The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
DonPeliculón
Haha, ik wilde het ook net posten.
There is evil there that does not sleep..
Henry Spencer
Is dat Martin Freeman die Bilbo speelt op de poster ? Ziet er niet zo hobbit-achtig uit, vind ik. Een beetje een compromis om de hoobits wat stoerder te maken ?
disneystore
Vind je de hobbits opeens stoerder door Martin Freeman?
Rianneke_Dan
Het lied voor bij de aftiteling is er ook al:
Prachtig
Ga vanavond nog maar eens beginnen aan het boek, wel leuk om die nog een keer te lezen voordat de film EINDELIJK in de bios komt. Kan niet wachten!
disneystore
Altijd dat aanklagen, op wat trekt dat nu. "Tja, nu The Hobbit veel succes gaat hebben moeten wij toch ook wel op één of andere manier daar geld uit kloppen?"
astonm
Wilt iemand een poging doen om de wereldwijde opbrengst van de Hobbit in te schatten? Ik gok 2 miljard maar ik hoop 3 miljard zodat hij boven Avatar staat.
Cinema072
Alsof ze niet genoeg geld krijgen aangezien ze de nabestaande zijn, laten we hopen op drie miljard
Thorongil
Wetende dat Return Of The King 1,1 miljard heeft opgeleverd. Reken daar de surplus van 3D, 10 jaar inflatie, enorm gegroeide markten als Rusland, China en Brazilië, en een kindvriendelijker verhaal bij. Zou me verbazen als deze niet met de 2 Miljard $ flirt. De 3e Hobbit film zal allicht de hoogste zijn en boven Avatar uitkomen.
theonering
Ik gok zelf ook 2 miljard, maar ook ik hoop op 3 miljard, het zou wel leuk zijn om een trilogie te hebben die in totaal 9 miljard heeft opgebracht.
Ik vraag me ook af voor hoeveel Oscars ze worden genomineerd, of hoeveel ze er binnen brengen. Ik denk zelf dat ze wel een stuk of 10 nominaties krijgen en 3 Oscars.
cordiacovens
Ik denk niet zoveel nominaties tenzij het echt beter is dan LOTR, veel mensen zullen daar een gevoel van been there done that hebben..gok wel op technische nominaties, stuk of 5.
In HFR3D bij Pathe de kuip in Rotterdam
Ook bij Pathe Arena (imax), toch?
cordiacovens
Geen idee, in ieder geval al kaarten te reserveren bij de kuip
Naomi Watts
Als je kan kiezen tussen De Kuip en ArenA, ga je voor De Kuip. Logisch
clockwork72
Is er al bekend hoelang die gaat duren? Ik hoop toch zeker op 170min ofzo..
Richard_Voorhees
^Hahah, hoe kan het ook anders? Ik ben zeer benieuwd naar de film.
Valt het jullie trouwens ook op dat de nieuwe James Bond film behoorlijk veel draait in de bioscopen? (Soms wel 6/7 keer op 1 dag!)
Nu denken jullie vast: wat heeft dat met The Hobbit te maken?
Ik denk dat ze James Bond niet heel erg lang in de bioscoop zullen laten draaien en dat hij tegen de tijd dat The Hobbit verschijnt al niet meer draait. Zo hebben ze geen grote concurrentie.
Cinema072
Nu denken jullie vast: wat heeft dat met The Hobbit te maken?
Ja dat zou wel eens heel goed kunnen!
disneystore
In Utopolis (Aarschot, Lommel) wordt The Hobbit echt erg gepromoot, ik denk dat ie een beetje een voorkeurbehandeling krijgt van de bioscoop. Staat vol met posters en kartonnen platen daar en ik heb nog geen enkele keer geweten dat de trailer niet gedraaid werd bij een cinemabezoek (oftewel betaalt New Line héél veel geld.) Des te beter voor The Hobbit natuurlijk
Thorongil
Vandaag The Hobbit filmboek gekocht. Erg nieuwsgierig, zit vol info over de productie en behind-the scenes foto's.
Zo, kaartjes zijn binnen
12-12-12 00.12.
clockwork72
De speelduur is 2 uur en 40 minuten.
Nice, ookal had ik op een uurtje of 3 gehoopt maar okay.
JohnWilliams
Zo, kaartjes zijn binnen
12-12-12 00.12.
Dat is wel DE datum natuurlijk om te gaan, hahah! Geniaal!
astonm
Ik ga om 12-12-12 20:45 pas.
De première draaide volgens pathé niet in HFR in Buitenhof maar dat zal wel een fout op de site zijn. Anyway, risico niet genomen en het komt ook beter uit zo.
Hier draait hij allemaal in HFR:
Nederland:
Rotterdam Pathé de Kuip
Vlaardingen JT Vlaardingen
Nog behoorlijk veel dus.
astonm
Jij reserveert al 3 weken vantevoren?
Voor een film die potentieel 2 à 3 miljard op kan halen lijkt me dat geen overbodige luxe als je bij de première wilt zijn.
Al zal je een week van te voren hier en daar ook nog kaarten kunnen krijgen denk ik.
Nu denken jullie vast: wat heeft dat met The Hobbit te maken?
Hij kan ook 6/7 keer draaien per dag aangezien er veel publiek op afkomt.
10 miljoen in 3 weken is niet niets gezien het feit dat de best verdiende film in NL, namelijk HP 7.2, 16 miljoen ophaalde in zijn hele draaitijd. De zalen zitten nog steeds vol.
Nice, welk boek en waar gekocht?
Nog een leuk interview met PJ trouwens over waarom HFR:
Rafke Pafke
Gisteren voor de eerste keer de trailer op televisie gezien. Man, op een groot LED scherm is het (uiteraard) nog stukken mooier als op m'n klein laptop schermpje. Het ongeduld begint nu pas echt op te laaien!
Freud
Nu ben ik officieel een nerd, heb tickets gekocht voor een filmpremière om middernacht, en dat drie weken op voorhand. Maar er was amper nog plek in de zaal, dus blijkbaar zijn er wel meer van dat soort mensen

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Actie / Western, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit