• 9.373.321 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Rachel McAdams en Javier Bardem

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 11 juli 2013

Plot To the Wonder

Geliefden Neil (Ben Affleck) en Marina (Olga Kurylenko) hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane (Rachel McAdams). De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana (Javier Bardem) om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neil’s tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana’s strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beiden met verschillende vormen van liefde leven.

avatar van McSavah

McSavah

Zo te zien blijven de goede dingen uit The Tree of Life bewaard en wordt de onzin achterwege gelaten, prima

avatar van cordiacovens

cordiacovens

zeker één van mijn favoriete filmmakers..

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Betoverende trailer zeg, erg mooi!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

geeft me ook gelijk zin de Tree of life blu-ray in de speler te gooien..helaas niet genoeg tijd.

Eindelijk !

McSavah schreef:

Inderdaad , deze film lijkt me oneindig veel beter dan zijn vorige pretentieuze onzin The Tree of Life (2011) , zonder belachelijke CGI dino’s en vooral niet zo langdradig met irritante acteurs in de hoofdrol !

Ik verwacht deze film binnenkort in mijn top 10 , naast Copie Conforme (2010) van Kiarostami en de films van GODard ( vooral zijn laatste Adieu au langage (2013) ) !

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Inderdaad, eindelijk!

Ziet er prachtig uit. Ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Blijft wel eeuwig zonde dat de grootste hedendaagse actrice hier volledig uitgeknipt is. Maar dat kan je hebben met Malick.

avatar van donnie darko

donnie darko

Naomi Watts schreef:

Heb je het over Rachel Weisz, of is Naomi Watts er ook uit geknipt? Serieuze vraag, want je weet nooit bij Malick

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Jessica Chastain . Al had ik het inderdaad net zo goed over Watts kunnen hebben.

avatar van jipt

jipt

Mooie beelden maar vind alleen Bardem's stem niet mooi.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Kom eens met wat nieuws, Malick

avatar van mister blonde

mister blonde

Heb je de film al gezien dan?

avatar van AC1

AC1

De trailer lijkt wel een Malick parodie.

Malick: The Movie

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nu ook in HD Trailer (Youtube HD)

avatar van Reinbo

Brooklyn schreef:

Kom eens met wat nieuws, Malick

Vroeger moest je jaaaaren wachten. Maakt hij nu twee films binnen 1,5 jaar, is het weer niet goed.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Reinbo schreef:

avatar van nummer2

nummer2

Mm, na de eerste kijkbeurt van de trailer had ik het gevoel dat deze film wel eens een flinke tegenvaller kon gaan worden. Met name de stem klonk mij niet lekker in de oren. Hij klonk bijna belerend, terwijl ik dat nog nooit heb gevoeld bij films van Malick. Het stemgeluid klinkt mij ook niet goed, maar dat voelt in de uiteindelijke film hopelijk beter. Is waarschijnlijk gewoon een kwestie van wennen.

(is de manier waarop Malick naar 'liefde' kijkt niet een soort variatie op het 'zorgen' van Heidegger? Een soort fundamentele betrokkenheid op de mensen om je heen?)

Na een paar keer de trailer te hebben bekeken voelt hij me al veel beter aan! Kijk echt enorm uit naar de komende jaren...veel Malick films.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Raak altijd weer in trance van nieuw werk van Malick, trouwens ook van oud werk.. Prachtig en zo te zien een scene toegewijd aan Yoshida's Farewell to the Summer Light? Het shot met het koppel op de voorgrond van de Mont St. Michel is vrijwel identiek aan Yoshida's scene ook qua belichting. De regisseurs hebben ook wel wat van elkaar weg trouwens, als het gaat om "verwondering" in beeld te brengen.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Reinbo schreef:

avatar van danuz

danuz

Chuck Taylor schreef:

Ik hoop niet dat ik er moe van ga worden. Vind de trailer van To the Wonder wederom schitterend, maar het camerawerk dat Mallick hier toepast voelt al iets minder bijzonder aan dan bij het zien van zijn vorige werken.. Hellep!

avatar van Reinbo

jarno1975 schreef:

2011 The Tree of Life

Dat is in twee jaar tijd.

Verder vind ik de trailer weinig bijzonder. Lijkt qua stijl te veel op ToL, maar minder indrukwekkend. En de voice over van Bardem vind ik ronduit vervelend, naar stemgeluid.

avatar van Montorsi

Montorsi

Bardem heeft inderdaad duidelijk geen voice-over stem.

