• 9.378.566 stemmen

La Piel Que Habito (2011)

Mystery / Drama | 120 minuten

Met onder meer: Antonio Banderas, Elena Anaya en Marisa Paredes

Gesproken taal: Japans, Spaans en Portugees

Releasedatum: 17 november 2011

Plot La Piel Que Habito

Sinds z'n vrouw stierf aan de gevolgen van brandwonden die ze opliep in een auto-ongeval, is de alom geprezen plastische chirurg Ledgard (Antonio Banderas) geobsedeerd door het aanmaken van een nieuw soort huid die z'n vrouw mogelijk had kunnen redden. Twaalf jaar later slaagt hij dankzij geavanceerde celtherapie erin deze huid in z'n lab te kweken. Om z'n doel te bereiken heeft hij er geen enkele moeite mee om ethische limieten te overschrijden door menselijke proefkonijnen te gebruiken. Maar dit is niet de enige misdaad die hij zal begaan...

Dr. Robert Ledgard

Presidente del Instituto de Biotecnología

Norma Ledgard

Madre de Vicente

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch wel een intrigerende Almodovar. Leuk is vooral hoe hij met je verwachtingspatroon speelt, maar ook qua setting en stijl sprak La Piel mij aan. Echt aangrijpend wordt het nergens, maar dit is al heel wat beter dan wat ik eerder van Almodovar heb gezien.

Langere recensie, geschreven door een collega:

Cult Movies Reviewed: La Piel Que Habito (2011, Pedro Almodóvar) - dvd recensie - cultmoviesreviewed.com

AlexvanRiel

Fijne film met een ijzersterk uitgangspunt. Ik moet bij Almodovar altijd even wennen aan zijn typische stijl, vooral vanwege het toneelachtige acteren. Toch had er wat mij betreft wat meer in gezeten als het laatste kwartier nog een klapper in huis had. Nu zat het hoogtepunt van de film eigenlijk zo'n 20 minuten voor het einde.

Iets beter dan Volver, iets minder dan Hable con Ella. Over een paar maanden maar eens Mala Ecucacion proberen.

%%%%%% schreef:
PS : Wat is Elena Anaya een schoonheid

AMEN!

Wat ik toch een beetje miste: een antwoord op de vraag hoe de stem zo kon veranderen. Dreeft Berto zo ver door dat hij in gedachten de stem van z'n ex-vrouw hoort? Of is dit operatief gedaan? Lijkt me geen makkelijke procedure.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

AlexvanRiel schreef:

AMEN!

De mannelijke geslachtsdelen waren weggenomen. Dan maakt je lichaam geen testosteron meer aan en ik vermoed dat Robert een hormonenkuur van oestrogeen heeft gegeven. Dan verdwijnt de mannelijke stem.

JTV-kijker schreef:

Kijk, dat wilde ik weten

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Beetje maffe film dit, er zitten zeker aardige gedeeltes in waarin je wordt meegetrokken in het verhaal, maar ook wat ongeloofwaardige elementen die de boel een beetje op de spits drijft soms. Maar al met al boeiend genoeg en aangenaam om naar te kijken.

avatar van Theunissen

Best wel een apart maar best aardige Mystery / Drama. Het verhaal is boeiend en visueel (inclusief een aantal fraaie vrouwen zoals Elena Anaya) zit de film mooi in elkaar. Ook de cast deed het goed en zelfs Antonio Banderas speelde goed en overtuigend. Zeker geen alledaagse film maar wel een aardige film om gezien te hebben en vanwege het vrouwelijk schoon keek hij ook nog eens prima weg.

avatar van Decec

Decec

Een goede Drama/Thriller film...

Prima verhaal...

Wat een drama...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Antonio Banderas speelt zeer goed...

Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

Ook super mooi HD kwaliteit...

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Wat is het adres van die dokter? Hoe duur zou het zijn om Brad Pitt van mij te maken?

avatar van Movsin

Movsin

Een macaber, bijna horrorachtig gegeven werd hier vakkundig verfilmd.

Knap is die tijdssprong die als gewoonlijk veel verklaart maar er ook in slaagt de spanning stelselmatig op te drijven.

Overtuigende acteerprestaties.

avatar van 93.9

93.9

Weer een prima film. Almodovar is een van de beste regisseurs EVER

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Daar zijn de meningen over verdeeld logischerwijs.

Wil niet zeggen dat ik dit geen goede film vond.

Bizarre film met bizarre personages en een bizarre uitkomst. Het gaf me een bepaald onbehaaglijk gevoel.

Maar dat is waarschijnlijk ook de bedoeling.Ik moest even inkomen maar op gegeven moment werd de aandacht wel gegerepen.

Banderas op zijn spaans. Eigenlijk voor de eerste keer dat ik hem zo zie. En hij doet het prima.

Ook zijn tegenspeelster is perfect gecast voor haar rol. Vrouwelijk,mooi en toch met die kinderlijke onschuldigheid.

Boeiende film. 3,5 ster.

avatar van nadrin

nadrin

Een heel goede Almodovar.

Wel ja eigenlijk heb ik van hem nog geen slechte film gezien.

Verrassend verhaal maar heel geloofwaardig uitgwerkt.

Sensueel en spannend een aanrader

avatar van adso

adso

De titel suggereert een rijk psychologisch, seksueel en/of existentieel drama, maar daarvan kwam niets terecht! Het bleef wat mij betreft op het niveau van een soort flauwe versie van Frankenstein

avatar van adso

adso

Bij de weg: quote van ThomasVV!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wij vonden deze film best 'oké'. Maar toch een beetje vreemd. Op zich is dat niet erg, maar ik kon de film soms niet volgen. Dan zijn het dromen, dan is het weer de werkelijkheid. Een beetje irritant wordt het op een gegeven moment. Over het algemeen wel te pruimen.

avatar van flaphead

flaphead

beetje vreemde film, maar daar hou ik op zich wel van. toch bleef ik bij de aftiteling met een 'mweh'-gevoel zitten. het wordt niet de thriller die je een beetje verwacht en het grootste deel van de film zit ik zelfs met een beetje vies gevoel te kijken.
de wraakgevoelens van Berto zijn wat aan de overdreven kant, zeker aangezien hij de waarheid nooit opzoekt. dat iemand met zo'n opsluiting gebrainwashed wordt kan ik me voorstellen, maar om nou verliefd te worden (stockholm syndrome?). en dat Berto uiteindelijk zichzelf blijkbaar gebrainwashed heeft en met de verkrachter van haar dochter naar bed gaat omdat hij/zij op haar vrouw lijkt, nee nee! tel daarbij op dat al veel te snel duidelijk wordt dat Vicente Vera is.
de opbouw is aardig, maar vanaf de 'flashback' 6 jaar terug wordt het rap minder. de insteek is prima en er had veel meer uitgehaald kunnen worden, iets wat ik met Spaanse producties eigenlijk ook wel verwachtte. tegenvaller.

avatar van ThomasVV

ThomasVV

Kan me goed vinden bij de reactie van flaphead. Almodovar lijkt me gewoon niet meer de unieke Spaanse cineast van weleer...

Ghetsemane

Prachtige film, zeker 1 van de betere van Almodovar.

De soundtrack van Alberto Iglesias is subliem, de camerashots doordacht (Hitchkock).. het verhaal is een wilde bende, maar geniaal doordacht. Elena Anaya, adembenemend en Banderas is echt in topvorm.

De diepte is ongelovelijk (de boeken /tv-beelden, namen bijv), daarom vond ik hem de tweede keer nog beter.

Het is jammer als je geen Spaans spreekt, dan mis je heel veel (Vera Cruz is niet zomaar een naam, nomen est omen* 0. Op de DVD wordt nergens gezegd dat Zeca Portugees / Spaans spreekt. Ook worden niet alle liedjes ondertiteld (bijv op de bruiloft en de tekst is wel van belang) en daarnaast zitten er prachtige dubbelzinnige zinnen in. En er staat wel degelijk iets op die muur dat van belang is.

Maar geniaal, rijk en boeiend. Alles is dubbel en ingewikkeld, slachtoffer / dader.

Aanbevolen en zeker ook om nogmaals te kijken.

4/5

PS: de film is gebaseerd op: Les yeux sans visage (1960).. maar dat was wel duidelijk .

*Gal is afgeleid van Galatea, een beeld uit de Romeinse mythologie gemaakt door Pygmalion. Het beeld was zo perfect dat hij er verliefd op werd en Venus heeft het beeld tot leven gebracht.

Overigens heb ik nog 1 vraag:

Toledo ligt bij Madrid, Santiago ligt 700 kilometer verderop. In de film wordt ook gezegd dat het lichaam van de rotsen bij Fisterra / Finisterra is gevallen. Toledo staat duidelijk als 1e in beeld en Zeca was op het carnaval in Madrid (volgens de tv), dus dat klopt wel.

Ik kan dat niet rijmen, de winkel is in Santiago waar Vincent werkt en terugkomt. Ook waar ze gaan shoppen voor de jurk. Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit?

Ik begrijp niet zo goed waarom Toledo sowieso als locatie wordt genoemd, je ziet 1 shot van Toledo, that's it... Goed ik neem aan dat een geniaal chirurg eerder in de buurt van Madrid woont... Wel, als iemand mij kan verlichten? Alvast dank!

cantforgetyou schreef:

Er waren geen dromen , hoogstens het verleden dat herleeft in een droom.

Ik heb het antwoord al gevonden na de derde keer kijken.

In de tuin vraagt Vincent aan Norma of ze van hier is en ze zegt nee. Dus ze waren naar Galicie gekomen voor het huwelijk. Kan wel, alleen aan het einde is het wel kort geschoten.

Nu ik toch op details aan letten was, wat was de vertaling ongelovelijk slecht op mijn DVD.. Het sloeg de plank constant net mis. Ik kan hier 50 of meer slechte vertalingen gaan opnoemen, maar dat zal wel niemand boeien. Jammer is wel dat de fouten weldegelijk van belang zijn.

Ghetsemane

Er waren geen dromen , hoogstens het verleden dat herleeft in een droom.

Ik heb het antwoord al gevonden na de derde keer kijken.

Hier staan 2 blogs van Almodovar en zijn gedachten over de film (ook in Engels!), zeker de moeite waard imho: La Piel que Habito - lapielquehabito.com [/quote]

cantforgetyou schreef:

Zo moeilijk was het niet te volgen maar hier komt het chronologische verhaal:

Ooit was er een rijke landheer Ledgard in Brazilie met een dienstmeid en een knecht en nog een bak personeel. Die dienstmeid was Marilia. De vrouw van de landheer was onvruchtbaar. De landheer maakt Marilia zwanger, maar ze doen net of het kind van mevrouw Ledgard is, dit is Robert. Marilia is de full-time nanny. Daarnaast duikt ze ook met de knecht de koffer in en daar komt Zeca uit.

Ik vermoed de landheer overlijdt, de knecht smeert hem, Zeca belandt in het criminele circuit en Robert verhuist met de dienstmeid naar Spanje. Hij trouwt met Gal, krijgt een dochter Norma en iedereen is happy.

Totat 12 jaar geleden Zeca opeens moet onderduiken omdat een drugsbende achter hem aanzit, dus klopt hij zijn moeder aan. Die verstopt hem, maar Gal ontdekt en wordt stapelverliefd op hem. Ze smeren hem samen, maar krijgen een autoongeluk. Zeca is redelijk ongedeerd en verdwijnt, Gal brandt als een fakkel en is bijna dood.

Robert, plastisch chirurg, gaat 24/7 aan de slag om haar weer op te lappen. Maar de brandwonden blijven erg.. op een dag hoort ze Norma zingen en bij het raam ziet ze haar gezicht en springt uit het raam.. bijna naast Norma.

Norma krijgt geestelijke problemen en verdwijnt in gesloten opname voor langere tijd. Na lange tijd gaat het beter en mag ze op weekendverlof. Gaan ze naar een bruiloft in Noord Spanje (Robert is uitgenodigd omdat hij de bruid heeft gefacelift ofzo)..

