• 9.376.793 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: George Clooney, Chris O'Donnell en Arnold Schwarzenegger

Releasedatum: 7 augustus 1997

Plot Batman & Robin

"Strength Now. Courage Always. Family, Above All. Batman and Robin!"

Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.

Bruce Wayne / Batman

avatar van LDeVries

LDeVries

avatar van dvd-me

dvd-me

Wat kan ik zeggen, volgens mij is dit een goede Batman film... Maar lang niet zo goed als Begins of TDK, maar die kan je ook niet vergelijken.. ik bedoel het verschilt ongeveer 10 jaar!

avatar van finalman

finalman

is op tv bij mij, benieuwd of m'n 1* terecht was

t'is al een hele tijd geleden dat ik deze zag

avatar van FilipSTG

FilipSTG

Dit is gewoon walgelijk; kinderachtig, over the top, disco-achtig (Gotham City),...

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Ik vond hem vooral erg goedkoop gemaakt er uit zien, de wagen waar Mr.freeze de boel onveilig maakt had, naar mij mening, een rubber / Plastic uiterlijk.

De "entrance" van Poison Ivy bij de fund raiser had een te erge musical feeling . (was aan het wachten op tarzan die voorbij zou komen swingen )

Ook idd een erg kinderachtige feeling aan deze film, maar goed toch waren er wel wat + punten zoals:

- De dualiteit tussen Batman en Robin om Poison Ivy

- Een toch enigszins grappige rol van Arnold Schwarzenegger

- Uma Thurman die wederom met charme acteert .

avatar van krosnicky

krosnicky

ik kon vroeger deze film 1000 maal bekijken maar nu is dit alles begalve goed

avatar van niethie

niethie

Wat een hilariteit alom deze vierde Batman film. De film is een en al zelfspot, toch- jammer dat de meeste dat hier niet snappen. Begrijp me niet verkeerd, ook ik vond hem verre van goed en het past helemaal niet in de reeks maar ik heb er wel hartelijk om mogen lachen en dat terwijl ik dat helemaal niet verwacht had van te voren. Zowat al de acteurs zijn vreselijk miscast, Clooney is de minste Batman tot nu toe, Silverstone is net als altijd erg leuk om naar te kijken maar als Batgirl echt lachwekkend slecht en Schwarzeneggen en Thurman zijn al helemaal om het te besterven. Verder zitten er nog een hoop onbedoeld grappige dialogen in en waren de locaties dit maal nog meer over de top dan ze voorheen al waren.

2,5 sterren

avatar van Infected

Infected

Gewoon een diepe, diepe schande deze film...

avatar van ®Tc

®Tc

Batman zoals je het nog nooit zag: Hij speelt ijshockey met een diamant, maakt publieke optredens en koopt vrouwen met een batcreditcard. Zelfs de villians dansen in apenpakken.

Wat Schumacher hier mee wil bereiken is me nog steeds een grote vraag. De man heeft wel gevoel voor kleur maar het past gewoon niet bij Batman al die kleurrijke decors en kostuums. Mr. Freeze komt er wel mee door maar dat nieuwe pakje van Batman, komaan.

George Clooney is de minste batman voor mij. Waarom ze met Val Kilmer verder gingen is me een raadsel. Leuk om het hem en Robin te zien opnemen tegen 3 bad-guys maar het werkt niet. Uma Thurman is enorm slecht en Bane beperkt zich enkel tot irritant geschreeuw.

En dan blijft de hamvraag: Waarom gebruikte Freeze zelf het medicijn niet op zijn vrouw?

Om mee af te sluiten nog enkele one-liners:
- Cold as ice.
- Kick some ice.
- Ice cold.
- Stay cold, birdboy.
- This is why Superman works alone.
- You break it you buy it.
- You and Meatloaf.

avatar van Moviecheezert

Moviecheezert

®Tc schreef:

Omdat het stadium van de ziekte bij de vrouw van freeze al veel verder was dan bij Alfred, dus was ze met dat type medicijn niet meer te genezen.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een ongeregeld zootje dat nergens naartoe gaat: 1.00 (1.00)

Waar het derde deel al forse scheuren vertoonde, is het concept dat Batman heet nu helemaal gebarsten. Met name het eerste uur van Batman & Robin is een regelrechte martelgang. Er gebeurd niets dat ook maar ergens over gaat, de film beweegt zich als een stuurloos schip in de rondte en leek de prent zo nu en dan meer affiniteit te hebben met een gekostumeerd bal dan een vermakelijke actiecomic die in het teken staat van de heldendaden van Batman. Het leek er bij vlagen zelfs op of Schumacher bezig was om er een parodie van te maken... Zuur dat een sterk marketingproduct als Batman (ondanks dat ik er zelf weinig mee heb) op deze wijze over de knie wordt gelegd.

Wederom moest men voor de vierde Batman prent op zoek naar een nieuwe cast en wonderwel is men er weer in geslaagd een aantal grote namen te strikken. Overduidelijk om de nodige publiciteit te genereren, zonder grote namen had de aantrekkingskracht sowieso een behoorlijk stuk lager gelegen. Maar deze zogenaamde 'grote namen' weten de prent bij lange na niet te redden. Dit is absoluut geen rol die bij Clooney past, O'Donnell is even slecht als in Batman 3, om over de hilarische acteerprestaties van Thurman en vooral Alicia Silverstone nog maar te zwijgen. Verder zijn de dialogen bagger en enkele one-liners ronduit tenenkrommend.

Waar Schumacher in het derde Batman deel al weinig blijk gaf van zijn schijnbaar verborgen gehouden kunsten, maakt hij er hier helemaal een zootje van. De regie is van een onthutsend zwak niveau. Er valt geen enkele continuiteit te bespeuren in het werk van Schumacher, is de balans ver te zoeken en lijkt de prent meer weg te hebben van een ritje in een attractie dan serieuze poging om de batman fans te bekoren. Cinematografisch maakt Schumacher eveneens een vrije val. Camerawerk dat vooral op de automatische piloot plaatsvindt, een zwakke montage en met name een aantal zeer slecht uitgewerkte scenes doen terugdenken aan het eerste deeltje, waar dit ook het geval was met Burton aan het roer. Op basis van deze film ben ik er eigenlijk wel klaar mee met die hele Batman-scene, maar de gemiddelden hier op Moviemeter van de twee meest recente Batman-films doen toch nog enige hoop aan de horizon gloren.

Script / Verhaal:................ 0,50

Acteerwerk:....................... 1,00

Regie / Speelduur:...........1,00

Realisme:......................... 1,00

Cinematografie:............... 1,50

Positie: 320/342

Batman & Robin staat daarmee voor 'American Pie 4: Band Camp' en achter 'Anaconda'

avatar van tijn79

tijn79

Wat mij betreft de minste Batmanverfilming van allemaal..

Zo voor een keertje is ie leuk zat, maar om hem nu vaak te kijken, nee..

Net als Val Kilmer is ook George Clooney geen Batman/Bruce Wayne

avatar van stoffel75

stoffel75

Mijn kids een plezier gedaan en voor één keer meegekeken naar een Batman-film. Zij vinden dit te gek, ik vind dit verschrikkelijk. 1 ster voor de make-up van Schwarzenegger en daarmee is alles gezegd.

Kitscherige troep.

En het personage van Silverstone praat al met een aardig Amerikaans accent voor iemand die uit Engeland komt.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Heel erg dit. Erg goede acteurs, maar het verhaal slaat absoluut nergens op. En de meid die de nicht van Alfred speelt kan absoluut niet acteren.

Terecht de minst geslaagde Batfilm in de series. Had toch meer verwacht van zo een cast.

avatar van IcU

IcU

Door jeugdherinneringen laat ik deze film op 3 sterren staan. De video heb ik vroeger grijsgedraaid. Ook omdat ik in een soort ontkenningsfase zat toendertijd. Alles wat met Batman te maken had was goed, zo ook deze film. En er zitten een paar toffe dingen in. Visueel is het hier en daar dan ook erg aantrekkelijk. De rest is alleen slecht. Na herziening heb ik besloten de beste dingen te waarderen, omdat ik dat vroeger ook deed. Uma Thurman acteerde enorm slecht. Bizar slecht gewoon. Schwarzenegger vind ik nog steeds 'cool' en Clooney maakte er ook een zooitje van. Odonnell had nooit geïntroduceerd mogen worden in de reeks. Robin blijft een matig personage in de Batman franchise, ook al is het een naam genoot.

