The Iron Lady (2011)
Drama / Biografie
105 minuten
geregisseerd door Phyllida Lloyd
met Meryl Streep, Jim Broadbent en Anthony Head
The Iron Lady vertelt over het verhaal achter Margaret Thatcher, die zich door de obstakels van geslacht en klasse wist heen te slaan om zo gehoord te worden als vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Het verhaal gaat over macht en de prijs die daarvoor moet worden betaald. Tevens biedt het een portret van van een bijzondere en complexe dame.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,4 / 103271)trailer (YouTube, ondertiteld)iTunes: € 3,99 / huur € 2,99koop bij Lumière voor € 5,99Google Play: € 4,99 / huur € 2,99kijk op Cinememberkijk op Amazon PrimeHet acteerwerk is het grootste pluspunt van de film. Meryl Streep draagt de film echt naar een hoger niveau met een erg sterke prestatie als Margaret Thatcher! De overige cast deed het ook wel goed. Wat erg opvalt aan deze film is de erg goede make-up. De gewonnen Oscar daarvoor is ook echt terecht! Ook is er veel aandacht besteed aan de decors, die er goed uitzagen. Daarnaast had de film ook best mooie muziek.
Maar dat zijn eigenlijk dan zowat de pluspunten. Het grootste nadeel is dat de film me niet het hele speelduur lang wist te boeien. Op het begin was ik nog wel benieuwd wat het ging worden, maar na een uur kreeg de film problemen mijn aandacht vast te houden. Af en toe echt een beetje aan de saaie kant, dus. Jammer, want verder heeft de film best wel wat goede elementen. Het is ook niet zo dat de film me echt helemaal niet boeide, want het verhaal opzicht sprak me wel aan. Alleen voelde het alsof er niet alles uit werd gehaald.
Al met al is dit best een aardige film. De ene Oscar is in ieder geval dik verdiend, en in de andere kan ik me ook wel vinden want Streep deed het echt goed. Alleen jammer dat de film halverwege voor mijn gevoel een beetje inzakte. Zeker aardig om eens te zien, maar een hoogvlieger is het imo niet.
Thatcher is volgens mij niet de cold hearted b.tch zoals ze altijd wordt voorgesteld. Waarschijnlijk komt dit ook door de relatie met Denis, je voelde het respect en wederzijds begrip en liefde tussen die twee.
Ook de muziek, de autentieke beelden en de rest van de cast maakte de film een intressant tijdsbeeld. De oscar is dikverdient.

Maar wat ze in deze film presteert is magistraal... ik heb geen Streep gezien in The Iron Lady, wel een MT.
Ondanks het feit dat de film heel traag gaat, ben je helemaal mee met de figuur Thatcher.
Ongelofelijk geloofwaardig neergezet door een actrice die ik niet mag... maar ze tilt deze prent op haar eentje naar een hoger niveau.
(Hij moest af met de steile opgang van MT, maar:) Chapeau!
Eerlijk is eerlijk, ik ben zeer aangenaam verrast. Het is een unieke film die ook nog een leuk beeld geeft over de politiek in Engeland. Een prachtig verhaal, goed acteerwerk en de tijdsprongen waren goed te volgen.
Wat mij betreft is deze film een echte aanrader.
De herinneringen aan haar bewind gingen mij beter af en de soms koppige en controversiële beslissingen die ze nam (Falkland oorlog, sluiting van steenkoolmijnen) komen goed naar voor, blijven bij de essentie en tonen veel meer van de sterke politieke persoonlijkheid die ze was. Streep is de geknipte actrice voor dit soort karakterrollen, en enkel hiervoor is de Iron Lady het zien waard.... gelukkig, want verder laat de aanpak te wensen over.
Meryl streep zet een zeer sterk MT neer, en logisch dat ze 2 Oscars won.
maar de film is niet echt boeiend en zeer moeilijk te volgend.
ik werd niet echt mee gezogen in het verhaal, en moest echt moeite doen om er bij te blijven.
Biopic is mijn genre niet...
Redelijk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Bekende actrice Meryl Streep speelt redelijk goed...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...
Geen moeite waard...
Ik dacht op voorhand dat dit een biopic zou worden maar dat viel erg tegen. Het eerste half uur bijvoorbeeld kijken we alleen naar een dementerende Thatcher die nog steeds gelooft dat haar reeds overleden echtgenoot bij haar is. Leek meer op een film over een dementerende oude dame dan een biografische film over het leven van een politica.
Gaandeweg wordt er dan wel wat meer ingezoomd op haar politieke carrière maar veel te weinig naar mijn zin. Zo krijgen we vaak te horen hoe zwaar MT heeft moeten strijden in een door mannen gedomineerde stiel, maar dat gevoel kreeg ik niet terwijl ik naar de film keek. Ook belangrijke gebeurtenissen zoals de Falklandoorlog en de mijnwerkersstaking leken wel voetnoten. Want telkens opnieuw wordt er teruggeschakeld naar het heden.
Streep is verder wel geweldig. Haar fysieke gelijkenis met de echte Thatcher is treffend.
Gemiste kans.
.....ik Margaret Thatcher helemaal niet ken...&....geen Streep maar echt Thatcher......
Toch knap dit!

Streep is prima en weet Thatcher perfect neer te zitten, alleen dat laatste stukje volledige eenwording waarin ze niet enkel in de huid maar ook onder de huid kruipt mis ik. Zo blijft het geheel ook wat afstandelijk. 1,5*.
Onderhoudende film over het leven van Margaret Thatcher waarin uiteraard de nadruk ligt op haar opkomst en functioneren als MP.
Door het laatste gedeelte van haar leven als ijkpunt te gebruiken en vandaar terug te blikken, geeft de film mijns inziens een wat vertekend beeld. De barones heeft iets aandoenlijks, met behoorlijk wat scenes met humor. Niet echt een Iron Lady , eerder één van porselein.
Het acteerwerk van Meryl Streep en de rest van de cast is haast onberispelijk en alles ziet er fantastisch uit.
Door het lezen van de necrologieën en het bekijken van deze film heb ik een aardig beeld gekregen van de barones.
flop!
aan de andere kant een oppervlakkig verhaal wat naar mijn mening teveel op het persoonlijke is gericht .
haar discutabele beleid komt maar weinig aan het licht , bijv : de tegenstellingen tussen arm en rijk zijn tijdens haar beleid sterk gegroeid , ook haar latere steun aan dictator pinochet komt niet ter sprake .
in plaats daarvan krijgen we weer het het verhaal over de strijdvaardige vrouw in de boze dominerende mannenwereld.
Film staat niet zo hoog gekwoteerd, al vond ik hem best origineel en gevarieerd opgebouwd. Niet het strict chronologisch verhaal van A tot Z, maar met sprongen in de tijd en de bijzonderste fases in het leven van deze markante vrouw - ook enkele minder bekende - best in de verf gezet, met steengoede dialogen, de nodige fantasie en met een vleug emotie.
Geen meesterwerk, maar toch een meer dan behoorlijke film.
Oud en lichtelijk in de war denkt Thatcher terug aan haar leven in de politiek en haar prive leven. Denis moet echt haar steun en toeverlaat zijn geweest.
De film duurde wat lang en kakte naar mijn mening halverwege wat in, waarbij ik ook in slaap viel op de bank. Maar dat kan ook aan mijn alcoholische versnapering hebben gelegen.
Muziek van Thomas Newman ook wel eens beter geweest.