• 9.379.413 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Het blijft natuurlijk wel rete-cool om deze figuren nu zo op het grote scherm te zien, de stripverhalen van toen ik een klein Bakemaatje was komen tot leven in de bioscoopzalen.....geweldig! [/quote]

ik vind dit wel een mooie afsluiting het is natuurlijk fantastisch om deze figuren op het grote scherm te zien .

Dat van Venom wist ik niet dat Raimi daartoe gedwongen werd dat verklaard een hoop erg jammer.

avatar van namingway24

namingway24

Dit was een onnodige reboot van de Spiderman franchise. Hadden we nou echt weer dat hele origine-verhaal nodig?

De film stapelt prekerige scènes op zoetsappig geneuzel en het sleept zich naar het einde toe. Ik miste echt uitgesproken personages als J Jonah Jameson die de vorige reeks zo leuk maakte, en de Lizard was weliswaar een aardig intimiderende verschijning, maar met een slap motief.

Garfield en Stone brengen het er zeker goed van af, maar krijgen net als veel personages slappe inspiratieloze teksten voorgeschoteld die beter hadden gepast in 500 Days of Summer, maar niet in een comic-verfilming. Extra jammer als je de actie ziet, want die was helemaal niet onaardig en het laatste kwartier was redelijk spectaculair.

De webslinger-scènes in de eerste persoon waren ook leuk gedaan, maar die had ik echt liever in Raimi's versie gezien, een film die ik uiteindelijk een stuk leuker en vlotter vond dan deze enigszins verplicht aanvoelende reboot.

avatar van braft

braft

Prachtige film met zeer mooie effects. Emma Stone was geweldig om naar te kijken en Andrew Garfield deed het ook niet mis. Alhoewel vond ik dat hij af en toe rare gezichten trok.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Aardige film, leuk dat je nu eens met Spiderman 'meeslingert', maar niet meer dan dat.

Ik ben dan ook meer een Batman fan

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Als ukkie heb ik tig Marvel comicbooks verslonden en ben verslingerd op alles wat maar te maken heeft met superhelden. Ik vind deze film dus fantastisch om mee te swingen met Spiderman tussen gebouwen.

Prima verstand-op-nul film met aardige acteerprestaties,goede effecten,een angstaanjagende slechterik en een verhaallijn dat aansluit bij de comic-books. Wat scheelt er dan aan ? Niks alleen dat het voor mij een remake is van "Spider-Man" uit 2002. Het verhaal van Peter Parker wordt weer overgedaan en , buiten de slechterik, brengt niks nieuws bij. Zoals iemand al opperde : de merchandising moesten ze weer eens aangezwengelen

Ook vond ik in die van 2002 Tobey Maguire een betere vertolking neerzetten van Peter Parker. En Kirsten Dunst vond ik dan weer appetijtelijker als side-kick van het spinnemannetje Maar Emma Stone is dan ook weer om van te smikkelen.

Willem Dafoe vond ik dan weer veel beter als gemuteerde slechterik t.o.v. Rhys Ifans.

Maar misschien is er het feit dat ik film uit 2002 "Spider-Man" op DVD heb en al tig keren heb gezien , dat ik deze ook beter vind.

avatar van danuz

danuz

Dat ik eigenlijk niks heb met superhelden(films) bewijst het begin van The Amazing Spider-Man maar weer. Want ik heb genoten van het coming-of-age/highschool gebeuren tussen Peter en Gwen. Heerlijk. Ook vond ik de eerste spielerij met superpowers in dat pakhuis erg leuk (skate-skills!). Maar zodra hij dat stomme pakje aantrek (waarom doet ie niet gewoon een hoody plus bivakmuts op, toch veel toffer?) en die lizard goed in beeld komt wordt het vlug minder leuk. Met dit soort actiegeweld heb ik weinig op, en ik vond het dan ook erg jammer eigenlijk Gelukkig blijft het allemaal wat 'knulliger' dan dat vehical The Avangers, waardoor het nog best te doen was.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

De film was erg indrukwekkende qua special effects.

Het verhaal was helaas niet echt spectaculair, daar had iets meer in mogen zitten.

Maar, het blijft mooi om te zien, spiderman altijd indrukwekkend.

Heb dan ook met plezier naar deze film gekeken en mijzelf niet verveeld.

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Flink boring. Naar mijn mening net zoals het gros van al die superheldenfilms.

avatar van JJ_D

JJ_D

Echt wat je noemt een actievehikel. Natuurlijk goed gemaakt, maar de geldmachine kan het voorspelbare verhaal, totaal gespeend van ook maar enige diepgang, niet boeiend maken natuurlijk. Hoogstens een onderhoudende film, hoewel zelfs dat dus niet waar is: lastig om naar te kijken. (Terwijl Marc Webb met '(500) Days of Summer' in mijn ogen een van de beste films van de voorbije jaren draaide?) Deprimerend als dit de norm zou worden, en zorgwekkend dat De Standaard dit vorig jaar nog met een positieve recensie beloonde. Bah. Als in bagger.

avatar van N23

N23

Een remake van Spider-man een totaal onnodige als je het mij vraagt. Maar goed Als Spidey fan toch gekeken. En qua actie ging het nog wel. Alleen die 'Andrew Garfield', of Emo Spinnentje zoals ik hem nu zie, is slecht gecast.

sowieso deed de film niet haar best om mij te vermaken. Al met al een 2,5*.

Gewoon negeren.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Kunnen ze die Spiderman in de volgende 287ste aflevering niet gewoon aan zijn eigen touw ophangen?

avatar van tn2543

tn2543

Goede film. Qua verhaal redelijk standaard en niet echt diepgaand. Maar de actie was van een goede klasse! Ik geef een 3,5.

avatar van Haraldinio

Haraldinio

Wat ik mij de hele film afvroeg:

Je maakt een Spidermanfilm...

Een Spidermanfilm...

Hoe kan je een spidermanfilm maken zonder Mary Jane Watson, de mooie meid met de lange rode haren...

Nee, ik blijf bij het orgineel uit 2002. De personages kwamen ook veel meer overeen met de orginele tekenfilm series en stripboekjes

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Nou, op het punt Gwen Stacey dus niet..die was er toch echt eerder met haar blonde haren dan de rooie Mary Jane.....en cruciaal ook in die begintijd, toch een van DE comics-doden ooit.......dat ze toch uiteindelijk weer min of meer terugkeren hoort bij het soapy gehalte van comics.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Andrew Garfield is een betere Spider-Man, dan Tobey Maguire. Geen beter Peter Parker, overigens, maar de hele film spreekt me stukken meer aan. Alhoewel ik wat sceptisch was over een reboot, beviel deze me dus wél. De ontwikkeling van Spider-Man vind ik beter gedaan en dit keer geen actiescènes, die zo uit de Power Rangers weggeplukt lijken te zijn.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/fantasie film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Perfect camerawerk...

Heerlijk genoten...

Ben benieuwd voor tweede deel...

avatar van Kream

Kream

waardeloze reboot van spiderman..

avatar van daxclusive

daxclusive

Steengoede remake, ik vond deze beter dan de eerste Spiderman reeks!!

avatar van joerve

joerve

komop zeg binnen 10 jaar een remake maken met zowat exact hetzelfde verhaal maar dan anders.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ja, dat verdient idd. meteen een 0,5!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

psycholamp schreef:

Ja, dat verdient idd. meteen een 0,5!

Nou, inderdaad. Dan ben je ook niet echt objectief...

