Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Ben Affleck, Rachel McAdams en Javier Bardem
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 11 juli 2013
Plot To the Wonder
Geliefden Neil (Ben Affleck) en Marina (Olga Kurylenko) hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane (Rachel McAdams). De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana (Javier Bardem) om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neil’s tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana’s strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beiden met verschillende vormen van liefde leven.
Neil
Carpenter
Bob
Neighbor #1
jipt
Lijkt me niet dat Malick een ode aan de liefde zou willen maken, is juist iemand die heel erg de gebreken en het drama ervan kan benadrukken.
nummer2
De trailer lijkt wel sterk die belerende kant op te gaan, probleem is echter wel dat wij natuurlijk de plek van Bardem in de film nog niet goed kunnen inschatten. (met name de eerste engelse trailer was vreselijk)
Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor een trailer? Is puur het productie of distributie bedrijf?
De kern van de films van Malick wordt overigens mooi weergegeven in deze quote (van hem zelf) aan het begin van The Films of Terrence Malick (Morrison & Schur):
"You hope that the picture will give the person looking at it a sense of things."
Hoewel je deze zin op tal van filosofische manieren zou kunnen ontleden, geeft het wel mijn gevoel bij zijn films weer. (wat zijn bijvoorbeeld 'things'? Heidegger spreekt in zijn bundel denken, bouwen, wonen op een vergelijkbare manier over 'de dingen', maar het blijft een woord wat moeilijk te grijpen is. En dat is ook prima.)
In The Thin Red Line wordt gevoel duidelijk door het vragende karakter van zowel het verhaal, de muziek als de beelden. Zijn films laten de wereld vaak op een heel oorspronkelijke manier zien, een wereld waar een bepaald stoffig laagje af geveegd wordt.
Hij zorgt er als geen ander voor dat de kijker zich verwondert.
Is er trouwens iemand die weet wanneer deze film nou een keer in Nederland te zien is? Ik word knettergek van m'n ongeduld.
Edit: gevonden, volgens IMDB pas in april van dit jaar. Ik dacht dat ik eerder ergens had gelezen dat het februari zou zijn...blijkbaar verschoven, jammer.
Ramon K
Ik denk dat 't wel mee gaat vallen. Heb 't idee dat de voice-over van Bardem in de trailer uit een kerkdienst of zo komt die in de film te zien zal zijn?
BobdH
Nope, dit is wel echt een voice-over in de typische Malick-stijl die Bardem over grote delen van zijn segment verzorgt. Maar in de context van het geheel werkt het prima.
Dat is de distributeur, vandaar ook dat je verschillende trailers in elke regio hebt (de UK trailer verschilt significant van de Franse trailer, die meer trouw is aan de sfeer van de film).
AC1
Afgaande op de trailer zou dit wel eens de eerste miskleun van Malick kunnen zijn. Ik kan verkeerd zijn maar als ik gelijk krijg dan hebben jullie het eerst van mij gehoord, hè.
Wat dom. Kans dat die eerder online beschikbaar is neemt enorm toe zo.....
nummer2
Of je het wilt zien moet je zelf bepalen, maar zie net (via imdb) deze 'making off': YouTube - To the Wonder - Making of (part 1)
Kan wellicht als voorpret dienen. Misschien toch nog een leuke opsteker na het nieuws van het uitstel...
(komt hier vandaan: http://skymovies.sky.com/to...)
Oke, 1 spoiler. Ik vind hem fantastisch: Ben Affleck heeft geprobeerd om Heidegger te lezen, hij hoopte op die manier meer van de films van Malick en zijn eigen personage te begrijpen. Heeft volgens hem niks geholpen.
(maar ik vind het bijzonder dat acteurs zoveel literatuur op krijgen en blijkbaar ook zelf proberen te lezen. Moedige poging vwb Heidegger)
nummer2
Een nieuwe trailer, dit zal dan wel de officiele zijn? (staat althans in de youtube-titel)
YouTube - To The Wonder - Official Trailer (HD)
Voelt eigenlijk als een mooie combinatie van de 2 eerder verschenen trailers. Kijk er erg naar uit!