Robert let niet op, Vincent gaat aan de wandel met Norma .. en hier zie je de interesante 2 kanten van 1 verhaal: Robert - Vincent. Dit is intresant, want wie is er nu fout hier

Robert denk dat Vincent haar verkracht heeft en Norma mjah waarschijnlijk ook. In ieder geval stort Norma volledig in en pleegt idem als haar moeder zelfmoord. Robert gaat achter Vincent aan. Gijzelt hem en verandert hem in een vrouw Vera. Die hij langzaam maakt als een copie van Gal. En tegelijk gebruikt om varkens/mens-huid te geven.. De huid Gal die hij voor zijn vrouw wilde ontwikkelen.

Dan laat hij zijn moeder (weet hij dud zelf niet), terugkomen als bewaker en dienstmeid. Dan duikt Zeca op, die wil plastische chirurgie. Omdat hij vol is gefilmd bij een overval. Hij ziet Vera, herkent Gal.. en bespringt haar. Robert schiet hem dood, hij twijfelt nog of hij Vera zal doodschieten (Gal heeft hem eerder bedondert met Zeca).

Robert wordt verliefd en vertrouwt Vera. Die wacht moment af, knalt Robert en zijn moeder neer en rent naar huis.

avatar van supersilent

supersilent

Beetje vreemd, maar wel lekker.

avatar van Musicman10

Musicman10

Vond hem toch wel lang draderig.Had er meer van verwacht.

avatar van Wouter

Almodovar goes giallo.

Ook al weet je halverwege alles al, toch leuk.

avatar van missl

missl

Vreemde film waarin alles ongeveer een half uur voor het eind samenkomt. Er wordt goed gespeeld door alle acteurs maar ik moest wel een beetje wennen aan de stijl van deze filmmaker. Het doet allemaal wat theater en esthetisch aan. Wanneer je iemand vertelt waar de film over gaat dan komt het raar over maar wanneer je de film kijkt valt dit wel mee. Om toch wat pinpuntjes aan te kaarten; het duurt redelijk lang voordat de film echt op gang komt, dat je door hebt welke richting het op gaat en het had iets korter gemogen want niet ieder stuk is even interessant.

avatar van John Milton

John Milton

Intrigerend en ook een beetje disturbing.

De overeenkomsten met de horrorklassieker Les Yeux Sans Visage zijn duidelijk, maar een remake zou ik het zeker niet willen noemen. Daarvoor is La piel que habito te anders.

Op de een of andere is het nooit wat geworden tussen Almodóvar en mij. Nadat ik in 2004 hevig teleurgesteld was door La mala educación is het er nooit meer van gekomen om een tweede film te kijken. Niet bewust, want Hable con ella , Todo sobre mi madre en Volver staan alle drie al sinds jaar en dag op mijn watchlist. Net als deze. En gelukkig beviel hij een stuk beter dan de eerste kennismaking met deze filmmaker.

Het verhaal ontvouwt zich langzaam en we ontdekken steeds meer over hoe de puzzelstukjes in elkaar steken. Het acteerwerk is prima, al lijkt Almodóvar niet de focus te leggen op de performance van de acteurs. Moeilijk uit te leggen. Het vertellen van het verhaal en hóe hij dat doet lijken op de eerste plaats te komen.

tijdens het kijken van de film heb ik mezelf de eerste twintig minuten afgevraagd waar Penelope nou bleef, tot ik doorhad dat het dus Elena Anaya moest zijn geweest op de cover en niét mevrouw Cruz. Helemaal niet erg, want ze speelt uitstekend en is beeldschoon en behoorlijk sexy.

Almodóvar geeft het verhaal nog een extra onrustgevende draai, die uitstekend voer is voor discussie. Mijn interesse in deze filmmaker is in ieder geval weer aangewakkerd.

Ghetsemane schreef:

Inderdaad de moeite waard, dank.

avatar van John Milton

John Milton

Ghetsemane schreef:

avatar van fritsje

fritsje

Tikje vreemd verhaal,Banderas kan wel prima een onderkoelde engerd neer zetten.Ik vond de film we vermakelijk maar niet echt bijzonder,zeker geen horror of een thriller.