat er natuurlijk wel degelijk in zat - wat moeilijk kan volgen als je 1929 jaar oud bent.

1929 jaar?? Hmmm... Maar goed, je mag me best beledigen hoor wegens het afkraken van deze topfilm want ik snap het naderhand ook niet meer van mezelf. Ja, ik heb de moeite genomen om de film nog een keer te kijken en em ook helemaal af te kijken.. Ik móest weten wat iedereen er zo leuk aan vond. En ik ben niet te beroerd om toe te geven nu dat ik het zwaar mis had wat betreft deze film. Ik snap het eerlijk gezegd helemaal niet en vraag me of er iets zwaar mis met me was afgelopen zondag. Ja, ik had een slecht humeur afgelopen zondag. Ja, ik had geen voorkennis van deze film en heb misschien niet goed op het verhaal gelet in eerste instantie: ik had eerst zoiets van: nou waar gaat dit over en dit slaat nergens op? Misschien dat ik me daarom ook helemaal niet meer openstelde voor deze film. Maar goed, dat heb ik nu dus wel gedaan en ik werd werkelijk weggeblazen. Mijn slechte humeur en niet in het verhaal zondag zitten ten spijt, blijf ik het een schande vinden dat ik de briljantie van deze film niet eerder heb ingezien. Ja, hij was erg goed. Ja, je hebt permissie om me een driedubbele idioot te noemen dat ik dit niet meteen inzag.

Dus, goedgemaakt met een 3.5 en wie weet, misschien wordt het nog meer. Houd me alstublieft niet voor wisselvallig over het algemeen, sommige films moeten als het ware worden ingedronken door me.

avatar van voskat

voskat

Suleika1 schreef:

1929 jaar??

Ga maar eens met je muis over je eigen screennaam.

avatar van Suleika1

Suleika1

voskat schreef:

Ga maar eens met je muis over je eigen screennaam.

Lol oke, nu snap ik het..vaag zeg, maar even veranderen

avatar van Wernertje

Wernertje

The Oceanic Six schreef:

Ja....of omdat de film misschien erg goed is....

Als jouw stelling zou kloppen, waarom staat dan niet elke superheldenfilm op MovieMeter op 4,5* gemiddeld?

Ik heb deze film niet gezien dus kan niet oordelen over het feit of deze film er goed is.

Maar wat ik wou aangeven was het feit dat mensen vaak anders naar films kijken als ze het genre,thema, acteurs, regisseurs etc hun aanspreekt.

Dit neemt niet weg dat deze film inderdaad goed is en mischien zichzelf onderscheid van andere films in zijn genre.

Alleen wilde ik inhakken op het feit dat sommige mensen niet begrijpen waarom deze film een hoog cijfer krijgt. En daar gaf ik mijn mening over.

avatar van rep_robert

TheAnswer schreef:

Hahaha, jazeker en ik heb ook smaak. Helaas kan je dat niet zeggen over mensen die een film in niet meer dan 2 woorden kan omschrijven: "GRUWELIJK goed!!!" haha LMAO

Helaas voor jou zijn over het algemeen de mensen die de film goed vinden toch wel degenen die zinnige dingen neerzetten. Enkel de negatieve reacties van gerenommeerde users zijn vaak wel onderbouwd. Toch wel een duidelijk verschil.

Hier maar een voorbeeldje:

kathmandu schreef:

Wat een bud-film!

Maar vooral bij the Cabin in the Woods, de andere film van Whedon staat het vol met dat soort one-line 0,5* berichtjes.

avatar van TheAnswer

TheAnswer

TheAnswer schreef:

Dus als je zegt dat een film 'GRUWELIJK goed' is heb je geen smaak en geen verstand van films. Omdat films niet gruwelijk goed kunnen zijn? Zoek dan een andere hobby.

En deze discussie over wie wel verstand en smaak heeft is een non-discussie, geschmackssache zoals de Duitsers zouden zeggen.

