The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Freud
Al een geluk, ik vond het al gigantische onzin dat Elrond ineens een tweeling zou hebben
Thorongil
Dat deel klopt wel, Arwen heeft 2 broers in de boeken deze gingen met Aragorn, Gimli, Legolas en de Dunedain mee langs de Paden der Doden en hielpen mee Minas Tirith te bevrijden.
Euhm, je weet toch welke datum het is? 1 April-grap
Ja, daar kwam ik ook achter toen ik het gepost had, maar ik dacht ik laat het toch maar staan voor het geval het wel waar is.
theonering
Het was idd een 1-april grap, nou ja ik ben er ingestonken, en ik hoopte al dat het niet waar was
, maar het zag er best geloofwaardig uit moet ik zeggen.
Freud
Ai, je hebt nog gelijk ook. Kan me er niks meer van herinneren - dat komt ervan dat ik tegenwoordig steeds de films opnieuw kijk en de boeken al in jaren niet meer heb gelezen
disneystore
Heb het boek gisteren gekocht omdat ik echt niet kan wachten tot de film, ben nog niet begonnen met lezen maar ga er straks voor ik in mijn bed kruip al aan beginnen
Ben benieuwd
astonm
En nu het eeuwig lange wachten. Maarja, dat krijg je als het vervolg direct achter het eerste deel opgenomen wordt. In principe is deel 1 ondertussen helemaal opgenomen. Alleen nog post production. Als het net zolang duurt als bij de LOTR zijn ze er ook een half jaar mee bezig. Ik denk dat ze nu al wel beginnen met de post production van deel 1 dus.
De Knip
Kom op, zeg! Denk je dat je alles hebt gehad, komt er weer zo'n k*t film over een klein ventje dat 230 bergen over gaat en allemaal debiele creatures tegenkomt en overwint. Nee LOTR deel 4 is niet aan mij besteed.
astonm
Altijd weer 1 iemand die zijn gal moet spuwen. Geen probleem, meer plek voor ons tijdens de première. Maar als je je verdiept had in het verhaal weet je dat hij maar te maken kreeg met twee bergen/bergketens, the Misty Mountains en the Lonely Mountain.
Freud
En in The Lord of the Rings zelfs maar één, om in Mordor te geraken - want Emyn Muil zijn maar een paar rotsjes, dat is geen gebergte, en óver de Lonely Mountains zijn ze niet geraakt. En de Doemberg, daar gaan ze enkel in, niet over
Thorongil
Ik kan er niet inkomen hoe iemand Tolkien's werken kan haten of de prachtige films van Jackson, tenzij uit onwetendheid.
anne J
Ja joh, ik heb ook zo iemand in mijn vriendenkring die de Lord of the Rings films fel haat en boycot (en daarmee ook alles wat ermee te maken heeft), maar hij heeft ze werkelijk nog nooit gezien! Het zijn allemaal vooroordelen die die heeft. Een jaar geleden ofzo heb ik het opgegeven om hem ze proberen te laten kijken, was te vermoeiend elke keer
Jack Sparrow
Bericht pers over eerste beelden The Hobbit. Kritische geluiden over de 48 frames ivm fantasy en de overduidelijke aanwezigheid van bijvoorbeeld make-up en nepbaarden.Hopelijk valt dit in de eindversie mee...
Link: Eerste beelden The Hobbit negatief ontvangen - MovieScene
Thorongil
Komt wel goed, het beste talent uit de filmwereld werkt immers aan deze film. Ze weten heus wel wat ze doen. Er is nog meer dan een half jaar post-productie om alles in orde te krijgen.
DonPeliculón
Ik heb wel trek in een nieuwe productie video eigenlijk
Hehe, ik ook. Het is ook alweer een tijdje geleden dat de vorige uitkwam.
mitsykat
Ik verheug me zoooo ontzettend op deze film! Lijkt me helemaal fantastisch!
astonm
Ja, ik kan met indenken dat ze een film met slecht beeld afleveren. In post production kan alles nog aangepast worden. Ze kunnen de film echt TOTAAL anders maken. Ik zal wel zien. Ik ben wel benieuwder geworden naar 48 fps.
