Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Frans en Engels
Bekijk via Netflix
Plot Forces Spéciales
"Survival. Honor. Sacrifice."
De journaliste Elsa Casanova wordt door de Taliban gegijzeld. Op de vooravond van haar executie onderneemt een groep elitesoldaten van de special forces een ultieme reddingsoperatie. Wat volgt is een meedogenloze klopjacht in het stammengebied van Afghanistan. In dit vijandige gebied en in hun strijd tegen de verbetenheid van de Taliban groeit een innige band tussen deze karaktervrouw en de soldaten, die met gevaar voor eigen leven de taak hebben om haar levend terug te brengen.
Elsa Casanova
Commander Kovax
Captain 'Tic-Tac '
Captain Lucas
Elias, sniper
Victor
Marius
Amin, Elsa's guide
Ahmed Zaief, leader of the hostage takers
Admiral Guezennec
DiDa
Thanks! Mooie beelden en stijlvol gefilmd. Dit kan weleens wat worden...
djelle
Bwoa. Ziet er zo'n beetje een Call of Duty meets vitaya snotterfilm uit. We zullen zien.
Uzza_Sparta
15min , toen hield ik het voor gezien ,hoop gedoe.
maar waarom zo slecht? Op IMDB zit het net boven de 6 van meer dan 600 stemmen, en film heeft wel een budget gehad van tien miljoen dollar door Studio Canal en Canal+
Ik heb ook gehoord dat de Franse leger aan mee heeft gedaan?
Drivers
Leuke film, genoeg actie en mooi verhaal. Begint wat rommelig maar daarna ga je helemaal mee in het verhaal. Mooi staaltje techniek gezien van de franse commando's.
pepijnboeraeve
Er is één reden waarom je (of ik dan toch) blijft kijken naar deze film: het ziet er allemaal zo enorm mooi uit! Het is geen toeval dat het in deze film is dat ik voor het eerst stilstond bij de schoonheid van een koppel helikopters. Meerdere op zich weinig zeggende helikoptervluchten worden bijzonder netjes in beeld gebracht terwijl prachtige landschappen voorbij zoeven. Zo ook voor de talrijke actiemomenten: de locaties zijn een streling voor het oog, qua uitrusting (voor bvb. de elitesoldaten) is er niets aan het toeval overgelaten en het camerawerk is bij wijlen zelfs subliem te noemen.
Helaas haalt de verhaallijn een niveau dat misschien nog best te vergelijken is met films van The Asylum. Na een eerste interventie van het special forces team, dat overigens niets toevoegt aan het verdere verloop van het verhaal en laat staan er iets mee te maken heeft, krijg je de verschillende personages irrelevant kort gepresenteerd om uiteindelijk een opeenstapeling van gebeurtenissen voorgeschoteld te krijgen.
Het is in die rommelige sequentie van momenten dat het verhaal langzaam maar zeker de dieperik in gaat. Om te beginnen voelt het weinig samenhangend of logisch aan. Dat ze geen terugritje met een Franse helikopter konden bemachtigen, dat ze beslissen om over de bergen de grens over te steken, dat Thierry uit het niets besluit om op zijn eentje terug te keren naar het belaagde bergdorpje... het kon me allemaal weinig overtuigen. Ook heb ik zo mijn twijfels bij de afgestapte afstanden, alles ligt er precies op een steenworp van elkaar. Daarnaast zit er ook gewoon weinig consistentie in de gebeurtenissen: de ene keer kan geen enkele taliban-kogel de Fransen in een open vlakte raken, de andere keer is de helft gewond door een handvol schoten terwijl het terrein veel meer dekking biedt. De ene keer besluiten ze verder te trekken in plaats van een beslissend offensief te doen op de geslagen talibanstrijders, de andere keer vallen ze de veel te sterke vijand aan terwijl ze op voorhand al hadden moeten weten dat ze niks zouden bereiken. Denis laat zonder gedoe die jonge sniper zijn leven opofferen voor het team terwijl de dood van Yahia wel veel emoties teweeg brengt... En het verhaal moet het al helemaal niet hebben van de personages. Ze ontwikkelen zich amper tot niet, het blijven gewoon individuën waar je op geen enkel moment mee meeleeft. Het boeide dan ook nooit wanneer er weer een slachtoffer viel. Tot slot moet ik er waarschijnlijk ook geen tekening bij maken over hoe het verhaal afloopt, voorspelbaardheid om er de vingers van af te likken.
Maar het ziet er allemaal wel schitterend uit. Drie sterren.
vranque
Te vaak gezien gewoon. Zeker niet slecht en ik kan me wel vinden in het betoog hierboven maar mijn god, dit heb ik toch echt te vaak gezien om hier nog wat mee te doen.
Muyo
Voor de commando-liefhebbers een echte aanrader !
Veel actie en achtervolging in deze film in de dorpjes en bergen in het oorlogsgebied.
Zeer zeker een goed verdiende 4 sterren !
Voor de volledigheid hier ook nog even de trailer posten:
madmax1
Fantastisch camera werk in een even fantastisch landschap
Profesioneel Forces-Speciales met goed spel van de gehele cast ,komt wat laat op gang maar blijft dan boeiend tot op het eind zeer genietbare film van dat genre.
hannes64
- 1926 berichten
Vond deze ook zeer geslaagd, met name de actiescenes, zien er verbluffend goed uit.
Special forces uit Frankrijk die een journaliste moeten bevrijden van de taliban.
Ik kreeg steeds meer en meer respect voor de commando`s.
En hoe bezeten Kovax is om terug te keren, via een grote omweg.
"Een film zet je nooit af na een kwartier, pas als ie afgelopen is, zie je pas hoe goed, of slecht een film kan zijn".
En dat was deze op en top.
Het mooiste van deze prent was dat Elias, de scherpschutter werd achtervolgd door de talibanstrijders, en er wel een stuk of 30 afmaakte, voordat ie zelf het hoekje om ging.., en de dood van Luca, die ook nog een kindje van zijn vrouw verwachtte.
Weer 1 van de betere Franse films van de afgelopen jaren, maar met een heel ander onderwerp.
Ik heb me prima vermaakt, en ook de kameraadschap tussen de commando`s voelde goed aan.
Deze gaat in mijn kast om nogmaals te bekijken.
Prima film, met een nog steeds goed uitziende Kruger.
En voor Het lanndschap is ie `t kijken meer dan waard.
Rothko
een reclamefilm voor de franse strijdkrachten en niet allemaal even logisch maar toch blijft de film je wel boeien. wat mij betreft simpelweg omdat t geen slechte film is! Goed in beeld gebracht .( op een enkeling na ) priama acteerwerk en hoe dan ook een oorlog die we niet moeten vergeten. Het is helaas nog steeds actueel.
Een 4 net iets teveel en helaas hebben ze hier geen 10 punte systeem anders was t een 7,5 geworden. Nu maak ik er toch maar een 3,5 van. Een kleine mindering voor t Franse Rambogehalte.
Vreselijk mooi opnames genoeg aktie en het nodige drama maken dit een waar kijk spektakel ik vond het zelfs jammer dat de film was afgelopen ook de cast was top vooral Diane Kruger, Djimon Hounsou en Benoît Magimel waren erg op dreef.
schumacher
Aangename en genietbare film, goede scenes ook, geen seconde verveeld, zeker een film die je wel eens gezien wil hebben maar her en der zijn er soms zo'n paar rare stukken in de film die opeens een gesprek onderbreken en naar iets anders gaan, was wel bizar maar voor de rest een goeie film (geen kaskraker dat zeker en vast niet).
HALVE TAMME. (moderator series)
Wat zal er in godsnaam door je heen gaan,als je op pad word gestuurd met jou team om deze missie uit te voeren.(Volgens mij krijg je echt een heel apart gevoel van binnen).De film zat kwa acteren goed in elkaar en beschikt over een paar hele goeie,mooie en spannende scenes.Een super film die ik niet snel zal vergeten.
Filmkriebel
Reddingsoperatie in Talibangebied
Mooi gefilmd, prachtige beelden dat valt niet te ontkennen. Maar mooifilmerij maakt daarom nog geen goede film. Het zag er ook verdomd ongeloowaardig uit. Je vraagt je af hoe ze een week lang aan eten en drinken raken, en een berg overgaan om net daarna de frisse Talibanstrijders tegen het lijf te lopen, alsof die hen met alle gemak hebben kunnen opsporen . Ook de actiefilmcliché komt pijnlijk om de hoek loeren. Dat de goeden vijftig keer onmiddellijk raak schieten en de slechten eerst honderdmaal ernaast heb ik inmiddels wel gehad. Geen film waar je je bij verveelt maar overal erg volgens de standaardformule.
hoffhaan
Boeiende film van begin tot het eind. V erhaal is inderdaad hier en daar wat ongeloofwaardig,maar toch ik heb me uitstekend vermaakt, derhalve een 3,5 voor mij.
azucar99
Wat een prul film. Totaal ongeloofwaardig. Slecht gecaste Afghanen die er westers uitzien.
Er is geen moment dat de soldaten sympathie opwekken, noch de journaliste. Zelfs een hekel krijgen aan de "bad guys" lukt niet omdat ze allemaal slecht acteren.
En dan dat overdreven gejankt, gekrijs en emotionele uitbarstingen van nota bene de special forces. Typisch voorbeeld van een Franse regisseur die zich laat verleiden om er een hollywoodsausje over te gieten wat je dus nooit moet doen. Verder slechte teksten en goedkoop sentiment.
Na een uur ben ik gaan snelspoelen om maar vlug door de film heen te komen.
KillahHillah
Het verhaal heeft niet veel om het lijf en er zitten best een paar onlogische/ongeloofwaardige dingen in deze prent. Bijv: de "bad guy" van de Taliban doet zo ontzettend veel moeite om Diane Kruger te vermoorden, waarop hij op het einde een 100% kans krijgt, haar vervolgens redt van een bergval, haar gijzelt om vervolgens neergeschoten te worden?? Ook de bergwandeling die ze overleven en vervolgens de Taliban die ze alweer fris en fruitig op staat te wachten..hadden ze een taxi genomen ofzo?Maar als je de cinematografie gaat bekijken in combinatie met beelden van het prachtige landschap, dan wordt je meer dan beloond. Een waar kijkgenot! 3.5*
blurp194
Propagandafilm van de franse landmacht. Soldatenromantiek met zo min mogelijk diepgang. Met een verhaal dat aan alle kanten rammelt en een karakteruitwerking die aan twee dimensies echt al een uitdaging heeft. Hier en daar nogal houterig geacteerd. En af en toe storende muziek op de soundtrack.
En toch is het eigenlijk best een fijne film. Prachtige beelden, optimaal gebruik gemaakt van de woestijn, de bergen, de gevechten, en de blauwe ogen van Diane. Let bijvoorbeeld eens op de scene van het landende transportvliegtuig in het begin van het verhaal. Da's fijn kijken. Niks mis mee.
Leo1954
- 2073 berichten
Film moet het niet van puur realisme hebben, maar qua spanning en beelden erg goed.
Movie-Addicted
Actie scenes waren goed in beeld gebracht, en professioneel. Verhaal zelf vond ik matig.
Rodger
goede en boeiende actie film.. alles zo realistisch mogelijk gebracht..
3.**
Precies
Schieten op Talibanners die hard aan komen rennen. Jammer. Ik had er meer van verwacht. Het eerbetoon aan soldaten en journalisten is mooi vandaar 1 ster. Voor de rest had er meer in gezeten.
Miss Lola
Vond het wel aardig, maar zoals velen hier melden, heel ongeloofwaardig. Inderdaad men zwoegt over bergen door ijs, sneeuw en mega droogte voor een dikke week lang. Vervolgens staat de Taliban ze al op te wachten... en het leger kan ze met alle GPS apparatuur niet vinden!
Anyway, best spannend, maar weinig verhaal. En als je je niet stoort aan de ontzettende snelle montage waar je soms duizelig van wordt, zou ik zeggen, gewoon kijken.
skipy05
Wauw, erg goede film. Ik had er niet echt veel van verwacht Omdat het geen Amerikaanse film is. Meestal vind ik de Amerikaanse films beter omdat die toch wel een klasse hoger liggen dan de meeste films. Maar deze films steekt er toch wel echt bovenuit. Zeker omdat hij dan nog gemaakt hij met zo een klein budget.
Verhaal is erg goed. Erg goede actie maar dan ook redelijk drama.
Acteurs spelen ook erg goed.
Angelo2
Mooie plaatjes en shots kunnen deze film niet redden. Weinig diepgang in de karakters waardoor je ook geen enkele band met ze voelt. Af en toe deed de film me denken aan Commando waarin Schwarzenegger de vijand achter elkaar dood schiet. Vermakkelijk maar niet realistisch. Kan hier geen voldoende voor geven.

Quo Vadis, Aida?
Drama / Historisch, 2020