Nee, ik kan dialogen na praten. Weet precies wat er allemaal gebeurt, dus echt slecht ga ik hem nooit vinden. Maar nu ik er met een volwassen blik naar gekeken heb ben ik blij dat ik hem vroeger gezien had, want nu is het echt een waardeloze flut film, die visueel toch te pruimen valt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Batman & Robin is nét zo leuk omdat het vreselijke geeks als die kerel lekker te kakken zet. De eerste films "dark and edgy"

avatar van The Oceanic Six

Voor de liefhebber; ik was gister bij Mediamarkt Arnhem en de 4 bekende Batman films voor de Nolan reeks lagen er goedkoop (Batman/Returns/Forever/&Robin).

Ben het trouwens met OH eens. Forever vond ik echt slechter. Deze was door de enorme foutheid best geinig. Arnold als Mr Freeze, zo fout dat het lachen was.

Batman and Robin is ongelooflijk slecht. Met een aantal van de grootste acteurs zo'n kinderachtige amateuristische film neerzetten is een prestatie en dat is ook wat punten waard.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Clooney is gewoon de slechste Batman.

avatar van Sh0cK

Sh0cK

Vermakkelijke film maar had beter gekund. Vind Clooney in het algemeen een goede acteur maar de rol van Batman had beter aan iemand anders kunnen worden gegeven.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Worst Batman EVER.

avatar van lynchie

lynchie

wat een ongelooflijke cheesy film. spijtig dat ik hier geen nul kan geven!

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Zwaar onderschatte film is dit eigenlijk. De essentie van batman is eigenlijk wel perfect neergezet in een soort kitscherig comic sfeertje. Na deze film gezien te hebben die nadruk legt op wat 'echt' de essentie is van batman, zet het de 2 nieuwere films ook wel in perspectief. De film neemt zich totaal niet serieus. Jammer alleen dat de speelduur te lang is voor zo'n film. Kon beter 80-90 min.

avatar van movie fan

movie fan

zeker en vast de minste batman film van allemaal . er waren veel minpunten aan de film . george clooney is dus totaal geen acteur voor batman te spelen . Chris O'Donnell als robin vond ik gewoon slecht in deze film .in batman forever viel hij nog mee , maar in deze was hij zeer irriterent . alicia silverstone , die zogezegt uit engeland komt . praat nogal goed met een amerikaans accent . dit is dus echt het domste van heel de film . uma thurman speeld haar rol als poison ivy redelijk goed , en arnold schwarzenegger valt ook nog mee als mr freeze . het einde was gewoonweg dom . niks positief op aan te merken . het enigste goede aan de film vond ik persoonlijk , waren de special effects , die wel redelijk goed waren , en arnold schwarzengger vond ik ook nog een pluspunt voor de film , op sommige vlakken . ben echt blij dat ze na deze film , er geen meer gemaakt hebben . maar ik denk niet dat ze slechter hadden kunnen doen dan deze .

avatar van film_kaza

film_kaza

Aardige Batman. Ik keek het bij een vriend en het was gewoon en gezellig sfeertje. Aan de ene kant is deze film zo cliché als maar kan. Ook komen de helden niet goed in hun recht, om het zo maar te zeggen. Bvb Robin. Hij is de grootste noob die Batman gekend heeft. Hij deed niks in de film.

De special effects zijn goed. Ook Arnold doet het leuk als Mr. Freeze en hij had goeie make up.

De minste Batman maar wel vermakelijk.

avatar van IronHide

IronHide

Dit was echt een kinderfilm. Bagger. Tepels op het pak, fuck Robin, fuck Batgirl en fuck Joel Schumacher. Naar mijn mening geen Batman waardige film. Batman en Batman Returns waren stukken beter.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Laag gemiddelde. Ik vond deze juist leukers als de andere Batman films. Dit met name door Arnold Schwarzenegger. Ik vind het altijd grappig om hem te zien acteren. Verhaal is bij Batman films nooit zo goed, net als de gebeurtenissen en special effects maar daar let ik nu niet zo op. Ik vond het einde ook wel mooi.

avatar van Rickazio

Rickazio

George Clooney : "Batman, what else..."

Matige film, gemiddelde score zegt genoeg.

avatar van dobrie

dobrie

Vind het hoesje nog het mooiste van deze film

de film opzicht is gewoon bagger ,heb mezelf gewoon er toe moeten zetten op hem af te kijken