Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Ben Affleck, Rachel McAdams en Javier Bardem
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 11 juli 2013
Plot To the Wonder
Geliefden Neil (Ben Affleck) en Marina (Olga Kurylenko) hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane (Rachel McAdams). De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana (Javier Bardem) om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neil’s tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana’s strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beiden met verschillende vormen van liefde leven.
Neil
Carpenter
Bob
Neighbor #1
brabusRUS
Dit lijkt mij wel wat. Bardem is altijd interessant, maar ook Affleck vind ik vaak wel in goede films spelen. Ben erg benieuwd.
donnie darko
Blijkbaar heeft hij Rachel Weisz haar rol weer geheel geschrapt! Die malick toch
Positieve Variety recensie:
Variety Reviews - To the Wonder - Film Reviews - - Review by Justin Chang
Malick
Drie muzikale verrassingen voor To The Wonder: 1, 2 en 3 en hier de rest van de lijst. En verder:
synec
Ondanks eens weer een beetje boegeroep bij de nieuwe Malick film
(hoewel we dat wel gewoon zijn ondertussen en eigenlijk toch bijna positief lijkt te zijn als het over Malick gaat, vraag ik me toch af wie deze mensen dan toch zijn die zichzelf 'filmliefhebbers' durven noemen en op het prestigieuze filmfestival van Venetië of Cannes zitten, en pijnlijk voor de echte liefhebber of fans een ticket hebben kunnen bemachtigen voor deze uitverkochte show van iemand waar je toch al zou moeten verwachten wat je zal krijgen... Maar hun kinderachtige onrespectvolle tweets zeggen wel genoeg),
...lees ik toch wel positieve en mooie reviews van de critics tot nu toe. Wat ik er uithaal, minder groots dan ToL ( hoe kon dat ook?), maar wel nog meer in het buitengewone en experiment van impressie, stilte en emotie in een montage van wondermooie beelden en voice overs. Malick staat landschappen ver van het narratief en lijkt hier het induvidu en de liefde op de meest subjectieve manier mogelijk te benaderen dat het eens weer sterke diversiteit zal veroorzaken bij zijn publiek, maar dat hoogstwaarschijnlijk weer zo fragiel mooi zal zijn voor die kleine groep mensen die er voor open staan en herkenning in zien. Malick kennende toch klinkt dit als muziek in de oren! Ook zou dit Malick's meest romantische film zijn tot nu toe? Blijkbaar ook gebaseerd op zijn huwlijksbreuk in de jaren 80, dus Malick moet hier wel persoonlijke vlakken raken die hij nog niet heeft verkend. Bijzonder om te weten allemaal omdat ik The New Wold zie als DE film die poëtisch het gevoel van de liefde met de perfectie heeft benaderd. Kan hij het hier beter? Ik ben - benieuwd!
Grappig om ook te weten dat onze hoofdrol Ben Affleck volledig naar de achtergrond is gevallen en slechts enkele lijnen dialoog heeft. Het draait allemaal rond Olga. Wat ik ervoor toch zou geven om Malick te werk te zien in de montage kamer
BobdH
Ik zal binnenkort met een langere beschouwing komen, maar om hier even op te reageren; dit is toch niet het geval. Oké, de rol van Olga kán worden gezien als het meest centrale, maar de film draait in essentie om haar relatie met Ben's karakter en beiden krijgen hun momenten. Op een gegeven moment wordt Olga zelfs verlaten, en volgen we een tijdje Ben. Dat Ben weinig dialoog heeft, zegt overigens niets; ook Olga heeft vrijwel geen dialoog. Meer nog dan in eerder werk van Malick ontvouwt de film zich via voice-overs van innerlijke hersenspinsels van de personages.
synec
Goed om te weten in ieder geval, was wel benieuwd naar zijn rol. Ik dacht dat hij 'ge-adrien brody' werd.
Ik ben ook zeer benieuwd naar je review.
BobdH
Newborn. I open my eyes. I melt into the eternal night.
Toen bleek dat Terrence Malick, die gewend is aan een gat van minstens 5 jaar tussen zijn films, slechts één jaar na The Tree of Life zijn nieuwe film zou presenteren op het filmfestival van Venetië, hielden velen hun hart vast. Voor een regisseur die zo zorgvuldig zijn films construeert, die veelal in postproductie hun vorm pas krijgen, leek dit immers een te korte tijd om weer met een meesterwerk aan te kunnen komen. De vrees bleek slechts ten delen gegrond.
De reden waarom To The Wonder zo snel van de grond kon komen wordt al snel in de film duidelijk; Malick's nieuwste opent met een segment dat geheel gefilmd is met een home-video camera, waarna hij overschakelt op weliswaar professionelere, maar niettemin independent-film, low-budget apparatuur. Het heeft allemaal niet het kleurcontrast of de majestueuze sfeer die eerdere films als The Thin Red Line en The New World wel bezaten; dit is filmmaken 'in the streets', met figuratierollen van Amerikaanse suburb-locals en vele scenes waarin de acteurs gevraagd worden om een bepaalde emotie te verwoorden. 'Doe verliefd'. 'Ren rond in de natuur'. 'Ontwijk elkaar'. Een script was waarschijnlijk niet aanwezig op de set, meer nog dan voorheen ontvouwt het plot zich via de veelvuldig aanwezige voice-overs.
Tenminste, voor zover je van een plot kunt spreken. Van alle werken die Malick tot op heden heeft gemaakt, is To The Wonder de meest down-to-earth, recht-door-zee film. Meer over het plot zeggen dan 'drie personages hebben een driehoeksrelatie' is niet nodig. Met name omdat het ook hier, en dat is dan wel weer kenmerkend voor Malick, helemaal niet om het plot draait. To The Wonder is in de eerste plaats een film over normale, moderne mensen, die worstelen met depressies en hun zoektocht naar geluk, de liefde of God.
Op al deze vlakken kun je concluderen dat To The Wonder de tegenpool is van The Tree of Life. Sterker nog, bedenk dat Malick hier voor het eerst seksualiteit verkent, of het nachtleven van een drukke stad, en je zou kunnen denken dat de filosoof een radicaal andere film gemaakt heeft dan je van hem zou verwachten. En toch is To The Wonder de meest 'Malickian' film ooit; is het niet de veelvuldig aanwezige voice-over die de hand van de meester verraadt, dan zijn het wel de overweldigend mooie beelden van de natuur (of een braakliggend bouwterrein) begeleid door zorgvuldig gekozen muzikale selecties van Arvo Pärt, Wagner, Respighi en Haydn. Je zou kunnen beargumenteren dat To The Wonder, ten opzichte van The Tree of Life, de andere zijde is van dezelfde munt.
Een sterke klacht (en die er waarschijnlijk voor zorgde dat het publiek de film na afloop uitjouwde op het filmfestival van Venetië) is dat Malick verworden zou zijn tot een parodie van zichzelf. En dat is niet geheel onterecht. De -sterk templatieve, filosofische, poëtische- stijl die Malick hanteert is er één die al snel pretentieus overkomt als het niet op topniveau wordt uitgevoerd. En To The Wonder is niet op elk vlak even sterk als we van hem gewend zijn (dan toch dat strakke tijdschema waarin de film gemaakt werd?); teksten als 'Does love love?' zijn aan de banale kant, waardoor het maar beter is dat ze veelal in het Frans, Italiaans of Spaans worden uitgesproken. In deze talen klinkt alles beter (het is dan ook niet zo gek dat dit Malick's 'Euro-art' film genoemd wordt).
Wie zich in The Tree of Life stoorde aan het kosmische segment van het ontstaan van de aarde, of de 'zweverige' laatste momenten op het strand, zal opgelucht zijn dat To The Wonder niets van dit alles bevat; deze film handelt met name over zeer menselijke emoties en worstelingen. Maar wie zich voorheen stoorde aan het intuïtieve gedrag van zijn personages of de mijmerende voice-over, zal dit nieuwste werk geenszins trekken. Zij die deze aspecten van Terrence Malick echter prachtig vinden, zullen de diverse schoonheidsfouten graag voor lief nemen. Er is namelijk meer dan genoeg moois hier die de fouten weten te compenseren.
cordiacovens
ik ben blij met je recensie magnolia-fan, ik vond the tree of life geweldig om vele redenen maar het menselijke aspect vond ik het sterkste deel daarvan, meer van dat wil ik dus graag zien
ghostman
BobdH
Klopt, hij is deels op 35mm en deels met de RED gefilmd. Ik moet daar de nuance bij aanbrengen dat het neigt naar cinéma verité en veel stijlelementen ervan bevat, maar tegelijkertijd ook heel erg 'Malick' is zoals we hem kennen (een aantal van de natuurshots zijn dan weer zeer strak geschoten). Enfin, zéker kijken en zelf oordelen.
ghostman
TIFF12 Review: To the Wonder « Movie City News - moviecitynews.com

Net als Copie Conforme (2010) , Like Someone in Love (2012) + andere films van Kiarostami , GODard en Alain Resnais schijnt ook deze film een audiovisuele puzzel te zijn .
Ik verw8 deze film binnenkort in mijn top 10 ( , net als Like Someone in Love (2012) van Kiarostami ... ) !
jipt
cordiacovens
denk niet dat we deze buiten misschien IFFR in de reguliere bios te zien krijgen?
Naomi Watts
Zou zonde zijn maar ach, zal toch gewoon een instant keuze voor IFFR zijn.
Malick
To the Wonder verwacht ik niet eerder in de Filmtheaters dan 2e helft 2013 ...
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Allerminst geen slecht nieuws.
NYSe
De gepolariseerde recensies doen al mijn verwachtingen, hoog en laag, verdwijnen. Misschien maar goed ook, maar ik raak wel benieuwd.
nummer2
Mijn ongeduld vreet mij op....waar blijft die trailer:P
Ben echt ongelofelijk nieuwsgierig naar de nieuwe film van Malick. Zijn er ergens niet stiekem al wat shots/foto's te vinden?
Leland Palmer
Er komt geen trailer
De film wordt geloof ik in april gereleased, dus begin volgend jaar waarschijnlijk.
Eazy

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song