Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
egelhunter
Draait nog met net in de USA en de film zit al boven de 700.000 dollar wereldwijd. Dit word een miljardje. BTW inmiddels 2x gezien in de bios. 2x 13,50. 27 euro. (imax ) Oftewel meer dan 55 gulden voor een film. Dat verdiende ik met mn bijbaantje vroeger niet op een volle zaterdag
timbo_
met name het laatst half uur is wel een belevenis in 3D.
Sarcasme en cynisme komen niet altijd over in tekst maar ik mag toch hopen dat het op die manier bedoeld was, toch???
blackcat13
Sarcasme en cynisme komen inderdaad niet altijd goed over in geschreven vorm, maar bij jou is het cynisme nu overduidelijk
g_unitboy
GENIAAL, balen dat hij te kort was!
Ik hield van de humor, van scarlett & natuurlijk de andere personages.
De Aliëns in de laatste halve minuut waren wel overbodig
timbo_
Heb Kos toch wel redelijk hoog zitten dus hoewel het erg bloedserieus lijkt te staan twijfel ik er ernstig aan of hij het nu wel of niet serieus meent.
dudebag
THE AVENGERS. GOOD DAMN.
Eindelijk was het zo ver, de film waar ik al een tijd op heb gewacht was eindelijk hier. En de film stelt absoluut niet teleur.
Met The Avengers en Cabin in the Woods is Joss Whedon een persoonlijke held van me geworden. De druk die hij op zich had genomen door zo'n project dan eindelijk op het grote doek te zetten was enorm. Het is bijna onbegrijpelijk hoe goed hij er in is geslaagd.
Om te maar te beginnen met de actie... fenomenaal. Nog nooit heb ik zo mogen genieten van geweldig geregisseerde en uitgedachte actiescènes; wat een sensatie! Een solide half uur exact wat je van superhelden verwacht. Nooit wordt de actie chaotisch of onnavolgbaar en dat is al een prestatie op zich wat mij betreft.
Op naar het verhaal. Ook hier geen wolkje aan de lucht. De humor van Iron Man, de donkere grappen uit Cabin in the Woods, de slimme woordgrappen... Simpelweg erg goed uitgevoerd. Ik had geen problemen met het einde, behalve dat het te snel kwam. Ook was de tijd genomen om alle karakters terug te brengen in het verhaal, nogmaals knap gedaan.
Als kers op de taart: het acteerwerk. Naar mijn mening steelt Robert Downey Jr. hier de show. Dit kan ook bijna niet anders, elke zin is perfect voor zijn karakter. Bovendien is Downey Jr. de ideale casting voor Iron Man, ik kan niemand indenken die deze rol beter zou kunnen neerzetten. Honourable mention gaat uit naar Mark Ruffalo, die The Hulk beter vertoond dan ooit tevoren.
In conclusie is The Avengers alles wat het mogelijk kon zijn. Vijf welverdiende sterren, plus bonuspunten voor Scarlett Johansson (no further explanation necessary).
3raser
Geweldige film! Ik hou niet van 3D en dat vond ik in deze film dan ook totaal overbodig, maar dat is ze vergeven. Heb van begin tot eind genoten. Tijd geleden dat ik zo'n goede film heb gezien.
Huh? ik vond het wel een spektakel eerlijk gezegd...
voskat
Wat een bud-film!
Speciaal voor jou komt de Koreaanse remake eraan.
Ge-Ronny-mo
Ik hou normaliter niet zo van superhelden-films, het was dan ook een beetje met weerstand dat ik naar deze film ging...
MAAr, ik moet toegeven dat het toch een vermakelijke film is. vlotte actie, een goed op elkaar afgestemde cast en een Hulk met humor
aanrader! (wel in de bios kijken om helemaal into de special effects te kruipen)
TheAnswer
Op aanraden van veel vrienden heb ik deze eindelijk gezien, in IMAX 3D nog wel en mijn instinct/voorgevoel had toch gelijk. Wat een overrated film is het toch. Niet te geloven hoe deze film een 8,8 kan scoren op IMDB en hoe zoveel mensen hier het een 4,5 - 5 sterren kunnen geven, bewijst maar weer eens hoeveel (of eigenlijk hoe weinig) mensen er daadwerkelijk verstand hebben van films LOL.
De te kinderachtige en misplaatste humor, overbodige karakters en een matige plot dat zeer veel lijkt op die van Transformers 3 (teleportatie van alienvijanden) kan dit gewoon geen topfilm maken die velen van jullie vinden. En dan de special effects, waar de film veel van moet hebben, is ook niet denderend. Persoonlijk vind ik Transformers visueel beter uitziet.
Maar begrijp me niet verkeerd, vind het geen slechte film overall. Maar het komt gewoon niet in de buurt van de hoge beoordelingen. Van mij krijgt de film hooguit een 7 oftewel 3,5 sterren.
grid8400
Speciaal voor jou komt de Koreaanse remake eraan.
LOL
grid8400
En jij hebt zeker wel verstand van films?
Yeah right
blackcat13
De mensen met verstand van films weten dat deze film puur en alleen bedoeld is om te entertainen en weten dat deze film daar perfect in slaagt.
Pantoffel
Ik vond het een zeer vermakelijke film. Vooral het uiteindelijk vechten vond ik leuk.
Ik heb hem jammergenoeg wel in 3D moeten kijken (speelde enkel in 3D)
en zoiets doet altijd een beetje afbreuk aan de film vind ik.
Linn
Bewijst maar weer eens hoe weinig mensen er daadwerkelijk weten voor welk doel de meeste films gemaakt worden. Entertainment!
TheAnswer
En jij hebt zeker wel verstand van films?
Yeah right
Hahaha, jazeker en ik heb ook smaak. Helaas kan je dat niet zeggen over mensen die een film in niet meer dan 2 woorden kan omschrijven: "GRUWELIJK goed!!!" haha LMAO
TheAnswer
Haha, deze is nog grappiger. Wat een onderbouwde reacties hier..
Is dat niet de bedoeling van elke film? Entertainment/vermaak.. Ik verbaas me alleen hoe een film met zoveel fouten en overbodigheden jou een perfecte entertainment-ervaring kan bezorgen.. LOL
Chainsaw
Ben in de film gestapt zonder films als Captain America, Thor of Iron Man 2 gezien te hebben en dat bleek, zoals verwacht, geen probleem. The Avengers bouwt dusdanig op dat het niet erg is als je alle karakters en verhaallijnen even goed kent. Toch werd er wel een beetje bevestigd waarom ik die films nog niet had gezien, ik blijf zo'n Captain America toch een wat saaie gozer vinden. En ook Thor doet me vrij weinig, hoewel zijn broer me nog minder kon boeien. Had met zo'n grote partij helden toch gehoopt op een wat betere bad guy. Een heel stuk beter zijn Stark of Ruffalo en zijn computer- gegenereerde alter-ego. Ze stelen duidelijk de show. Hoewel die Phil Coulson eigenlijk ook wel stoer was.
Verder is The Avengers eigenlijk gewoon een prima geslaagde superheldenfilm. Sterke special effects, aardige 3D (dat zie je ook niet vaak) en een aantal sterke personages, die ook verrassend goed bij elkaar passen. Er wordt heel tof opgebouwd naar Banner's transformatie en zijn alter-ego is heerlijk lomp en geestig. Ondertussen weet Stark met zijn eeuwige sarcasme ook elke scène meer charme te geven, vooral als ie tegenover Captain America staat. Wat dat betreft een leuk team, alleen jammer dat de grote schurk van de film nogal lame was. Dus het is maar te hopen dat men voor een vervolg een toffe slechterik in het verhaal verwerkt.
3,5 sterren.
astonm
Nou, dat is toch gemakkelijk te verklaren. Als je heel erg verliefd op iemand ben kan je ook diens zwakheden accepteren. Van sommige films kan je zo erg genieten, zoals deze film, dat het raar zou zijn om niet een hoog cijfer te geven vanwege wat kleine foutjes. Als je van film keihard genoten heb verdiend hij ook een wel een hoog cijfer dunkt me.
Maar het blijft moeilijk. Sommige mensen geven een cijfer gebaseerd op rationele gronden en anderen meer op emoties. Op emoties scoort deze film bij de meeste zeer hoog denk ik.
astonm
Dus als je zegt dat een film 'GRUWELIJK goed' is heb je geen smaak en geen verstand van films. Omdat films niet gruwelijk goed kunnen zijn? Zoek dan een andere hobby.
En deze discussie over wie wel verstand en smaak heeft is een non-discussie, geschmackssache zoals de Duitsers zouden zeggen.
hwwtje
<Zucht> waarom moeten we ook discussieren over een film. Over tijdverspilling gesproken. Laten we elkaars mening accepteren en dat er helaas ook mensen bij zijn die maar wat aan kl*ten op Moviemeter.
Wernertje
Ik heb niets met superhelden films, behalve spiderman, superman (1978) en de hulk (2003) heb ik eigenlijk geen superhelden film gezien.
Simpel weg omdat dit niet mijn genre is, de superhelden films die ik heb gezien waren voor mij gevoel kwa effects aardig maar ik kon me niet echt inleven in het verhaal.
Ik denk daarom ook dat de hoge score te danken is aan het feit dat mensen die wel veel met superhelden hebben deze film ongeacht hoe en wat super geweldig vinden.
Ik heb het meer op James Bond en vindt ongeacht de mening van ieder ander elke Bond film geweldig en ze krijgen van mij allemaal een dikke voldoende.
Smaken verschillen zeg ik altijd maar weer.
In de categorie: Ik ben rampenexpert, heb de hele week niks te doen en ga dus maar eens zoiets uitzoeken.....

Misschien kunnen ze ook berekenen hoeveel schade de film 2012 aangericht heeft?

Ja....of omdat de film misschien erg goed is....
Als jouw stelling zou kloppen, waarom staat dan niet elke superheldenfilm op MovieMeter op 4,5* gemiddeld?
Dreiecke
De sfeer en uitvoering is ook belangrijk. En heel persoonlijk natuurlijk.
Naomi Watts
Niet zoveel mis met die stelling. Lijkt me dan ook weer die typische marvel formule, maar net de proporties die wat groter zijn. Vooral de marvel formule is daar debet aan, oppervlakkige comicesque straightforwardness. Dat kan je ook wel aan Whedon over laten, die verkoopt dat wel aan het mainstreampubliek. Sterke promotie, Avengers kennen een enorme fanbase (en veel die van alles een hard on krijgen wat met Avengers te maken heeft). Whedon is ook ideaal als director, die kan iets echt daadwerkelijk effectief verkopen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten

Ja....of omdat de film misschien erg goed is....
Dat staat deze film ook niet.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring