• 9.375.880 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

avatar van blackcat13

blackcat13

Voor een 2e keer nu thuis gezien, heb de film een 2e kans gegeven (ik was destijds in de bios ook niet in topvorm ) maar helaas wederom een teleurstelling. Ik voel totaal geen 'klik' met Peter Parker, het verhaal, of wat dan ook. Vooral het begin is net alsof ze zonder enig gevoel ofzo het verplichte verhaaltje van Spider-Man's origins afleggen. De regie laat te wensen over, het verhaal kabbelt een verplichte route zonder iets eigens te hebben, het voelt allemaal gewoon zo leeg en verplicht. Geen plezier om naar te kijken, maar ben stiekem wel benieuwd naar het vervolg. Met deze Spider-Man film hebben ze wel een Spidey universum opgebouw dat veel gelijkenissen kan hebben met de comics, wat wel positief is. Ben benieuwd waar ze nu naartoe gaan, ik hoop in ieder geval op wat minder emo bullshit en wat meer actie. Ik wil Spidey wel eens in een echt goed gevecht zien tegen een aardsrivaal die wel goed uit de verf komt. Hopelijk laten ze eens een Spider-Man schurk zien die echt eens dreigend en slecht is en daadwerkelijk de stad in zijn greep houdt, en een indruk achter laat die de Batman films van concurrent DC wel wisten te halen met The Joker en Bane.

Maar wat deze film betreft, nee geen leuke Spider-Man. Ik vind Spider-Man een geweldige held en de comics zijn geweldig, maar dit is te donker, te leeg, te saai, te droog en te zeikerig. Er zitten zeker goede scenes en goede elementen in, maar het voelt voornamelijk veels te verplicht en te weinig speels en eigens. Niet Spider-Man waardig dus.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ben van jongs af aan al helemaal idolaat van de marvel and dc comic characters,

The Amazing Spider-Man (2012) ontvang/ontving ik daarom ook met open armen.

Acteurs/actrices goed,acteerwerk goed en de special-effects zijn in mijn ogen uitstekend te noemen,vind/vond het ook erg plezierig dat de romantiek wat achter wegen wordt/werd gelaten zodat er meer ruimte voor de actie overblijft/overbleef.

Ook kan ik nu eindelijk voor mijn eigen zeggen nadat ik The Amazing Spider-Man (2012) met Andrew Garfield heb gezien,van ja daar staat Peter Parker,en dat had ik met Tobey Maguire in de voorgaande delen niet.

Graag zou ik mijn recensie dan ook willen afsluiten met een mooie zin:

Doei Tobey Maguire ,hallo Andrew Garfield.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Beide acteurs hebben huisdiernamen, verder zijn ze irrelevant.

avatar van SunChaser

SunChaser

Dat Peter en vriendin 17 jaar zijn is totaal ongeloofwaardig in deze overbodige film

avatar van blurp194

blurp194

Energieverspilling.

Een bewonderenswaardig goede remake van de vorige Spiderman - die was overigens natuurlijk ook al niet de eerste. Maar deze is wel een volstrekt overbodige. Andrew Garfield is een prima Peter Parker. Maar dat was Tobey Maguire ook. En eerlijk gezegd vind ik Kirsten Dunst aardiger spelen dan Emma Stone.

Verder, ach - de ene film doet dit een beetje beter, de andere dat. Toch kan je de beelden verwisselen zonder dat het echt opvalt... niets is vernieuwend, het lijkt allemaal sprekend op elkaar. Volslagen overbodig dus. Toont wel aan dat Hollywood uitgeput, leeg is.

Geen slechte film, ook niet echt vervelend of saai of zo. Toch heb ik niet de moeite genomen om 'm uit te kijken. Ik weet allang hoe het afloopt, die laatste tien minuten kunnen me gestolen worden. Doe iets goeds voor het milieu: sla deze film over...

avatar van zottie x

zottie x

Ik vond het helemaal niet slecht, en vond Andrew Garfield een uitstekende Peter Parker/Spiderman, ook vond ik de kleuren en het beeld prachtig.

Met deze "remake" kon je meer lachen en ik werd soms toch iets meer aangesproken door deze film dan door de andere, hoewel ik de andere ook heel erg goed vind.

avatar van danielveld

danielveld

Vermakelijke actiefilm.

avatar van yasuhito

yasuhito

Ik vind hem goed, zeker als je hem los ziet van de trilogie. Kortom een aanrader.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Nee... groot fan van Spider-man, maar dit is 'm niet. Vermakelijk, maar oh zo matig. Bij tijd en wijle ontdekte ik plot holes ter grootte van een zwart gat met expansiedrift. Maar door de aanwezigheid van Emma Stone en een paar uur durende treinreis voor de boeg (keek op de iPad) deed mij deze film vervolgens uitkijken. Achteraf ben ik blij dat ik hiervoor niet naar de bios ben geweest of een avondje voor thuis voor de buis heb gehangen.

avatar van Euro551

Euro551

Twee sterren naar Emma Stone...wat een lekker wijf zeg! Voor de rest boeide de film mij geen moment...

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Geslaagde reboot. Niet direct iets waar ik op te wachten zat, maar toch een positieve uitkomst. Cast die het prima draagt, idem muziek en mooi geschoten. Fún als het gespeel met de autodief en waar die leraar het gevecht achter zich niet merkt door muziek, maar ook gewoon serieus wanneer het nodig is. Ik ben hier wel over te spreken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De films van Raimi waren prima. Waarom dan in Godsnaam een reboot, nog geen tien jaren verder? Dat is hoe dan ook het grootste bezwaar, te meer er weinig nieuws wordt gebracht op zo ongeveer Gwen Stacy (een verrukkelijke Emma Stone) na. Voor de rest is dit meer een slap aftreksel waardoor het ook als film op zich redelijk teleurstelt.

We krijgen weer het originverhaal. Maar steeds bekroop me het gevoel dat de makers er net te veel dramatiek en te veel toevalligheden in wilden stoppen. Allicht om maar anders te zijn dan de films van Raimi. Daarnaast wordt alles snel geïntroduceerd en een echt gevoel bij de personages krijg je nooit. Ook het worden gebeten door de spin roept vraagtekens op (Je kan zomaar even daar in een drukke ruimte zonder witte jas aan de aandacht ontglippen?). Lizard komt verder tamelijk snel erachter en eenvoudig wie achter het masker van Spiderman zit. Ook hoe Spiderman zijn kleren maakt en hoe hij achter het idee komt voor dat pak wordt even snel afgewerkt. Ik had echt het gevoel van een afvinklijstje, met wat losse scènes geschreven die achterelkaar een verhaal moeten voorstellen. Hierdoor blijft alles nogal afstandelijk en kijk je rustig mee wat allemaal voorbij komt. Het ligt ongetwijfeld vooral aan de scriptschrijver (Vanderbilt), want hij schreef ook voor Zodiac die ik niet direct om het script kon waarderen (enkel spel en regie), precies vanwege dezelfde redenen eigenlijk. Oh ja, en waarom worden buitenbeentjes altijd met een skateboard getoond?

Audiovisueel was het verder ook weinig bijzonders. Slechts twee maal een POV vanuit Spiderman (waarmee men nogal kokketeerde voordat de film uitkwam) en verder zit alles degelijk in elkaar. Nergens echt een mooi shot of bijzondere belichting. Nee, het is allemaal zo gewoontjes. De muziekkeuze is aardig verrassend (Till Kingdom Come van Coldplay bijvoorbeeld) en werkt zo nu en dan, maar zorgt niet voor echt benodigde emotie.

Absoluut pluspunt is dan weer de chemie tussen Spidey en z’n vriendin. Dit komt heel naturel en echt over, let vooral op hun lichaamstaal bij ongemakkelijke momenten. Ook Garfield was niet per se slecht alleen voelde zijn vertolking van Spiderman (een wat nare man) wat bevreemdend aan. Andere rollen worden naar behoren ingevuld. Daarnaast is dit genoeg voor een avondje vermaak, maar het voegt verder helemaal niets toe. Ook humor ontbreekt nogal eens, zoals in de vorige film de krantenredacteur daar wel voor zorgde). Dus toch een fikse onvoldoende: 1,5*.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Dat de reboot veel te vroeg komt ben ik met je eens, maar ik vond persoonlijk deze Amazing Spider-Man erg goed. Raimi's versies waren zeker goed, en ze hadden hier ook beter een 4e deel van kunnen maken, maar eris voor de restniks mis met deze (in mijn ogen) prima reboot van Spider-Man. Er zat immers ook maar 5 jaar verschil tussen Ang Lee's Hulk en Louis Leterrier's Incredible Hulk. Ik vond Ang Lee's versie zelf erg geslaagd, maar Louis Leterrier's versie vond ik ook goed hoor. Dat is bij deze films voor mij niet anders, dus ik snap de slechte recensies niet zo.

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk wat jammer om helemaal opnieuw te beginnen met de serie. Met de eerste twee films van Raimi was niks mis. Zeer vermakelijk allemaal. Maar toen ik eenmaal deze aan het kijken was had ik er eigenlijk helemaal geen problemen mee. Erg fijn filmpje om te kijken. Garfield vind ik een erg talentvolle acteur, en hij is een betere Peter Parker dan Toby Maguire in mijn ogen. Ben en May vond ik in Raimi's Spider-Man erg leuk en goed, maar deze zijn me na wat gewenning toch ook heel goed bevallen. Vind het Sally Field eigenlijk nog beter doen zelfs.

Verder ben ik geen kenner van de strips, maar volgens mij komt deze film wat dichter bij het originele verhaal. Prijzenswaardig ook hoe Webb alle tijd neemt om personages te introduceren en Peter Parker als normale schoolgaande puber te laten zien. Sommige scènes komen wat versimpeld en voorgekauwd over, maar dat is zo erg niet in een film die op een breed publiek mikt.

Ook ben ik erg positief over de mix tussen actie en humor, en sowieso al de actiescènes. Vaak erg geinig, leuk in beeld gebracht ook. Zo'n scène als in de mtro is mooi. Moet wel zeggen dat de actiescènes vaak wat doorgedreven worden. Dieptepunt was die dunk van Peter.

De bad guy is wat aan de matige kant en Stone als Stacy kasten is misschien wat gemakzuchtig, maar ze weet haar rol dan wel weer leuk in te vullen. Ze heeft wel erg weinig scènes met Peter. Benieuwd of het met haar loopt zoals in de strips.

De special-effects en laboratoria etc. zien er prima uit. Het best creatieve camerawerk past helemaal bij een film als deze. Dat pak van Spider-Man, toch niet onbelangrijk, is ook mooi. Volg alleen niet helemaal waarom hij vaak zijn masker niet op heeft.

Die opzichtige Sony-reclames zijn wel weer jammer. Verder duurt de film lang, maar dat vind ik juist een pluspunt bij dit soort blockbusters als ze leuk zijn. Het slotstuk is ook lekker groots, ook al is het iets teveel uitgerekt. 3.5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Toch vind ik deze beter als de orginele. Sommige zweren bij de Raimi versie maar geef mij dan toch deze maar.

avatar van Witch-king

Witch-king

Mooie film, maar bij De Lizard had ik een langere snuit verwacht, niet dat korte stompje wat hij in de film heeft.

Maar ondanks dat vond ik het toch ****4**** sterren waard.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nogal overbodig aanvoelende Spiderman-film is dit. Langzamerhand raak ik toch blasé van dit soort films. Nergens heb je het gevoel naar iets heel speciaals te kijken, hoe spectaculair de actie er ook uit mag zien. Het is ietsje volwassener dan de Spiderman-films van een paar jaar geleden, dat dan weer wel, maar verder supergrote verschillen kon ik niet ontdekken. Overbodig vermaak dus.

avatar van Leno

Leno

Vooraf vroeg ik me al af wat deze film zou toevoegen aan de andere (recente) verfilmingen die er al zijn en achteraf vraag ik me dat nog steeds af. De insteek is misschien net even iets anders, maar daar houdt het ook mee op. Het blijft een brave film zonder verrassingen en met alle elementen die je verwacht. Extra minpunt is de irritante rol van Garfield, waardoor je geen enkele sympathie krijgt voor de superheld.

avatar van El ralpho

El ralpho

Niet nodig

Dat Hollywood de laatste tijd niet bijster origineel is met zijn vele remakes, is algemeen bekend maar een remake van een populaire reeks beginnen, nadat het derde deel van de voorgaande trilogie amper vijf jaar geleden verschenen is volg ik niet helemaal.

Een remake houdt in dat we wéér een soortgelijke opzet over het ontstaan van Spider-Man te zien krijgen, ware het niet dat we deze keer een andere villain tegenover de spinnen man geplaatst zien worden. Dit is ook wel broodnodig, want waarvoor zou je als kijker anders nog naar deze film gaan? Voor het verhaal hoefde ik het in ieder geval niet te doen, ik kan deze inmiddels wel dromen en het verhaal dient puur als opzet om Spidey zijn krachten te geven, niet om je volledige eerste deel van de film mee te vullen. Hiervoor heeft het te weinig om het lijf en stond de vertelling van Sam Raimi me nog veel te goed bij.

Gezegd mag worden dat Garfield het wel prima deed als de nieuwe Peter Parker, maar niet de gehele cast vond ik zo geslaagd. Zo was tante May veel te jong voor haar rol en ook Gwen Stacy past niet goed bij haar het personage uit de cartoons. Ook vond ik Spider-man zelf te afhankelijk van anderen. Ik snap dat dit bedoeld is om zijn kwetsbaarheid en menselijkheid te tonen, maar de nadruk hoeft hier niet te veel op gelegd te worden. Het blijft immers een superhelden film, en nu leek het of onze held echt helemaal niks meer alleen kon.

Het te bestrijden kwaad in de vorm van de green lizard vond ik wel een goede keuze. Deze is dan ook beslist een betere bad guy dan the green goblin uit het oorspronkelijke eerste deel. Pluspunten aan de film zijn dat de effecten wel erg aardig zijn, en dat de film een aantal leuke actie scene's kent. Ook vond ik het leuk om oom Ben in dit deel een grotere rol te zien vervullen.

Dan wil ik tot slot afsluiten met de volgende opmerking: het is vervelend voor makers als acteurs sterallures krijgen of als om voor wat voor een reden dan ook acteurs niet meer mee willen werken aan een vervolgdeel van een reeks, maar waarom kan een reeks niet doorlopen als (een deel van) de cast vervangen wordt? De Bond films laten ook zien dat dit prima kan, en ook al moet ik toegeven dat ik er zelf ook niet van houdt als een acteur uit het niks vervangen wordt door een andere, een feit is dat tussen deel drie van de voorgaande reeks en de start van deze nieuwe, gewoon veel te weinig ruimte zit.

avatar van Metalfist

Metalfist

Je beseft toch dat het hier niet om Mary-Jane gaat maar om Gwen Stacy, Spider-Man zijn liefje voor hij Mary-Jane ontmoette?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Opmerkelijke opmerking inderdaad. Terwijl het juist bij Raimi zo was dat ie veel leentje buur had gespeeld bij Gwen Stacy en dant in MJ gepropt had.

avatar van El ralpho

El ralpho

Jullie hebben helemaal gelijk, dit schept de nodige verwarring. Maar omdat ik Mary Jane altijd wel als het centrale liefje van Peter Parker zag en ze in de voorgaande reeks ook al meteen prominent naar voren kwam plaatste ik deze opmerking. Hij is nu aangepast zodat het wat duidelijker is

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vermakelijke en vooral erg vlotte Spiderman film die me geen moment wist te vervelen. Fijne actie, prima cast en een gave vijand (The Lizard). De actiescenes zijn uitstekend en ik keek echt m'n ogen uit tijdens de scenes dat Spiderman door de straten (of beter gezegd, langs de wolkenkrabbers) van New York vliegt. Heel mooi gemaakt, zeer realistisch.

avatar van Fortune

Fortune

The Amazing Spiderman heeft geen enkele toegevoegde waarde en blaast totaal geen nieuw leven in deze stripheld. Het is vooral weer erg veel van hetzelfde en dan nog erg inspiratieloos gebracht. Zelfs Andrew Garfield die ik in andere films altijd sterk vind spelen, speelt nu als een slappe vaatdoek.

Daarnaast ziet die hagedis er ontzettend stupide uit en komt er vrijwel geen dreiging uit deze geanimeerde reptiel. Sowieso kwam deze reboot er veel te snel en ik heb het gevoel dat deze reboot er alleen maar is om zakken geld binnen te harken. Want wat onderscheid deze film nu van de eerdere Spiderman met Tobey. Op een paar kleine details na, helemaal niks. Het gevoel van de stripboeken lijkt zelfs verder weg en audiovisueel stelt het helemaal niks voor.

De film is ook behoorlijk slaapverwekkend wat misschien wel het grootste minpunt is.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tsja toegevoegde waarde heeft het niet op de overige delen maar ik vind het toch een vette film. Gekeken op blue ray en op dik geluid en heb me gewoon heel goed vermaakt. Wel wat plotgaten hier en daar en ook de nieuwe Peter Parker vind ik niet echt overtuigend.. Daarboven op is het ook nog eens voorspelbaar as phuck maar ik wil daar best door heen kijken voor deze keer omdat ik me gewoon heel goed vermaakt heb. Leuk meisje ook.

fuck it:

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Een compleet overbodige saaie reboot. Deze film onderscheidt zich helemaal niet van de drie films met Tobey Maguire en dat neem ik de regisseur kwalijk.

De actie is maar slapjes en onduidelijk in beeld gebracht. Wat ik mij afvraag is wat Emma Stone in deze film doet. Elke andere (goedkopere) actrice had deze rol kunnen vervullen voor de helft van de prijs en het hoogstwaarschijnlijk ook beter gedaan dan het muurbloempje dat tegenwoordig in elke blockbuster voorbij huppelt. Waarom is ze blond en heet ze geen Mary-Jane trouwens?

Die knul die Spiderman speelt is trouwens ook strontvervelend. De regisseur slaagt er zelfs in om een arrogante Spiderman neer te zetten. Nou weet ik dat Peter Parker in de comics ook wel eens eigenwijs en wisecracking uit de hoek kon komen, maar hier werd het vervelend, niet grappig en too much. Dikke faalbaas die Garfield.

Van de ooit zo spannende comic blijft een heel mager verhaaltje zonder overtuiging en creativiteit over.

avatar van movie freak84

movie freak84

in 3d gezien , was de eerste film in 3d en ik vond hem erg goed

avatar van Daan258

Daan258

Gister in 3d gezien.

Ook dit nieuwe deel was toch best vermakelijk. Ik had er mijn twijfels over vooral omdat Tobey Maguire nu niet de rol van spider man speelt maar Andrew Garfield.

Andrew Garfiled zet zeker een leuke rol neer als spinnen man maar toch blijf ik Tobey Maguire beter vinden.

Verhaal was leuk, acteerwerk was prima, 3d Zag er ook best leuk uiten de special effects zagen er ook zeker niet slecht uit.

Ik heb me zeker goed vermaakt met deze nieuwe spider man film maar toch blijft het eerste deel voor mij het beste deel.

Tobey Maguire blijft voor mij de enige echte Spider man.

Een kleine 3,5*

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Sjoerdow schreef:

Hier sluit ik me volledig bij aan. Inderdaad een overbodige film met teveel tienergezeur en erg slecht acteerwerk van Spiderman, die ook nog eens continue zijn masker afheeft. Zo'n beetje iedereen weet van zijn dubbelleven. Ooknog eens veeeeeeel te langdradig.

avatar van Betamax

Betamax

Dit vind ik dus de beste Spiderman film.

De vorige serie stoorde ik me erg aan die slappe Tobey Maguire .