• 9.378.340 stemmen

Oorlog / Drama | 195 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 9,0 (1.571.628)

Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels

Releasedatum: 3 maart 1994

Plot Schindler's List

"Whoever saves one life, saves the world entire."

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

Oskar Schindler

Marcel Goldberg

avatar van Janzool

Janzool

fappie schreef:

Dat had ik niet echt. Bij The Pianist en Escape from Sobibor had ik dat veel meer.

Precies, Schindler's List gaat voor mij apart net allemaal iets te traag, en ik vind ook dat in een film zoals: The Pianist de emoties toch een stuk beter worden overgebracht. Misschien komt dit mede door het toch wel ingewikkelde verhaal van Schindler's List en het moeilijk is om te volgen wie nou wie is.

Toch is de verandering van emotie van Schindler wel mooi overgebracht, op zich mooie film maar duurt net iets te lang.

avatar van nadja

nadja

VanRippestein schreef:

Ik heb nergens beweert dat dit een docu is.

JIj kan wel een voorstelling zien van hoe vooral Schindler het heeft ervaren (vanuit een fictief perspectief), maar ik vind het matig vooral uitgewerkt. (ik moet opeens aan een kip en een ei denken... Zal wel iets met pasen zijn...)

En tenslotte, ja, ik had die kritiek eigenlijk vooraf moeten geven.

Goed. Ik ben nu wel weer klaar hier, ik zit mezelf nu echt te lang te herhalen.

Meneer van Pippenstein komt waarschijnlijk aandacht te kort, of wil gewoon opvallen

avatar van Seifer

Seifer

Deze film heb ik ook nog niet gezien, en ik weet wel zeker dat ik deze vanavond ook niet ga kijken. Op SBS 6 om 23:50 is gewoon te laat, met al die reclames slaap ik om 5 uur nog niet.

avatar van Hakunamatafaka

avatar van filmsz

filmsz

Nicolage Rico schreef:

Tussendoor krijg je ook het nieuws van 01:00 uur nog...

Inderdaad schandalig wat sbs hier vertoond.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Deze film kijk ik wel een andere keer in alle rust, zonder reclames en wanneer ik niet moe ben. Ik ga naar bed

avatar van Ricxz92

Ricxz92

Nicolage Rico schreef:

Tussendoor krijg je ook het nieuws van 01:00 uur nog...

die is niet geweest hoor en de tweede deel van de film was zeker ook zonder reclames..

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

filmsz schreef:

Inderdaad schandalig wat sbs hier vertoond.

Beter dan nog maar eens armageddon te laten zien. Ik vindhet juist mooi dat SBS6 op haar eigen manier 4 en 5 mei in ere houd.

avatar van jaroen

jaroen

Gister voor de 100ste keer gezien.. Wat een super film van Steven.

Beetje laat tijdstip maar geen hart van Nederland en na 01:00 uur ook geen reclamens meer..

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jaroen schreef:

Gister voor de 100ste keer gezien.. Wat een super film van Steven.

Jawel. Volgens mij nog minstens 2 keer reclame na 1 uur. Maar het is maar goed ook dat ze de film niet zo vaak als normaal onderbraken. Vooral SBS6 onderbreekt films verschrikkelijk vaak. Als het geen reclame is, dan is het wel Gerard Joling die het halve beeld in beslag neemt.

avatar van AGE-411

AGE-411

Tot wanneer heeft deze dan geduurd ?

avatar van LZA

LZA

Hij is net afgelopen .

avatar van Splinter

Splinter

Ik had altijd een hele hoge pet op van deze film, maar na hem gisteren nog eens een keer gezien te hebben (na een lange tijd) viel hij toch een erg tegen. Ik vond het hollywood melo-drama gehalte gewoon te hoog en ik kon me totaal niet meer vinden in mijn stem/ top 10 positie. Wat me vooral opviel was het zwakke acteerwerk van Liam Neeson.

Het blijft een goede film, maar absoluut niet het meesterwerk dat ik voor ogen had.

avatar van rep_robert

In het kader van 5 mei deze film vannacht maar een kans gegeven. gelukkig heb ik het niet op SBS6 gezien.

Het is inderdaad een prachtige film, mooie vertolkingen, schokkende beelden, mooie soundtrack en een verhaal dat je helemaal meesleept. Waar ik wel een klein beetje mee zat is het feit dat alles in het Engels is, ik blijf een beetje met gemixte gevoelens achter. Aan de ene kant is het wel goed dat ze het in het Engels doen, dan kijkt het wat makkelijker weg. Aan de andere kant is zo´n film in de originele taal ook wel mooi, geeft nog meer een authentiek sfeertje mee. Alleen dan is het misschien minder toegankelijk voor het grote publiek. Beetje muggenzifterij van mij, maar ik moet toch 1 minpuntje noemen he Verder lijken 190 minuten van tevoren heel lang voor een film, maar het is totaal niet storend in Schindler's List. Met alles wist het bij mij precies de juiste snoer te raken.

Nu maar even de extra's bekijken!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

rep_robert schreef:

Met alles wist het bij mij precies de juiste snoer te raken.

Snaar..?

avatar van benthe

benthe

Geweldig mooie film Hoef niet veel te zeggen, want andere hebben dat al duidelijk voor mij gedaan.

DonOswaldo schreef:

Snaar..?

I´m deeply ashamed

Na ruim 5 jaar herzien.

Gisteren begon ik ermee. Ik zette hem na ongeveer een uur af. Ik keek hem met iemand anders, die hem niet zo interessant vond en er was veel afleiding in huis. Ik kon mijn aandacht niet bij de film houden en kon het niet zo goed meer volgen. Vandaag probeerde ik het opnieuw, nu kon ik de concentratie wel opbrengen.

Prachtig. Ik kan nu alle pluspunten wel gaan noemen, maar dan ben ik erg lang bezig. Laat ik eens de minpunten noemen. Minpunten zijn de Duitsers die Engels spreken en Schindler die iets te sentimenteel wordt aan het einde. Dat zijn ze geloof ik.
Heel goed acteerwerk, prachtig camerawerk, fantastische regie. Een van de belangrijkste en meest meeslepende films ooit gemaakt. De keuze van zwart-wit pakt heel goed uit. Vooral het stuk met het meisje en de rode jas komt zo heel mooi naar voren.

5*, top 10 positie blijft.

avatar van rep_robert

Ik vond dat gedoe met dat meisje in dat rode jasje maar overtrokken. Je ziet haar ongeveer 10 seconden in de film, snap het ook niet helemaal.

rep_robert schreef:

We zien een volkomen onschuldig meisje, temidden van al deze chaos. Wat heeft zij nou gedaan? Des te pijnlijker is het om te zien dat ze later op een lijkenkar ligt. Ik denk dat ze alle onschuldige mensen in de oorlog voorstelt.

maerk schreef:

En volgens mij begint vanaf dit moment Schindler echt met het redden van joden...

MoFeDu schreef:

Klopt. Hij herkent het meisje, beseft wat er aan de hand is en komt in actie.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Goeie film uiteraard.

Wel had ik er meer van verwacht, het bleef lang op dezelfde toon hangen. Net zoals in de douches ( het was spannend om te zien of er gas uit zou komen ) hadden ze wel meer van dit soort situaties kunnen maken om de sfeer ietsjes levendiger te houden.

Met het zwart/wit heb ik geen problemen, ik vind het alleen maar knap om hiervoor te kiezen.

- 4,5 -

avatar van j@ni_rose

j@ni_rose

Prachtige film!

Schokkende beelden, goed verhaal, goed acteerwerk, geweldig!

Van te voren vond ik het jammer dat het in zwart/wit is, maar dat was totaal niet storend. Het paste er eigenlijk wel bij!

Toch 1 minpuntje: de taal... Denk toch dat je door de originele taal te gebruiken, je je meer kunt inleven..

Zit ook goed moraal in: 1 persoon kán inderdaad de wereld verbeteren

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

j@ni_rose schreef:

Prachtige film!

Schokkende beelden, goed verhaal, goed acteerwerk, geweldig!

Zit ook goed moraal in: 1 persoon kán inderdaad de wereld verbeteren

Hmm.. hij red wel heel veel joden, maar ''de wereld''?

John Lee Hooker schreef:

Hmm.. hij red wel heel veel joden, maar ''de wereld''?

Dat doet de ondertitel je wel vermoeden " Whoever saves one life saves the world entire" vindt het zelf ook een beetje overdreven maar wel een mooie quote:)

j@ni_rose schreef:

Dit gebeurt niet vaak in Hollywood films (bijv, The Pianist e.d). Maar Tarrantino zette een gewaagde stap door voor al zijn rollen in Inglourious Basterds voor Franse rollen Franse acteurs te kiezen en voor Duitse, Duitse acteurs. Dit werd goed ontvangen dus laten we hopen dat we dit vaker gaan zien in Hollywood films...

avatar van savior

savior

waarschijnlijk omdat de film "het meisje in het rode jasje" echt bestaat. misschien hebben ze het daarom erin voor laten komen. en ik vond het een treuriger gezicht aangezien je alleen dat meisje ziet en door die kleur valt ze op.

savior schreef:

Sorry, ik begrijp even niet helemaal waar je op reageert?