Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 7 augustus 1997
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman & Robin
"Strength Now. Courage Always. Family, Above All. Batman and Robin!"
Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.
Bruce Wayne / Batman
Commissioner James Gordon
Dr. Jason Woodrue
Julie Madison
Ms. B. Haven
Batman hoort duister te zijn.
Misschien, maar ook Burton of Nolan zijn daar nog nooit in geslaagd. Het is ook niet makkelijk als je hoofdpersoon een man in een zwart rubberen vleermuispak is.
Doe mij maar Schumacher's interpretatie dan.
JacoBaco
De meeste superhelden komen nou éénmaal veel beter tot hun recht in de comics en dat is logisch. Maar om er dan als film maar iets belachelijks van te maken zoals hier bij Batman & Robin vind ik ook weer niet nodig. Batman kan makkelijk duitser zijn in films, maar hoe serieus neem je iemand in een zwart rubberen vleermuispak? Daar zijn goede oplossingen voor denk ik. In X-Men zegt Cyclops het eigenlijk al "What did you expect, yellow spandex?''
rgs
Doe mij maar Schumacher's interpretatie dan.
Hoezo is Nolan daar niet in geslaagd? Ik vind namelijk van wel.
Burton is er niet in geslaagd inderdaad.
Nolan heeft het zo dicht mogelijk bij de comics gehouden in mijn opzicht.
Schumacher heeft er een zooitje van gemaakt.
Ik vind Nolan's Batman nu niet bepaald "duister". Een realistischere versie van de Batman saga misschien, maar verder een gewone, melige superhero flick.
JacoBaco
Batman & Robin is een melige superhero flick. De Batman's van Nolan kun je het best omschrijven als een serieuze superhero flick. Maar duister... Nee, net niet.
rgs
Hoe kan je de Batman's van Nolan melig noemen, als je de interpretatie van Schumacher prefereert?
Ik wil niet afdwalen naar de Batman's van Nolan, aangezien het over Batman & Robin gaat.
Mijns inziens is het slechtste wat er ooit gemaakt is mbt Batman.
Blijkbaar ben ik niet de enige gezien het feit dat deze film totaal afgebrand is.
Schumacher's Batman & Robin is zó melig dat het een stijlmiddel wordt ipv onderdeel van de franchise. Deze film is randje parodie en neemt de hele Batman reeks ook gewoon (half) in de zeik zonder echt te vervallen in directe parodie.
Da's wat anders dan die semi-serieuze films die de rest van de reeks biedt. Die pogen wel serieus te zijn, maar komen nog steeds melig over.
rgs
Ik (en vele anderen) zie de laatste Batman reeks toch echt als serieuze films.
De eerste 2 Batman films van Burton hadden wel iets, door de Burton stijl.
Waarvan de 2e wat duisterder was, waar veel kritiek op was.
De 3e, Batman Forever, was erg slecht, mede doordat het voor een jonger publiek geschikt gemaakt is.
En de 4e, Batman & Robin, is een schande voor de Batman franchise.
Iedereen is natuurlijk vrij om een film te maken hoe hij wil, maar ik vind dat je zeker rekening moet houden met de Batman comic fans over de hele wereld.
Ieder zijn mening natuurlijk, maar ben jij een Batman fan of niet?
Ik heb absoluut helemaal niks met die Amerikaanse superhelden, ik vind deze stijl van filmen dan ook veel beter bij die hele scene passen dan wat er doorgaans uitgebracht wordt.
rgs
Duidelijk, maar hoe kan je de stijl er beter bij vinden passen, als je helemaal niet weet wat de stijl inhoudt?
Hoezo weet ik niet wat die stijl inhoudt? Van Batman wel eens een comic gelezen, paar animatieafleveringen gezien en de meeste films ook al lang achter de rug.
JacoBaco
Batman heeft tepels op zijn pak en heeft een Bat-creditcard. Slaat echt werkelijk nergens op! Joel Schumacher zei overigens dit: YouTube - Joel Schumacher apologizes for "Batman and Robin" En ik geloof hem ergens wel. En de serie was daarentegen ook zo kinderachtig, maar de serie is leuk en deze film niet!
Excuses, verkeerde verwoording.
Als je comics van Batman hebt gelezen, hoe kan je dan deze film er beter bij vinden passen?