Hier een uitgebreide recensie over met name 48 fps voor de geinteresseerde:
Ain't It Cool News: The best in movie, TV, DVD, and comic book news. - aintitcool.com
Van 18 naar 24 fps was al veel laat staan van 24 naar 48 of zelfs 60. Het gaat een hele grote stap worden en het wordt zeker wennen. Vooral omdat films misschien niet meer films zullen zijn maar gewoon de echte wereld.
Ik heb wel trek in een nieuwe productie video eigenlijk
Zeker. Maar eerst zal PJ, de video wel aankondigen. Dus voorlopig verwacht ik nog niets. Ik hou in ieder geval TORn in de gaten!
Hier een uitgebreide recensie over met name 48 fps voor de geinteresseerde:
De stukken film die ze hebben afgeleverd waren nog niet af, neem ik aan, aangezien ze nu nog met de post-productie bezig zijn. Dus als ze het hebben over nep-baarden enzo, dat halen ze er echt wel uit.
Ik denk juist dat het een hele verbetering gaat worden, 48 fps. En ik had ergens gehoord dat er in juni / juli een trailer komt met 48 fps, dan kan iedereen het beoordelen....
Hier meer duidelijkheid op TORn:
Er zaten gewoon nog green screens in! Nul post bewerking dus. Dat is toch niet te beoordelen. Logisch dat het licht en contrast lelijk is...
Die trailer in 48 fps kan je toch alleen zien met speciaal apparatuur of zie ik dat verkeerd? Omdat ik begreep dat bioscopen ook hun materiaal moesten aanpassen. Maar ik heb er niet zoveel verstand van.
Hier meer duidelijkheid op TORn:
Ik heb het stukje van TORn ook even gelezen, en ik vind het erg raar dat ze het zo slecht beoordelen, want het ging om 48fps en niet om de kwaliteit van de film, toch?
En over die trailer, ik heb er ook niet veel verstand van maar ik denk dat het voor ons wel afspeelbaar is, want je hebt ook een test met een blokje hoe ze laten zien wat 48fps of zelfs 60 fps inhoudt, maar ik weet niet hoe dat met een trailer werkt.
Waverick
Ik heb net alle commentaar (29 pagina's voor een film die nog niet uit is!) gelezen. Ik hoop dat beide films goed zullen bevallen. Ik vind het iig mooi dat een belangrijk deel van de cast uit LOTR weer meedoet en dat PJ weer regisseert. Wel opvallend dat van zo'n dun boekje twee films gemaakt worden.
Ik ben in ieder geval zeer benieuwd en kan niet wachten tot december.
disneystore
Wel opvallend dat van zo'n dun boekje twee films gemaakt worden.
Daar heb ik ook al aan gedacht en weet niet zo goed of dat een goede zet is. Anyways, ik heb er best veel vertrouwen in. Ze weten goed genoeg wat ze doen.
nakada
Ik heb net alle commentaar (29 pagina's voor een film die nog niet uit is!) gelezen...... Wel opvallend dat van zo'n dun boekje twee films gemaakt worden.
theonering
ik vraag me af of er 2x een film komt van 3.5 uur net als LOTR.
beavis
ik lees dit net:
"there will be six different options for people to see the film when it opens - 24 FPS 2D, 24 FPS 3D, 24 FPS IMAX 3D, 48 FPS 2D, 48 FPS 3D, 48 FPS IMAX 3D"
voeg daar in nederland nog een NL versie aan toe en we kunnen een hele multiplex vullen met the Hobbit screenings
waar gaat dat toch heen tegenwoordig...
doe mij dan trouwens maar de 48 FPS IMAX 3D, ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet!
disneystore
Komt er misschien een trailer in 48FPS om te zien hoe dit eruit ziet? Ben echt benieuwd en als de trailer me irriteert ga ik gewoon naar de 24FPS Imax 3D.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit