• 9.374.599 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Forces Spéciales

"Survival. Honor. Sacrifice."

De journaliste Elsa Casanova wordt door de Taliban gegijzeld. Op de vooravond van haar executie onderneemt een groep elitesoldaten van de special forces een ultieme reddingsoperatie. Wat volgt is een meedogenloze klopjacht in het stammengebied van Afghanistan. In dit vijandige gebied en in hun strijd tegen de verbetenheid van de Taliban groeit een innige band tussen deze karaktervrouw en de soldaten, die met gevaar voor eigen leven de taak hebben om haar levend terug te brengen.

Elsa Casanova

Commander Kovax

Captain 'Tic-Tac '

Captain Lucas

Amin, Elsa's guide

Ahmed Zaief, leader of the hostage takers

Admiral Guezennec

avatar van stinissen

Vreselijk mooi opnames genoeg aktie en het nodige drama maken dit een waar kijk spektakel ik vond het zelfs jammer dat de film was afgelopen ook de cast was top vooral Diane Kruger, Djimon Hounsou en Benoît Magimel waren erg op dreef.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Reddingsoperatie in Talibangebied

Mooi gefilmd, prachtige beelden dat valt niet te ontkennen. Maar mooifilmerij maakt daarom nog geen goede film. Het zag er ook verdomd ongeloowaardig uit. Je vraagt je af hoe ze een week lang aan eten en drinken raken, en een berg overgaan om net daarna de frisse Talibanstrijders tegen het lijf te lopen, alsof die hen met alle gemak hebben kunnen opsporen . Ook de actiefilmcliché komt pijnlijk om de hoek loeren. Dat de goeden vijftig keer onmiddellijk raak schieten en de slechten eerst honderdmaal ernaast heb ik inmiddels wel gehad. Geen film waar je je bij verveelt maar overal erg volgens de standaardformule.

avatar van blurp194

blurp194

Propagandafilm van de franse landmacht. Soldatenromantiek met zo min mogelijk diepgang. Met een verhaal dat aan alle kanten rammelt en een karakteruitwerking die aan twee dimensies echt al een uitdaging heeft. Hier en daar nogal houterig geacteerd. En af en toe storende muziek op de soundtrack.

En toch is het eigenlijk best een fijne film. Prachtige beelden, optimaal gebruik gemaakt van de woestijn, de bergen, de gevechten, en de blauwe ogen van Diane. Let bijvoorbeeld eens op de scene van het landende transportvliegtuig in het begin van het verhaal. Da's fijn kijken. Niks mis mee.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Vond het wel aardig, maar zoals velen hier melden, heel ongeloofwaardig. Inderdaad men zwoegt over bergen door ijs, sneeuw en mega droogte voor een dikke week lang. Vervolgens staat de Taliban ze al op te wachten... en het leger kan ze met alle GPS apparatuur niet vinden!

Anyway, best spannend, maar weinig verhaal. En als je je niet stoort aan de ontzettende snelle montage waar je soms duizelig van wordt, zou ik zeggen, gewoon kijken.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Mooie beelden maken nog geen mooie film.

Vanaf het begin wordt je als kijker een aantal bijzonder fraaie beelden voorgeschoteld van diverse militaire voertuigen in actie. Ben je een liefhebber daarvan dan is deze film zeker wel aan te raden, maar ben je op zoek naar een spannend en beklemmende actiefilm die je op het puntje van je stoel laten zitten dan zou ik deze overslaan.

De actie is dan wel sterk in beeld gebracht en zorgt de prima soundtrack voor dat beetje extra om de beelden nog imposanter te maken, na een half uur is dat niet meer interessant en ga je als kijker op andere zaken letten. Het viel mij snel op hoe voorspelbaar en onrealistisch de meeste scènes zijn. Op zich is op het verhaal niet veel aan te merken behalve dat het behoorlijk simpel is, maar de manier hoe men vele situaties moeiteloos overleeft zal zelfs Rambo nog achter z'n oor laten krabben. Alleen al het feit dat niemand een helm draagt doet al afbreuk aan het professionaliteit dat men zo graag wil uitdragen. Met als dieptepunt de tocht van bijna 2 weken over de bergen die men zonder al te veel problemen lijkt af te leggen en blijkbaar ook niemand eten of drinken nodig heeft.

Het is op zich geen verkeerde film maar staat zo bol van de domme acties dat het de mooie beelden, sterke score en het redelijke acteerwerk helaas de das om doet.

avatar van james_cameron

Zwakke, vervelende aktiefilm met een stupide plot en bevolkt door leeghoofdige personages. De dik aangezette heroïek werkt behoorlijk op de lachspieren, net als de karikaturale afschildering van de schurken van de film, de Taliban. Tegen het einde, wanneer alles meer emotioneel en grimmig wordt, neemt de kwaliteit van het geheel wel iets toe, maar het is niet genoeg om de boel nog te redden. De film is slecht geregisseerd, rommelig gemonteerd en voorzien van een saaie, dik aangezette soundtrack. De aktiescenes zijn ook niet bijzonder.

avatar van Theunissen

Gisteren was het bij toeval voor mij Diane Kruger filmavond, nadat ik eerder op de avond al de Drama / Misdaad film "Aus dem Nichts (2017)" (was ook de enige film die ik nog op de plank had liggen) met haar had gezien, was het later in de nacht (begon om 01:05 uur) de beurt aan deze Actie / Avontuur film met haar, welke op de Duitse televisiezender ZDF was te zien en die daar heette "Flucht durch die Berge"

In dit verhaal draait het om de franse journaliste Elsa Casanova (Diane Kruger), die samen met haar vertaler Amen (Mehdi Nebbou) wordt ontvoerd door de taliban in de omgeving van Hindoekoesj in Afghanistan. De ervaren militair Kovax (Djimon Hounsou) en zijn speciale eenheid krijgen de opdracht van de Franse regering om haar te bevrijden. Wat volgt is een meedogenloze klopjacht in het stammengebied van Afghanistan, waarbij talibanleider Ahmed Zaief (Raz Degan) koste wat kost Elsa Casanova terug wel hebben om te berechten.

Door omstandigheden heb ik de eerste 25 minuten van het verhaal gemist en toen ik zapte naar deze film, gaf de Franse regering net de opdracht om journaliste Elsa Casanova te gaan bevrijden met een speciale eenheid. Dus ik ben min of meer ingestapt op het punt dat de actie en de klopjacht gaat beginnen en beiden houdt aan tot vrijwel de laatste minuut van het verhaal. Het verhaal is zeker niet uniek in zijn soort, want het doet inderdaad regelmatig denken aan de film "Tears of the Sun (2003)" (met eveneens een vrouw, te weten de mooie Monica Bellucci, welke gered dient te worden) en ook aan "Lone Survivor (2013)", die een paar jaar na deze film uitkwam.

Echt spannend wordt het eigenlijk nergens, maar vanwege de vele actie met heel veel pief paf poef geschiet (o.a. van een scherpschutter) kijkt deze film lekker weg en weet hij ook te vermaken. Hier en daar is de film misschien wat ongeloofwaardig (o.a. door bepaalde verwondingen), maar dat drukt de pret niet. Het hoogtepunt qua actie is het moment dat de speciale eenheid vriendelijk ontvangen wordt in een Afghaans dorp (waar de kinderen door de taliban zijn meegenomen) en waarbij dan de taliban langskomt en waarbij de speciale eenheid besluit om terug te keren om het dorp te gaan helpen. Er leek in deze film wel geen einde te komen aan de taliban strijders (waarvan de talibanleider niet bepaald vriendelijk was, maar dat was eigenlijk ook wel zeer clichématig) die ook maar bleven komen en ze zaten de speciale eenheid ook steeds op de hielen.

In eerste instantie lijkt de actie wat aan de flauwe kant en sneuvelen alleen heel veel talibanstrijders, maar uiteindelijk vallen ook de nodige slachtoffers in het team van de speciale eenheid en zullen na 12 dagen (zolang duurt namelijk uiteindelijk de hele missie om Elsa Casanova in veiligheid te brengen en het laatste stuk van de reis moet ze ook nog eens helemaal alleen doen) het er uiteindelijk drie van overleven, waaronder natuurlijk Elsa Casanova. Deze laatste had op het einde ook makkelijk kunnen doodgaan als zij op grote hoogte aan rotsen hangt, maar de talibanleider geeft haar dan zowel letterlijk als figuurlijk een helpend handje, waarbij hij dan ook nog eens zegt "Het is niet aan jou om te bepalen of je mag leven of sterven". Dit is natuurlijk een belachelijke en idiote beslissing van de talibanleider, want kort daarna wordt hij doodgeschoten (door zijn hoofd) door iemand van de speciale eenheid, te weten Kovax (Djimon Hounsou) die ook de leiding heeft in de speciale eenheid, als hij Elsa Casanova in gijzeling houdt.

Buiten het gevaar van de taliban, moeten de speciale eenheid en Elsa Casanova ook zien te overleven in de Afghaanse omstandigheden en dan doel ik op de ijzige kou (waarbij ook iemand, te weten Victor (Alain Figlarz), van de speciale eenheid doodvriest en die van te voren zwaargewond raakt tijdens de gevechten met de taliban) in de bergen en de hitte in de woestijn van Afghanistan. Deze hitte heeft overigens alleen betrekking op Elsa Casanova, omdat zij op een gegeven moment alleen moet verder gaan en dat omdat de enige twee overlevenden, te weten Kovax en Tic-Tac (Benoît Magimel), van de speciale eenheid te gewond zijn om verder te gaan. Deze twee worden uiteindelijk wel nog opgepikt door een helikopter, waarin natuurlijk ook Elsa Casanova zit die zeer begaan is met het lot van deze twee personen.

Op het einde krijg je ook nog even in beeld te zien dat deze film is opgedragen aan de Franse soldaten die hebben meegedaan aan de missies in Afghanistan. Of dit verhaal gebaseerd is op een waargebeurd verhaal durf ik niet te zeggen, omdat ik namelijk de eerste 25 minuten van het verhaal gemist heb (meestal wordt het dan vlak voor aanvang van het verhaal aangegeven).

De cast doet het overigens best verdienstelijk en vooral de twee hoofdrolspelers, te weten Diane Kruger en Djimon Hounsou. Deze film heeft ook best een hoog "Inglourious Basterds (2009)" gehalte, want buiten Diane Kruger (oftewel Bridget von Hammersmark in die film) zien we verder nog Denis Ménochet (in de rol van Lucas, die deel uitmaakt van de speciale eenheid en die goed bevriend is met Kovax) en hij is natuurlijk vooral bekend als Perrier LaPadite, die tijdens de opening van die film te zien was in een legendarische scène.

Hoewel zij maar een minimale rol had in het verhaal, zorgt de mooie Morjana Alaoui misschien wel voor het meest onroerende moment in deze film, namelijk het moment dat ze geëxecuteerd gaat worden door de taliban en waarbij ze dan haar gezicht laat zien onder de boerka en glimlacht naar het executiepeloton.

Jammer dat ik de eerste 25 minuten van deze Actie / Avontuur film heb gemist, maar met de overige overige circa 80 minuten heb ik me best goed vermaakt.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een speciaal team soldaten een gegijzelde journaliste moeten bevrijden uit de handen van de Taliban. Een nogal mager verhaaltje dat nou ook niet bepaald origineel is. Maar de film kijkt wel gemakkelijk weg. Het ziet er allemaal goed uit vooral vanwege de mooie locaties. Genoeg actie en ook redelijk avontuurlijk.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

De film begon goed door het gevoel te geven dat je echt deel uitmaakt van het special forces-team. Alle humor om de angst voor de operatie te overwinnen. De start van de operatie was redelijk goed, het was een eenvoudig plan met een goede uitvoering.

Na de operatie begint het evacuatie gedeelte en dit was een warrig verhaal. Twee helikopters vol soldaten zijn bang voor een of andere taliban-punk met een raketwerper (niet Stinger) trouwens, de raketman had zijn enige munitie verspild.

Na dit punt werd alles behoorlijk onlogisch op alle mogelijke manieren.

Voor het totale geheel een 7-.

avatar van Kondoro

Kondoro

“One hour of glory beats an eternity of anonymity.”

Op het oog leek me dit een hele leuke actie film waarvan je echter al wel kan verwachten dat het meer is voor popcornvermaak en er eigenlijk niet iets bijzonders gaat gebeuren. De introductie is overigens al wel een heel leuk spektakelstuk die wel wat te bieden had maar, werd dit ook een realistisch beeld over de rest van de film? Ik vond van niet, want de film word later wat compacter, hoewel dat voor de missie aardig leuk is. Het verhaal vond ik niet zo boeiend, zo’n bemoeiende reportster die gevangen word genomen is aardig cliché, al deed de cast met behoorlijk wat leuke namen flink zijn best er een spektakel van te maken. Geinige actie film die eigenlijk niet heel bijzonder is, een beetje doorsnee en cliché verhaal en concept wat we al wel een beetje kennen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal is niet origineel en op veel vlakken ongeloofwaardig. De uitwerking kan er mee door. De film begint aardig, maar vervalt al snel in een doorsnee actiefilm vol clichés. De actiescenes zien er goed uit maar zijn niet heel spectaculair. Het tweede deel van de film is wat saaier en duurt te lang. Het einde is eenvoudig en had wat meer aandacht mogen hebben. Visueel ziet de film er fraai uit met goed camerawerk. Het acteerwerk is in orde. Verre van origineel maar vermakelijk. 3.0.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Deze film is een soort kopie van 'Tears of the Sun', ook een film waarin een vrouw beschermd moet worden tegen een grote bende die het op haar gemunt heeft.

Naarmate je als kijker naar het einde gaat wordt het minder en minder. Terwijl de eerste drie kwartier nog genoeg vermaak boden met de nodige spanning, wordt het tegen het einde vooral ongeloofwaardig en saai.

De cast doet z'n best, Diane Kruger kan er ook weinig meer van maken dan dat ze nu doet en al met al is dit een prima te behappen film die je waarschijnlijk over een aantal maanden volledig vergeten bent, maar toch genoeg vermaak bood voor een nipte voldoende.

avatar van rondh

rondh

Prima surviving oorlogsfilm. Wel veel onwaarschijnlijkheden. Maar goed. Spektakel doet veel goed. Veel actie en veel slechtschietende Taliban strijders. Mooie beelden, goed gefilmd, en gemiddeld acteerwerk

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

In en woord geweldig, van begin tot eind.