• 9.385.255 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van k.grubs

k.grubs

Bedankt, wist niet dat zo'n kinderfilm al bestond. Ik ben geen fan van deze Tolkien-verfilmingen, dus ik laat het hier maar bij.

avatar van the new guy

the new guy

k.grubs schreef:

Aardig kinderboek, om daar nou zo'n heisa over te maken. De Hobbit als animatie van normale lengte lijkt me wel wat. Wacht maar tot Peter Jackson de boeken van Dick Bruna ontdekt, krijgen we de rest van zijn leven Nijntje-films met kerst, in 3D op I-max!

Ik denk wel dat we kunnen stellen dat Dick Bruna er niet in is geslaagd om een compleet nieuwe wereld voor je te scheppen, waarin je als kind volledig je fantasie kwijt kon.

Ik denk dat The Hobbit het eerste boek zonder plaatjes is, dat ik heb gelezen. Ik kan dus ook niet wachten om de wereld die ik toen fantaseerde in het 'echt' te zien.

tims

Jeetje wat vroeg. Nu al iemand die hem gezien heeft..in ieder geval gestemd heeft

Wist niet eens dat hij al klaar was

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zulk soort stemmen zijn er bij elke populaire film die nog moet uitkomen. Was ook vaak zo bij films zoals: The Dark Knight Rises en The Avengers.

JohnWilliams schreef:

Jawel...een week of soms 2 weken voor de officiele releasedatum kan ik nog wel inkomen, maar 3 1/2 maand voor de release is wel erg opzichtig

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Wel opvallen dat het nog een bescheiden 4 is, meestal wordt er dan ofwel het volle pond of een 0.5 gegeven door haters.

Naomi Watts

Zie Verhoeven er niet echt voor aan om nep stemmen uit te brengen.

Naomi Watts schreef:

Zie Verhoeven er niet echt voor aan om nep stemmen uit te brengen.

Ik zie niemand daarvoor aan...maar ben alleen benieuwd hoe/waar je de film kunt zien

Hetzelfde heb ik hier .

Thorongil

Kort interview met Peter Jackson, waarbij hij verteld dat het meeste van Del Toro's design geschrapt of aangepast is voor deze film.

Vindt het zo goed, zodat er meer continuiteit is met de Lord Of The RIngs trilogie.

DonPeliculón schreef:

Een 3.5 zelfs. Waarom in hemelsnaam? Om te trollen zeker. Als iemand nu al de film gezien heeft is hij het zoiezo moreel wel verplicht een reactie achter te laten. Zonder reactie neem ik geen enkele stem voor de officiele release serieus en zeker nu al niet.

astonm

Oja, maar je kan je stem niet verwijderen tegenwoordig. Vorige week ook per ongeluk om EX2 gestemt maar die ga ik toch komende week wel zien. Ik denk dat Verhoeven per ongeluk gestemd heeft dan.

Thorongil schreef:

Erg zou ik het niet gevonden hebben als er veel Del Toro invloeden in zaten (meer dan nu althans) want hij is een ontzettend goede regisseur. Maar echt balen? Nee...

astonm schreef:

Je kunt je stem gewoon verwijderen hoor

astonm

Oja, laat maar... Maar anyways, hij heeft de film echt nog niet gezien. Waarom hij dan 3,5 geeft is me een raadsel. Ik heb maar even een PB gestuurd.

Naomi Watts

Ik zie op basis van Verhoeven's staat van dienst hier geen enkele aanleiding om er van uit te gaan dat het een nep stem betreft.

avatar van rep_robert

Voor zover ik weet zijn er een maand geleden(ongeveer) alleen enkele beelden vertoond aan bepaalde Amerikaanse media om te kunnen wennen aan het nieuwe beeld. De film was hierbij nog niet af.

De film wordt nu druk in elkaar gezet op dit moment. Ik geloof er gewoon niet in dat de film ergens vertoond is verder...

Kritiek op eerste beelden The Hobbit: An Unexpected Journey - FilmTotaal filmnieuws

Zoiets?

avatar van wimnoot

wimnoot

Naomi Watts schreef:

Enige theorie die ik heb is dat hij de 1977 versie gezien heeft, en op de verkeerde film gestemd heeft. Tot hij zelf reageert blijft het een mysterie......

disneystore

Verhoeven is hier al sinds 2008 en heeft behoorlijk veel stemmen. Ik denk dus niet dat hij voor de lol even een 3,5 zal stemmen. Maar of hij de film heeft gezien blijft een raadsel

Thorongil

Kan niet. De wereldpremière is pas op 28 november in Wellington. Ze zijn nog vol bezig met post-productie.

avatar van danuz

danuz

Ik zou die stem niet al te serieus nemen mensen!

disneystore

Misschien dat ie bevriend is met Peter Jackson en een exclusieve uitnodiging heeft gehad om de film als eerste te zien? Nooit vooroordelen mensen, dat is nergens goed voor.

avatar van danuz

danuz

Laat ik het anders formuleren: Ik neem die stem niet serieus (en ik ben in dit geval goed op de hoogte)

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Er worden wel eens testvoorstellingen gegeven om nog dingen in de montage te kunnen aanpassen waarbij color-grading, visual effects en sound-design nog niet af zijn. Het lijkt mij het meest voor de hand liggend dat Verhoeven zo'n versie heeft gezien maar het lijkt mij niet dat je daarop een mening of stem moet baseren, is er al een pm naar hem uit?

danuz schreef:

Ik was aan 't zeveren Die stem is onmogelijk, maar ik vind het nogal raar aangezien Verhoeven een serieuze user is.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic bericht verwijderd, graag gewoon terug naar de film.

avatar van chevy93

chevy93

Mij maakt het eerlijk gezegd alleen maar nieuwsgierig. Zo stroef als de filmwereld in elkaar zat tov technologische ontwikkelingen in het algemeen, zo snel gaan de ontwikkelingen de afgelopen jaren met o.a. Blu-ray, 3D en nu dit.

Eerste foto van de Witte Raad en Thranduil

avatar van uberpro1337

uberpro1337

Uitmelkerij

tims

Bij het bekijken van de offic. trailer bekruipt nij het gevoel alsof ik naar asterix en obelix aan het kijken ben. Overigens niks mis met die twee maar hoop toch dat ik bij het bekijken van de film meer het LOTR gevoel heb.