• 9.373.992 stemmen

Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en Chris Klein

Releasedatum: 5 april 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot American Reunion

"Save the best piece for last."

De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijd, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...

Jim Levenstein

Michelle Flaherty-Levenstein

Chris 'Oz' Ostreicher

Victoria 'Vicky' Lathum

MILF Guy #2

avatar van rep_robert

American Reunion gaat gewoon lekker verder waar ze opgehouden zijn met het derde deel. Nergens is het origineel of fris, maar het American Pie concept werkt gewoon en de humor is erg aanstekelijk. American Reunion komt net zoals de andere drie films weg met humor dat normaal niet boven het gemiddelde uitkomt.

Voordeel is dat je eigenlijk een band hebt gecreëert met de personages, daarom staan de grappen en grollen die de hoofdrolspelers overkomen vaak ook synoniem voor hun personages. Zo beland Jim weer in genante publiekelijke situaties, zijn Kevin en Ostreicher eigenlijk best softies(saaiste personages) en is Stifler gewoon weer ronduit geniaal als klootzak met een klein hartje en erg botte humor.
Ik ben dan ook van mening dat je deze film niet zonder voorkennis moet kijken. Anders snap je veel grappen niet en komt de humor minder goed over. Een voordeel en een nadeel van een filmreeks.

Het constante niveau wordt niet heel de film vastgehouden, er zit een tamelijk saai stukje in voor het einde dat te weinig humor bevat en te serieus wordt(misschien wel een noodzaak met dit thema) en krijgen kleine bijrolletjes uit de eerste film(s) eigenlijk teveel screentime/tekst. Grootste afknapper is eigenlijk wel Shannon Elizabeth. Wat een lelijk mokkel is dat geworden zeg, de botox druipt zowat van haar gezicht af. Gelukkig is ook haar rol miniem.

Gelukkig is het einde wel fijn en krijgt Stifler eindelijk gerechtigheid. Finch's mom is gewoon een lekkere MILF!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ooit was ik 13 toen ik de eerste film in de bioscoop zag. Onder het mom, van, niks te doen dit weekend, ook deze maar in de bioscoop bekeken.

Het begon echter nogal vervelend. Veel smerige grappen, onleuke situaties en de vraga of ik dan toch niet te oud wordt voor dit soort humor. Gelukkig kwam daarna meer verhaal erin, werden de grappen minder smerig en ook beter en de situaties waren om te lachen (de jetski's, dat meisje thuisbrengen,. Ook enkele grappen die de tijdspanne duidelijk maken tussen deel 1 en deze vierde waren heel aardig. Over youtube tot de hedendaagse mobieltjes. Dat je zelf denkt, ja, in '00 was dat er inderdaad allemaal niet.

De acteurs spelen met veel plezier en zijn na al die jaren nog op op elkaar ingespeeld. Verwacht geen oscarwinnend materiaal, maar soms hoeft dat ook niet. Dit is prima voor dit genre. Enkel Sean William Scott blijft een talentloos onbenul die zelf irritant is waardoor zijn klootzakrol dan ook echt tenenkrommend ergerlijk wordt. Zonder hem of die vunzigheid aan het begin was het zeker 3,5* geworden. Nu net magere 3*, naar boven afgerond.

avatar van Dynamics

Dynamics

Positief verrast door de Reunion. Ik zie dat ik de meeste delen uit de American Pie serie tot zover niet hoger dan een 2,5* gaf. Is deze zoveel beter, of is mijn smaak veranderd? Misschien toch maar de eerdere films weer eens kijken. In ieder geval een vermakelijke film, vooral met de voorkennis van de eerdere delen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Deze bekende acteurs zijn ingeschakeld om het oude imago in stand te houden en om een slaapverwekkende aaneenschakeling van relatieproblemen te verhullen maar veel succes levert dat niet op. Er zaten gerust wat grappige momenten tussen zoals die scène op het strand met een koelbox vol bier en een bruine verassing maar de speelduur wordt gedomineert door slappe en uitgekauwde dialogen. Op het einde vind iedereen zijn lieftallige partner weer terug en pakt Stifler zijn kans zodra hij wordt aangesproken door een MILF. Yeah wat een feest. Wellicht voor de liefhebbers weggelegd maar ikzelf vind er niet veel aan.

avatar van voskat

voskat

Met afstand de minst leuke van de vier. Er valt minder te lachen dan in voorgaande delen en er gebeurt domweg niet zo gek veel. Zoals gebruikelijk draagt Stifler de film. De rest hobbelt er een beetje achteraan.

Toch de moeite van het kijken waard, vooral als je de eerste drie leuk vond.

avatar van Iverson3

Iverson3

Erg komische film van begin tot eind. Leuk om de hele cast van de originele American Pie weer terug te zien. 4*

avatar van Number23

Number23

Geen hoogstaande film, maar erg leuk als feest der herkenning. Fijn dat mijn favoriete AP-personage weer terug is: Oz! Grote vent, piepklein hartje, kortom 1e klas doetje. Ook Jim's Dad en Stifler zijn weer lekker bezig. Aardige afsluiter.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

American Pie is back.

Vanaf de openingsscène is de toon gezet. Wat volgt is een tweetal uurtjes topvermaak. Het moppengehalte ligt tamelijk hoog en ook de inhoud van die moppen kan ik nog steeds smaken. Sterker nog, dit vind ik de beste American Pie totnogtoe.
De gebruikelijke onderbroekenlol wordt zo nu en dan eens afgewisseld met wat drama - het verdriet van Mr Levenstein pakte mij zowaar - en met wijze woorden - 'A mother and a father may not forget to be a wife and a husband.'.
American Reunion zit evenwichtig in mekaar en werkt zorgvuldig toe naar het einde, waar de Sherminator nog even terugkomt en Stifler eindelijk zijn wraak heeft.

Het acteerwerk is zeker goed. Jason Biggs past nog steeds perfect in zijn rol van snul met goede bedoelingen. Seann William Scott blijft hilarisch als oversekste klootzak. Eddie Kaye Thomas schittert wederom als Paul Finch - mijn favoriete personage, nog steeds. Chris Klein en (vooral) de acteur die Kevin neerzet komen wat minder uit de verf. Hun personages zijn nog altijd te soft en zorgen ook niet voor komische momenten. Wel pluimen voor Eugene Levy - die krijgt eindelijk een uitgebreide rol en doet dat fantastisch.

American Reunion zal niet voor iedereen grappig zijn, maar voor zij die de eerste 3 kunnen smaken is het een aanrader. De grappen zijn talrijk aanwezig en volledig volgens de American Pie-normen en het nostalgische gevoel geeft wat extra's.

avatar van JoeyDB

JoeyDB

De film zou een knaller moeten zijn, die alle vorige american pie films verslaat, helaas moet ik concluderen dat dit niet het geval is.

de verhaallijn is nogal magertjes, de acteurs spelen wel weer fenomenaal goed, de grappen zijn op een paar na gewoon uit de andere films gehaald.

Ze hadden wat mij betreft wel een flashback mogen doen waarin ze de oude verhaallijn ook een beetje terugpakken vooral voor de nieuwe kijkers die de filmreeks niet heeft gezien.

Al met al had ik er meer van verwacht, en vind ik deze film magertjes, waardoor ik helaas moet zeggen dat beta house en naked mile toch beter zijn.

avatar van Elineloves

Elineloves

American Pie films. Ik draag ze een warm hart toe. Vroeger was ik verliefd op Kevin. Daarna op Finch. En toen weer op Kevin. Maarja, ondertussen zijn we weer een paar jaar verder, hoe zou ik het nu vinden? Weer fangirlen op de mannen? Weer lachen om de absurde, platte en seksistische gebeurtenissen?

Ja. Bij de openingsscène was het al raak. Té plat, maar ik kon het niet helpen om te grinniken. Ook toen die donkere kerel in zijn Dries Roelvink meets Borat slip in beeld verscheen. Ja, ik hou dr van. Net als de scène met de pannendeksel. HAHA! Dat is echt mijn soort, flauwe humor. Daar kan ik nou echt blij van worden. 'Sexy and I know it' vond ik ook weer leuk, ookal kan ik die pa van Jim niet echt meer uitstaan, heb teveel van de beste man gezien. Maar wel weer... Stifler's mom! Ik vind haar zó leuk. Echt een heerlijk wijf. Ken haar natuurlijk van de American Pie films, maar ook in 2 Broke Girls vind ik haar schitterend. Stifler daarentegen vond ik in deze film wat minder leuk, maar dat met Finch zijn moeder was wel weer tof.

O.a. daardoor kent de film flinke ups en downs. Op sommige momenten erg grappig, maar vaak slaat het ook de plank mis. Jammer.

Wel weer leuk dat alle oude bekenden terugkomen, zelfs The Sherminator.

Het was niet helemaal wat ik er van gehoopt had, maar het was vermakelijk en leuk om iedereen, na al die jaren, te zien en te kijken hoe het ze vergaan is.

Oh ja, dat stukje op het einde, in de bioscoop, LOL.

avatar van Theunissen

Het verhaal is compleet stupide en in zekermate ook wel belachelijk maar dankzij Seann William Scott en de best veel fraaie meiden zoals Katrina Bowden (wat een geweldig lichaam) en Ali Cobrin (fraai boezem) was deze film nog best te doen. Het idee van een reünie was best leuk gevonden alleen vond ik de oude cast ,m.u.v. Seann William Scott, een zoutloos en saai stel. Gelukkig was wel Seann William Scott weer geweldig opdreef en dankzij hem valt er meer dan genoeg te lachen. Eigenlijk redt hij in zijn eentje deze film want de rest stelt eigenlijk bitter weinig voor. De film had wat mij betreft wel een stuk korter mogen duren want bijna twee uren is toch te veel van het goede, zeker de laatste 20/30 minuten met al de cliché bullshit was totaal overbodig en ook vreselijk om naar te kijken.

avatar van Keane1983

Keane1983

Heerlijk om weer eens een beetje nostalgie te zien. Al die oude personages, heerlijk..

Zoals vanouds die foute situaties, hoewel ik moet zeggen dat ik die nu beduidend minder vond dan voorgaande delen.

Misschien hier en daar schoot de film teveel in het verleden (ik zeg: het filmpje van jim en nadia.... die na ik weet niet hoeveel jaar nog op een mobile telefoon staat!!!).

Verder is de soundtrack leuk maar zeker niet vernieuwend, het was een mengeling van deel 1, 2 en 3 ( en daar the best of!!).

Het verhaal is leuk, de reunie, maar had ook hier net iets meer van verwacht!!! MAAR, dit terzijde...ik vond het weer heerljk om naar te kijken.

Ik denk dat ik binnenkort weer eens de rest van de reeks weer eens ga kijken.

Van mij een 3,5* voor een heerlijk avondje lachen en platte humor.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Veel te lang American Pie-vervolg. Probeert nog veel meer dan de eerste drie delen behoorlijk serieus drama en persoonlijke verwikkelingen te mengen met ongeloofwaardige situaties/flauwe humor. Kijk van die lompe personages als de Stifmeister en de Shermiantor, daar kan ik wel om lachen, maar het is verder allemaal te serieus. Verder heb ik sowieso weinig met de American Pie-serie dus het gevoel van nostalgie dat blijkbaar bij veel mensen heerst is er bij mij nauwelijks.

avatar van Mirckje

Mirckje

Hele goede film, echt een heel grappige en mooie en leuke film!

avatar van schram101

schram101

Prima comeback na vele jaren van afwezigheid. Die jaren werden opgevuld met over het algemeen flauwe wannabe American Pie's. Maar American Reunion maakt maar weer eens duidelijk dat maffe sexkomedie's maken nog niet eens zo makkelijk is. Of misschien juist wel: cast namelijk de juiste cast en succes is verzekerd. Er is namelijk maar één Finch, één Stiffmeister en één Jim. Dat Stiffler ook een paar gekke neefjes is natuurlijk helemaal niet boeiend. Maar goed, het zal wel geld hebben opgeleverd.

Eigenlijk is American Reunion precies wat je ervan mag verwachten. Cliché's, voorspelbaarheid en een hoop vuile grappen maar zeker voor de fans een feest van herkenning.

Aanrader.

avatar van Spetie

Een leuk vierde deel uit de reeks, want al die spin-offs tellen niet mee, en daarnaast heb ik ze trouwens ook nog nooit gezien. Ik denk trouwens dat ik er ook weinig aan gemist heb.

13 jaar geleden mocht ik de eerste film in de bioscoop aanschouwen. Ik had destijds de leeftijd van de doelgroep en vond het een erg leuke komedie. De andere twee films bevielen ook nog wel, al werd het wel steeds iets minder leuk. Ik wist niet of ik dit anno 2012 nog wat zou vinden. Hoewel American Reunion op zich weinig speciaals heeft te bieden, is het vooral het feest der herkenning dat de film zo aangenaam maakt. Elke acteur van de eerste film, tot in de kleinste bijrol doet namelijk weer mee.

Iedereen is een stuk ouder en wijzer geworden. Nou ja wijzer. Er zitten nog genoeg puberale acties in, maar het wel mooi om te zien dat iedereen om zijn of haar eigen manier toch een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt heeft. Daarom moet je ook wel echt de drie voorgaande delen gezien hebben. Doe je dat niet, dan mis je echt veel en zul je het waarschijnlijk ook niet zo heel veel aan vinden. Jim, Stifler, Oz, Finch en Kevin komen ook hier weer in pijnlijke en behoorlijk gênante situaties terecht. Stifler weet wederom de show te stelen.

Niet alle grappen zijn even goed en het plot hangt nogal losjes aan elkaar met een hoop kleine verhaallijntjes, die niet samenkomen of allemaal worden afgemaakt. De situatie in de slaapkamer van Jim’s buurmeisje, en het einde, waarbij Stifler wat krijgt met de moeder van Finch, waren wel de hoogtepunten.

American Reunion lijkt echt gemaakt voor de mensen, die met deze reeks zijn opgegroeid. Het is weer lekker platvloers, flauw en soms ook puberaal, maar dankzij de prima cast en enkele leuke grappen werkt het allemaal wel.

avatar van Respekked

Respekked

Ohw, what is that

Mr. Levenstein heeft hiermee toch wel de grap van de film. Of was dat Gilbert Gottfried ?

Enfin, prettige trip down memory lane. Heerlijk om de oude boyz n girlz weer bij elkaar te zien. Hoeveel lijkt Oz op Arnold Schwarzenegger? En hoeveel lijkt Jim op Adam Sandler ? Dat soort zelfbewuste grapjes, en die hierboven genoemd, maken deze film toch net iets leuker dan misschien wel alledrie de voorgangers. Laat zien dat het allemaal nog iets minder serious is dan voorheen en zorgt er ook voor dat de flauwigheid de film niet de das om doet. Meeste nieuwe personages waren trouwens irritant (ook al was je wel weer heel mooi Dania Ramirez) en van nul toegevoegde waarde, behalve dat geweldige stel tieten van Ali Cobrin.

Ondangs te lange speelduur, veelal zeer goed vermaakt en ook nog eens vaak hardop gelachen. Good busy American Reunion.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na al die jaren kan een nieuwe American Pie met de originele cast me blijkbaar nog steeds boeien. De spin-offs waren soms nog lichtelijk vermakelijk, maar zeker verwaarloosbaar als je ze vergelijkt met de eerste drie delen. Eindelijk zijn alle oorspronkelijke personages weer bij elkaar en dat zorgt voor een feest van herkenning.

Leuk hoe ze stuk voor stuk geconfronteerd worden met de moderne tijden. Spice Girls is 'classic rock', high school meisjes zijn 'more slutty' en mobieltjes waren er tien jaar geleden nog niet (bij wijze van). Dat weerhoudt de jongens er echter niet van om vrolijk met de jeugd van tegenwoordig aan te haken en er een feest van te maken.

Dat zorgt voor een aantal genante en hilarische situaties die meestal voor een flinke lach weten te zorgen. Een paar zijn er ook erg scherp. Veel vrouwelijk schoon weer met als hoogtepunt Ali Cobrin, wat is zij cute. Feest van herkenning verder, maar de wat sentimentelere scenes hadden er van mij uit gemogen. Al hoort dat er ook wel een beetje bij. Tot de volgende reunie?

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Onverwachts een volwaardige afsluiter van de triologie. Had eerst nogal mijn twijfels bij dit vervolg, de trailers spraken mij niet helemaal aan. Toch erg genoten van dit deel en vooral geweldig om al mijn oude jeugd 'helden' weer terug te zien.

Sluit me volledig aan bij FillumGek. Een ruime 4.0*!

avatar van booyo

booyo

Ouderwets hilarisch. De American Pie's met orginele cast behoren tot mijn favoriete komedies. Zo ook deze, is weer erg sterk. Te mooi dat echt iedereen weer aan bod komt, vooral de MILF maten die herenigd worden haha

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik heb de American Pie films, vooral de eerste drie delen, in m'n jeugd diverse keren bekeken. Daarom vond ik het idee van een soort 'reünie-film' een erg goed idee. Vooral omdat werkelijk iedereen die een rol van betekenis speelde de eerste drie delen ook in deze film verwerkt zit.