Discussie? Welke discussie? Het is nooit een discussie geweest omdat de topic gewoon heel obvious is. Deze film is gewoon zwaar overrated en verdient de hoge beoordling/cijfer niet. Dus jij wou zeggen dat deze film in de buurt komt van bijv. Inception of The Dark Knight? Laat me toch niet lachen. Maar ja, Josh Whedon moet je dan ook niet vergelijken met Christopher Nolan (wat een grap zou dat zijn voor Nolan). Het is alleen jammer dat zoveel mensen subjectief beoordelen en zomaar de perfecte score (5 sterren) geven zonder enige onderbouwing.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Thor Leek wel het saaiste van allemaal met z'n domme hamer....pff dat gaat op den duur toch wel wat vervelen , want hij hoeft alleen maar zijn hamertje te gooien en weg is iedereen....daarom stak Hawyeke en Black Widow boven Thor uit en natuurlijk stal de Hulk de show zoals altijd + de komische noten op de juiste moment te laten vertonen maakt dit een geslaagde maar een iets wat voorbarige power rangers filmvermaak.

avatar van krosnicky

krosnicky

het idee aleen al om dal die superhelden in 1 verhaal te steken is gewoon al prachtig laat ze dan ook nog is zij aan zij strijden tegen het kwaad en je krijgt deze prachtige actie film . ik ben echt helemaal weg van deze film hopelijk word hier een trilogy van gemaakt

avatar van Phoenix

Phoenix

Niets minder dan heerlijk om weer 2,5 uur Whedon schrijfwerk voorgeschoteld te krijgen en dat nog eens in zo'n verpakking. Een gouden greep om Whedon dit Hulkje van een project te laten wassen. Hij is er geknipt voor.

Wat een gevoel voor timing, wat een talent om alle ernst en ellende zo schijnbaar eenvoudig te relativeren. Net op de momenten dat de Hollywood-saus te dik en smakeloos wordt, doet Whedon er een snufje van zijn geheime ingrediënt in en weten we allemaal weer hoe belachelijk het allemaal is. En bovenal straalt het uit hoeveel plezier hij heeft in het spelen met zijn zootje ongeregeld.

Belangrijkste man is natuurlijk die van ijzer. Wat zal Downey Jr. gesmuld hebben van de lines die hij mag opdreunen. Tegelijkertijd blijkt Whedon ook zonder dialoog uit de voeten te kunnen. Hulk kreeg de zaal toch zeker tweemaal plat. Figuurlijk dan.

Eigenlijk liep alleen Thor er een beetje plompverloren bij, met slechts één droge voltreffer. Black Widow had natuurlijk maar één functie. Dang...

Als het op superheldenfilms aankomt niet de beste, met de wat serieuzere, meer uitgedachte en zwartgalligere neo-Batmans en Watchmen voor zich, maar als no-nonsense spektakel voorlopig ongeëvenaard in het genre.

Doth mother know you weareth her drapes?

Grappig trouwens dat Whedon weer een gigantische krater maakt.

Not impressed.

Het is wat je er van kan verwachten. De superhelden in deze film vind ik niet cool. Iron Man is opzich wel vet en The Hulk is ook wel oke maar ik vind de personages Stark en Bruce Banner eigenlijk leuker dan hun superhelden vorm. Perfect gecast, die twee. Rufallo heeft een bepaalde charme als Banner en Downey Junior komt komisch uit de hoek. Scarlett Johansson heeft een goede kont. Maar dan heb je nog Captain Fag met z'n glitterpakje die nog geen 2 vijanden aan kan terwijl Iron Man er al 70 heeft neergemaaid. Waarom had hij zoveel screen time? Iron Man schiet letterlijk alle kanten op en is bezig met dat gigantische beest terwijl Captain Fag bebloed en half dood bezig is met twee henchman's. Dat maakt het langdradig en slecht. Hij heeft geen eens superkrachten, hij heeft alleen dat magische schild dat alles weerkaatst. Fuck hem.

Thor vond ik wel oke. Die is ook goed gecast. Loki is dan weer een beetje een kneus met z'n heerserskostuum en "kniel" gezeur. Samuel L. Jackson is altijd vet en het viel me op dat hij de enige in de film is die een RPG gebruikt. Het is toch wat tegenwoordig...

Ook lijkt iedereen helemaal gek te zijn van de Hulk die in actie komt maar dat valt allemaal wel mee. Nogmaals, Banner vind ik een vetter personage als de Hulk. Ook was het geen super mooie CGI. De ene keer zag de actie er wel goed uit, de andere keer was het zwak maar over het algemeen zaten er geen echte hoogtepunten in qua spektakel. De muziek is erg standaard maar dat kan ik door de vingers zien bij een film als deze. Het is toch de bedoeling om zo trouw mogelijk te blijven aan de superhelden comics/films die al bestonden waarvan ik er overigens nog nooit een heb gezien. Alleen de Hulk film uit 2002 heb ik gezien en die was matig dus eigenlijk ben ik ook helemaal niet bekend met de Avengers.

Dit was overigens mijn eerste 3D film in de bioscoop. Als brildrager was ik pessimistisch maar het viel me mee. Alleen kan je je minder gemakkelijk concentreren op iets en als je ook nog subtitles moet lezen word het soms rottig. Ik had waarschijnlijk liever gewoon 2D gehad.

Het concept van de film is cool maar misschien was het mij wat te kinderlijk. Er ging niemand dood op straat en echt bruut werd het nooit. Ze hadden wat mij betreft ook andere superhelden moeten uitkiezen maar aan de andere kant ben ik niet bekend met het Marvel arsenaal. Ik vind superhelden als Spider-Man en Batman in ieder geval leuker. Een pluspuntje was de humor die voornamelijk gebracht werd door Stark maar tegen het einde aan ook door de Hulk. Vooral het "Puny God" moment. De credits heb ik niet bekeken maar blijkbaar zat daar een aanwijzing in verstopt over een mogelijk vervolg. Ik denk wel dat het vervolg er komt al is het alleen al omdat deze film zo veel geld in het laatje brengt. Hoewel ik dit eerste deel niet op handen draag zoals 90% van de bevolking zou ik een tweede deel wel zien zitten. Hopelijk met leukere superhelden en een andere regisseur met meer fantasie.

avatar van zerodopa

zerodopa

Zonder enige voorgeschiedenis met de zogenaamde 'helden' van deze film heb ik de gok genomen dit te aanschouwen. Ik ben er maar bekaaid vanaf gekomen. Wat een pure, zure ellende was dit. Het verhaal werd in de eerste helft ontzettend saai en traag neergezet. Deze pure ellende werd met zeer lange intervallen verzacht met een enigszinds lachwekkende opmerking.

..Pauze..tijd voor een XL koffie in pathe (koffie savonds op vrijdag in de bios gaat tegen mijn natuur in, maar dit was een extreme situatie voor mij)

I...na een tergend moeilijk slome introductie zonder veel toegevoegde waarde..van deze zogenaamde gladde helden kwam er een HULK tevoorschijn hoor. Nou nou nou...en nu kwamen dan een paar ontploffingen om het gat te dichten. BOEM BOEM..lasertje hier.. de HULK met een geniale actie tegen die kleine naast hem.. iedereen in t publiek ging stuk.. was ook,echt 1 momentje van enigszins grappig, waar dan een hystery omheen wordt gemaakt. Dat er een aantal 'helden' in spelen die wat reputatie hebben opgebouwd hoeft niet te betekenen dat het samenpleuren van deze figuren toch wel geniaal wordt, omdat ze een reputatie hebben.

Nooit meer avengers!!! ( + voor de wel grappige 3d effecten en in mekaar geflanste monstertjes die ff mogen rondvliegen en een + voor de bil van scarlett)

En ja...het einde was ook zo ..hoe zeg je zoiets.. niet episch en boring.

Wat een overrated, saaie langdradige standaard meuk was dit. Dat je het verhaal zo rekt en dan toewerkt naar een WREED spektakel..oke... maar dit intro was zo onnodig lang..

wat een ellende.. is dit nou de film die zo bijzonder is..een 4tal softe figuren die de aarde redden? Wat een ongeinspireerd en voorspelbaar...niet spannend....ellendig stuk bagger heeft deze regisseur voortgebracht.

Ah..zie net dat deze man cabin in the woods ook heeft geregiseerd. Tevens een film die mij totaal n iet aansprak en mij mateloos irriteerde. Ik ben met pure stomheid geslagen en verbaasd over de lofende reactie op deze film.. zo bijzonder was dit namelijk helemaal niet. (visueel grappig, niet bijzonder..verhaal flinterdun, humor met lange intervallen...intro te lang...inhoudsloos..geweld te soft..helden te soft..) Ik vind het wel leuk dat er zoveel liefhebbers voor zijn die dit mooi vinden, want dan maakt dit toch meer mensen gelukkig...dan dit pessimistische epos

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

zerodopa schreef:

Ah..zie net dat deze man cabin in the woods ook heeft geregiseerd.

Mede-geschreven, niet geregisseerd.

avatar van AC1

AC1

En geproduced, dacht ik.

@zerodopa Dat jij nog uitkomt op een 2*. Je lijkt deze film te haten

avatar van astonm

astonm

jumpstylemovie schreef:

Hopelijk met leukere superhelden en een andere regisseur met meer fantasie.

