• 9.376.805 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: George Clooney, Chris O'Donnell en Arnold Schwarzenegger

Releasedatum: 7 augustus 1997

Plot Batman & Robin

"Strength Now. Courage Always. Family, Above All. Batman and Robin!"

Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.

Bruce Wayne / Batman

Julie Madison

Ms. B. Haven

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Geen al te beste film, al vond ik 'm stukken vermakelijker dan die overgewaardeerde Dark Knight.

avatar van Artemis

Artemis

The 50 Worst Movies Ever | 1. Batman and Robin | Empire | www.empireonline.com

Gekozen tot de slechtste film aller tijden door de lezers van empire magazine.

avatar van The Oceanic Six

Ik ken ze wel die een stuk slechter zijn...

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond deze iets beter als die ervoor. Ik vind alleen 3 superhelden een beetje over. De slechteriken vond ik goed. Verhaal was goed. Goede film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Zwaar afgeslacht door de filmpers toentertijd en het wordt er idd niet beter op in vergelijking met Batman Forever. Erg kleurrijk allemaal en on-Batmanachtig. Het bizarste is dat dit deel nog meligere boeven heeft: een ijzige Schwarzenegger met continu stomme oneliners en... Uma Thurman, die me stiekem toch wel wist te amuseren.

avatar van goongumpa

goongumpa

Onderhond schreef:

... geen idee wat grappiger is, de film zelf of de batman fans die hier lopen zeuren dat hun favoriete brakke personages totaal met de grond gemaakt worden

Ik ben geen Batman fan, laat dat duidelijk zijn. Ik heb heel wat gezien en gelezen, maar Batman was altijd een saaie superheld. Geweldige zet van Schumacher om er zo'n uitbundig gekostumeerd bal van te maken .

Hier ben ik het 100% mee eens. Die hele Batman is onzin, en Schumacher pakt het ook als zodanig aan. Heerlijke camp.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Inderdaad een geweldige onzin film ,en daardoor uiterst vermakelijk. De leukste rol is wat mij betreft die van Schwarzenegger, maar Thurman is ook goed.

avatar van joeyspo

joeyspo

vroeger vond ik het een geweldige film. maar nu had ik hem weer gezien. ik vind het een afschruwelijk film. ik vind george clooney ook geen superheld

avatar van gukker

gukker

Een perfect voorbeeld van een cast verneuken door er teveel grote sterren in te plaatsen. George Clooney zet een erg zwakke Batman neer een Uma Thurman is om te huilen. Zo slecht als Chris O' Donnel hier speelt is echter niet voor te stellen. Daarom zal ik zijn naam of de naam van zijn personage maar niet meer noemen in dit stukje.

Casting slecht dus, op Schwarzenegger na die voor de verandering is redelijk speelt (Die slechte woordgrappen waren zo flauw en voorspelbaar dat ze gewoon grappig móesten zijn.) De dialogen waren trouwens dramatisch. Echt heel slecht.

Maar wat voor mij het beste is aan deze film is de sfeer. Gotham is aan de ene kant heel kleurrijk en aan de andere lekker donker. Tel daar de lekkere gestoorde schurken bij op en de actiescènes die nog wel redelijk waren, en dan heb je een film die net bij de voldoende komt. En afgaande op het cijfer op MM had ik dat zeker niet verwacht toen ik de DVD in m'n speler stopte.

avatar van Relax

Relax

Ik moet toegeven dat de settings echt perfect waren, het sfeer alles was prima in orde.

Maar toen kwam de Hockey Team From Hell (o.i.d.) en toen dacht ik... juuuiiiist..

George Clooney die totaal niet overtuigend is, zijn partner die nog zwakker acteerd dan zwak... Arnold was met zijn veel te flauwe woordgrapjes toch wel te doen, de manier waarop hij het uitsprak kon ik toch nog wel om lachen, want je kon merken dat hij het zelf ook gewoon te flauw voor woorden vond.

Ik geef geen cijfer want ik ging weg zappen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Relax schreef:

Dat is nog het meest tragische aan de film, dat het er zo goed uitziet allemaal. Hier had echt wel wat ingezeten, maar ze hebben het gedegradeerd tot nichterig verkleedpartijtje.

Donkerwoud schreef:

nichterig verkleedpartijtje.

= Batman ten gronde uit.

avatar van Arjandouma

Arjandouma

Barslechte batmanfilm, die door het mooie optreden van de governator met een constante stroom one-liners toch nog 1 ster extra verdient: een 2.5

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Onderhond schreef:

= Batman ten gronde uit.

Ja en nee. Recente strips, de oude serie van Warner Bros en de films Batman Begins/The Dark Knight bewijzen dat het ook anders kan. Maar dat ga jij niet met me eens zijn dus eigenlijk had ik me de moeite van het typen kunnen besparen.

avatar van dave

dave

Op sommige momenten een vrij herkenbare Batman film, die de kenmerkende duistere decors afwisselt met theatrale verkleedpartijen. Het is moeilijk om een kant te kiezen. De ene zal Batman & Robin geniaal vinden, de andere ervaart het als een slag in het gezicht. Ikzelf heb weinig of niets met het onderwerp, maar vond het evenwel een wonderlijke vertoning.

Een hoog Pow! Zock! Biff!-gehalte, foute pakjes met een heleboel hilarische accessoires, flauwe woordspelingen en oneliners à volonté en een opvallend aantal merkwaardigheden.

Zo lijkt op gegeven momenten de zwaartekracht weg te vallen en zweeft iedereen als waren ze gewichtloos in het rond. De achtervolging in het begin is werkelijk doldwaas en lijkt maar niet tot stilstand te komen. Freeze doorkruist heel Gotham City, heeft op het einde van de rit zowel Batman als Robin in zijn macht, maar besluit toch om hun leven te sparen. Daarnaast hebben fameus op de lachspieren gewerkt: de mislukte Hulk/Monster van Frankenstein, het Britse nichtje met het Amerikaanse accent, Freeze die sigaren rookt en de gelaatsuitdrukkingen van zowat elk personage.

Saai is het allerminst te noemen. Er valt altijd wel iets te beleven en ook al is het enorm over het topje, het slaat wel aan. Het enige minpunt dat ik in feite kan opnoemen is het constante gezeur van Robin.

Enfin, dit is een typisch voorbeeld van hoe een slechte film toch punten kan scoren. Schumacher trekt zich niets aan van opgelegde maatstaven en bolwerkt hier iets dat me in elk opzicht heeft verbaasd.

Voldoende.

2,50

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Hehe, deze film heb ik toen ik 11 was in de bioscoop gezien, en toen vond ik 'm vet cool en spannend en weet ik veel wat. Nu had ik zin om hem terug te kijken, en was het gewoon de grappigste Batman film ooit. Schumacher lijkt al het serieuze los te laten en terug te keren naar de jaren 60s Batman met Adam West, alleen is hij nog grappiger en veel mooier door al die bizarre sets en knotsgekke kleuren. Ik begrijp er echt niets van dat deze overal film zo laag scoort. Nja, ik begrijp het wel, want iedereen neemt het natuurlijk veel te serieus, maar ik snap niet waarom ze dat doen, want zo is de film toch totaal niet bedoeld? Wat mij betreft stukken beter te behappen dan bijv. The Dark Knight.

avatar van mnrk

mnrk

De 4e Batman film is weer van Joel Shumacher .

Dat deze film met zo'n cast toch zo beroerd kan zijn ...

Het verhaal was niet veel soeps maar door de gehele aankleding van deze film kon je daar nog een beetje mee leven.

Wel een pluspunt voor de nog steeds aanwezige Michael " Alfred ' Gough .

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Vrijdag op TV, ik ben benieuwd (maar al te veel zal ik er maar niet van verwachten)

yeyo

Batman & Robin steekt op een heerlijke wijze de draak met het superhelden genre: het fetisjisme met nichterige pakjes en vele gadgets, de overdreven bombastische muziek en de manier waarop de personages hun absurde lines met een uitgestreken gezicht voordragen. Zeker George Clooney is geknipt voor deze tongue-in-cheek aanpak. Het personage 'Comic Book Guy' uit The Simpsons lijkt in onze maatschappij enorm vertegenwoordigd te zijn, want ik sta er versteld van hoe laag deze film gewaardeerd wordt. Spijtig dat uitgerekend de films met de minste kapsones steeds neergesabeld worden, terwijl humorloze, pretentieuze ondingen zoals The Dark Knight dan weer de hemel ingeprezen worden. Waarschijnlijk wordt men er niet graag aan herinnerd dat het comic book genre nu eenmaal kinderachtig is?

Helaas probeert Batman & Robin ook teveel als actiefilm te functioneren (ergens uit noodzaak, anders krijg je dit soort films niet verkocht) en het verhaal zit niet vakkundig ineen genoeg om boeiend te blijven. Zeker een leuke gimmick, maar als geheel werkt het toch niet echt.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Je vind het raar dat deze film een lage score heeft?

Da's pas raar.

yeyo

Van zo een Nolan-fanboy verwacht ik natuurlijk niet anders.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Arnie is natuurlijk grandioos met zijn one-liners. Daar zou je de film alleen al voor kijken. Beetje jeugdsentiment ook.

Dan vergeef ik veel zoals het gay-pakje van Robin.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Ben geen Nolan-Fanboy,ik vind z'n films gewoon goed,dan zou je me

ook een Michael Mann fanboy kunnen noemen enz.

Die films vind ik ook goed namelijk.

avatar van pierrrke

pierrrke

wat een felle kleuren die erin gebruikt werden !! dat verkracht toch helemaal de donkere sfeer van gotham, dit was ook al een beetje in batman forever maar niet zo erg . Arnold was fenomenaal haha wat een neppert was me dat !! dat kon ik echt door de vingers zien naast wat de rest van de film te bieden had och vermaken deed ik me zeker. ik was ziek smiddags op (voor de belgen) op vijftv en savonds op vt4 allebei de keren gekeken en nu heb ik genoeg gezien van deze crap voor 15 jaar

yeyo schreef:

Het was gewoon ZEER teleurstellend, als je zie van waar de films begonnen zoals de eerste 2 Burton's, als ze een campy Batman film wouwen maken zouden ze het beter apart hebben gedaan.

yeyo

Ja en ze hebben het toch ook apart gedaan De regisseur en cast zijn totaal verschillend..

JigSaw_Doll

Goed punt, maar eigenlijk was het een bedoeling dat het een vervolg in de reeks is, geen wonder dat er geen Batman films niet meer waren totdat het gereboot werd.

yeyo

Ik vind dat elke regisseur wel recht heeft op z'n eigen aanpak. Ook Nolan en Burton hebben een heel verschillende visie erop. Deze versie lijkt qua stijl trouwens het meest op de eerste film hoor.

JigSaw_Doll

Het was grappig en goed gedaan in de jaren 60. Betekent niet dat ze niet meer zo'n oude film stijl meer moeten maken, goeie voorbeelden van zo'n films zijn Grindhouse en Black Dynamite.

Maar zo'n films trekt dan ook niet genoeg volk naar de cinema voor de studio's

avatar van rgs

rgs

Deze film is veel te vrolijk.

Ik lees hier wel reacties over Nolan, maar hij is wel de enige die de stijl van de comics verfilmt.

Batman hoort duister te zijn.

In deze Batman & Robin klopt ook niks van de personages.

Bane bijvoorbeeld, is een villain die sterk is, maar ook héél erg slim.

Hier word hij neergezet als een achterlijke, die door Poison Ivy gecreëerd is.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de casting van de 'helden'.

Dit is een lachwekkende Batman film.