De trailers waren tot nu toe allemaal officieel, dit is alleen de Amerikaanse
Wat mij betreft is de Franse nog steeds de beste en meest representatief voor de film. Componist en music supervisor van To The Wonder Hanan Townshend heeft een korte promo op zijn site gezet met muziek die wél van de film zelf is: HANAN TOWNSHEND | Soundtrack spot from To The Wonder - hanantownshend.com
Tribe
In Frankrijk, waar ik nu woon, draait deze film reeds in de bioscoop. Ik heb Tree of Life niet gezien, dus kan daar de vergelijking niet mee maken, maar het lijkt mij dat deze film wat minder megalomaan is. Waanzinnige cinematografie: veel kleur, beweging, wuivend graan, natuur, Mt. St. Michel, Amerikaanse buitenwijken - met prachtig licht. Een mooi, redelijk los verhaal over liefde - twee personen die geluk vast willen houden (de sterke nadruk op religie, rol van Bardem als predikant, speelt daar ook een rol in). De voice-overs zijn vaak een opeenstapeling van enigszins clichématig commentaar, maar werken in esthetisch opzicht prima.
De trailers waren tot nu toe allemaal officieel, dit is alleen de Amerikaanse
Hanan Townshend was volgens mij ook verantwoordelijk voor o.a. de piano versie van Respighi (Siciliana) in The Tree Of Life? Heb wel vertrouwen in de muziek bij Malick, weet vrijwel altijd de juiste mensen te kiezen.
Bedankt trouwens voor de informatie die jullie hier allemaal alvast neerzetten, ik waardeer deze voorpret wel, hoe jammer het ook is dat de film is verschoven. (hij is volgens al een beetje verspreid op het internet...kunnen ook allemaal fake zijn natuurlijk)
Leland Palmer
Nogmaals wat trailers bekeken. Lijkt me een prachtige film!
jacobine_rodijk
Naast de Amerikaanse bioscooprelease - dat op 12 april is - zal de film gelijktijdig uit worden gebracht op VOD.
Niet verwacht dat ie dag zou komen; een Malick dat zijn première beleeft op een digitale platform.
ghostman

Goed nieuws , dit betekent dat we al een dag later deze film kunnen downloaden en helemaal niet meer zo lang hoeven te wachten op de Nederlandse bioscooprelease .
Ik heb enkele scenes van deze film gezien en die zien er fantastisch uit , top 10 materiaal ...
Naomi Watts
Opmerkelijk inderdaad, maar juich het van harte toe. Al wacht ik de biosrelease wel af, voor minder moet je het niet willen doen de eerste keer bij een Malick.
Dom dat de Nederlandse distributeur er zo lang mee wacht....
ghostman
Normaal gesproken kijk ik ALTIJD dit soort arhouseflicks eerst in de bios , maar inmiddels w8 ik al ruim 1 jaar op deze film . Eigen schuld, dikke bult ...
De trailers waren tot nu toe allemaal officieel, dit is alleen de Amerikaanse
Inmiddels is een groter deel van de soundtrack al luisterbaar. Komt digitaal denk ik dan tegelijk met de filmrelease uit. (blogpagina van Townshend zegt 16 april, Youtube zegt 9 april)
YouTube - Terrence Malick's To The Wonder- Official Score Preview - Hanan Townshend
BobdH
Heb inmiddels ook Townshend's score gehoord - prachtig, elegant, poëtisch en doet mij weer sterk terugdenken aan de film - wat toch gek is, want slechts flarden van zijn muziek is gebruikt (geheel in de Malick traditie) en ik zie ook deze CD uitgave dan ook weer meer als een "muziek geïnspireerd door de film" werk.
ghostman
LIEFDE voor de cinema ... liefde voor de experimentele en expressionistische cinema ... een gefragmenteerde structuur ... avant-garde ... Jean-Luc GODard ... de hypermontage … Dovzhenko ... de natuur .... het aardse ... Flaherty ... herinneringen ... een parallel universum ... Bresson ... een bovennatuurlijk universum ... Dreyer ... flashforwards ... een metafysisch universum ... flashbacks ... Kieslowski ... een man ... een vrouw ... de romantiek ... de verbintenis ... Bach ... een nieuwe wereld ... Wagner ... een nieuw bestaan ... Dvorák ... twijfels ... het wantrouw ... spanningen ... Rossellini ... de vervreemding ... de wanhoop ... een identiteitscrisis ... Antonini ... het verraad ... de ontrouw ... de vernedering ... het verlies ... Dostojevski ... de worsteling ... de pijn ... Hemingway ... de ontheemding ... een zoektocht ... James Joyce ... het berouw ... de moed ... de vergiffenis ... de spirituele vrijheid ... de overwinning ... Shostakovich ... een grensverleggend poëtisch meesterwerk ... To the WONDER !