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Net deze film gezien vanaf Blu Ray, helaas in 2D. Vermakelijk, zeer vermakelijk, maar je vraagt jezelf wel af waarom deze film nodig is. Het voegt niks toe aan de reeks van Raimi en dat is jammer. Dit is zeer zeker geen slechte film, dat zal je me niet horen zeggen, maar de vraag is eigenlijk waarom Hollywood de laatste tijd zo ontzettend inspiratie-loos is. De ene na de andere (overbodige) remake komt uit (Carrie, The Evil Dead, noem ze maar op) en als ze dan nog echt beter waren dan zeg ik nog.... De Raimi-reeks blijft tot nu toe verreweg mijn favoriet als het om Spidey gaat, maar van deze film heb ik toch ook wel weer genoten. 3,5 *

avatar van LPereboom

LPereboom

deze film voor de 2de keer bekeken, en ik moet zeggen ik blijf er van genieten! vind deze een heel goede remake! de effects zijn er zeker op vooruit gegaan, het blijft wel raar om geen Tobey meer te zien als spiderman, maar Andrew Garfield neemt de rol perfect over! kijk al uit naar het 2de deel!

avatar van frolunda

frolunda

Goede maar te snel een nieuwe en daarom wat overbodige Spiderman film.Garfield is adequaat (al heeft ie wel af en toe de neiging om irritant te worden) in de hoofdrol en ook de rest van de acteurs doen het aardig.De effecten konden me niet altijd overtuigen (auto aan brug en hagedis) maar wat me wel weer aansprak was dat ie wat duisterder was dan de vorige film(s).Niet echt veel diepgang maar de amusementswaarde ligt behoorlijk hoog.

avatar van Withoot100

Withoot100

Heb hem vandaag gekeken op DVD. Verhaallijn wist ik van te voren al dat Parker gebeten wordt door een spin. Dat hij bij zijn oom en tante woont omdat hij daar van kleins af aan gebracht is door zijn vader en moeder. Hij komt te weten wat voor werk zijn vader deed en wat voor geheimen hij had.

Vond het einde erg spannend de gevechten met de hagedis. Benieuwd of Amazing Spiderman 2 beter wordt of dat het van het zelfde niveau is.

avatar van K. V.

K. V.

De vorige trilogie vond 'k eigenlijk wel sterk, en dus deze ook maar eens geprobeerd.

Tja, veel voegt dit deel niet echt toe aan de vorige reeks, al vond 'k de hagedis wel een interessante bad guy.

Qua cast vond 'k ze eigenlijk beter in de vorige trilogie. 'k vond ze nu toch allemaal iets minder uitstraling hebben. Gelukkig moesten we het niet met Astrid "Amazing" Bryan stellen

Visueel was hij zeker niet slecht. Spider-man zwenkt gedwee door de stad en het ziet er prachtig uit. Jammer vond 'k de Lizzard zelf iets minder geslaagd. Hij zag er te veel computer geanimeerd uit en dus minder realistisch.

'k vond het zeker geen slechte actie/superheldenfilm die vlot weg kijkt, maar echt amazing vond 'k hem nu ook niet, daarvoor was hij niet speciaal genoeg.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Herzien zonder dat de verveling toeslaat,de 4 sterren die ik toen der tijd gegeven had blijven staan als een huis.

HALVE TAMME. schreef:

Ik ben van jongs af aan al helemaal idolaat van de marvel and dc comic characters,

The Amazing Spider-Man (2012) ontvang/ontving ik daarom ook met open armen.

Acteurs/actrices goed,acteerwerk goed en de special-effects zijn in mijn ogen uitstekend te noemen,vind/vond het ook erg plezierig dat de romantiek wat achter wegen wordt/werd

gelaten zodat er meer ruimte voor de actie overblijft/overbleef.

Ook kan ik nu eindelijk voor mijn eigen zeggen nadat ik The Amazing Spider-Man (2012) met Andrew Garfield heb gezien,van ja daar staat Peter Parker,en dat had ik met Tobey Maguire

in de voorgaande delen niet.

Graag zou ik mijn recensie dan ook willen afsluiten met een mooie zin:

Doei Tobey Maguire, hallo Andrew Garfield.

avatar van Kondoro

Kondoro

Het hele Spiderman verhaal is weer opnieuw begonnen !
Hij werd uiteraard weer gebeten door een spin.

Hele mooie film! En leuk verhaal! En natuurlijk een prachtig open eind. Maarja, nummertje twee staat alweer voor de deur!

4.0!

avatar van MDRAIJER