De superhelden blijven uiteraard hetzelfde. Want waarom zou er plotseling een heel nieuw team komen? Misschien komt er wel een nieuw personage bij voor de frisheid. En Joss Whedon gaat het waarschijnlijk reageren als hij zin heeft. Waarom iemand vervangen die het zo goed doet?

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jaaah, gaaf om al die superhelden bij elkaar bezig te zien. Bijzonder geslaagd is dit met een eenvoudig, maar tof plot en natuurlijk superstoere actie! Iron Man en Scarlett waren mijn favorieten .

avatar van zerodopa

zerodopa

jumpstylemovie schreef:

@zerodopa Dat jij nog uitkomt op een 2*. Je lijkt deze film te haten

Ik ben passievol teleurgesteld. Ik vind het wel mooi gemaakt en ben een liefhebber van 3d. Er werden dingen kapot gemaakt en zat wat geringe actie in vandaar dat ik aan 2 sterren zat te denken.

avatar van bobke90

bobke90

Haha, wel grappig om te zien naar de score. De stemmen stijgen, de score zakt.

Zo kan je zien dat de fanboys de film als eerste bekeken.

De film was goed. Gelukkig zat er ook wat humor in, anders ging de film veel slechter gescoord hebben. Kijk al uit naar het tweede deel. Iemand idee wanneer die gepland is. Ik weet dat in 2013 Iron Man 3 en Thor 2 uitkomen en in 2014 Captain America 2.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

En vergeet de nieuwe hulk niet, die op z'n vroegst in 2015 af zal zijn. Marvel gaat het nog druk krijgen...

astonm schreef:

Ik bedoelde hetzelfde als wat jij nu schrijft. Het hoeft geen geheel nieuwe team te zijn maar een leukere toevoeging. Een echte held erbij zou wel leuk zijn. En de regisseur heeft er niet veel bijzonders van gemaakt in mijn opinie maar dat is persoonlijk.

avatar van Fikret8

Fikret8

The Amezing Spider-Man komt dit jaar uit.

The Wolverine komt volgend jaar uit.

Voor Ant-Man staat een film in 2014 op de planning.

Wellicht kunnen we deze superhelden ook verwachten in The Avengers 2?

avatar van Metalfist

Metalfist

Ant-Man zou logisch zijn want dat is in de comics effectief één van de oprichters van Avengers. Spider-Man zie ik ook nog wel een cameo maken (allebei in New York) maar Wolverine zie ik nu niet meteen verschijnen maar wie weet.

Als ze trouwens met Ant-Man afkomen dan kan The Wasp natuurlijk niet ontbreken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Eigenlijk is The Hulk voor mij de enige echt interessante van dit team superhelden. Ik heb me er echter de volle speelduur mee vermaakt. Het doet precies goed wat je van zo'n soort blockbuster mag verwachten: bloedmooie special-effects, een sterrencast en goed geslaagde grappen.

avatar van clockwork72

clockwork72

Jezus wat een vette film was dit zeg! Echt bijna 2,5 uur zitten genieten in de bios. Genoeg humor + wreede actie en special effects maakt dit gewoon een topfilm voor in de bios in 3D. Ik geef hem gewoon 5 sterren, gewoon omdat het kan!

avatar van Koen87

Koen87

Leuke actiefilm, die het natuurlijk niet moet hebben van haar script. Zit een goede afwisseling van actie/humor in. Vooral het idee van het bundelen van alle superhelden werkt erg goed, het is dan ook niet zo gek dat ze al meerdere box-office records hebben verbroken.

Het zal wellicht aan mij liggen, maar als je hiervan meer verwacht dat een simpele actiefilm met vele superhelden dan weet je op basis van de verstrekte informatie en de trailers toch alwel dat je met je deze film verkeerd zit?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Koen87 schreef:

Leuke actiefilm, die het natuurlijk niet moet hebben van haar script.

Koen87 schreef:

Zit een goede afwisseling van actie/humor in.

Hoe denk je dat er een goede balans tussen aktie en komedie gevonden is; improvisatie op de set?

Één van de meest wonderbaarlijke aspecten van deze productie is Whedon's script.

avatar van Koen87

Koen87

Ok.

avatar van The Oceanic Six

zerodopa schreef:

Met alle respect voor je mening, want je legt het wel uitgebreid uit, maar ik kan het door deze zin niet serieus nemen. Je moet deze film namelijk niet kijken als je de films van Hulk, Thor, Iron Man en Captain America niet hebt gezien. Dan mis je namelijk alle achtergrond informatie en karakteruitdieping.