• 9.378.629 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Michael Angarano, John Goodman en Michael Parks

Plot Red State

"Fear God."

Drie scholieren stuiten op een online-advertentie van een wat oudere vrouw die een gangbang wil organiseren. Wat begint als een jongensfantasie eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover de extremistische predikant Abin Cooper komen te staan, die er z'n eigen dodelijke agenda op nahoudt.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Verrassend geslaagde mix van satire, actie en drama.

De voornamelijke goeie rollen (Goodman, Leo), gewelddadige haast absurde scenes en vooral een groep gestoorde geesten maken dit tot een film met meerdere gezichten. De preek van Cooper in het begin is sterk in beeld gebracht en lijkt de perfecte opmaat tot een mooie climax (die achteraf helaas wat teleurstelt) die alles behalve saai is. Cooper speelt overigens ook een behoorlijk sterke rol als de geschifte predikant die je met z'n opvattingen het licht in z'n ogen niet gunt.

Het meest verontrustende van alles is dit soort radicale Christenen in combinatie met de hoeveelheid vuurkracht helaas bestaan in (met name) landen als Amerika. Gelukkig zorgt Goodman voor de perfecte hoeveelheid aan cynisme en satirische dialogen om de film voor mij tot zeer aangename verrassing te maken.

avatar van paul83

paul83

Beetje een maffe film waarbij 1 moment eigenlijk alles verpest. Het moment dat de homofiele politieagent de jongen neerschiet is gewoonweg belachelijk en ongeloofwaardig. Het kon zonder het cynisme van Goodman misschien nog door de beugel, maar helaas. De politieman handelt als een debiel daarna ook. Met wat meer realisme had het een veer betere film kunnen worden.

De preek van Cooper is een goede inleiding voor het verhaal, maar duurt ook veel te lang. De spanning had hier beter opgebouwd moeten worden. Het verhaal is aardig met een paar leuke verrassingen die ik wel kon waarderen. Echter wordt de film veel te snel afgekapt.

Het acteerwerk was nog wel een pluspunt van de film (op de politieagent na). Met name Goodman en Cooper doen het verdomde goed.

Ik merk dat mijn verhaal kop nog staart heeft dus hou er maar mee op. Maffe film die leuk is als tussendoortje.

avatar van henkula

henkula

gave tegenstellingen hier op mm, ik mag dat wel... het moeten alleen niet van die epistels worden, die sla ik direct over LOL.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een film over fundamentalistische, maar vooral radicale Christenen. Helaas, ze bestaan ja en het schijnt zelfs dat ze alleen maar toenemen. Met name in de VS en ze zijn of kunnen zeer gevaarlijk zijn. Het gaat heel subtiel en voor je er erg in hebt, maak je deel uit van een sekte en ben je in het ergste geval compleet gehersenspoeld.

Een korte film dit. Naar mijn idee duurde het maar 85 min. Het is tevens wel een beetje een wisselvallige film geworden die soms wat grimmig aandoet, maar ook net zo makkelijk omschakeld naar een wat meer zorgeloze sfeer. Het is verre van horror en het thriller-gedeelte doet het daarom veel beter. Maar er is ook actie aanwezig in de film.

John Goodman en Michael Parks stelen volledig de show. Michael Parks is erg overtuigend als geobsedeerde predikant. De preek (waar ik echt iedereen over hoor) duurt inderdaad vrij lang, maar ik vind dit verre van storend. Erg interessant zelfs en is vooral van toegevoegde waarde. John Goodman speelt de opgefokte politieagent en doet dit grandioos.

Goed, een film die niet echt schokkend is. Ook niet voor een Christen als ik. Ik geef altijd maar het meest simpele voorbeeld. Als voetbalsupporter mag je je best schamen voor hooligans, want met voetbal puur als spelletje is helemaal niets mis. Nou, als Christen mag je je uiteraard best schamen voor deze radicale Christenen. Misbruik kom je overal tegen. Er zitten wat goede verrassende wendingen in de film. Dat met de bazuinen (hoewel Goodman dit verklaard) vind ik eigenlijk heel toepasselijk en goed gevonden. Je kan het ergens toch ook wel weer zien als divine intervention of waar andere het hier over hebben, gewoon de deus ex machina.

Prima film.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Elke keer als je denkt 'nu heb ik de film door' gaat het een compleet andere wending aannemen. Bleef mijn aandacht houden.

avatar van bjerik76

bjerik76

de film begint lekker snel.

