• 9.377.553 stemmen

Total Recall (2012)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 118 minuten / 133 minuten (extended director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Colin Farrell, Kate Beckinsale en Jessica Biel

Releasedatum: 9 augustus 2012

Plot Total Recall

"What Is Real?"

Welkom bij Rekall, het bedrijf dat dromen tot werkelijkheid kan brengen. Voor de fabrieksmedewerker Douglas Quaid (Colin Farrell) klinkt deze trip als de perfecte vakantie om aan zijn frustrerende leven te ontkomen, ook al heeft hij een prachtige vrouw (Kate Beckinsale). Echte herinneringen van het leven als een super spion is net wat hij nodig heeft. Maar als de procedure goed fout gaat, wordt Quaid een opgejaagd man. Hij wordt achtervolgd door de politie, geleid door Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston) en besluit samen te werken met een vrouwelijke rebel vechter (Jessica Biel) om Cohaagen te stoppen. Het is niet meer duidelijk wat fantasie en werkelijkheid is en Quaid ontdekt zijn echte identiteit, liefde en lot.

avatar van TomPSV

TomPSV

Ik moet zeggen dat ik het origineel nooit gezien heb, maar deze film vond ik maar matig. Vooral het trage begin was verschrikkelijk. Er leek wel helemaal niks te gebeuren. Daarna werd het wel wat beter, al heeft de film me eigenlijk nooit kunnen boeien en is het naar mijn mening ook nooit spannend geworden.

Het acteerwerk vond ik niet zo sterk en de film duurt ook veel te lang. Anderhalf uur was meer dan genoeg geweest. Natuurlijk zaten er ook wat pluspunten aan de film. Zoals de beelden van het stadje, dat hebben ze heel leuk gedaan en daar kon ik wel van genieten. Ook waren een paar actiescènes wel vermakelijk, maar dat is dan eigenlijk ook echt het enige positieve wat ik kan noemen.

Een tegenvaller. 2*

avatar van Noodless

Noodless

Heel slapjes !

Nochtans lagen de verwachtingen al niet zo hoog bij deze remake, maar zo zwak had ik de film ook niet verwacht. Ik ga ook niet vergelijken met het originele want daar kan deze film niet aan tippen. De film raast met een wel heel strak tempo voorbij zonder wat rustpauzes in te lassen.

Constant schieten, vechten, schieten ...en nog eens schieten zonder aandacht voor het verhaal.

Niet dat het verhaal al veel voorstelt, maar op deze wijze wordt het wel heel pover en zinloos gebracht. Ondanks al die overdonderde actiescènes vond ik de film een vermoeiende zit.

De actiescènes konden mij niet boeien. Gelukkig is het visuele aspect van de film wel de moeite. Al is ook veel afgekeken van andere films zoals Blade Runner, Star Wars...maar dat vind ik geen probleem. Er zijn op dat vlak ook originele dingen toegevoegd aan de film.

Ook de leuke cast biedt helaas geen meerwaarde aan de film. 4/10

avatar van JacoBaco

JacoBaco

jipt schreef:

Snap niet hoe de schrijver hiervan dacht dat deze film 'misschien' en soort eXistenZ kon worden. Hij heeft toch de trailer gezien

Ik snap het ook niet.

avatar van jerre1982

jerre1982

van het origineel kan ik me weinig herinneren. Die heb ik als kind vroeger gezien en vond hem toen wel goed. Ik vind deze remake wel knap gedaan. Verhaal wordt goed gebracht, acteerwerk is goed en er is actie en spanning voldoende! Ook het mysterieus aspect maakt de film voor mij sterk. Ik snap ook niet waarom deze film hier zoveel negatieve feedback krijgt. Maar goed ieder zen mening. Voor mij toch een 4-sterren film!

avatar van mishad

mishad

De 'Bladerunner' look is het eerste kwartier best verrassend, maar helaas verzand deze zinloze remake in een trage slaapverwekkende videogame vol zielloze CGI. De bij vlagen filosofische mindfuck van Paul Verhoeven is hier in geen velden of wegen te bekennen, om maar niet te spreken over Colin Farrell; Hij doet zijn best om "The Schwarz" te benaderen maar dat lukt bij lange na niet. Trieste remake, of overheerst er nu voor de zoveelste keer het fenomeen jeugdsentiment...?

avatar van barcam

barcam

Verschrikkelijk slecht. Mist de originaliteit en humor van Paul Verhoeven. Is een film vol met special effecten en bekijkt als een videospel waarbij men steeds naar een volgend level gaat. Als je een fan bent van het origineel en van "mars" mag je deze "remake" gerust overslaan.

avatar van DragQueen

DragQueen

Natuurlijk niet zo goed als de originele Total Recall met Schwarzenegger. Maar ondanks dat toch een vermakelijke film, die een goed tempo bevat. Het verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden. Visueel zag het er allemaal wel gelikt uit. De wereld in de film deed me geregeld denken aan die uit Blade Runner. Verder doen Farell, Biel en Beckinsale het best aardig qua acteren. Maar ze kunnen hun personages nergens vorm geven zoals de acteurs uit het origineel dat deden. 2,5 Ster.

avatar van Angelo2

Angelo2

Prima vlot lopend filmpje met volop actie. Alles zag er mooi en sfeervol even als de EFX. Ik heb deze film bewust niet met de originele versie vergeleken omdat ondanks dat ik hem vaak had gezien me er toch weinig meer van kan herinneren. Toch al meer dan 10 jaar geleden voor het laatst gezien. Weet wel dat ik die echt geweldig vond met inderdaad een goede mindfuck. Tijd voor herziening. Dit was gewoon een vermakelijk filmpje waarbij ik me geen moment heb verveeld? Een dikke 7

avatar van tal1b

tal1b

vond het continue aan twists, wel heel vervelend worden eigenlijk.

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. had ik niet verwacht.

Er zijn er zo ook niet echt veel. Actie is erg goed.

Mooi gemaakt. goed verhaal en goede acteurs.

avatar van charisma

charisma

zeeer matig, had veel meer verwacht van deze film

avatar van Aristoles

Aristoles

Aardige film, mooie effecten. Alhoewel 95% CGI lijkt te zijn.

Die Colin Farrell ga ik steeds meer waarderen als acteur.

avatar van mnrk

mnrk

If I'm not me, then who the hell am I?

Deze remake van Len Wiseman was iets minder als het origineel maar toch wel leuk om naar te kijken...

Het verhaal was in orde maar het miste wel de sfeer die er wel was bij het origineel...wel waren de special effects erg mooi en zag alles er super uit !

Colin Farrell is natuurlijk geen Schwarzenegger maar speelt zijn rol toch goed, net zoals de dames Kate Beckinsale en Jessica Biel ...

avatar van egelhunter

egelhunter

Geweldige actiefilm, mooie en veel cgi effecten. Kate Beckinsale is een lekker wijf die lekker aan het knokken is in deze film. Van mij een dikke 3,5*

avatar van dennislaport

dennislaport

Zeer matige film, is totaal niet te vergelijken met het orgineel waar ik toch wel op hoopte

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Voor het eerst aanschouwd in de bios samen met mijn drinkgrage vriend getattoeërde Bob,twee volwassen kerels die zich graag gedragen als twee kleine kinderen

(het was een geslaagde avond).

Nu voor de tweede keer bezichtigd,gisternacht thuis voor de tv en ik kan jullie vertellen dat ik helemaal in mijn eentje de film beter kon volgen,heb dingen in de film gezien die ik die avond in de bios volgens mij helemaal gemist heb(drank,HALVE TAMME,tattoobob je weet het wel vriend ).

Total Recall (2012) verhoog ik met een halve ster vanwege de rust in mijn huiskamer(dat ik de film beter kon volgen)en de gemiste scenes die ik er super uit vind/vond zien.

Getattoeërde Bob ook al kon ik de film in mijn eentje beter volgen,ik kan niet wachten op onze volgende bioscoop avontuur.

Vrienden tot de bierkrat ons zal scheiden .

avatar van tattoobob

tattoobob

hahaha was gezellig vriendje, met wat andere dingen was het nog gezelliger

ik ga de film ook nog maar eens herzien.......

Halve tamme!!!!!!!!! er zullen hopenlijk nog vele films volgen samen...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Andere dingen".

Jazeker,je heb er nog een trauma van dat dat die avond niet aanwezig was(ik ook trouwens).

"Hopenlijk zullen er nog vele films volgen".

Reken daar maar op,ik ben benieuwd of je je stem ook verhoogd na een herziening.

Spreek je morgen .

avatar van tattoobob

tattoobob

is goed vriend..............tottal morgen

avatar van rayman

rayman

matige film, mooie special effects, maar mist de sfeer en de humor van het orgineel.

avatar van Allan

Allan

De film mist een hoop sfeer maar het blijft een vermakelijke film. Enige echte minpunt zijn de lens-flares die constant door het beeld heen vliegen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Gewoon een lekkere actiefilm die naar mijn idee wat ondergewaardeerd wordt hier. Stemmen van 0,5 slaan helemaal nergens op natuurlijk. De film moet het niet van het verhaal hebben maar van de mooie beelden van de stad, technologische snufjes en de actie scènes.

Jammer dat iedereen de film vergelijkt met het origineel, wat naar mijn idee helemaal niet nodig is. Wanneer het origineel nooit gemaakt was geweest had deze film waarschijnlijk ook een stuk hoger gescoord bij vele.

Ik heb me prima vermaakt in ieder geval en daarom een dikke 4*.

avatar van roeman

roeman

Geweldige actie film die verbleekt bij het orgineel.

Jammer want de acteurs en de omgeving (CGI, Special FX) zijn prima.

Maar het is toch de humor de sfeer en de regie van Verhoeven die ik mis.

Het is net allemaal te clean en netjes en te gepolijst om daadwerkelijk op het puntje van je stoel te zitten.

Leuk voor een koude winteravond maar zeker geen hoogstandje en eigenlijk, om je eerlijk de waarheid te zeggen, vind ik deze versie totaal overbodig. De versie uit 1990 was meer dan genoeg.

avatar van SunChaser

SunChaser

Pima popcornfilm, mooie plaatjes, weinig humor helaas en wat erge plotgaten maar ach

avatar van Nicholas

Nicholas

Een paar leuke verwijzingen naar de versie van Verhoeven en een enorm aantrekkelijke Beckinsale die er eigenlijk alleen maar leuker op wordt als ze de bad girl moet spelen.

Wat minpuntjes: de lichtbalken die om de haverklap worden gebruikt, de rommelige shots, de in een hand geïntegreerde mobiel (hoe lullig wil je het hebben) en het slappe einde.

Slap.

avatar van sofripa

sofripa

Total lekker

Inderdaad, het origineel is beter en inderdaad Farrell heeft hondeogen en geen humor. Zo, als we dat weten wat houden we dan over: Beckinsale , een overkill aan special effects, Redbull-achtige achtervolgingen en een sfeertje dat kruist tussen Deus Ex en Blade Runner.

Kortom, heerlijke popcorn onzin met een aantal leuke gadgets die binnenkort vast bij de Mediamarkt zijn te scoren. Ik vond het lekker. Laat de maandag maar komen.

3,5 sterren

avatar van Metalfist

Metalfist

You're going to wish you had three hands

Het origineel van Paul Verhoeven heb ik nooit gezien dus bij mij waren er eigenlijk maar weinig objecties tegen deze remake. Zeker niet toen bleek dat het duo Wiseman - Beckinsale dit zou maken want de twee Underworld films vond ik wel vrij vermakelijk. Toegegeven, Colin Farrell is niet direct één van mijn favoriete acteurs maar dat euvel werd ruimschoots goedgemaakt door bijrollen van Bryan Cranston en Bill Nighy.

Het is dan ook wreed zonde dat de film juist op die twee personages wat de mist ingaat. Cranston is niet geslaagd als de bad-guy van dienst en Bill Nighy heeft maar een erg beperkte screentime. Erg jammer, zeker als je bekijkt dat zijn personage op zich wel enorm veel potentie had maar Wiseman maakt zich er nogal bijzonder makkelijk van af. Kate Beckinsale is gelukkig hier wel enorm goed op dreef. Ik ben sowieso een fan van haar sinds de Underworld films maar dit gaat haar erg goed af, en ze blijft er nog altijd betoverend uitzien natuurlijk. Farrell is op zich een beetje de zwakste schakel in het geheel doordat hij nogal passieloos overkomt. Ook de keuze om Jessica Biel in de film te integreren is niet zo geweldig goed gelukt doordat haar personage qua coolness compleet in het niets verdwijnt met Beckinsale. Leuk wel om John Cho in een kleine bijrol te zien opdraven.

Visueel is dit verbluffend mooi. Total Recall is wederom een verfilming van een Philip K. Dick verhaal maar dit moet volgens mij de eerste verfilming zijn sinds Blade Runner waar het futuristische tijdsbeeld zo ontzettend geslaagd is, al lijkt het soms wel een kopie van die eerste te zijn. Ook qua actie zit het vrij goed met scènes zoals op de snelweg of de inval van het leger in de Rekall kamer. Op dit gebied weet Wiseman dus een erg goede film af te leveren maar jammer genoeg blijft het voor de rest allemaal redelijk standaard. Zo is heel het plot een herhalingsoefening van eerdere films en mist de film een zekere identiteit. Er zijn ook gewoonweg teveel voorspelbare elementen (was er iemand die geloofde dat het effectief Melina was in de ambulance?) waardoor het naar het einde toe wat een sleur wordt. De bad-guys in Total Recall mogen trouwens ook wel de prijs krijgen voor slechtste schutters ooit. Nu weet ik ook wel dat dit meestal zo het geval is maar komaan, er zijn echt talloze scènes geweest waar ze Quaid/Hauser en Melina simpelweg konden neerknallen.

Neen, ik had hier toch iets meer van verwacht. De film mist originaliteit waardoor het geheel nogal standaard aanvoelt. Grafisch is dit wel erg geslaagd maar er zijn teveel zwakke rollen (onder andere Cranston, Biel en Nighy) om hier een hogere score aan te geven. Tot nu toe het minste van 2012.

avatar van mixmaster

mixmaster

geslaagde re-make van total recall.

ik had niet verwacht dat ze de film zo goed konden maken , omdat het origineel al zo goed was.

naar mijn mening zijn ze er toch in geslaagd om een goeie , spannende en leuke re-make van total recall te maken.

wekle van de 2 het beste is ?.......geen idee , het origineel mag er nog steeds wezen en deze re-make ook.

avatar van pietkeun

pietkeun

Nooit gedacht dat iemand geld zou spenderen om een remake te maken van iets dat je nooit beter kan. Om te beginnen lijkt mij Colin Farrell al een slechte keuze.

Morgen mijn score.,

Ik neem het vorige terug.

Een aanrader!!

avatar van filmofiel

filmofiel

Zoals ik al had verwacht, en remake blijft een remake en tipt lang niet aan het origineel, wat een vod.