Buiten dat ziet het er allemaal weer erg mooi uit.

ghostman

Thematisch gezien lijkt me deze film een kruising tussen het werk van Antonioni ( Il Deserto Rosso (1964) : met thema’s als vervreemding op microniveau ) en Kieslowski ( Krótki Film o Milosci (1988) & Trzy Kolory: Bialy (1994) ; met thema’s als liefde en verraad -} macroniveau , veel universeler ) .

Alleen zijn casussen die Kieslowski in zijn werk behandelt veel pragmatische van toon en worden ze bovendien uitgebreider , structureler en intellectueler ( vanuit juridisch & ethisch oogpunt ) uiteengezet , terwijl deze film veel abstracter , kleinschaliger ( minimalistisch ) en poëtischer van toon is .

ghostman

Bovendien oogt hier de narratieve structuur van een film heel erg ' anders ' . Malick besteedt weinig tijd aan het uitleggen en uitdiepen van een casus ( weinig / minimalistisch verhaal ) en is juist geïnteresseerd in het proces van het zoeken naar oplossingen waarbij hij gebruik maakt van de allegorische beelden , met z’n zwevende onderzoekende ( god-mode ) cinematografie en de voice-over , waardoor de film inderdaad heel erg didactisch overkomt , maar tegelijkertijd voelt hij ook heel erg poëtisch ( dromerig ) aan .

De case ( het verhaal ) is hier ondergeschikt aan thema’s ( de inhoud ) en het visuele proces van oplossingen zoeken ( de audiovisuele stijl ) ...

Laat de film maar komen , heb er zin in !

avatar van Pioflife

Pioflife

Kheb net de trailer gezien. Maar die voice-over vind ik inderdaad niet passen! En ik lees net dat die stem de hele film begeleid. Dat kan irritant zijn. Maar ik zal hem toch gaan kijken. The tree of life was een film die goed in m'n straatje paste, dus als deze van dezelfde maker is, dan zal ik het toch een kans moeten geven.

Overigens klinkt zo'n driehoeksrelatie wel erg cliché. Maar er zullen wel weer wat diepere lagen zijn. Laten we 't hopen.

avatar van jipt

jipt

Vind de trailer na 3x kijken stuk beter. Begin er eindelijk 'n klein beetje zin in te krijgen.

avatar van nummer2

nummer2

jarno1975 schreef:

2011 The Tree of Life

Het jaar dat er bij staat is het jaar dat de film wordt gemaakt, of het jaar dat hij getoond gaat worden aan het grote publiek?

Als we komend jaar toch 4 Malick-releases krijgen...allemachtig. Doet me dan trouwens wel een beetje denken aan John Frusciante. Die heeft ooit in een paar maanden tijd een hele rits albums bij elkaar geproduceerd. Stuk voor stuk van top kwaliteit.

Nog over 'To The Wonder':

Ik merk aan mezelf dat ik een eventuele tegenvaller al zit te relativeren door vooral naar de rest van Malicks films te kijken. Tot nu toe was elke film voor mij absoluut geslaagd, het zou niet meer dan normaal zijn wanneer er nu eens een mindere film zal verschijnen....erg vervelend dat ik al in zo'n negatieve sfeer zit door een trailer die mij niet weet te overtuigen.

avatar van AC1

AC1

Stem van Bardem blijft bedenkelijk. En ook hier wordt het 'wonder' te sterk belicht. Je kunt er niet naast kijken, he. Ik vrees dat deze 'lofzang' me wat misselijk gaat maken. Ik ben meer voor 'schoonheid' dat minder voor de hand liggend is. Hier wordt het behoorlijk door je strot geramd.

avatar van BobdH

BobdH

Yes! Waar de Britse trailer nauwelijks representatief is voor de film, met veel te snelle editing en muziek die al helemaal niet bij Malick hoort, is deze Franse trailer wél representatief voor de film zelf.

Deze trailer bevat overigens geen aparte dub voor de Franse markt, maar de oorspronkelijke stemmen uit de film, die vele talen bevat.

AC1 schreef:

Ik weet niet hoe je normaliter over de stijl van Malick denkt, maar hoewel ik niet uitsluit dat deze film je niet zal liggen na het zien van deze trailer, moet je wel weten dat hij uiteindelijk cynischer is dan je normaliter van Malick gewend bent. De eerste akte dacht ik ook dat To The Wonder een ode zou worden aan 'de liefde', maar dat dacht ik zeer zeker niet toen ik bij de end-credits kwam.