Dit keer niet 3 domme blondjes, maar 3 domme jongens met een beetje onrealistische band wat mij betreft.

de preek in de kerk was bijna geloofwaardig, ook qua lengte, dit duurde gewoon veel te lang, maar kon ik verder spoelen.

maar oke... er bestaan idd zulke mensen

Vervolgens net als je denkt dat de film begint en een beetje spannend word en je John Goodman ziet, je ervoor gaat zitten komt er weer een behoorlijke ongeloofwaardige wending in en vliegen de kogels de rest van de 40 minuten je om de oren.

het einde was ook niet echt bevredigend, maargoed zo was zeker elke partij tevreden.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Komedieregisseur Kevin Smith maakt nu een moderne horrorfilm. Het resultaat is aardig, omdat de vette actie veel goedmaakt. Wat minder is, is de ongewoon rommelige vertelstructuur die van de hak op de tak blijkt te gaan.

Ergens wel vermakelijk, maar qua inhoud hebben we het allemaal wel eens eerder gezien.

avatar van tal1b

tal1b

best ok film preek in de kerk duurde idd wel erg lang, dat is wel irritant. gelukkig kijkt het daarna redelijk makkelijk weg. Film neemt na het onstnappen vd eerste vd 3 gasten, een leuke twist. "Shut the fuck up" in de cel op het eind was erg grappig.

avatar van Euro551

Euro551

Deze film slaat echt nergens op. Een SWAT team die niet eens een paar mensen kan neerschieten. Politieagenten die zomaar mensen neerschieten. Nee mensen, deze film slaat werkelijk nergens op.

avatar van tal1b

tal1b

't zou zo maar 'ns kunnen..

avatar van voomzap

voomzap

Herr Oxnard schreef:

Het enige wat nog te doen was aan deze film was de openingsscène (...) Ik heb hem niet afgekeken, had er op de helft echt genoeg van.. 0,5

Op basis van de eerste helft had ik hem ook slecht beoordeeld.

avatar van ayko7

ayko7

Niet slecht..

avatar van herder

herder

De poster ziet er niet echt horrorachtig uit.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het is wat mij betreft ook zeker geen horror. Hooguit een thriller.

avatar van Blokland

Blokland

2* voor effort. Lleuk dat Smith eens wat anders probeert maar de uitwerking is weer zo amateuristisch als altijd...

avatar van Daan258

Daan258

Wat een tegevaller was dit zeg

de meeste films beginnen altijd saai en word het later leuk,

maar bij deze film is het juist andersom.

het begon allemaal wel aardig maar werd later zo onwijs saai.

eerst krijg je een of andere facking lange preek van die gozer in de kerk, dan komt er een beetje actie en opeens is het dan afgelopen

ging totaal nergens over.

een erge tegevaller van Kevin Smith.

1,5* voor wat leuke kills

avatar van blurp194

blurp194

Verrassende film.

Met indrukwekkend acteerwerk, bijvoorbeeld de preek van Michael Parks vind ik bijzonder. En ik hoop maar dat dat inderdaad een hele acteerprestatie van hem was, en dat wat hij speelt heel ver van hem af staat. John Goodman speelt ook goed, en een heel andere rol dan we van hem gewend zijn.

En natuurlijk is de film vooral bedoeld als aanklacht. Maar waartegen? Niet alleen tegen de extremistische gelovigen, maar zeker ook tegen de politie. En misschien wel de hele maatschappij. Dat maakt wel dat de film erg realistisch op me overkomt, maar het is ook wat lastig om de boodschap mee te nemen.

avatar van Mauske

Mauske

Leuke film, preek in de kerk duurde iets te lang maar vond het voor de rest een verassende film.

avatar van barcam

barcam

Zeer amusante over de top film. Niet geschikt voor radicale Christenen.

avatar van -Casper

-Casper

Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden.

Zojuist de film gekeken, zag hem liggen en had geen idee waar die over ging, gewoon afgespeeld.

Hierdoor drong het ook pas laat door waar ze naar toe wilden.

De film was verrassend maar het einde vond ik tegenvallen. Op het einde zijn bepaalde dingen niet realistisch (daar ga ik tenminste vanuit) en word op het einde naar mijn idee nog een beetje tijd gevuld met wat onzin.

Leuke film om eens te kijken, vond het geen tijdverspilling. Denk echter niet dat ik deze film nog een keer zal kijken.

avatar van Laks

Laks

Vreemde film. Zag ooit reportage van Louis Theroux over The most hated family in Am.... Is de film hierop gebaseerd? Ze hebben iig veel overeenkomsten.

avatar van Glacius

Glacius

Een ongelofelijk slecht script of een uiterst geniale film? Ik ga voor het eerste. Ik zal niet beweren dat het een volledig ondoordacht filmpje is, maar wel dat de film doorslaat in het maken van een aantal punten. Deze liggen er zo dik bovenop dat ik begon te twijfelen of er uberhaupt wel een idee achter deze film zit of dat de film niet meer dan een experiment is om met de verwachtingspatronen van de kijkers te fucken. Verder hebben we wat horror momentjes, wat shoot-outs, een einde met wat filosofische uitspraken en je hebt een film met een hoge coolness-factor... Uuung wrong.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Laks schreef:

Klopt! Is losjes geïnspireerd door de Westboro Baptist Church van Fred Phelps Sr.

