Genre: Mystery / Drama
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via CineMember
Bekijk via NLZIET
Plot La Piel Que Habito
Sinds z'n vrouw stierf aan de gevolgen van brandwonden die ze opliep in een auto-ongeval, is de alom geprezen plastische chirurg Ledgard (Antonio Banderas) geobsedeerd door het aanmaken van een nieuw soort huid die z'n vrouw mogelijk had kunnen redden. Twaalf jaar later slaagt hij dankzij geavanceerde celtherapie erin deze huid in z'n lab te kweken. Om z'n doel te bereiken heeft hij er geen enkele moeite mee om ethische limieten te overschrijden door menselijke proefkonijnen te gebruiken. Maar dit is niet de enige misdaad die hij zal begaan...
Dr. Robert Ledgard
Norma Ledgard
Madre de Vicente
Cristina
ThomasVV
Vergezocht zijn de verhalen van Almodovar inderdaad wel vaker, maar het feit dat dit de geloofwaardigheid niet schaadt, maakt zijn films dikwijls nog knapper! De overtuigingskracht wordt nl. alleen maar sterker door de uitdieping van een thema in een "extreme" context. Ik denk bv. aan La ley del deseo: wat een diepte van het thema wordt hier bereikt juist door het "marginale" milieu! Maar in La piel que habito wordt het thema niet uitgediept, en blijft het dus bij een vergezocht en vooral ongeloofwaardig verhaal, zonder overtuigingskracht...
voskat
Blanca Suárez vond ik juist één van de mindere actrices. Sommige momenten waren écht niet geloofwaardig.
Momenten met Blanca? Zoals welke?
Ik was helemaal overtuigd, hoor.
Badalamenti
Oh, en de Almodóvar liefhebbers zullen waarschijnlijk wel een link zien tussen deze film en Átame...
IK moest eerder denken aan Matador........
ralfsjam
Typisch een film met een 'ja' en 'nee' kamp. Zoals zo vaak bij Almodovar.... Banderas is hier de grote 'kijkers trekker' dus veel mainstream komen hier naar kijken, en gaan dit niet waarderen...
Dit is arthouse, geen Hollytroep
Dit is arthouse, geen Hollytroep
Dat was juist mijn probleem: ik verwachte van Almodovar juist arthouse, maar kreeg "Hollytroep", met Banderas op kop!
arno74
Ik las dat een Spaanse filmcriticus zei dat Almodóvar een fase heeft bereikt waarin hij niemand hoeft te overtuigen of te overhalen, waarin hij gewoon ongehinderd en ongecensureerd die films kan maken die hij wil en zoals hij dat wilt. En daar ben ik het mee eens, deze film is daar zeker een voorbeeld van.
Na het lezen van de beschrijving dacht ik dat deze film niet mijn smaak is, maar integendeel, ik ben aangenaam verrast.
De film is origineel, afwijkend, verrassend, en soms absurd (zoals de man in een tijgerpak die plots in beeld komt). Het is een vreemde mix van genres dat in de handen van menig ander regisseur tot een flop zou leiden. Science fiction, drama, thriller en erotiek komt er allemaal in voor.
Hoewel ik niet gewend ben om Banderas in een rol te zien als geniaal en medogenloze plastisch chirurg, koste het me geen enkele moeite om van zijn rol overtuigd te raken. Ook het verhaal vond ik geloofwaardig en boeiend gebracht, alles wat de film toont is tegenwoordig mogelijk of wordt onderzocht (geslachtsverandering, gezichtstransplantaties, hormoonbehandelingen is allemaal mogelijk en gebeurt ook, en met het kweken van huid wordt ook geëxperimenteerd).
Het is een film voor filmliefhebbers. Laat je meeslepen in het verhaal aan de hand van Almodóvar, sta ervoor open, laat het over je heen komen, en geniet.
cosp
Momenten met Blanca? Zoals welke?
Een zeer vreemde film die vooral het eerste uur behoorlijk chaotisch lijkt door de verschillende tijdslijnen.
Wanneer eenmaal het kwartje valt en het plot duidelijk wordt besef je eigenlijk pas dat Almodovar een zeer intelligente en aangrijpende film heeft gemaakt op een manier die alleen hij op het scherm kan toveren met zijn excentrieke personages.
Tot nu toe de beste Almodovar die ik heb gezien(heb alleen zijn vroege werken tot High Heels gezien).
Mr_White
- 2067 berichten
Briljant. Ik ben dol op 'mad scientist' verhalen vanwege de (vaak) geniale waanzin en met Almodóvar zit je op dat vlak sowieso goed. Zat ik dus al het eerste uur met een lach op mijn gezicht, na de flashbacks en ware ontknoping kon de film helemaal niet meer stuk.
Banderas speelt de getroubleerde Dr. Ledgard met verve, zijn gladde uiterlijk komt hier ook echt van pas als patserige chirurg die denkt dat hij alles kan maken, maar zelf (uiteraard) vergaat in zijn gestoorde dromen. Elena Anaya speelt ook fijn en weet de dubbele laag in haar personage goed op te pakken.
Ik zou nog wat over de regie willen zeggen maar ik wil eigenlijk ook niks verklappen, en sommige details opnoemen zou het al meteen verpesten. Ik hou het er dus maar bij dat Almodóvar wat mij betreft zichzelf hier overtroffen heeft.
Number23
Jippie! Antonio in zijn moedertaal! Daar keek ik in het begin het meest naar uit, maar de film maakte indruk op een heel ander vlak. Want het script grenst aan genialiteit. Wat een verhaal! Mijn eerste ontmoeting met Almodovar en ik moet zeggen: een zeer aangename. Acteerwerk is goed, vooral van de prachtige Elena. Toppertje.
cordiacovens
goede gruwelijke film
wat er in deze film gebeurd is echt waanzinnig en gek maar ook goed uitgewerkt waardoor de karakters goed worden uitgediept en waardoor je helemaal in de film zit. het acteerwerk is ook prima in orde . Gek genoeg een te gekke film
betamovie
Soms een wat ongeloofwaardig verhaal, maar het zet je toch wel aan het denken
. Je zal maar een neusoperatie ondergaan bij een plastische chirurg,en dan wakker worden.
voskat78
Zo dat was weer een heerlijk middagje Almodóvar met prima acteerwerk, een pakkend verhaal en een verfrissend (bij tijd en wijle) stukje absurdisme wat we tot het weer wist te boeien... Hulde!
mauwiewauwie
Indrukwekkend verhaal/film! Was zelf nog niet zo thuis in spaanse film maar mijn intresse is nu toch wel gewekt. Pedro Almodóvar heeft aardig wat film's op zijn naam dus we gaan er een partijtje kijken. Zie dat Antonio Banderas ook veelvuldig samenwerkt met deze regiseur.Even als Carmen Maura en Penélope Cruz.
arno74
Er zitten genoeg juweeltjes onder de Spaanse films, en niet alleen van Pedro Almodóvar. Kijk maar op de Toplijst Spanje, maar ook films uit de toplijsten van Latijns-Amerika (o.a. Mexico en Argentinië) zijn erg goed, vaak zijn het ook co-producties met Spanje.
mauwiewauwie
Kom uut een darp kenne ze alleen bassie en adriaan.
Videotheek hebben ze de top 50 voor 70%.Wat een boer niet kent dat vreet hij niet! Ga zelf veel naar Rommelmarkten en steden koop veel uit de Ex-rental bakken zoals Art-house en cult & Gore. Ben nu wel blij met internet.Zeker nu bij ons veel videotheken in de omgeving ophouden(komt mede door internet) ben ik ook gedwongen om het www te raadplegen.Kijk zelf veel on-line en heb nu heel veel keuze!
Een voorbeeld The Royal Tenenbaums(2001) ben ik 6 jaar naar op zoek geweest.Net als The Big Blue (luc besson)1988) 16 jaar naar aan het zoeken geweest ooit in de biosscoop gezien.
Het valt voor veel dorpse mensen niet mee om film's te kunnen kijken die voor een ander wel makelijk te zien zijn(10 jaar geleden) Dank zij het www gaat er nu een hele wereld open.
Thanks America & vele mensen die tijd maken zoals MOVIEMETER wat voor vele mensen heel erg handig is! Want anderst zien we zelf ook de bomen niet meer in dit inmense(www)Oerwoud!
Cinema.nl organiseert in samenwerking met distributeur A-Film een gratis voorpremière van La piel que habito, de nieuwe film van Pedro Almodóvar. De voorpremière wordt gehouden in twee steden: Amsterdam (Rialto) en Utrecht (Louis Hartlooper Complex).
Zien? Reageer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.
voskat
Momenten met Blanca? Zoals welke?
Vooral het moment dat ze in de inrichting zit, begint te gillen en in de kast kruipt.
Vond ik juist volkomen overtuigend.
Heb ik nota bene iemand in het echt zien doen.
John Lee Hooker
Bijzondere thriller die op het eerste gezicht niet erg absurd in elkaar leek te zitten maar toen het langzaamaan duidelijk werd hoe de zaken ervoor stonden dook er plotseling een bizarre onderlaag op. Door de gemixte montage zitten we in een tijdmachine waarbij we willekeurig in de gebeurtenissen worden gegooid en het is interessant om enkele scènes later te ontdekken wat er nu precies heeft plaatsgevonden voor hetgene wat je een kwartier eerder had mogen aantreffen. De cast is overtuigend, technisch zit het prima in elkaar en de subtiele muziek kon ik erg waarderen.
ThomasVV
Het eerste deel van deze zin begrijp ik niet goed, en het tweede is net het omgekeerde van wat ik heb ervaren: de onderlaag waar ik naar uitkeek in een film van Almodovar met zo'n titel, bleek achteraf nogal erg dun, bijna banaal...
John Lee Hooker
Wanneer je erachter komt dat Vera eigenlijk Vincent is wordt alles opeens een stuk aangrijpender. Althans, ik kom een geslachtsverandering niet elke dag tegen en als je enigszins bij het verhaal betrokken bent kun je naar mijn idee niet ontkennen dat het een vrij verassende wending is.
sinterklaas
Jippie! Antonio in zijn moedertaal!
Je had ook Outrage nog kunnen kijken.
Donkerwoud
Gemengde gevoelens. Ik kan hier een extreem lovende recensie schrijven over het knap geconstrueerde plot en de fantastische stilering, maar ik kan het net zo goed finaal afkraken als pretentieuze rommel. Pedro Almodóvar zal wel nooit mijn favoriete regisseur worden. Het is mij teveel een spel met overdreven Freudiaanse elementen in een geforceerde exploratie van controversiële onderwerpen. Ik zit helemaal niet te wachten op een man die zich verkleedt als tijger en dan een vrouw verkracht, of een man die een geslachtsoperatie heeft ondergaan en nu een vrouw is geworden
Donkerwoud
Ik kreeg onder de douche een bizarre ingeving (don't ask...:P). Je zou nog kunnen beargumenteren dat The Skin I live in'' ook over het proces van een coming-out gaat. Van de ''Mad Scientist'' wiens vrouw verminkt raakt (haar schoonheid verliest) en kiest om uit het leven te stappen (dus letterlijk ook verdwijnt als vrouwelijke figuur). Dat verklaart misschien waarom hij zijn seksuele gevoelens projecteert op een mannelijke figuur. Zijn eigenlijke liefde heeft haar schoonheid verloren en is op te houden met bestaan. Dan hebben we nog een soortgelijk proces bij de jongen die ontvoerd wordt. Hij heeft geen keuze. Hij wordt opgesloten en omgebouwd tot vrouw (staat misschien wel voor het vastzitten in de seksualiteit terwijl hij eigenlijk ''een man'' wil blijven. Zijn crush op de lesbienne kan alleen maar beantwoord worden als hij zelf een vrouw wordt. Dus ook weer een coming out; maar nu in reverse, dus een man die een vrouw wordt en zo lesbienne kan worden. Uiteindelijk moet hij zijn nieuwe rol als ''vrouw'' opbiechten aan zijn moeder, de ultieme coming out.
ThomasVV
Knappe ingeving, Donkerwoud. Samen met de informatie van arno74, dat de film gebaseerd is op het boek Mygale van Jonquet, waar ik overigens niets van wist, brengen jouw ideeën mij ertoe mijn negatieve evaluatie van La piel que habito te herzien. Anderzijds pleiten ten eerste het feit dat ik niets van Mygale wist, en ten tweede het gevoel dat Almodovar hier méér mee had kunnen doen, niet helemaal in het voordeel van de film. Banderas blijf ik in deze film een erg onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig personnage vinden, en de thema's die jij én, los daarvan, de boekrecensies aanstippen, lijken mij in de film wel aanwezig, maar toch nog te weinig uitgediept...
Van 1.5 naar 2.5 sterren.
Loefa
Deze film is toch wel de moeite om keer gezien te hebben. Het is een lekker krankzinnig verhaal met een dikke vette knipoog. Het is eigenlijk meer dan dat. Antonio speelt goed, een soort van badguy met stijl. De hele film is overigens doordrenkt met een gelikte design stijl. Het huis, de meubels en de kleding zijn om je vingers bij af te likken. Ook kan er regelmatig gelachen worden. Al met al een mooie film om te gaan kijken op groot doek.

Absurde horrorfilm 'The Substance' is een hype: kijk deze 3 films als je de smaak te pakken hebt

Mysteryfilm 'The Skin I Live In' met Antonio Banderas nu te zien op NPO Start

Vijf van de beste meest verontrustende films ooit gemaakt

Deze goed beoordeelde films zijn nu te bekijken op MUBI

Relatos Salvajes

El Secreto de Sus Ojos
Misdaad / Drama, 2009

Sheytan Vojud Nadarad
Drama, 2020
madrid, spanjegebaseerd op boekobsessieisolatiemaskerface transplant plastic surgeryhalf-brotherwraakdresssex changeplastic surgeonskin nonlinear timelinebody horrorlocked up captivityalmodóvar