• 9.371.154 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Forces Spéciales

"Survival. Honor. Sacrifice."

De journaliste Elsa Casanova wordt door de Taliban gegijzeld. Op de vooravond van haar executie onderneemt een groep elitesoldaten van de special forces een ultieme reddingsoperatie. Wat volgt is een meedogenloze klopjacht in het stammengebied van Afghanistan. In dit vijandige gebied en in hun strijd tegen de verbetenheid van de Taliban groeit een innige band tussen deze karaktervrouw en de soldaten, die met gevaar voor eigen leven de taak hebben om haar levend terug te brengen.

Elsa Casanova

Commander Kovax

Captain 'Tic-Tac '

Captain Lucas

Amin, Elsa's guide

Ahmed Zaief, leader of the hostage takers

Admiral Guezennec

avatar van knusse stoel

knusse stoel

De film begon goed door het gevoel te geven dat je echt deel uitmaakt van het special forces-team. Alle humor om de angst voor de operatie te overwinnen. De start van de operatie was redelijk goed, het was een eenvoudig plan met een goede uitvoering.

Na de operatie begint het evacuatie gedeelte en dit was een warrig verhaal. Twee helikopters vol soldaten zijn bang voor een of andere taliban-punk met een raketwerper (niet Stinger) trouwens, de raketman had zijn enige munitie verspild.

Na dit punt werd alles behoorlijk onlogisch op alle mogelijke manieren.

Voor het totale geheel een 7-.

avatar van Kondoro

Kondoro

“One hour of glory beats an eternity of anonymity.”

Op het oog leek me dit een hele leuke actie film waarvan je echter al wel kan verwachten dat het meer is voor popcornvermaak en er eigenlijk niet iets bijzonders gaat gebeuren. De introductie is overigens al wel een heel leuk spektakelstuk die wel wat te bieden had maar, werd dit ook een realistisch beeld over de rest van de film? Ik vond van niet, want de film word later wat compacter, hoewel dat voor de missie aardig leuk is. Het verhaal vond ik niet zo boeiend, zo’n bemoeiende reportster die gevangen word genomen is aardig cliché, al deed de cast met behoorlijk wat leuke namen flink zijn best er een spektakel van te maken. Geinige actie film die eigenlijk niet heel bijzonder is, een beetje doorsnee en cliché verhaal en concept wat we al wel een beetje kennen.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Prima oorlogsfilm . Buiten dit prima , is het niet heel speciaal en indrukwekkend . Het is een nogal simpel verhaal en niet altijd overtuigend . Desondanks heb ik zeer vermaakt met de mooie beelden en het redelijk goede acteer werk. Verder ben ik altijd fan dat in elke film elke nationaliteit zijn eigen taal spreekt . Al met al een mooie oorlogsfilm die goed weg kijkt.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal is niet origineel en op veel vlakken ongeloofwaardig. De uitwerking kan er mee door. De film begint aardig, maar vervalt al snel in een doorsnee actiefilm vol clichés. De actiescenes zien er goed uit maar zijn niet heel spectaculair. Het tweede deel van de film is wat saaier en duurt te lang. Het einde is eenvoudig en had wat meer aandacht mogen hebben. Visueel ziet de film er fraai uit met goed camerawerk. Het acteerwerk is in orde. Verre van origineel maar vermakelijk. 3.0.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Deze film is een soort kopie van 'Tears of the Sun', ook een film waarin een vrouw beschermd moet worden tegen een grote bende die het op haar gemunt heeft.

Naarmate je als kijker naar het einde gaat wordt het minder en minder. Terwijl de eerste drie kwartier nog genoeg vermaak boden met de nodige spanning, wordt het tegen het einde vooral ongeloofwaardig en saai.

De cast doet z'n best, Diane Kruger kan er ook weinig meer van maken dan dat ze nu doet en al met al is dit een prima te behappen film die je waarschijnlijk over een aantal maanden volledig vergeten bent, maar toch genoeg vermaak bood voor een nipte voldoende.

avatar van rondh

rondh

Prima surviving oorlogsfilm. Wel veel onwaarschijnlijkheden. Maar goed. Spektakel doet veel goed. Veel actie en veel slechtschietende Taliban strijders. Mooie beelden, goed gefilmd, en gemiddeld acteerwerk

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

In en woord geweldig, van begin tot eind.

avatar van Petina

Petina

Hoggiebro schreef:

In en woord geweldig, van begin tot eind.

Ik ben het helemaal met je eens.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Verschrikkelijke editing in eerste helft van de film. Ook de score, een rock/metal kloon van de mission impossible theme, werkt lachwekkend. Ongeloofwaardig verhaal met oppervlakkige personages en onrealistische actie. Maar cinematografisch in orde en ook qua acteerprestaties is het voldoende. In z'n totaliteit echter niet genoeg om de film een voldoende te laten zijn.