Op YouTube staan legio clips van bv. de première van de film, waarbij de WBC buiten stond te demonstreren (picket). Ook waren er leden van de WBC uitgenodigd bij de première, en ging hij in gesprek met ex-leden op het podium.

Typ gewoon op YouTube in "Kevin Smith vs. Westboro Baptist Church".

Dit is een favorietje van mij:

YouTube

avatar van Laks

Laks

narva77 schreef:

Ok, thanks.

Typ gewoon op YouTube in "Kevin Smith vs. Westboro Baptist Church".

Dit is een favorietje van mij:

YouTube

Heb het filmpje bekeken en nog wat andere filmpjes zitten zoeken op youtube, rare mensen hoor. Die slogans op hun borden ...

avatar van Reinbo

Erg tof filmpje. Volledig begrijpelijk dat dit in Tarantino's top 10 van 2011 staat. Heerlijk gewelddadig, goed geacteerd, met tal van lekker dialogen. Michael Parks zet een Nick Nolte-achtige sekte leider neer waar Nick Nolte zelf trots op zou kunnen zijn en ook Goodman speelt erg sterk. Enig minpunt is de harde digitale fotografie, maar dat is voornamelijk een budget kwestie.

Ook deze Kevin Smith is er eentje om in de gaten te houden. Regie was namelijk erg sterk.

Wat een absurd lage scores hier. Erg vermakelijk. Dikke 4*

avatar van Waackx

Waackx

Ik dacht, dat ik al de slechtste films van 2011 had gezien tot ik deze zag.

Sterker nog, dit is 1 van de slechtste films die ik ooit gezien heb.

Verhaal is belachelijk, de acteerprestaties helemaal en wat is er met John Goodman gebeurd ?

Na het slechte Cop Out komt Smith met een nieuwe film die nog slechter is dan zijn vorige.

Op zich best een knappe prestatie.

Na Dogma heeft deze man alleen maar shit gemaakt.

avatar van Waxmask

Waxmask

Leuke film, en geeft stof tot nadenken zeker het einde. Ook leuk dat de Phelps aangehaald worden en je kan zien dat bepaalde characters verwerkt zitten in de film. Bv die gekke moeder en de mooie dochters... Als je Louis Theroux (Most hated famlily of the USA) hebt gezien zie je dat zelfs het interieur van het huis, de kapel en de slaapkamer van die dochter er verdacht veel op leken.

avatar van goongumpa

goongumpa

Het begint als een spannende (maar ook echt spannende) Hostel-achtige film, maar dan met religiefanatici. Na een uur ofzo neemt de film echter een anarchistische, satirische draai, en blijkt de politie al even slecht als de religie-freaks. Best een leuke wending, wat mij betreft.
De eindspeech was heel absurd (Burn after reading-achtig) en haalde me wat uit de film.

Desondanks, echt een fijne film, en knap dat Smith zich op deze manier heeft heruitgevonden (laag budget, ander genre). Was ook wel tijd, met al die rommel die hij de voorbije jaren uitgebracht heeft.

O ja, misschien is het een goed idee om de docu van Theroux eerst te kijken. YouTube - The Most Hated Family in America (1 of . Enger dan de film zelf.

avatar van jipt

jipt

Lekker spannend en geweldadig filmpje. Met een enorm spannend eerste half uur en een actievol laatste uur. Bijzonder tof verhaaltje dat goed is geregisseerd en snel is neergezet. Geweldig gespeeld ook, vooral de christelijke sekteleider was enorm eng, en John Goodman ook goed. De film schakelt gemakkelijk van hoofdpersoon naar hoofdpersoon en laat ze dan ook weer zonder enkel moeite vallen. Scherp geschreven met lekkere zwarte humor, vergelijking met Tarantino is zeker op z'n plek.

Helemaal mijn ding, helaas duurde het erg kort. Wel een dikke 4*

avatar van Elineloves

Elineloves

Verrassing!

Lage verwachten, maar toch zeer meegevallen. Vanaf het begin al een aardige sfeer, beetje oppervlakkig maar niet té. Eigenlijk gaat het al vrij snel mis, wanneer de jongens eenmaal gevangen zijn komt er een hoop religieus geneuzel wat naar mijn gevoel soms net iets te lang duurde, maar enfin. Toch een paar aardige wendingen in het verhaal. Goede dosis actie, af en toe wat vreemde humor maar daar hou ik wel van. Leuk om Kyle Gallner weer eens te zien, had ook gehoopt dat zijn personage het zou overleven, maar helaas.

Al met al bleef de spanning wel aanwezig, en bleef ik nieuwsgierig hoe het nou af zou lopen, de 'terroristen' vs. de politie.