• 9.374.811 stemmen

All Stars 2: Old Stars (2011)

Komedie / Drama | 123 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jean van de Velde

Met onder meer: Peter Paul Muller, Danny de Munk en Thomas Acda

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 oktober 2011

Plot All Stars 2: Old Stars

"All Stars 2 Old Stars II"

In All Stars 2: Old Stars zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry’s Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is...

avatar van soom

soom

In liefdevolle herinnering aan Antonie Kamerling.

Wat is een bioscoopbon? Is het leukste kado in het donker. Grappige reclame.

Mooi eerbetoon inderdaad. Verder was Old Stars niet direct een film die me nou direct zo aansprak, ik heb geen feeling met voetbal, en All Stars was niet goed vond ik. Moet 'm nog steeds herzien..

Isa Hoes speelt redelijk goed. Ik ben benieuwd naar meer van haar, eigenlijk. Wat zal ze het zwaar hebben gehad persoonlijk.. Cas Jansen vind ik leuk. Nudisten scenes, met als dieptepunt die tepelaftrek scene, waren helemaal niet tof, verder wel redelijk, amusant op een leuke manier. Op zich. Ik heb dus niets met voetbal, al wilde ik er niet direct heen omdat het iets met voetbal te maken had. Maar omdat dit de laatste film was, waaraan Antonie zou meewerken. Dat liedje dat hij toen gezongen heeft, zit dan ook in nog altijd in m'n hoofd. Mooi en gevoelig.

3*. Aardig en vermakelijk, met enkele amusante dingetjes, en vooral het einde was ontroerend.

Ik dacht nooit aan morgen, vandaag was vroeg genoeg..

avatar van Pruim

Pruim

Het verhaal, de humor, de 'Hangover-achtige' plottwists, de moraal, ik vond het allemaal erg vergezocht en vooral clichematig. Ik voetbal zelf op 'Swift Boys-niveau' en hoopte op wat herkenning, maar bij ons is de vriendschap onderling wel een stuk echter dan in deze film. Er zaten wel wat glimlach-kwekende momenten in, daarom nog een vijfje. Oftewel: 2,5*

avatar van krizziz

krizziz

1e uur was wel lachen. daarna viel ie mij erg tegen

avatar van Number23

Number23

Toch weer aardige film geworden met flink wat te lachen ende huilen. Al vind ik dat ze de film wel een beetje vol hebben gepropt. Nudistencamping, wijnboerderij, gevangenis, homotaferelen in een restaurant, naakte mensen op het dak van de auto, rijden met een burka op, het is allemaal een beetje teveel van het goede. Mooie ode aan Kamerling.

avatar van JustB

JustB

Betere film dan zijn voorganger. Blijkbaar hebben ze deel 1 terug gekeken en gedacht die fouten gaan we herstellen, deels gelukt, toch klopt het niet helemaal, qua verhaallijnen. Moeilijk uit te leggen. Ondanks dat deze beter is geef ik ze toch allebei hetzelfde aantal sterren. Denk dat de meeste Nederlandse films er last van hebben: het is het net niet.

Thomas Acda blijft goed en is nog grappiger dan het eerste deel. Mooie ode aan Antonie Kamerling. Hebben ze er mooi in verwerkt. Kreeg er zelf ook wel tranen van en zo te zien de acteurs ook. Denk niet dat die emoties gespeeld waren.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Tja gevalletje van net niet...net wel...Vond dat de film slecht begon, met slecht acteerwerk...te gespeeld. Alles lag er ook wel erg dik bovenop. Helaas erg weinig voetbal in deze voetbalfim...

Duurde ook wel iets te lang, met teveel verschillende overdreven situaties. Verzadigd..laten we het daar op houden. Toch leuk om een keer te zien als je de oude serie ook kent.

avatar van vranque

vranque

mijn god wat triest dit. Geen schim van de sfeer die het ooit oproepte. Platvoers rommeltje van vergezochte verhaallijntjes. het verkapte eerbetoon aan Antonie Kamerling was wel briljant en dat is een vol punt waard anders was ik blijven steken op 0.5

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Tja, vond het meer een drama dan een komedie. Maar goed, wel lekker hollands.

avatar van Waku

Waku

Vroegere televisie serie en eerste speelfilm moesten het uiteindelijk ook niet hebben van een overtuigend verhaal en degelijk acteerwerk. En toch verwachtte ik veel meer van " Old Stars 2"

Misschien wel uit nostalgisch oogpunt.Uitendelijk viel het mij allemaal een beetje tegen en duurde de 2 uur te lang. De humor is wel heel erg zoutloos en wrange onderwerpen als bijvoorbeeld kanker worden wel heel knullig in de film verwerkt om wat meer diepgang te brengen. De film verder kijkt wel makkelijk weg onder genot van een biertje.

Zoals wel eerder is genoemd hier op dit forum is het eerbetoon aan Antonie Kamerling het enige echte hoogtepunt van de film. En het lijkt erop inderdaad of hier echte emoties bij de acteurs loskomen. Een mooi en zowaar pakkend eind aan een voor de rest matige komedie

2.5*.

avatar van Gastel

Gastel

Prima acteerprestaties, af en toe een leuke grap maar over het algemeen toch wel heel flauw en vergezocht. De sfeer van de originele film wordt nergens benaderd.

avatar van stinissen

Prima vervolg ook gelukkig met het nodige drama gewoon een hele fijne film.

avatar van robertus65

robertus65

Verrassend leuke komedie, anderhalf uur is het een aaneenschakeling van grappen en grollen. Deze film legt duidelijk de nadruk op komedie, het laatste half uur wordt het was serieuzer. Absoluut aan te bevelen.

avatar van Jesper187

Jesper187

Meh.. een film over oppervlakkige ‘Hollanders’ die nog nooit in het buitenland lijken te zijn geweest. Een groot deel - vooral de eerste helft - bestond zowat alleen maar uit stereotypen van Duitsers, Fransen en hun gewoonten. Nog niet te spreken over die naturisten. Ik denk dat ik genoeg lullen gezien heb voor de komende paar jaar. De conclusie die ik er in ieder geval uit kon trekken (no pun intended), was dat de Duitsers - letterlijk en figuurlijk - grotere ballen hadden dan de ‘Hollanders’ en ze ook toonden. Daarnaast was de humor - paradoxaal genoeg - vaak zó voorspelbaar, dat ik het niet voorspelde. Oftewel, de keuzes/grappen die gemaakt werden, had ik - in m’n gedachten - al uitgesloten, omdat ik ervan uitging dat ze niet gemaakt zouden gaan worden, omdat ze ‘te voorspelbaar’ zouden zijn. Voor de rest was het acteerwerk, vaak niet al te best. Het verschilde heel erg per persoon en per moment, maar af en toe was het gewoon niet te pruimen en die vleespet van Peter Paul Muller zag er trouwens ook behoorlijk nep uit. Pas rond twee derde van de film werd het wat draaglijker, toen er o.a. een klein beetje meer drama bij kwam kijken. Het gros van de film was jammer genoeg nogal flauw allemaal. Ik heb maar een paar momenten gehad waar ik een beetje moest lachen, maar het merendeel was redelijk saai. Vroeger als klein jongetje vond ik All Stars leuk en was ik blij wanneer het uitgezonden werd, maar hier kwam ik toch van een koude kermis thuis.

avatar van dijkieR

dijkieR

Hij was leuker als deel 1 vond ik...

Ik heb zeker gelachen op bepaalde momenten...

Ik heb me iig geen moment verveeld...

avatar van Nicholas

Nicholas

Viel me uiteindelijk behoorlijk tegen.

Tot aan het stuk waarin Willem bij die Franse wijngaard aan komt vond ik het wel geinig. Vanaf dat punt gaat het echter bergafwaarts en heb ik eigenlijk niet eens meer écht kunnen lachen.

2**

avatar van Soulistic

Soulistic

Wat een gedrocht van een film! Ver-schr-ikkelijk!

Achterlijk bijelkaar geraapte ongeloofwaardige clichés in 1 film proppen? Wat bezielde deze regisseur? En nog erger, dat deze acteurs zich laten lenen voor dit zielige script. Laat ik maar zwijgen over het feit dat ze deze film opdragen aan Antonie Kamerling (hij zou zich omdraaien in zijn graf). Wat een aanfluiting en een tijdverspilling.

avatar van marqinho

marqinho

Hele matige film, zeer onsamenhangend. Van zogenaamd grappige momenten naar opeens hele 'droevige' stukken. Hak op de tak werk. En dat ruim 2 uur lang..

avatar van booyo

booyo

Zeer vermakelijk eerste stuk. Veel gelachen, en vooral de absurde scènes op de naakt camping vond ik erg sterk. Erna komt de nadruk meer op drama te liggen, en gebeurt er veel te veel om boeiend te blijven. Die boerka scène is ronduit vervelend, sowieso dat hele Franse dorp had met gevangenis en al weg mogen blijven. Ook de dood van Nemo snapte ik niet, toegevoegde waarde was voor mij volstrekt onduidelijk. Wel een mooi eerbetoon aan Kamerling op het eind.

avatar van Ed Lauwerens

Ed Lauwerens

Ik heb gelachen en het werd ook zelfs even zwaarmoedig. Natuurlijk geen hoogtepunt, maar viel me niet eens tegen.

avatar van Drivers

Drivers

Als echte fan is dit deel gewoon weer briljant, zeker het eerbetoon aan Antonie. Heerlijk filmpje met goede komedie.

avatar van gauke

gauke

Het is al eerder gememoreerd: duidelijk met liefde gemaakt, maar wat een zwabberend, slordig uitgewerkt script, zonder logica of samenhang. Goedkope oubollige humor (Tiroler kluchtige taferelen op een Duits nudistenkamp en Louis de Funes kolder) wordt afgewisseld met dramatiek en naar het einde toe krijgt de traan zelfs de overhand. Na de dood van Antonie Kamerling had ik eerder een eerlijk drama met betrekkelijke humor verwacht; al is het op zichzelf nog wel een aardige film, een hommage aan hem is het zeker niet.

avatar van Timmy757

Timmy757

vranque schreef:

Dit dus.... Bij All Stars hoort imo gwn een ordinair potje voetbal op het weiland bij Swift Boys. Dit sloeg helemaal nergens op. Tot het stukje bij de Nudistencamping was het nog wel grappig, daarna moest de regiseur blijkbaar een keer niezen waardoor zijn film als een kaartenhuis in mekaar viel. Kan gebeuren.

Oh dit was trouwens mijn 400e stem . Mijn dank gaat uit naar mijn familie en vrienden, mede MM users, de Mods en andere crewleden en natuurlijk Jordy in het bijzonder! Zonder hen had ik deze mijlpaal nooit kunnen bereiken!

avatar van Elineloves

Elineloves

Aardig. Moet het voor mij voornamelijk hebben van Danny de Munk en Thomas Acda. Daniel vond ik vroeger helemaal geweldig, maar in deze film letterlijk en figuurlijk schijtirritant. Het verhaal an sich sprak me ook niet aan, anders dan verwacht, en kon naar het einde toe geen Frans liedje meer horen. Cas was wel een aardige toevoeging, al kon hij ook aardig op mijn zenuwen werken soms. Vrij voorspelbaar verloop ook trouwens. Einde voelde beetje jammer aan, maar enfin. Is Bram nu wel of niet getrouwd met die vrouw? Vast wel.

Aardig om een keer gezien te hebben, maar niet veel bijzonders. Acda en de Munk zorgden wel regelmatig voor een lach.

avatar van erik1677

erik1677

Prachtig eerbetoon aan Anthonie Kamerling.

Dat einde is helemaal super, en waarlijk echt gemeend.

Ik heb de hele film zitten genieten, en paar keer goed dubbel gelegen.

Helemaal niks mis mee dus.

avatar van Wernertje

Wernertje

En zo zie je maar dat er toch nog wel Nederlandse films kunnen worden gemaakt die de moeite waard zijn.

De eerste half uur, drie kwartier lag ik wel een paar keer dubbel met name vanwege de camping scenes, maar daarna zakte de film voor mijn gevoel een beetje in.

Het acteer werk was over het algemeen aardig en de humor kon ik wel waarderen.

Geen super hoogvlieger maar wel het kijken waard, beetje jammer dat ze dan weer naar buitenlandse films hebben gekeken en hier en daar iets van afgepikt/gekeken hebben ala road trip en the hangover.

Drie sterren.

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Lang niet zo leuk als deel 1.

Maar wel diepzinnig, natuurlijk door de dood van Anthonie, en om te zien hoe de cast daar mee

om springt. (Isa Hoes duidelijk nog van slag) (Vrienden huilen bij graf, da's echt volgens mij) Heftig, maar ook heel mooi om te zien.

De film zelf was wat zwakjes, dan was de serie toch nog beter. En waar was de dikke PenningMeester??

Ik vond 'm leuk, hij had niet gehoeven, maar als Ode, als eerbetoon aan Anthonie wassie super!!

Alleen had ik de allerlaatste scene, tijdens de aftiteling, met die glijbaan, persoonlijk niet gedaan,

of wel?? ik weet het niet... Wat vinden jullie?

En het had wel wat minder Moslim gemogen....

avatar van 03060

Tegenvallend. Het was voor mij niet echt een All Stars veel. Er werd niet eens in gevoetbald, en dat is wat het voor mij toch altijd extra geestig maakte.

Het is helaas uitgelopen een een voorspelbare roadmovie, die me op sommige punten veel deed denken aan Mr. Bean on Holiday en Rabat.

Heb wel regelmatig gelachen overigens, maar dat komt meer door de acteurs zelf dan door de verhaallijn. Thomas Acda kan ik in zijn rol altijd zeer waarderen. En het jeugdsentiment speelt waarschijnlijk ook mee.

Waardering voor de film zelf een 2,5 , maar door het jeugdsentiment erbij scoort ie toch een nipte voldoende... een 3.

avatar van what is truth

what is truth

Ik heb erg genoten van deze film. Het zit vol met stereotyperingen, maar dat is juist erg grappig aan de film. Het acteerwerk voor Nederlandse begrippen vind ik erg goed en het komt allemaal erg natuurlijk over ondanks de onnatuurlijke en onwerkelijke situaties in de film.

Vooral het thema vriendschap komt goed over. Daarnaast vond ik de scene in Duitsland erg grappig.

avatar van the new guy

the new guy

Persoonlijk vond ik 'm beter dan 1. De grappen zijn net zo leuk en net zoveel. Maar het was duidelijk dat de acteurs (de Munk hoort daar dus niet bij) meer ervaring hebben en dat doet de film zichtbaar goed. Danny de Munk is een talent, tenminste volgens de pers. Ik vind het de grootste flapdrol die ooit op het witte doek is verschenen. Hij kan er geen reet van, gelukkig kan hij zingen, o nee.....

Wel ben ik blij dat het geen ode aan Kamerling is geworden, goed gedaan zo.

avatar van mariasebastian

mariasebastian

Kijkt heel makkelijk weg!