De humor is niet veel veranderd en deze film past naadloos in het rijtje thuis. Heb weer erg gelachen om de streken van Stifler, de vader van Jim, de droge Finch en natuurlijk het koppeltje Jim en Michelle.

Vond er af en toe iets te veel gevoelig gepraat en geneuzel tussen zitten. Gelukkig herpakt de film zich meestal dan snel weer met een leuke grap of situatie.

Ja, deze film voelde weer als een herkenning. Een zeer geslaagde comeback van de geweldige cast van de erg leuke eerste drie delen!

avatar van scorsese

Goeie film waarin de oude schoolvrienden na ruim tien jaar weer bij elkaar komen voor een reünie. Wederom is het verhaal met de personages meegegroeid, en dat is altijd wel leuk om te zien. Wellicht iets minder vulgair dan de vorige delen, maar wel weer een aantal goed uitgewerkte grappen. De rek is er nog net niet uit en daarom toch nog net 3.5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De leukste film die ik in tijden heb gezien. De oude cast is weer bij elkaar gekomen en het resultaat is een nieuwe American Pie film zoals ze horen te zijn.

Als liefhebber van de oude American Pie films is het fantastisch om de personages terug te zien als volwassenen met banen en kinderen. Eigenlijk is niemand echt veranderd. Jim blijft in de problemen komen, Stifler blijft oversekst, Finch is de overdreven kalme nerd en Jim's vader blijft erg grappig. De humor is net zo simpel als in de oude films maar dit keer zat er ook wat meer drama in. Dit komt de film wel ten goede want het punt is juist dat ze niet voor altijd kunnen blijven feesten.

De fans kunnen tevreden zijn met dit officiele vervolg. Eentje om te kopen zodra hij wat minder prijzig is.

avatar van El ralpho

El ralpho

Terug naar de basis

Na een aantal American Pie titels zonder de oorspronkelijke cast is iedereen weer aanwezig in American pie Reunion en wordt de oorspronkelijke reeks voortgezet. Een leuk idee voor een film waarbij de heren wel een aantal jaren ouder zijn geworden maar beslist niet minder grappig.

De twee personages die de meeste lachers op hun hand hebben blijven de personages van Jim en Stifler. Zij veroorzaken de situaties en sleuren de rest van de groep er als het ware in mee. Jim is nog altijd even klungelig en weet zich onbedoeld nog steeds in de meest bizarre situaties te werken waarbij de hilarische adviezen van Jim's vader wederom niet mogen ontbreken. Het personage van Jim draagt een beetje de film maar wie alles pas echt weet af te maken is en blijft Stifler. Alle personages zijn zichtbaar anders in het leven gaan staan maar voor Stifler heeft de tijd overduidelijk stil gestaan. Nog steeds even flauw, oversekst en hyperactief als in de voorgaande delen trekt hij de hele film naar zich toe. De grappen mogen dan vreselijk puberaal en kinderachtig zijn, het hoort echt bij dit personage en ik vond het prachtig. Het houdt het verhaaltje luchtig en als de toon iets te serieus lijkt te worden zorgt dit personage ervoor dat in welke situatie dan ook er weer net als in de voorgaande delen hartelijk gelachen kan worden.

De nieuwste Pie is echter niet op alle fronten geslaagd en dit komt omdat deze zich soms ineens iets te serieus lijkt te willen nemen. Met name het sub plotje tussen Kevin en Vicky maar ook tussen Chris en Heather kon mij gestolen worden. Who cares? Ik gaf hier in ieder geval vrij weinig om. In de eerste twee delen gingen comedy en enkele scene's die wat serieuzer waren erg goed samen maar in dit nieuwste deel kwamen ze op mij een beetje geforceerd over. Het is leuk dat de rest van de oorspronkelijke cast terug komt zit maar qua humor voegen zij maar weinig toe. Vond het overigens ook jammer dat de Sherminaor en Nadia geen grotere rollen in dit vervolg hadden Over sommige grappen werd ook net iets te lang doorgegaan en had men wat mij betreft dan ook naar wat minder voor de hand liggende grappen mogen reiken. Ook de grap dat een personage aan de drugs gaat in een comedy lijkt een beetje de laatste trend te worden en kennen we nu zo onderhand wel.

In zijn geheel is deze nieuwe Pie nog steeds erg vermakelijk, wat toch een prestatie is voor alweer zijn vierde deel met de oorspronkelijke cast. Ik heb in ieder geval genoeg kunnen lachen en wie weet; misschien zit ook hier nog wel een vijfde deeltje in.

avatar van Metalfist

Metalfist

Don't mess with the class of 99, bitch!

Ik had wat gemengde gevoelens bij deze nieuwe American Pie. Het was sowieso een groot pluspunt dat de originele cast terug bij elkaar kwam maar naar mijn herinnering was het niveau van de voorgangers niet al te hoog. Ik besloot om heel de reeks nog eens terug te zien en met uitzondering van het laatste deel vielen die eigenlijk allemaal nog redelijk goed mee. Ik hoopte dus op een waardige afsluiter en één ding is duidelijk, de taartenreeks heeft eindelijk zijn waardig einde gekregen.

De grote kracht van de film schuilt hem dan ook in de terugkeer van bij mijn weten alle castleden uit de eerste drie films, de American Pie Present reeks dus niet meegerekend. Vooral omdat je geen kennis moet maken met de personages en het is leuk om te zien dat er dan ook geen verdere tijd wordt verspild aan introducties en dergelijke. Neen, na up to date te zijn gebracht met wat de heren (en vrouwen) allemaal in de voorbije 10 jaar hebben uitgestoken krijgen we gewoon een film die perfect in de lijn zit met de eerste films. Het lijkt dan ook alsof de 10 jaar zich nooit hebben voorgedaan doordat iedereen nog zo schitterend op elkaar ingespeeld blijkt te zijn. De Presents vervolgen hadden bijna elke keer een andere Stifler in de hoofdrol en met uitzondering van degene in Book of Love vond ik het nog redelijk goed gelukt. Het is dan ook pas wanneer je Sean William Scott hier terug in ziet verschijnen je je realiseert wat je eigenlijk gemist hebt. Zijn heerlijke droogkloot humor is weer van de partij en Scott weet dit dan ook voortreffelijk te spelen. Ook Jason Biggs, Chris Klein, Eddie Kaye Thomas en Thomas Ian Nicholas als respectievelijk Jim, Oz, Finch en Kevin hebben stuk voor stuk hun goede momenten. Op gebied van de vrouwen is dit wat een minder succes doordat Tara Reid amper in heel het verhaal voorkomt en ook Alyson Hannigan als Michelle is maar een schim van haar personage uit de eerste films. Mena Suvari als Heather maakt gelukkig nog wat goed. Het zijn echter de vele bijrollen die dit net dat beetje extra geven zoals Sherman, Nadia, de twee MILF hunters, ...

Ook op gebied van humor lijkt er niet veel veranderd te zijn in de verstreken jaren. Ik ben opgegroeid met de American Pie reeks maar tijdens de herzieningen viel me op dat de latere films wel redelijk flauw werden en teveel gevuld waren met pis en kak grappen. In deze American Reunion komen die ook nog altijd voor (al moet ik eerlijk toegeven dat ik wel moest lachen om de scène waar Stifler in die koelbak begint te schijten) maar er wordt ook terug meer teruggevallen op awkward scènes zoals de gesprekken tussen Jim en zijn vader (geniale rol van Eugene Levy) maar ook heel de opzet van het herbeleven van hun jeugd tegenover de nieuwe generatie is gewoon schitterend. Natuurlijk moet er ook een moralistisch ondertoontje in zitten maar zelfs dat stoort helemaal niet. Het lijkt me echter wel ideaal dat je nog niet zo lang geleden de voorgaande delen hebt gezien want dan krijg je volgens mij een hele hoop meer verwijzingen mee. Zelfs in muziekkeuze want zo komt onder andere het erg catchy nummer Laid (This bed is on fire with passion and love, the neightbours complain about the noises above) nog eens terug maar weet Stifler eindelijk ook eens wraak te nemen op Finch. Heerlijke afsluiter in ieder geval.

En ik hoop dan ook dat het hierbij blijft want nu eindigt de reeks in schoonheid en ik vrees dat als ze er nog extra vervolgen aan gaan breien, dat die nooit zo goed als deze zullen worden. Of ze moesten wederom 10 jaar wachten maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd. In ieder geval is American Reunion een heerlijke film geworden die dankzij de volledige terugkeer van de cast een succes is geworden.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toch wel benieuwd geweest naar deze film. De eerste drie American Pie-films heb ik wel eens gekeken een paar jaar terug. Ik vond ze wel grappig, het waren nou ook niet bijzondere films maar wel de beste in het 'tienerkomedie' genre. Vandaar deze maar eens gekeken en ik moet zeggen dat het gewoon een vermakelijke film is. Erg simpel, en als je niet van de flauwe, oversekste humor houdt is het waarschijnlijk beter deze over te slaan. Ikzelf vond het wel meevallen. Meerdere keren heb ik moeten lachen om wat er gezegd werd of welke situaties zich voordeden, maar ik had verwacht dat het nóg iets grappiger zou zijn als dat het uiteindelijk was. Nu bleef het toch voornamelijk vaak bij een glimlach. Het acteerwerk is ook niet slecht, beter als al die American Pie Presents films waar ik wel eens stukken van langs heb zien komen. Maar ik denk dat bij films als deze, het belangrijkst is dat je je vermaakt hebt. Verder zou ik niet weten waar ik 'm op moet beoordelen. Gewoon een vermakelijk filmpje die niet snel verveelt, maar ik had er over het algemeen iets meer van verwacht.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Nou, het was niet best. Sterker nog, ik vond het een verschrikkelijke film. Het is even leuk om te zien hoe ze er nu uitzien, maar dat is dan ook alles. Naast misschien 3 (!) dingetjes die wel leuk gevonden waren.

Dingen komen ten eerste nogal geforceerd terug ('Stiflers Mom', 'One time at bandcamp', Jim en zijn vader met de vieze boekjes, luie cameo's), en jammer ook dat ze niet de humor uit meer volwassen onderwerpen konden halen. De jeugd die destijds naar American Pie keek is zelf nu ook opgegroeid, maar het lijkt er niet op dat de makers daar rekening mee hebben gehouden.

Nou hou ik ook totaal niet van misverstand-komedie, en komedie die gestoeld is op het misgaan van dingen en vieze dingen, en dan heb je aan deze film een hele slechte. Een hoop comic value moet ook komen van die afgrijselijke Stifler, het irritantste personage ooit, die de film echt grondig weet te verpesten.

Grootste euvel is dat er nauwelijks aandacht besteed is aan een degelijk script, alles hangt weer van met de haren bijgesleepte plotjes en misplaatst drama aan elkaar. Ook de cameo's van personages uit deel 1 en 2 en de manier waarop dingen bij elkaar komen of afgewerkt worden zijn ontzettend lui. Daar komt bij dat de meeste personages nog steeds extreem onboeiend zijn.

Naief van me te denken dat met de volwassenwording van de personages de film ook volwassener zou worden.

Misschien dat het voor de liefhebber van het genre nog niet eens zo slecht was (en ik hem vast VEUL te serieus beoordeel met dit hele epistel), maar mij heeft ALLES me zo gestoord, en er zat zoveel onbenut potentieel in, dat ik gewoon maar 1* ga geven.

En nu ga ik Citizen Kane kijken ofzo, in GODSNAAM.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

En de reeks gaat door..

Zal nog genoeg geld in het laatje weten te brengen, maar weet gelukkig ook prima te vermaken. Weer een fijne cast terug, paar leuke songs en genoeg college-humor om als prima tijdverdrijf te dienen.

3,5* Ruim.

avatar van patrick17

patrick17

Een heerlijke film.

Ik heb vanaf minuut een met een lach op me gezicht gekeken. Dat zoek ik in dit soort

films. Het lekkere platte humor gedeelte in de film is weer als vanouds groot.

Daar moet de film het van hebben, de mooie meiden maken het af. Echt verrassingen zitten

niet in de film, maar dat is van te voren bekend en toch vermaakt het.

Ik zal de film over een tijd best nog een keer bekijken, wellicht met alle andere films mee.

Prima vermaak.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende loot aande American Pie boom. Een vrij constante stroom van redelijke grappen zorgt voor een komische en aangename sfeer. Dit in plaats van enkele echt hilarische momenten zoals in de eerste film van de serie.

Aardig.