Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Sesing
Deze film geeft maar een klein gedeeldte weer van hoe het er echt aan toe ging tijdens de 2de wereld oorlog.
Jesse93
Ze lieten de rode jas extra zien op het dramatischer te maken. Wie wordt er niet emotioneel van als je een klein meisje ziet lopen en je die later op de dode stapel ziet.
Thom1994
Jawel. Volgens mij nog minstens 2 keer reclame na 1 uur. Maar het is maar goed ook dat ze de film niet zo vaak als normaal onderbraken. Vooral SBS6 onderbreekt films verschrikkelijk vaak. Als het geen reclame is, dan is het wel Gerard Joling die het halve beeld in beslag neemt.

xNineSien
we hebben deze film bij godsdienst gezien, ik viel echt in slaap.. ik haat oorlogsfilms
AGE-411

MoFeDu
Ten eerste, bij Godsdienst? Lijkt me nou niet echt heel aansluitend bij het vak. En ten tweede raad ik je aan de film nog een keer te kijken zonder het idee dat 'het moet van school'. 0.5 sterren aan deze film geven gaat toch wel echt wat te ver.
Dan nog, beetje rare film om je kennis over het Jodendom mee uit te breiden...
K*D
Nee niet echt, na de eerste DVD ben ik ook gaan slapen. Haha erg snugger. Vanavond verder kijken!!
Ik moet wel zeggen dat ik me eerst wel kapot ergerde aan dat ie zwart-wit is. Ben niet zo gewend aan zulke films, maar ik heb niks te klagen tot nu toe.
Zidaan
Zeer indrukwekkende film, prachtig gefilmd. Ontzettend boeiend verhaal en goede acteerprestaties en de opvallende keuze, maar in mijn ogen niet meer dan logische keuze, voor zwart wit maken van deze film een op momenten ongemakkelijke maar overweldigende zit. Gelukkig dat er een aantal momenten van "comic relief" de revue passeren omdat het anders wel een heel zware rit was geweest.
Klein punt van ergernis voor mij waren de Engelstalige acteurs met af en toe een bijna hilarisch Duits accent. Had het liever in originele talen gezien dan dergelijke accenten. Al snap ik wel waarom hiervoor gekozen is..
Al met al een ontzettend indrukwekkend schouwspel dat je niet alleen als filmliefhebber raakt, maar ook als mens niet onberoerd laat.
missl
zwart witte film met scene's waar ik soms onpasselijk van werd. prachtig verhaal, heftig verhaal als je nagaat dat het waargebeurd is...
Thom1994
Ik denk dat het een concentratieprobleem is.
Begrijpelijk, dat een Film als Schindler's List met zo'n lange speelduur je niet kan boeien. Vooral in een klaslokaal. Maar als je er echt naar gaat kijken, thuis, op een groot scherm, dan weet ik bijna zeker dat hij wel iets met je doet.
(En wees blij dat je dit op school kijkt!)
sweinsteiger
nog erger
ze was zich aan het verstoppen
TragieStar.*
Ik heb altijd alleen het begin stukje van de film gezien, moet hem altijd nog een keer afkijken..
Flipman
Ik denk dat het een concentratieprobleem is.
Parisa
Na tig keer kijken moet ik zeggen dat ik hem niet zo indrukwekkend meer vind. Toch vind ik nog steeds Ralph Fiennes en met name Ben Kingsley erg overtuigend. Die laatste kan met de kleinste dingen al veel bereiken.
JBB92
Gister was ik te laat om hem op tv te kunnen kijken. Gelukkig heeft een vriend van mij deze film op dvd, dus ben ik hem gaan ophalen.
De film duurt natuurlijk lang, maar ik vind hem niet langdradig. Ik werd meegesleept in het verhaal en merkte er eigenlijk vrij weinig van dat de film 195 minuten duurde.
WOII heeft mij altijd al geboeid, daarom vind ik The Pianist ook zo'n geweldige film.
De film zelf vind ik erg sterk. Een interessante keuze om de film in zwart-wit te vertonen. Dit is een goede zet, want dit geeft de film een extra sfeer die ook bij deze grouwe grijze tijd past.
De acteurs vond ik ook erg sterk. Ik vond het mooi om te zien dat Oskar Schindler toch ruim 800 joden heeft geholpen.
Eerst wilde hij hier niets mee te maken hebben maar later doet hij het toch. Mooi om de emotie te zien aan het einde van de film, als hij zelf vluchteling is geworden, terwijl hij juist erg goed heeft gedaan.
Ja, deze film komt zeker in mijn persoonlijke top-tien JBB92's List.
Ik geef hem de volle vijf sterren!
jirachi03
Bij Levensbeschouwing kun je over het JOdendom veel beter ''LEft Luggage'' bekijken
yeyo
Haha, ja dat lijkt inderdaad echt wel verplicht didactiemateriaal. Heb ik op 2 verschillende scholen moeten ondergaan.
JustMike
een erg mooie film, maar het is niet echt mijn soort film(wat ik kijk).
royals
Ontroerend meesterwerk. Soms ook schokkend en walgelijk hoe dicht bij de realiteit Spielberg alles laat zien. Zoals de vele straatliquidaties. Doet je aan het eind, net als bij elke WO 2 film, echt nadenken over hoe de mens zo kwaad kan zijn en daartoe in staat is. Ik zou naast The Pianist ook Amen willen aanraden. Ik vind die film ook erg onderschat en meeslepend. Over de rol van de katholieke kerk tijdens het nazi bewind. Kan je ook weer zien tot welk kwaad de kerk ook in staat is.
Timmy757
Vind dat Amen. echt geen moment in de buurt komt van het niveau van Schindler's List en the Pianist...
hefmak
een erg mooie film, maar het is niet echt mijn soort film(wat ik kijk).
Dat mag duidelijk zijn gezien je avatar
Brabo1985
Ik heb hem destijds ook op school gezien en vond hem wel heel boeiend.
Het zwart-witte geeft het verhaal sfeer en laat de oorlog in de beelden zien zoals we die kennen, namelijk de zwarte-witte.
Wat ik minder vind in de entourage is de Engelse spraak.
Dat maakt Das Leben der Anderen dan ook zo goed (vind ik), deze film hoort OOK gewoon in het Duits.

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair