• 9.378.659 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Michael Angarano, John Goodman en Michael Parks

Plot Red State

"Fear God."

Drie scholieren stuiten op een online-advertentie van een wat oudere vrouw die een gangbang wil organiseren. Wat begint als een jongensfantasie eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover de extremistische predikant Abin Cooper komen te staan, die er z'n eigen dodelijke agenda op nahoudt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Aardig, maar wel irritant gefilmd en de typerende Kevin Smith humor vond ik dit keer ook maar lauwtjes. De brutale scènes werden afgewisseld door soms dodelijk saaie bullshit, maar overall keek deze wel lekker weg.

avatar van Angelo2

Angelo2

Aardige film over een clubje geloofsfanataci die klaar zijn voor het einde der tijden. Verhaal was wel interessant en de actiescenes zagen er erg goed uit. Acteerwerk was ook erg goed alleen sommige dialogen duurde wat lang (preek van priester) en konden me aandacht er niet bijhouden. Verder wel een ok filmpje.

avatar van Zinema

Vervroegd pensioen.

Deze favoriet van tovenaar Tarantino is dat hoogstwaarschijnlijk niet alleen vanwege de snedige en doldwaze dialogen, die hijzelf ook graag in zijn films verwerkt. Het verschuiven tussen de genres werkt ook wonderwel, wanneer dit griezelig beginnende werk na een goede spanningsopbouw wat luchtiger vermaak begint te bieden. Volgens regisseur Smith zelf is dit zijn voorlaatste film, voor hij vervroegd met pensioen gaat. Dit doet echter smaken naar meer..

Zeer goed.

avatar van Djaxx

Djaxx

Enorm slechte film, sloeg echt nergens op.

avatar van 606

Djaxx schreef:

Enorm slechte film, sloeg echt nergens op.

En waarom dan wel, graag wat meer uitleg.

avatar van Dobbel

Dobbel

wat een film. Geniaal !!

avatar van Daan258

Daan258

Dobbel schreef:

wat een film. Geniaal !!

Pffff 5 sterren??

Dus je wil zeggen dat je deze film een 10 geeft als cijfer????

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vrij gestoorde film. Begrijp wel dat Tarantino hier dolletjes op is. Een hoop bloed en onnodig gemoord!

De speelduur maakt het kijken van deze thriller zeer aangenaam, en omdat er voldoende gebeurd vliegt deze film voorbij!

avatar van Erbe

Erbe

In het begin leek het nog wat maar toen ik bij de lange "preek" van die vader uitkwam heb ik het maar even verder vooruit gespoeld. Daarna leek het enige tijd nog wat maar na een tijdje zat het allemaal wat onlogisch in elkaar. Niet een goed verhaal.

Is mijn inziens wel wat snel afgeraffeld deze film. Er had meer in kunnen zitten....

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Als je een film doorspoeld dan zit hij natuurlijk al vrij snel 'onlogisch' in elkaar

avatar van neysen1985

neysen1985

Non de kaat, wat een heerlijke film.

een 10 is ie dan ook weer niet waard, maar dit is zekers geen slechte film.

Michael parks speelt natuurlijk echt geweldig als de psycho pastoor.

christus te paard!!

wat is dit soms toch een verkeerd filmpje.

De gemiddelde horrorfreak vind dit toch echt wel een feestje hoor.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

pfff wat moeilijk om te oordelen.

Mooi vond ik het niet, maar slecht nu ook weer niet.

Het verhaal lag me gewoon niet denk ik.

En er is inderdaad het héééél saaie moment van de lange preek, die bleef maar duren.

Voldoende goede acteerprestaties.

avatar van Spetie

Leuke film, met een apart sfeertje en lastig om in een genre te plaatsen.

Het begint allemaal vrij serieus en heftig en best wel eng zelfs. Na de iets te lange preek van de predikant komt de film langzaam op gang. het middenstuk bevat een hoop actie, om vervolgens weer traag te eindigen.

Of het zo bedoeld is of niet weet niet, maar ik heb ook wel een paar keer hard moeten lachen. Die sekteleider zelf, een paar van die hulpjes, die onnozele sheriff en Goodman zelf. Ook de dialogen zijn goed geschreven en maken de film de moeite waard. Het acteerwerk is prima. Goodman en Leo doen het prima, maar vooral de sekteleider is sterk en weet een enorme dreiging uit te stralen.

Ja een verrassend leuke film dit en een prima mix van diverse genres.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Verassend sterke film van Kevin Smith: heel intens en de film weet heel slim een aantal clichés van het moordenaarsgenre te ontwijken. Zo zijn de meest creepyscènes niet de moordscènes maar bv. wel de preek van die geflipte "papa" brrr . Ik krijg er nog kippevel van.

Sterke dialogen en de film is een zwartgallige kritiek op de hypocriete Amerikaanse mentaliteit mbt geweld. Zowel politie als sekte zoeken "redenen" om hun geweld te rechtvaardigen maar ze zijn even moorddadig en zo sluipt ook "de oog om oog, tand om tand" in het verhaal

Verrassend sterke film dus en één die ik totaal niet zou verwachten van Kevin Smith

Quotering: 7,5 / 10

avatar van Insignificance

Insignificance

Veelzijdig filmpje dat een aantal scherpe bochten neemt. Aanvankelijk met wat moeite, maar er valt uiteindelijk wel in mee te gaan. Begin is alleraardigst waar een geweldige Michael Parks een iets te lange monoloog redt. Alsof Smith z'n publiek daar wat plaagt, iets dat later enkele malen terugkomt.

De kille, rauwe horror krijgt vanaf Goodman's entree een wending met nog wel wat harde momenten, maar ook zwarte humor. Daarna slaat het zelfs hele andere wegen in. Gedurfd en ook best geinig, zeker die geluidsmuur. Het belooft nog een scherp toetje, maar ook daar doet Smith het anders.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben niet per sé een groot fan van Kevin Smith, maar toen ik hoorde dat hij zich met een horrorfilm ging bezighouden, was mijn interesse toch wel gewekt. Verder heb ik niets van zijn latere werk gezien (hij schijnt volgens velen de laatste jaren de weg een beetje kwijt te zijn), maar ik vond Red State in ieder geval een erg aangenaam filmpje. Het plot is klein en simpel, evenals de uitvoering. Maar het is juist die minimalistische aanpak die goed werkt. Verder leuke rollen voor John Goodman en Stephen Root, hoewel de show toch wordt gestolen door Michael Parks. Kan me zo even geen andere rol van deze man herinneren, maar in Red State speelt ie een zeer sterke rol. En die toffe stem van hem werkt ook zeker bevorderlijk.

3,5 sterren.

avatar van eppo349

eppo349

Kon me niet bekoren. Erger me sowieso altijd aan religieuze dialogen.

avatar van SoNick

SoNick

Had er veel van verwacht, want het thema van een soort zieke sekte sprak me wel aan. Ik had de trailer een aantal keer voorbij zien komen en die trok me wel. Helaas viel het verhaal en de film me behoorlijk tegen. Volgens mij kon er met dit thema veel meer uit de film worden gehaald.

avatar van cales77

cales77

haha gelijk maar eens kijken, lekker simpel, plat vermaak!

voor aanvang al 5 sterren;-)

avatar van Tarkus

Tarkus

Een fikse tegenvaller deze film.

De hoes is indrukwekkend maar stemt niet overeen met de inhoud van de film.

De weinige actie maakt de film nog enigszins het bekijken waard alsook de vertolking van John Goodman.

Maar voor de rest ben ik dan wel uitgepraat.

avatar van doctari

doctari

Kevin Smith probeert een serieuze film te maken en faalt jammerlijk.

Want hoewel het uitgangspunt interessant is, Michael Parks een goede acteerprestatie levert, en er een paar goede schokmomenten in zitten, is "Red State" een uiterst matig gemaakt rommeltje.

De film wil vooral veel te veel zeggen en veel te veel zijnen dat in minder dan anderhalf uur. De film weet niet of het een serieus drama wil zijn of een lompe actiefilm, en het gevolg is dat het als geen van beide werkt.

De actie is eerlijk gezegd stomvervelend en totaal niet interessant, de karakters zijn onsympathiek en karikaturaal en het plot is af en toe totaal ridicuul bijvoorbeeld wanneer de ATF schijnbaar zomaar besluit om iedereen uit te moorden.

Te midden van deze chaos wordt ook nog gepoogd een paar politieke boodschappen over te brengen maar dit gebeurt zo onbeholpen dat het weinig impact heeft.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Chainsaw schreef:

...hoewel de show toch wordt gestolen door Michael Parks. Kan me zo even geen andere rol van deze man herinneren,...

Hij speelde Earl McGraw, een personage (sheriff) dat meermalen terugkwam in films van Tarantino en Rodriguez.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

@ de deus ex machina-theorie: het is toch 'gewoon' een mindfuck? Ik verwachtte in ieder geval dat Smith er nog een genre (fantasy) tegenaan zou gooien. Dat die loeiende sirene afging, is dan een groot toeval en heeft poetic justice in zich, maar de grenzen van de logica en/of werkelijkheid worden er toch niet mee overschreden? Het wordt nadien netjes allemaal uitgelegd.

Macmanus schreef:
Ook is het slap dat de gay cop iemand neerschiet waardoor het hele tweede deel zogenaamd bestaansrecht heeft. Nogal makkelijk.
Ik had er meer moeite mee dat die sheriff zo opzichtig, half op de openbare weg zijn meest geheime bezigheid uitoefent, wat dan weer bestaansrecht geeft aan het zoeken naar de blauwe Volvo. Dat hij als relatieve rookie iemand neerschiet die met een wapen aan komt rennen, gaat er veel makkelijker in.
Macmanus schreef:
Jongen komt niet los. En zit even later zogenaamd dood naast zijn buddy. Hoe kwam die los, waarom laat iedereen hem liggen?
Dit wil ik bij een tweede kijkbeurt nog eens extra checken.
doctari schreef:
...en het plot is af en toe totaal ridicuul bijvoorbeeld wanneer de ATF schijnbaar zomaar besluit om iedereen uit te moorden.
Het is enorm aangedikt, maar als je de Waco-case (wiki, incl. legitieme bronnen) er eens op naslaat, vind ik het niet zo gek gevonden.

avatar van Number23

Number23

Kevin, Kevin, Kevin toch. Wat heb je nu weer gemaakt?? Het idee is zeer aardig en ik ben altijd wel te porren voor films waar religie een beetje aangepakt wordt. Ook de rollen worden leuk bezet met o.a. Parks als getikte pastoor en Goodman als ATF-supervisor. Jammer dat die verschrikkelijke Melissa Leo meedoet, een film krijgt het moeilijk zodra ik haar in beeld zie. Zelfs The Fighter leed eronder. Wat me ook erg stoorde aan de film was het feit dat aan sommige dingen een te abrupt einde kwam. Wellicht onvoorspelbaar, maar te makkelijk in mijn ogen. De humor is ook niet talrijk en ik weet dat ik dat niet perse moet verwachten omdat Smith regisseert, maar in deze film, met dit onderwerp, had dat best gemogen.

avatar van gorelover

gorelover

erg sterke film.

beste film van smith.

avatar van filmamator

filmamator

Hoe verzinnen ze het toch?

Het verhaal lijkt heel simpel. Keer op keer denk je te weten hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Maar dan, uit het niets.. BAM! En je zat verkeerd. Het onrealistische, maar originele, verloop van het verhaal draagt ook een bepaalde kracht uit. Je denkt je vast te kunnen kleven aan een personage. Mee te kunnen leven met zijn/haar situatie. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Daaraan moet je gedurende de film aan leren wennen.

Verder leverde de cast goed werk af. Sfeer was ten slotte ook lekker zoals je het verwacht.

Geen verwachtingen hebben bij deze film. Gewoon kijken.

avatar van quinten1

quinten1

Viel wel mee, maar niet meer dan dat

avatar van Chris0478

Chris0478

Geinige film, had ook wel beter gekund, echter heb me wel vermaakt. Vooral dat einde, hilarisch!!

avatar van El ralpho

El ralpho

Niet voor hokjes denkers

Men pakt een aantal genres, gooit ze in de blender en men krijgt Red state als eindresultaat. Niet je standaard type film dus als deze lijkt te starten als een B-horror flick, maar uiteindelijk een veel luchtiger eindresultaat krijgt als de kijker een aantal actie scene's voorgeschoteld krijgt.

Deze scene's zien er goed verzorgd uit en zijn een welkome afwisseling in de verhaallijn. Sterker nog, ze doen de film alleen maar goed! Zonder deze scene's zou de film namelijk weinig genietbaar zijn geweest. Redelijke scene's worden afgewisseld met te lange nietszeggende shots en dialogen die veel te langdradig en nietszeggend zijn. Ik ben zelf geen Tarantino fan, maar kan wel begrijpen waarom de film hem juist zo aanspreekt. Smith poogt namelijk dezelfde richting uit te gaan, maar zelfs als niet-fan kon ik gemakkelijk zien dat het niveau van de dialogen ver onder die van Tarantino liggen.

Wat uiteindelijk over blijft zijn dus een aantal aardige scene's die echter niet goed genoeg zijn om de film naar een voldoende te tillen.

avatar van Thorak

Thorak

Na het opzetten van de film begon ik al vrijwel direct te denken "wat heb ik nu weer opgezet?!", maar gelukkig heb ik doorgezet en de film niet al binnen 5 minuten uitgezet! Dit was ik eigenlijk al vrij snel (lees na 2 minuten al!) van plan omdat ik dacht met een amateur film te maken te hebben. Zo heb ik al eerder een dvd gekocht bij de media markt die er uit zag als een proffesioneel gemaakte film, maar niets minder bleek dan een film gemaakt door een paar hobbyisten met een goedkope handycam van €150,-...

Wat na zo'n 15 minuten toch al begint op te vallen is het acteerwerk, wat me zéér verbaasde aangezien ik toch nog een klein beetje het idee had naar een amateur film te kijken. Het acteerwerk van de prediker viel positief op, niet in de laatste plaats door een redelijk doordachte monoloog. Na het verschijnen van John Goodman werd de film nog eens beter. Vooral de eerste scèn met hem viel me positief op, het gesprek aan de telefoon. Telefoon dialogen vallen in films meestal nou niet bepaald positief op, meestal zijn ze niet geloofwaardig alsof de desbetreffende acteur daadwerkelijk tegen een ander praat en in het beste geval zijn het gewoon onopvallende scènes. De dialoog die John Goodman heeft (eigenlijk natuurlijk gewoon een monoloog) is zéér geloofwaardig neergezet en dat alleen al gaf me het gevoel dat ik deze film niet anders dan met een dikke voldoende kon beoordelen.

Daarna heeft deze film nog een aantal aardige wendingen en de nodige dosis zwarte humor.

Het vergelijk met een Tarantino film vind ik dan ook zeker niet vreemd, maar zoals El ralpho ook al meldt haalt deze film het ook weer niet bij zijn werk.

Desalniettemin een dikke verdiende 4* van mij. Deze film ga ik zeker nog vaker zien!