***** / *****
Apollinisch
Een uur lang heb ik me vergaapt aan de prachtige beelden. En ondanks mijn voorliefde voor ruraal Amerika is dat de verdienste van Malick die zijn oog voor schoonheid gelukkig nog lang niet kwijt is. Maar na dat eerste uur maakte het vergapen langzaam plaats voor gapen. Er is een reden voor dat de meeste films narratief nogal conservatief zijn. Het werkt. Het sleept mee. To the wonder is dat niet en ondervindt daarvan de gevolgen. Als van de beelden het nieuwe wel af is is de film namelijk aan de saaie kant. Niks doet het ontbreken van een goed verteld verhaal vergeten. To the wonder heeft geen hypnotiserende voice-overs, acteurs in de rol van hun leven en bloedmooie muziek zoals The thin red line, dat ik eerder deze week zag, dat wel heeft. To the wonder heeft oninteressante voice-overs, acteurs die geen enkele uitdaging hebben aan de personages die nooit tot leven komen en een ongeïnspireerde soundtrack.
En om het bovenstaande even in perspectief te plaatsen: Badlands heb ik niet gezien, Days of heaven maakte weinig indruk op me, in The thin red line zie ik een goede film maar geen meesterwerk, The new world vind ik verschrikkelijk en The tree of life valt niet ver buiten m'n top tien. To the wonder komt voor mij tussen Days of heaven en The thin red line. Een beetje een niemandalletje. Voor z'n volgende film trekt Malick beter weer wat meer tijd uit. Tenzij het natuurlijk weer zo'n miskleun wordt als The new world.
nummer2
Moet zeggen dat ik het wel eerlijk en fijn vind dat je erbij noemt dat je het net als The New World niks vind. Dat is namelijk een film die volgens mij ook onder de Malick fans niet volledig gedragen wordt.
Waarom ik je daarvoor wil bedanken: ik vind The New World schitterend. Soms kan ik me voorstellen dat het inderdaad als dodelijk saai wordt ervaren, maar het verliest nooit haar schoonheid.
Als To The Wonder vergelijkbaar is, kijk ik nog meer uit naar de komst hier in de bioscopen.
@xgogax: heb je dat er na 1 kijkbeurt van onthouden?! Dan moet ik mij maar eens gaan inlezen...
synec
Het kan uiteraard.. maar ik vind het toch contrair hoe iemand The New World verschrikkelijk kan vinden en toch The Tree of Life net buiten zijn top 10 kan zetten... Als je zo hard van een film kan houden blijf ik het echt moeilijk vinden om me voor te stellen dat die mensen dan niets van die schoonheid kunnen terug vinden in The New World. Veel minder kan misschien, maar echt verschrikkelijk? Het blijft naar mijn zin zijn allerbeste werk tot nu toe en een onovertroffen favoriet.
Ben enorm benieuwd naar deze, 'Malick's ode aan de liefde...' aangezien mijn grote liefde naar The New World toe net is hoe Malick daar zo confronterend en herkenbaar de liefde op me wist over te brengen, en als in geen andere film die ik ooit heb gezien zo poëtisch mooi kon portretteren.
nummer2
Heb vandaag To The Wonder gezien. Bijna een extatische ervaring. Afgaande op de trailers etc. was ik bang voor een kleine teleurstelling, maar dat is het absoluut niet geworden. Heeft m'n verwachtingen zwaar overtroffen. De film is trouwens een stuk cynischer dan ik had verwacht, zeker niet zomaar een ode aan de liefde.
Een cijfer kan ik nog niet geven, inhoudelijk ook nog moeilijk te beoordelen. Dat het een must is om te zien staat wat mij betreft vast.
Enige punt van wantrouwen: nog nooit heb ik een film van Malick de eerste keer al zo enorm weten te waarderen. Hoewel het inhoudelijk nog wat zoeken is, was het poëtische en esthetische constant op hoog niveau. De teksten staan dichter bij de concrete ervaringen dan voorheen denk ik. Malick presenteert hier naar mijn idee een film voor een groter publiek dan met z'n andere films.
Ik ben geen moment uit de film geweest, nimmer afgeleid of een klein beetje verveeld.
Over The New World: inderdaad ook wel een beetje vreemd om die film verschrikkelijk te vinden en The Tree Of Life wel te waarderen. Hoewel ik snap dat The New World voor veel mensen een beproeving is, is het naar mijn idee ook een film waarmee Malick echt z'n stijl heeft gevonden. Het trage poetische, reflecterende en bezinnende speelt een veel grotere rol dan in de films daar voor naar mijn mening. In The Thin Red Line gebeurt heel veel, drukke film (hoewel ook schitterend), maar nog niet in de vorm van zijn latere werk.
Zal wellicht met de komst van Lubezki te maken kunnen hebben?
PS: geen enkele trailer benadert naar mijn idee de sfeer van de film. En de aftiteling is heerlijk.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Road to Perdition