Ik vind deze films niet beter bij de comics passen, ik vind deze stijl beter bij de personages en de themas passen. Een man in een rubberen vleermuizenpak hoeft gewoon geen serieuze uitwerking voor mij, doe mij maar gewoon verkleed bal, dan zie ik er de humor nog wel van in.
Waackx
Ik zag deze film als 12 jarig jochie in de bioscoop.
Toen al vond ik het dramatisch slecht,13 jaar later wordt het nog es bevestigd na herzien.
Clooney als Batman ?!?
Zelden zo'n slechte casting gezien in welke film dan ook.
sofripa
Onvergelijkbaar met de films en interpretatie van Nolan. Dat gezegd hebbende blijf ik comicverfilming altijd fijn vinden. Arnie vind ik mooi zijn deel pakken.
dominion
Leuke Batman film.
Natuurlijk vind ik dit de allerminste maar hij was ook zeer vermakelijk.
In dit deel is het een beetje cartoonachtig en wat kleurrijker dan de andere Batmans.
De schurken vond ik wel heel erg leuk en kwaadaardig uitzien.
Vond Arnold wel goed voor de rol van Mr. Freeze.
Ook zat er een beetje lichte humor in.
3,5
JigSaw_Doll
Ik zou dit toch de mees teleurstellende film aller tijden kunnen noemen, ik heb de extra's bekeken en deze film is puur gemaakt om wat speelgoed te verkopen. En volgens Schwarzenegger zou Schumacher niet hebben doorgegaan met regisseren van de film als Arnold de rol zou hebben geweigerd, DAMN YOU ARNOLD!
catdog
- 2026 stemmen
Qua sfeer vergelijkbaar met het vorige deel maar hier werd het dan net ff too much. Hoeveel ondenkwaardigheden wil je bij elkaar hebben? Batman Forever had dit ook maar daar leek het nog enigszins gedoseerd. Bij deze film is het echt een overvloed. Dat doet de film niet ten goede want zo slecht was hij niet.
Dieptepunten waren wel Clooney als Batman, (als Bruce Wayne werkte hij wel) de toevoeging van Batgirl (het had kunnen werken maar de manier waarop was zo slecht en zo makkelijk ook), het karakter Batman dat nu wel écht een parodie op zichzelf geworden is. Publieke appereances? Kom naar de benefietavond want Batman en Robin zullen daar handtekeningen uitdelen? Kom op zeg.
Toch had de film genoeg leuke dingetjes. Actie, special effects en decor waren dik in orde. De film zette zich op een goed tempo voort en hij bleef lekker luchtig. Het zijn de kleine dingetjes die irriteren zoals ik hierboven heb genoemd maar globaal is het gewoon een vermakelijke film. Goed ? Nee dat nergens maar slecht is het ook niet. Je moet er alleen maar van houden van dit soort films.
Schwarzenegger was prima als Freeze al waren de one-liners dan wel een beetje too-much. Uma Thurman zag er werkelijk waar prachtig uit en speelde haar rol goed maar ik krijg hier een Tommy Lee Jones gevoel bij. Door middel van het script wordt haar rol verpulverd. Haar karakter wordt net als Two-Face veels te veel aangedikt. Uma kan hier niet veel aan doen en dat is zonde. Poison Ivy had zeker met de looks van Uma een cool personage kunnen zijn.
film88888
Ik vind persoonlijk deze, en Batman Forever van Joel Schumacher meer hebben van the animated series uit 1992, en die van Nolan, en Burton zijn dan meer de comic books precies.
Vooral qua sfeer is dit net als de animatie filmpjes.
Vette costuums, en leuke one-liners dat zeker niet serieus te noemen zijn, en dan spreek ik vooral voor Arnold Schwarzenegger. Die man als Mr Freese blijft speciaal, en grappig.
Zeker als hij zijn mond opendoet weten we direct dat de film niet zo serieus te noemen is, zoals bv: The Dark Knight of Begins.
Verder een zeer goeie Clooney. De man als Batman vond ik altijd al niet zo een slecht idee, en hij doet het zeer zeker ook niet zo slecht als de meeste zeggen, en vinden.
Alicia Silverstone paste dan weer niet helemaal erbij. Voor Batgirl had ik met iets helemaal anders komen aanlopen, maar hey zo erg is het allemaal nog niet aangezien de film 14jaar oud is.
En dan wil ik nog in kort zeggen dat ik Uma Thurman een zeer goede Poison Ivy vond.
Bane kwam lomp over, en vrij belachelijk, dus gelukkig zei die niet zo heel veel, en werdt de aandacht meer op al de andere acteurs/actrices gezet.
Maar bij mijn weten als ze Bane echt in de nieuwe Batman van Nolan gaan zetten ben ik 100% overtuigd dat Nolan er wel een veel betere Bane versie van gaat maken.
3,5
Hankster
bane!!!!
deze film is saai ik hoop dat de Bane!!! in batman the dark knight rises (2012) beter word ze zeggen dat jonny depp de riddler spelen in batman 3
Oscars-Buzz
Net als Batman Forever een hele slechte film!
God wat ben ik blij dat Batman Begins en Dark Knight bestaan zeg
Snellie
Ik ook want deze is bar slecht. Vandaar de razzie nominatie destijds voor meneer Schumacher.
Na zojuist Batman Begins te zien gekregen te hebben is het jammer dat ze The Dark Knight er niet achteraan gooien want dat zijn wel twee fantastische films.
Deze film krijgt maar een ding voor elkaar: dat ik naar bed toe ga.
RuudC
Ik ga maar weer even flink wat haters op de teentjes trappen. Batman & Robin is een fantastische film. Wist je dat het budget hiervoor geschat wordt op 125 miljoen? Prachtig toch? Waarschijnlijk hebben we hier te maken met de duurste B-film ooit. Alleen George Cloony lijkt zich dat niet te beseffen, want hij is de enige die zijn best doet om een goede acteerprestatie neer te zetten. Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman en alle anderen acteren bewust slecht, wat het geheel zo ongelooflijk goed maakt. De cartoonesque sets met felle kleuren zijn fantastisch. Het script wordt met elke scene beter en beter. Het pluspunt van de oude films is dat de cartoons en comics veel meer eer aangedaan wordt. Het feit dat de good guy het niet tegen een, maar twee badguys opneemt, maakt het alleen maar beter. Verschrikkelijk over the top, maar daardoor o zo leuk!
moevy
Arnold Schwarzenegger doet het wel grappig als freeze maar over acteert iets te veel. Chris O'Donnell is suf bezig met Clooney, Alleen Uma Thurman zet een sterke rol neer als poisen ivy
Voor de rest is het een leuke komedie geworden.
Lennert
Deze film hoort eigenlijk thuis op dezelfde plank als Street Fighter: een film die eigenlijk het daglicht niet had mogen zien vanwege abominabele miscastingen van de hoofdrolspelers, een verkeerde regisseur en zeer dramatische acteerprestaties. Nou ja, tenzij je de lol er toch van inziet dat een pak tepels heeft, er een gigantische hoeveelheid kruisshots van de caped crusader zijn, Thurman en Schwarzenegger beiden nog nooit zoveel moeite hebben gedaan zo slecht te acteren en Clooney er een beetje verloren bijloopt met een blik en stem van 'wat doe ik hier in godsnaam?'
Ja, de film is godsgruwelijk slecht, maar eigenlijk daardoor ook weer ongelooflijk leuk. Slecht gechoreografeerde en geschoten actie is hier verheven tot kunst, de oneliners zijn zo ongelooflijk fout dat het onmogelijk is niet te lachen en het aantal complete onmogelijkheden is groter dan in elke voorganger uit de serie. Wat echter toch wel goed is, is het feit dat de film gebruik maakt van leuke (geen goede) designs en door de juiste belichting goed omgaat met verschillende felle kleuren.
Oh ja, de special effects zijn verder ook weer van rampzalig niveau, maar dat maakt eigenlijk ook niets uit. Als het fout is, kan het maar beter goed fout zijn. Stiekem gewoon een erg leuke film.

Batman Forever
1995

Batman Returns
1992

Batman
1989

De slechste superheldenfilms aller tijden: 'Ik hem heb net gezien en ik schaam me diep'

Beruchte Batman-tepelpak van George Clooney wordt geveild voor gigantisch bedrag

George Clooney blikt terug op zijn rol als Batman: "Dat heb ik zo verschrikkelijk verpest"

George Clooney over 'Batman & Robin': "We waren allemaal slecht"

Batman Begins

Anche Libero Va Bene
Drama, 2006

In Weiter Ferne, So Nah!
Fantasy / Drama, 1993
double lifedc comicsdual identitycrime fightersuperheldgebaseerd op stripcredit card superkrachtsuper villainbatman good versus evil