Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
Jordy
Tuurlijk, de film is erg indrukwekkend, goed geacteerd en mooi gefilmd, maar toch vond ik 'm ook weer niet super. Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik m'n hele leven al via tv en film geconfronteerd wordt met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, daardoor zal ik wel wat afgestompt zijn. Had het idee het allemaal al eens gezien te hebben. Maar goed, hou het toch op 3,5 sterren.
neo
zo'n soort gevoel had ik ook een beetje Jordy.toen ik saving private ryan zag was ik erg onder de indruk.maar bij deze niet zo erg.het verhaal is wel ontroerend goed.jammer dat de film op het laats te sentimenteel wordt
Obiwannes
Jullie hebben inderdaad gelijk, dit thema, sorry maar ja..., word afgezaagd, maar toch nietemin een goede film die echte goede momenten heeft. Maar in zijn geheel was het inderdaad een beetje afgezaagd. (om het nogal erg te zeggen)
cornelis
men zou zelfs kunnen beweren dat deze film fout is. veel genoemd wordt de vals sentimentele opluchting als het toch nog douches blijken te zijn.
Obiwannes
Stond ie vroeger niet op 3 in imdb? Als je LOTR niet meetelt zou hij nu 5 staan, hij is aan het zakken. En hier niet eens in de top100. en cor, waarom 1,0 geven??
Vond de douche scene wel aardig, je verwacht zelf dat ze vergast worden, en dan weer niet. Ik denk eerder daat het is om de angst van deze mensen weer te geven. Maar voldoet misschien niet aan de waarheid terwijl de rest van de film vrij "grof" is.
lindastuurman
Deze film zal denk ik in m'n top 10 beste films komen als ik die ooit zou maken. Het is zo mooi gefilmd (meisje met rode jas) en het verhaal is zo mooi. En Liam Neeson speelt zo goed! Ik vind het echt een topfilm. Ik heb ook het boek gelezen, wat dus de waarheid is, en de film wijkt er neit eens zo ver vanaf, dus zeggen dat het onrealistisch is, is niet waar. Het wordt tijd dat ie op DVD uitkomt!!
Ramon K
Hele indrukwekkende weergave van een tijd waarin de mens laat zien tot welk kwaad ie in staat is. Schokkende scenes, prachtige zwart-wit opnames, zeer goed spel van alle acteurs( vooral Fiennes) en een goed slot(niks oversentimenteel) maken van deze film een klein meesterwerk. 4,5 sterren
Jos2
een goed slot(niks oversentimenteel)
Laat me niet lachen. Dat gejank Schindler tegen het einde deed jou de tenen niet krommen? Dat zoete einde in kleur?
Ramon K
Nee hoor, mijn tenen zijn nog recht hoor!!!Een zwaar beladen film mag best een emotioneel einde hebben,muggezifter
Eva
Vond het maar een dubieuze productie, juist die beladenheid in acht nemend. Hier en daar een vieze smaak in de mond. Het einde was kwaadmakend slecht geschreven en geacteerd.
Ramon K
Het einde verbindt de film juist met de realiteit, maw het ligt nog steeds vers in ons geheugen.
Ramon K
Nee, die mensen die de kampen hebben overleefd bij het graf van Schindler.
Ralfke
- 2075 stemmen
Deze film heeft enorm veel losgemaakt bij oorlogsveteranen en een heleboel anderen en verdient alleen daarom al **. De film zelf - het waargebeurde verhaal van Schindler - en de manier waarop e.e.a. op het doek wordt gebracht, brengt de andere ** binnen. Vier sterren dus voor dit document!
EmDee
Vreemd dat deze film niet in de top 100 staat terwijl ie bij IMDB op nummer 6 staat!
Ramon K
Ja, iedereen vindt de film dubieus, oversentimenteel en walgelijk......daarom de verrekes lage score.....snap er ook niets van.
Tonyvdb
Toch wel een ietsje te klef soms (meisje met rood jasje, verheerlijking van Schindler (die eigenlijk gewoon maar een opportunist zou zijn geweest), laatste scène, ...
Maar voor de rest een mooie film.
Toch ?
**** 4 op 5 ****
EmDee
Die laatste scene is er later pas bijgekomen. Was eerst de bedoeling dat dat voor een documentaire zou zijn. Uit respect voor de overlevenden is het echter in de film gemonteerd.
FisherKing
Een van de betere films: Liam Neeson is perfect;
Jammer genoeg wordt "Shoah" als serie gezien want die is beter
mazdalfa
Even een kleine toelichting. Deze film staat in mijn top tien en is 5-sterren toegekend.
Als enige film in mijn top tien is het er een die filmtechnisch niet tot mijn favorieten behoort. Alleen op basis van dat en het acteerwerk zou ik 'm vier sterren geven.
Maar hij krijgt er een ster bij, omdat ik het zo enorm belangrijk vind dat juist iemand als Spielberg een dergelijke film heeft gemaakt. Deze regisseur trekt doorgaans een jong publiek aan. Hij heeft met deze film opnieuw de aandacht weten te vestigen op een stuk persoonlijk leed en verschrikking dat nooit meer vergeten mag worden, door geen enkele generatie.
Ondanks de kritiek die ik af en toe tegenkom, ben ik (zeker na het lezen van zijn biografie) ervan overtuigd dat Spielberg uitermate integer met het verhaal van Oscar Schindler is omgegaan.
Maz

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair